Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin 39:51

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Raczejj
Junior

Re: Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin 39:51

#76 Postautor: Raczejj » 6 maja 2024, o 12:55

Z tym zapraszaniem Cieślaka to dla mnie problem jest zupełnie inny. Ja np. nie mogę przyczepić się do jego merytoryczności czy stronniczości bo ja go po prostu k***a nie rozumiem, ledwo słyszę. Nie wiem w ogóle co on mówi, gada jakby przez sen, brzuchem zamiast ustami, cos bełkocze itd. Nie rozumiem jak takich ludzi można zapraszać do mediów. No chyba, że rano jest bardziej pobudzony to wtedy do "śniadaniówek" śmiało.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#77 Postautor: Cooper » 6 maja 2024, o 13:03

dannie pisze: Te "kontrowersje" też mogliby sobie już chyba darować. Nie wiem po co na siłę z każdego meczu coś wyciągać, zwłaszcza jeżeli ta "kontrowersja" nie miała jakiegokolwiek znaczenia dla wyniku meczu czy nie stanowiła jakiegoś precedensowego zdarzenia, które warto kibicom wyjaśnić w kontekście postanowień regulaminu.

A jednocześnie, (podobno, bo ja już przełączyłem), była pominięta kontrowersja z krawężnikiem Woryny. Pan Leszek już tyle lat siedzi w tej budce a nadal nie potrafi ukryć emocji, szczególnie tych negatywnych gdy ktoś go zapyta czemu sędzia przerwał tak szybko (chodziło o upadek Przema Pawlickiego), reakcja typu "a gdzie jest napisane w regulaminie, że sędzie nie może przerwać?!" :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Flagg
Trener

#78 Postautor: Flagg » 6 maja 2024, o 13:06

W przypadku Woryny nie było kontrowersji. Nie przekroczył linii oboma kołami. Nawet w sumie blisko nie był
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#79 Postautor: Cooper » 6 maja 2024, o 13:08

No ale przecież większość tych kontrowersji jest taka, że nie ma w nich nic kontrowersyjnego ;]

KrzyczącyK1b1c
Trener

#80 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 6 maja 2024, o 14:00

Torsen pisze:A dlaczego Cieślak może? Każdy wie, skąd pochodzi i jakoś afery nie ma.

Cieślak nie jest dziennikarzem i od niego nie wymaga się podejścia dziennikarskiego. Tak samo od Golloba czy od Oskara Bobera w studiu Eleven. Zapraszając Bobera wiadomo, że raczej będzie nam sprzyjał.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#81 Postautor: Cooper » 6 maja 2024, o 14:09

Raczejj pisze:Z tym zapraszaniem Cieślaka to dla mnie problem jest zupełnie inny. Ja np. nie mogę przyczepić się do jego merytoryczności czy stronniczości bo ja go po prostu k***a nie rozumiem, ledwo słyszę. Nie wiem w ogóle co on mówi, gada jakby przez sen, brzuchem zamiast ustami, cos bełkocze itd. Nie rozumiem jak takich ludzi można zapraszać do mediów. No chyba, że rano jest bardziej pobudzony to wtedy do "śniadaniówek" śmiało.

Nie wiem co gorsze, senny Marek czy filozof Gollob, który między biegami składa wielopoziomową wypowiedź w której trakcie sam traci wątek, odzyskuje, szuka nazwiska zawodnika a na koniec szanse daje 50/50 i powtórka w czterech to dobra decyzja.

Stronniczość ekspertów mi w ogóle nie przeszkadza, bardzo lubiłem Gajewskiego w studio, ma dobrze gadane, nie muszę się z nim zgadzać. Gollob wali same ogólniki, albo tłumaczy 3 minuty jakieś banały kiedy jest taśma w żużlu, Cieślak może i ma trafne spostrzeżenia ale zanim złoży je w zdanie to można zagotować wodę na herbatę... C+ się trochę ogarnęło (trochę tylko) z dziennikarzami, wróciła Daria, wyleciał Majewski, niestety został Łopata, niemniej co do ekspertów i gości to naprawdę można to zrobić lepiej, nawet u siebie mają pozytywne przykłady w postaci Mality czy Cegły.

Flagg
Trener

#82 Postautor: Flagg » 6 maja 2024, o 14:19

Przede wszystkim magazyny na C+ sa miałkie, bo ich eksperci boją się kontrowersyjnych komentarzy. Podstawa to, żeby jakiś zawodnik nie poczuł się przypadkiem urażony. Np. pytanie koleina nie jest głupim pomysłem, tylko co z tego, jak na te bardziej niewygodne pytania Ci eksperci po prostu unikają odpowiedzi albo dają wymijające (i w tym akurat bryluje Dryła). Choć w ogólnym rozrachunku Gollob pod tym względem wyprzedza resztę o lata świetlne. Według niego każdy zawodnik jest super, każdy jest mistrzem, każdy na pewno kiedyś się ogarnie i będzie wygrywać. Cegła czasem coś wycedzi przez zęby, ale nawet wtedy widać, ze waży każde słowo. Podobnie Malitowski. Puki można nie lubić za "rzetelne" dziennikarstwo, ale chłop jako jedyny z towarzystwa się w język nie gryzie i mówi, to co myśli. Reszta jak Kaczorek czy Dziopa jest po prostu nijaka.

