Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#2926 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 17:00

Saint pisze:Niestety to nie było jednorazowe - od trzech przynajmniej spotkań pojawiły się wulgarne okrzyki, których wcześniej nie było - czym się -słusznie - szczyciliśmy i było to doceniane.
Dla mnie chamstwo to chamstwo - nie podlega stopniowaniu… agresja rodzi agresję i właśnie ludzie inteligentni powinni to wiedzieć i potrafić wyciszyć - zamiast eskalować.

Oświeć mnie proszę jakie wulgarne okrzyki są od trzech spotkań. Byłem na wszystkich trzech ostatnich meczach.....

EDIT: pomijam ten z UL oczywiście

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2927 Postautor: tezetomaniak » 13 sierpnia 2024, o 17:05

ezbeg pisze:Unia Leszno ist nicht polnische Manschafft ? :lol: Wybaczcie niemiecki miałem z 10+ lat temu.

Union Lissa

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2928 Postautor: Saint » 13 sierpnia 2024, o 17:09

Okrzyk człowieka prowadzącego doping .. „kurwa wstawać, jak chcecie siedzieć to wypierdalać z sektora „.. rozumiem , że jest dopuszczalny i nie jest wulgaryzmem?

Mecz z Częstochową… stałem na koronie bardzo blisko gdyż wpadłem na stadion w ostatniej chwili. Podobnie było z Grudziądzem .. lider jak się patrzy … tylko naśladować i podążać. Rozumiem, że to wyważona odpowiedź na chamstwo siedzenia i prostactwo braku okrzyków …
Klasowe zachowanie i wzór do naśladowania.
Mecz z Apatorem — troche w mniejszej skali jak z Lesznem.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2929 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 17:18

Saint pisze:Okrzyk człowieka prowadzącego doping .. „kurwa wstawać, jak chcecie siedzieć to wypierdalać z sektora „.. rozumiem , że jest dopuszczalny i nie jest wulgaryzmem?

Mecz z Częstochową… stałem na koronie bardzo blisko gdyż wpadłem na stadion w ostatniej chwili. Podobnie było z Grudziądzem .. lider jak się patrzy … tylko naśladować i podążać. Rozumiem, że to wyważona odpowiedź na chamstwo siedzenia i prostactwo braku okrzyków …
Klasowe zachowanie i wzór do naśladowania.
Mecz z Apatorem — troche w mniejszej skali jak z Lesznem.

Błagam Cię - podciągasz przykłady pod z góry obraną tezę.

Jedyne wulgaryzmy, które leciały w stronę kibiców drużyny przeciwnej były na Leszcznie. Jeśli za takie uważasz "kto nie skacze..." to gratuluję wrażliwości, może jednak kibicowanie to nie Twoja bajka.

KDS
Junior

#2930 Postautor: KDS » 13 sierpnia 2024, o 17:19

Ja mam wrażenie, że na trybunach coraz bardziej dochodzi do głosu pewna grupa (przeważnie młodych) osób, którym takie standardy "kibicowania" imponują i chcieliby ich wprowadzić więcej. Ale był opór ze strony pozostałych, więc potrzebowali dobrego pretekstu, żeby móc się usprawiedliwić. I w Lesznie go dostali.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2931 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 17:21

KDS pisze:Ja mam wrażenie, że na trybunach coraz bardziej dochodzi do głosu pewna grupa (przeważnie młodych) osób, którym takie standardy "kibicowania" imponują i chcieliby ich wprowadzić więcej. Ale był opór ze strony pozostałych, więc potrzebowali dobrego pretekstu, żeby móc się usprawiedliwić. I w Lesznie go dostali.

Dlatego zależy mi na tym, żeby to mocno wybrzmiało. Opierajmy się na faktach, a nie wrażeniach i przekonaniach. Mecz we Wrocławiu powyższej tezie jednoznacznie zaprzeczył.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2932 Postautor: papi » 13 sierpnia 2024, o 17:26

radonis pisze:
papi pisze:Pycha kroczy przed upadkiem.

Bądźcie dalej tak pewni swoich racji, nie słuchajcie innych, reagujcie agresją na krytykę, a niedługo będziecie stawiani w jednym szeregu z neandertalczykami z najgorzej kojarzonych ośrodków. Wasz (SE) wybór

Czytanie ze zrozumieniem. Wy, Wasz.

A Wy to co obywatelu papi?

piszę do Was jako grupy SE, jesteś pewnie jednym z nielicznych członków, którzy są tutaj i podejmują dyskusje, choć zakładam, że jednak trochę innych osób czyta. Natomiast kilka razy już pojawiały się informacje o tym, że na fanpage'ach jest duża agresja przy każdym zwróceniu uwagi, czyli jest duży opór do jakiejkolwiek refleksji. A to niestety zły sygnał.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec