A Motor w 2023 pojedzie tylko ze Zmarzlikiem zakontraktowanym "za wszelką cenę"
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
O, już jest artykuł o Drabiku, że został zasypany ofertami. Wcześniej pisano o Hampelu. Został Kubera i Cierniak i mamy komplet. Do końca lipca się wyrobią 
Zbliża się decydująca faza. Mocny Motor uwiera zdecydowaną większość ludzi zaangażowanych w speedway w Polsce bo zachwiał zacementowany układ. Nie udało się rozwalić dobrej drużyny KSM to teraz wszelkiej maści „dziennikarze” próbują mącić atmosferę w drużynie ( która przez wielu zaangażowanych jest podkreślana jako jeden z kluczowych czynników) oraz próbują spowodować odwrócenie się części „kibiców” od zawodników … ciągłe podkreślanie „słabości” lubelskiej młodzieży tak żywo podchwycona tutaj, „odejście” Mikkela, Drabik outsider, „przypadkowa” kuchnia meczu skupiona na Drabiku i zaraz po tym artykuł, że Motor już „go nie chce” …. Widzieliście taki stek bzdur o innej drużynie ? Słaby Tai - cała żużlowa Polska nad nim płacze, Smektała jadący piach? Nie - teraz zachwyty bo prawie komplet nad „Hegemonem z Ostrowa”… a wystarczy spojrzeć na raiderow kolejek na 11 kolejek chyba w 7 jeśli dobrze pamiętam został nim zawodnik Motoru. Do dziś w głowie mam „spuszczanie się” nad jednorazowym wyskokiem Krakowiaka który nota bene ma niższą średnią niż nasi juniorzy i ani słowa o Dominiku który huknął identyczny wynik a w ostatnich 6-7 meczach ma średnią 2,44. U Maxyma wyraźnie widać potrzebę „błyszczenia” i bycia autorytetem wśród kolegów. To kolejny raz kiedy w jego wypowiedzi przebija że „jak mu nie idzie to co on może wnieść do drużyny” a jednocześnie jak ma problem to chce go rozwiązać sam. Zamyka się wtedy. Natomiast wypuszczenie go z Motoru to będzie nie błąd a „wielbłąd”. Dla tych „wieszczących katastrofę” przypomnę że jeszcze nie przegraliśmy, wyrównaliśmy rekord sprzed 31 lat - osiągneliśmy go „beznadziejnym” Ziółkowskim, „ciapą” Kuciapą, „indywidualistą” Drabikiem który się nie „utożsamia” z klubem i nie przybija piątek, „emerytem” Hampelem który „klapie gazem”, „beznadziejnym” Lampartem, i „humorzastym” Mikkelem…. I to opinie „najlepszych kibiców w Polsce” Serio? Czasem mam wrażenie, że w tej swojej „najlepszości” popadliśmy w taką skrajność, że mamy więcej tolerancji dla przeciwnika i bardziej go potrafimy docenić niż „Naszych Chłopaków”. Smutne to - tuż przed najważniejszą częścią sezonu. P.S.zaglądania do sypialni Mikkelowi czy Maxowi nawet nie ma jak skomentować bo to poniżej jakiekolwiek krytyki. Mam nadzieję że Admini trzymają jeden standard dla wszystkich i tak jak przy dyskusji o Rosjanach przynajmniej ostrzeżenia poszły ….
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10111 ... jmlodszych
Oskar Kreglicki chłopak z Lublina, ciekawe czy Motor ma go na oku?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Śmieszne są te "przetargi"
Sebekmotor pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1011131/zuzel-trwa-walka-o-kolejne-trofeum-pge-ekstraligi-tym-razem-wsrod-najmlodszych
Wydaje mi się że on zaczynał w Motorze na Kresowej kręcił kółka u Juchy jeszcze.
Gelo pisze:Jeżeli miałby do Motoru przyjść Zmarzlik a odejść Mikkel to ja nie kupuję karnetu i przestaję jeździć na wyjazdy. Dominik i Miki to dwójka na lata w Lublinie żeby tą drużynę po prostu lubić. W przypadku Mikiego jedynym argumentem za Czewą jest logistyka. Być może Włókniarz podbija stawkę to co my rzekomo robimy Gorzowowi. Przecież jeszcze tydzień temu wszyscy pisali że celem nr 1 Czewy jest Fricke. Wypadałoby się na coś zdecydować.