Ogólnie to zgadzam się z Cooperem. Cegła i Malitowski sa spoko. Gajewski też dawał radę. Reszty, łącznie z Dryłą, w tych magazynach w ogóle nie powinno być.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#83 Postautor: Cooper » 6 maja 2024, o 14:30

Kaczorek ma przynajmniej niezły warsztat nie jest irytujący nic, w porównaniu do Łopaty choćby, który ciągle tłumaczy swoje żarty.

Za to chciałbym pochwalić Łukasza Benza, naprawdę potrafi fajne pytania czasem zadać, jakoś taki lepszy się wydaje niż kiedyś (choć w sumie główny hejt zbierał za angielski a nie za treść).

Jego bym bardziej widział w studio niż Dryłę.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#84 Postautor: kdsz » 6 maja 2024, o 14:39

Jezus Maria, Benz i sensowne pytania! Szczególnie propsuję niedzielne do Kvecha, o to czy na kilka dni przed derbami lubuskimi mógł normalnie zasnąć.
Dla mnie pytania tego redaktora są zazwyczaj poniżej krytyki. Ale też przyznaję, że zbyt często ich nie słucham, bo wolę w tym czasie pójść się wysikać, wziąć coś z lodówki, podlać kwiatki, obrać ziemniaki, załadować zmywarkę lub pralkę... Tysiąc rzeczy, byle nie słuchać tych debilizmów.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#85 Postautor: Cooper » 6 maja 2024, o 14:49

Nie napisałem, że same sensowne zadaje, ale zauważyłem, że zdarza mu się tak :)

Raczejj
Junior

#86 Postautor: Raczejj » 6 maja 2024, o 16:21

kdsz pisze:Jezus Maria, Benz i sensowne pytania! Szczególnie propsuję niedzielne do Kvecha, o to czy na kilka dni przed derbami lubuskimi mógł normalnie zasnąć.
Dla mnie pytania tego redaktora są zazwyczaj poniżej krytyki. Ale też przyznaję, że zbyt często ich nie słucham, bo wolę w tym czasie pójść się wysikać, wziąć coś z lodówki, podlać kwiatki, obrać ziemniaki, załadować zmywarkę lub pralkę... Tysiąc rzeczy, byle nie słuchać tych debilizmów.
Coś mi świta, że takie samo pytanie dostał PePe :)

mema
Senior

#87 Postautor: mema » 6 maja 2024, o 16:41

Cieślak wspominał,że ma problemy z nerkami i czeka go jakiś zabieg.Może jedzie na jakiś silnych prochach bo faktycznie od początku sezonu jakoś dziwnie wygląda i gada.Mi brakuje Mirka Jabłońskiego,Nie gryzł się w język a jak trzeba to i sędziego do pionu ustawił nawet na wieżyczce.Jego wymiana na Swiderskiego dla mnie na minus.

Czarek
Trener

#88 Postautor: Czarek » 6 maja 2024, o 16:50

mema pisze:Cieślak wspominał,że ma problemy z nerkami i czeka go jakiś zabieg.Może jedzie na jakiś silnych prochach bo faktycznie od początku sezonu jakoś dziwnie wygląda i gada.Mi brakuje Mirka Jabłońskiego,Nie gryzł się w język a jak trzeba to i sędziego do pionu ustawił nawet na wieżyczce.Jego wymiana na Swiderskiego dla mnie na minus.

Litości! Brakuje tylko przygłupiego śmiechu i kompromitujących błędów językowych. Może jeszcze Dołomisiewicz i Świst do kompletu?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#89 Postautor: kibicLBN » 6 maja 2024, o 17:20

Mirek bywał głupkowaty, a nawet głupi, ale tylko on i Cegielski czytali to co się dzieje na torze, jakie ścieżki są dobre, jakie błędy popełniają zawodnicy etc. Ciekawie też potrafił o tym mówić Olkowicz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#90 Postautor: papi » 6 maja 2024, o 18:19

no i jak w Czewie powiedział na treningu że trzeba zrobić powtarzalny tor to wszyscy bili mu brawo. Podobno toromistrz wysiadł z traktora i się nawet ukłonił...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#91 Postautor: Cooper » 7 maja 2024, o 09:42

Nie wiem po co komu pajacowanie Jabola jak jest Dawid Stachyra, który też czyta co się dzieje a z wysławianiem się i wyczuciem nie ma problemu. Wg mnie "z młodszego pokolenia" ekspertów to zdecydowanie on i Malitowski.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#92 Postautor: InDorka » 7 maja 2024, o 10:10

Do dziennikarzy Canal + dorzuciłabym nową ( dla mnie) twarz Piotra Bugajnego. Bardzo lubię go słuchać w Kolegium i w studiu meczowym. Spokojny, rzeczowy, nie zachłystuje się, ciekawie mówi.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#93 Postautor: Torsen » 7 maja 2024, o 10:26

Jak dla mnie, Świderski jest OK.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#94 Postautor: Perez » 7 maja 2024, o 13:58

To prawda że Stachyra jest top. Bardzo lubię go słuchać. Nawet w pięć jeden była udana audycja z nim nie zaluje ani sekundy. Rzeczowo i na temat. Odpowiada mi jeśli jest w meczu na komentatorce. Świderski jest zero emocjonalny i sztywny.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

go!
Trener

#95 Postautor: go! » 16 maja 2024, o 16:32

Perez pisze:To prawda że Stachyra jest top. Bardzo lubię go słuchać.

No dobra, ale nie moze kazdy bieg byc crème de la crème do cholery :)