#14483 Postautor: Gelo » 12 lipca 2022, o 10:00
Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych. Pisząc o konstrukcji mam na myśli stan obecny - z parą juniorską Lampart - Cierniak, z Dominikiem na u24 a jednocześnie bez gwiazd ze światowego top. Zastąpić Lamparta jeden do jeden się nie da - każdy kto przyjdzie będzie słabszym zamiennikiem. Ale to nie oznacza, że będzie to dla nas katastrofa. Co innego ścigać się z Miśkowiakiem i Świdnickim a co innego z Ratajczakiem i Karczewskim. Inna skala problemu. Pisząc o atmosferze po przyjściu Zmarzlika mam obawy o naszych chłopaków. I wcale nie chodzi o to kto z kim jest w jakich relacjach. Znamy obrazki kiedy Zmarzlik rozmawia z Dominikiem czy z Mateuszem i tu prawdopodobnie nie ma problemu. Chodzi o role w zespole. Mam wrażenie (subiektywne), że Mikkel po zrobieniu go kapitanem wyszedł z cienia Griszy i odblokował się na otoczenie. Nie jest już egoistycznym dziwakiem z Danii, który strzela fochy - jak był do niedawna postrzegany. Dominik natomiast staje się pupilkiem, najbardziej lubelskim z nielubelskich zawodników ever. Nie chciałbym żeby ta harmonia została zachwiana. Nie chciałbym też żeby janusze zachwyceni punktami Bartusia przekierowali swoje sympatie z naszych chłopaków "gdzieśtam".