Apator Toruń - Motor Lublin (1.05.2022 g.19:15)
Re: Apator Toruń - Motor Lublin (1.05.2022 g.19:15)
Z Dziennika wschodniego ;) Jak pisałeś to akurat link doklejałem.
Ja jestem bardzo ciekaw dyspozycji Maksyma w niedzielę.
Po dwóch fenomenalnych występach u siebie nikt nie bierze chyba pod uwagę, że może się okazać matadorem Z5 i słabiej spisywać się na wyjazdach, a tego można się obawiać biorąc pod uwagę występ w Gorzowie, gdzie do kluczowego 14 biegu pokonał tylko 2 razy Bartkowiaka (nie liczę defektującego Zmarzlika).
Wiadomo, to był pierwszy mecz po przerwie, stres itd, ale ten niedzielny wyjazd do ekipy z czwórką mocnych, równych seniorów będzie dla niego dobrą weryfikacją.
Co do Dominika to jeżeli czuje choć cień wątpliwości to odpuszczenie jest jedyną słuszną decyzją. Nie jedziemy do Torunia walczyć o życie. Wiadomo, każdy punkt w tabeli jest ważny, ale na tym etapie nie warto ryzykować.
Po dwóch fenomenalnych występach u siebie nikt nie bierze chyba pod uwagę, że może się okazać matadorem Z5 i słabiej spisywać się na wyjazdach, a tego można się obawiać biorąc pod uwagę występ w Gorzowie, gdzie do kluczowego 14 biegu pokonał tylko 2 razy Bartkowiaka (nie liczę defektującego Zmarzlika).
Wiadomo, to był pierwszy mecz po przerwie, stres itd, ale ten niedzielny wyjazd do ekipy z czwórką mocnych, równych seniorów będzie dla niego dobrą weryfikacją.
Co do Dominika to jeżeli czuje choć cień wątpliwości to odpuszczenie jest jedyną słuszną decyzją. Nie jedziemy do Torunia walczyć o życie. Wiadomo, każdy punkt w tabeli jest ważny, ale na tym etapie nie warto ryzykować.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jakieś iluzoryczne szanse na choćby punkt meczowy mamy bo Michelsen i przede wszystkim Lampart bardzo dobrze się zawsze spisują na motoarenie. Jakby Drabik dorzucił swoje to można powalczyć - oby był ciekawy mecz
Maksym pokazuje, że sparingi i poprzednie mecze nie były przypadkiem i czuję się na naszym torze wyśmienicie. Takiej kosmicznej skuteczności na wyjazdach bym się nie spodziewał, ale mam nadzieję, że w 6 startach jest w stanie przekroczyć granicę 10 oczek. Ja liczyłem po cichu na średnią w okolicach 2.0 w jego wykonaniu i ciężko mi sobie wyobrazić, żeby cały sezon przejechał na 2.4-2.5 chociaż kto wie ;) może to jego sezon życia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kargolo pisze:Ja jestem bardzo ciekaw dyspozycji Maksyma w niedzielę.
Wydaje mi się, że im dalej w las, tym powinno być lepiej. Będzie miał więcej info, co na jakie tory zakładać, jak ustawiac momtocykle. Jasne, że zapewne nie będzie klepał takich wyników jak przy Z5 ale 10+ przy ZZ jest zdecydowanie w zasięgu. Mimo tego wywiadu o radości z jazdy widać, że jest głód wygrywania, w Toruniu będzie przecież cały głośny sektor na żółto. Mam nadzieję, że jak rok temu, będzie dodawał skrzydeł naszym :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Kiedys Sparta do nas przyjechala i w pierwszym biegu stracila Taia. Pomyslalem wtedy ze musielibysmy byc strasznymi frajerami zeby tego nie wykorzystac .. Teraz moze Torun tak pomysli jak przyjedziemy bez Kubery a tymczasem Bowes i spólka wykręcą jakis numer :) Ale to raczej takie moje życzeniowe scenariusze. Realistycznie rzecz biorąc to trzeba mocno sie sprężać zeby 41-42 pkt zdobyc

Toruń ma czterech mocnych seniorów, ale żaden nie jest dominatorem i każdy z nich jest w zasięgu Mikkela, juniorów i teoretycznie Maksa. Przy klasycznym 5:1 w drugim biegu i braku straty punktów na toruńskich juniorach zapowiada się wyrównany mecz.
Bez Dominika oczywiście nie jesteśmy faworytem, ale nie wydaje mi się, żeby to był spacerek dla Apatora.
Bez Dominika oczywiście nie jesteśmy faworytem, ale nie wydaje mi się, żeby to był spacerek dla Apatora.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Rok temu to Lewandowski przedzielił naszych młodych matadorów i było "tylko " 4:2 dla Motoru w juniorskim a w niedzielę każdy punkt na wagę złota oczywiście Jarek pobudka już marginesu błędu nie ma , ze silnik ze to czy tamto .