Ja myślę, że można wytypować faworyta ligi. Najmocniejszymi składami dysponować będą Gdańsk i Tarnów. Nie jest to oczywiście tak różnica jak z Toruniem w tym roku, ale mimo wszystko spodziewam się pewnego finału dla jednych i drugich. Kompletnie za to nie widzę PO dla Rybnika. Bydgoszcz, Krosno i Ostrovia wydają się silniejsze. Rybnik ma dziury na pozycjach juniorów, U24 i drugiego Polaka i chcą walczyć o awans. Budowanie zawodników przez Cieślaka to mit...
Kandydat do spadku to zdecydowanie Gniezno.
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
|A kiedyś chcieli? :)Rusek pisze:Orzeł faktycznie teraz będzie wyglądał słabo... Już nie chcą do e ligi?
Kompletnie za to nie widzę PO dla Rybnika. Bydgoszcz, Krosno i Ostrovia wydają się silniejsze. Rybnik ma dziury na pozycjach juniorów, U24 i drugiego Polaka i chcą walczyć o awans.
A który zespół w I lidze nie ma dziur na u24 i juniorach? Jedyni sensowni juniorzy tj. Cierniak i Żupiński trafili do Ekstraligi, reszta to statyści. Co do U24 to nie sądzę, żeby Trofimow był gorszy niż zawodnicy Gdańska, Tarnowa, Krosna czy Łodzi. Wyraźnie odstaje w tym elemencie Gniezno, które ma Jakobsena.
Moim zdaniem Rybnik ma bardzo silny skład, spokojnie na finał. Holtę (wiem, ze nielubianego i że jeździ "jak paralita") typowałbym na najlepszego zawodnika z polską licencją, a Jensen to zawodnik na TOP 3 w I lidze. Silny jest na pewno Tarnów. Resza...? Nie bardzo widzę kim mieliby straszyć. A Krosno? Bardzo ich lubię ale chyba przydałoby się najpierw jakichś juniorów zakontraktować.
Re: Żużlowe różności
Ja widzę Krosno jako czarnego konia rozgrywek.
Jeleniewski, Tarasienko, Mateusz Szczepaniak, Lebiediew, Ljung. Naprawdę mocno wyglądają.
Oczywiście problemy na juniorce, ale to już podobnie wygląda u wszystkich pierwszoligowców.
Widać, że Wilki są zainspirowane "modelem lubelskim" jeśli chodzi o organizację. Pamiętając akcję z pożyczonymi bandami będę im mocno kibicował, mogą sprawić dużą niespodziankę ;)
EDIT: Zapomniałem, że jeden senior im wypadnie z uwagi na U24, ale akurat Wojdyło nie wygląda na papierze dużo gorzej niż zawodnicy reszty drużyn na tej pozycji oprócz Lyagera w Bydgoszczy.
Jeleniewski, Tarasienko, Mateusz Szczepaniak, Lebiediew, Ljung. Naprawdę mocno wyglądają.
Oczywiście problemy na juniorce, ale to już podobnie wygląda u wszystkich pierwszoligowców.
Widać, że Wilki są zainspirowane "modelem lubelskim" jeśli chodzi o organizację. Pamiętając akcję z pożyczonymi bandami będę im mocno kibicował, mogą sprawić dużą niespodziankę ;)
EDIT: Zapomniałem, że jeden senior im wypadnie z uwagi na U24, ale akurat Wojdyło nie wygląda na papierze dużo gorzej niż zawodnicy reszty drużyn na tej pozycji oprócz Lyagera w Bydgoszczy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!