Myślę, że jednak czasy się nieco zmieniły i obecnie ta "logistyka" ma już mniejsze znaczenie. Między Lublinem a Śląskiem jest S19 i A4, co sprawia, że podróż to spokojnie 4 h. Żadna wielka sprawa.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10113 ... ze-juz-od-
Syfy w dalszym ciągu spekulują o możliwym odejściu Mikkela i Maksa
Piszą, że MM był po słowie w Motorze, ale..... CKM co mówią Wasze piekarnie?
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ten Michelsen w Częstochowie to raczej bajka jest. Świącik wiadomo że go chce od 2-3 okienek ale to raczej opcja nie możliwa.
U nas raczej się mówiło bardziej ze oferty dostali Vaculik i Thomsen jak Gorzów ma jakieś tam swoje problemy. Fricke jeszcze a jak coś nie zagra to pojedzie dalej Lindgren.
U nas raczej się mówiło bardziej ze oferty dostali Vaculik i Thomsen jak Gorzów ma jakieś tam swoje problemy. Fricke jeszcze a jak coś nie zagra to pojedzie dalej Lindgren.
Sebekmotor pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1011323/gielda-transferowa-pge-ekstraligi-dwie-bomby-w-elicie-zmarzlik-w-motorze-juz-od-
z artykułu wynika ,ze Martin Vaculik, Anders Thomsen, , Max Fricke, są w kręgu zainteresowań połowy ligi moze ktoś trafi Mikkel natomiast jest zawsze w Czewie już co roku zaraz po tym jak Leon jest u nas w super artykułach .
To tak jak z typami Tomka Golloba.
Co chwilę typuje jakiś nieprawdopodobny wynik, a jak kiedyś trafi to wszyscy będą się podniecać przez pół magazynu, że jest znawcą i jasnowidzem :)
Co chwilę typuje jakiś nieprawdopodobny wynik, a jak kiedyś trafi to wszyscy będą się podniecać przez pół magazynu, że jest znawcą i jasnowidzem :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie macie jednak wrażenia, że o BZ w Lublinie mówi się jednak intensywniej w tym roku i z większą pewnością? Wiadomo, były awionetki i inne wynalazki, ale teraz mam wrażenie, że temat realnie mocniej istnieje, niż w przeszłości.
Ja się mogę z kimś założyć że nikt może oprócz Lamparta z Lublina nie odejdzie bo i po co? Śmieszą mnie te argumenty o logistyce i bajońskich kwotach od Świącika, który inteligencja nie grzeszy. Cieszmy się że mamy Kubę i Piotrka, którzy kruszą ten eligowy beton od kilku lat. Ja tam jestem spokojny. Kuba wie co robi. Myślę że jest jakiś pomysł na ogłoszenie zawodników w innym stylu niż inni.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
KrzyczącyK1b1c pisze:Nie macie jednak wrażenia, że o BZ w Lublinie mówi się jednak intensywniej w tym roku i z większą pewnością? Wiadomo, były awionetki i inne wynalazki, ale teraz mam wrażenie, że temat realnie mocniej istnieje, niż w przeszłości.
BO grzyb siedzi, wiec pismaki mają dodatkowe argumnty do podgrzewania atmosfery. "Stal sie sypie, Bartek ucieka do Lublina". NA tym można spokojnie kilka miesięcy pociągnąć.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
KrzyczącyK1b1c pisze:Nie macie jednak wrażenia, że o BZ w Lublinie mówi się jednak intensywniej w tym roku i z większą pewnością? Wiadomo, były awionetki i inne wynalazki, ale teraz mam wrażenie, że temat realnie mocniej istnieje, niż w przeszłości.
Mam dokładnie te same odczucia. Coś jest na rzeczy. Rok temu to były tylko jakieś bąki, w tym już każdy o tym mówi nawet komentatorzy w tv. Syfy piszą, że temat klepnięty już w lutym, interia, że Stal nie będzie się wykrwawiac a na ps Władek ostrzega Bartusia przed Motorem. No nie ma w tym wszystkim przypadku.