Motor Lublin - Unia Leszno (30.05.2021 g.19:15)
Re: Motor Lublin - Unia Leszno (30.05.2021 g.19:15)
Juventus F.C., tak samo jak żaden londyński klub nie ma miasta w nazwie
Z tzw. Glasgow Rangers jest podobna sytuacja.
Miłościwie nam rządzący tak wspierają klub, a potem dziwić się że na różnych mediach społecznościowych przez kibiców z tzw. Polski A nasz klub jest wyzywany od pisowskich
, a jak odejdą od władzy to wrócimy "na swoje miejsce do 2 ligi".
Miłościwie nam rządzący tak wspierają klub, a potem dziwić się że na różnych mediach społecznościowych przez kibiców z tzw. Polski A nasz klub jest wyzywany od pisowskich
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Jednak czy jeśli klub jest spółką to firma nie wspiera go poprzez wejście w skład zarządu ?
W sensie, czy to nie jest tak, że przy wspieraniu spółki firma może odejść tylko w momencie aż znajdzie kogoś na swoje miejsce ?
Jednak czy jeśli klub jest spółką to firma nie wspiera go poprzez wejście w skład zarządu ?
W sensie, czy to nie jest tak, że przy wspieraniu spółki firma może odejść tylko w momencie aż znajdzie kogoś na swoje miejsce ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Bogdanka to raczej sponsor (zwykły kontrahent, z który zawiera się umowę), a nie inwestor (akcjonariusz Spółki).
Jakby Bogdanka wchodziła do spółki to raczej by o tym wyraźnie pisano.
Jakby Bogdanka wchodziła do spółki to raczej by o tym wyraźnie pisano.
ezbeg pisze:Z tzw. Glasgow Rangers jest podobna sytuacja.
Miłościwie nam rządzący tak wspierają klub, a potem dziwić się że na różnych mediach społecznościowych przez kibiców z tzw. Polski A nasz klub jest wyzywany od pisowskich, a jak odejdą od władzy to wrócimy "na swoje miejsce do 2 ligi".
To rzeczywiście problem, zwłaszcza w kontekście tego, że np. Bartosz Zmarzlik jest jeźdźcem Orlenu, a Motor najwięcej kasy dostał od ratusza, który jest w rękach całkiem innej opcji. :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Zanim się napisze kolejną politycznie podszytą głupotę przypominam - na 70 lat żużla w tym mieście mamy jeden medal mistrzostw Polski. Można być wyznawcą partii z poparciem 11% ale... pecunia non olet...
DrPaiHiWo pisze:Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Nie. Zakup akcji to zmiana własnościowa (ktoś "kupuje" klub) i to zwykle skutkuje zmianami w zarządzie - czyli osobach które tym klubem/spółka zarządzają a czym innym jest sponsoring, który polega na tym, że firma wykupuje reklamę od klubu.
Z tego co wiem to Motor nie ma w akcjonariacie żadnych sponsorów, ale bardzo łatwo to sprawdzić.
Czekam na moment kiedy w piątkowy wieczór z dumą będę opuszczać Częstochowę, z podniesionym czołem, jako kibic lidera-hegemona ekstraligi z 14 punktami w tabeli, będąc żegnany przez zdejmowane z częstochowskich głów czapki w geście uznania 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Czekam na moment kiedy w piątkowy wieczór z dumą będę opuszczać Częstochowę, z podniesionym czołem, jako kibic lidera-hegemona ekstraligi z 14 punktami w tabeli, będąc żegnany przez zdejmowane z częstochowskich głów czapki w geście uznania
Lubię to !
kibicLBN pisze:Czekam na moment kiedy w piątkowy wieczór z dumą będę opuszczać Częstochowę, z podniesionym czołem, jako kibic lidera-hegemona ekstraligi z 14 punktami w tabeli, będąc żegnany przez zdejmowane z częstochowskich głów czapki w geście uznania
KibicLBN, wstawaj ze*** się ;)
A na poważnie, scenariusz piękny, tylko na ile realny
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Chłopaki dadzą radę, ja w nich wierzę ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Szkoda, że ja nie mogę przy tym być.
Musi mi wystarczyć dzisiejsze liderowanie po półmetku :)
PS: Prośba, może zostawcie z kilka biletów Częstochowianom, żeby miał kto te czapki z głów zdejmować :D
Musi mi wystarczyć dzisiejsze liderowanie po półmetku :)
PS: Prośba, może zostawcie z kilka biletów Częstochowianom, żeby miał kto te czapki z głów zdejmować :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!