Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużlowe różności

#15476 Postautor: Gelo » 11 lipca 2022, o 23:46

Flagg pisze:Jakby się pierwsze ploteczki z piekarni ( nie tych medialnych) potwierdziły, to parafrazujac słynny cytat: "Zmarzlika nie ma, ale też jest zajebiście" ;)

Słuchamy

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#15477 Postautor: Kshyhu » 12 lipca 2022, o 09:40

"Wiem, ale nie powiem" :D :D
Motor mocnyj!

Flagg
Trener

#15478 Postautor: Flagg » 12 lipca 2022, o 09:44

Dość popularna na tym forum metoda, prawda? :)

Być może wyraziłem się nie do końca precyzyjnie, bo nic nie jest przyklepane czy dogadane. Z tego co dotarło do mnie, to Motor negocjuje z dwójka zawodników z grupy wymienionej przez Pereza. Wśród tej dwójki nie ma Zmarzlika, nie ma też juniora. Czyli wręcz przeciwność tego, o czym np. pisały ostatnio SyFy.

Ale wiadomo, każdą piekarnię trzeba brać z dużą dozą ostrożności plus wziąć pod uwagę, to, że mamy lipiec i jeszcze dużo sie może zmienic.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#15479 Postautor: blajar » 12 lipca 2022, o 10:03

Artykuł na PS pt. "Zmiana koncepcji transferowej Motoru Lublin" za 3, 2, 1... :lol:

Swoją drogą, dołożenie piątego zawodnika na +-10pkt. zamiast gwiazdy pokroju Zmarzlika (powiedzmy, że może nieco niżej, ale ligowo na podobnym poziomie traktuję A. Łagutę, czy Janowskiego) kosztem odpuszczenia jednego juniora i tak robi z nas w teorii taki taran, że ciężko znaleźć bramę, która byłaby się w stanie oprzeć. I to wszystko, kontraktując tylko jednego zawodnika. Koncepcja budowania drużyny J. Kępy i P. Więckowskiego broni się z każdej strony. Utrata punktów Wiktora w żaden sposób nie osłabia, a wręcz wzmacnia siłę rażenia całego zespołu.

Dlaczego wspomniałem A. Łagutę - z jednej strony PZMOT zapewne będzie robił wszystko, żeby rosyjskich żużloków z polskim obywatelstwem i tak nie dopuścić tym bardziej, jeśli jakieś sprawy w sądach pozakładali. Z drugiej strony mamy taki wywiad z Ministrem Sportu:
https://www.rp.pl/sport/art36683151-min ... c-w-polsce