Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ezbeg
Trener

Re: Żużlowe różności

#21601 Postautor: ezbeg » 17 października 2025, o 22:14

Toruń mocno działa w socjalach. Do tego chyba dwa najbardziej znane z "memów" fanpage - "Awangarda żużlowa" i "Koneserzy metanolu" też są chyba z administracją toruńską, bądź mocno wspierającą Apator.
A komu się tam najbardziej obrywa ? Nam. Od kibiców (że pikniki i lgbt xd), przez stadion (bo ruina jak chatka z g.. w Afryce), po zawodników (że bandyci). Kępa też najgorszy z najgorszych.
Magia Mistrza Świata już nie działa. Teraz magia internetu.

Flagg
Trener

#21602 Postautor: Flagg » 17 października 2025, o 23:04

Awangarda jest spoko. Oni tam jadą po wszystkich równo. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Natomiast koneserzy to dowcip rodem z rynsztoka. Nie wiem, czy oni są toruńscy, czy skąd, ale poziom...no tam nie ma żadnego poziomu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#21603 Postautor: ezbeg » 17 października 2025, o 23:07

Może z Awangardy po prostu tak.algorytmy mi wyświetlają. Zuckerberg z FB wie jak mnie zirytować :D

A to.drugie to fakt. Poziom żartu gorszy jak kabarety z Mrągowa.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21604 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 17 października 2025, o 23:11

W przypadku Dudka można napisać pół żartem pół serio, że jest jakaś konsekwencja - drugi rok z rzędu nie wygrywa najskuteczniejszy zawodnik PGEE ;]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#21605 Postautor: Cooper » 20 października 2025, o 12:03

Gelo pisze:Wydaje mi się, że decydujące będą dwa czynniki - jak podejdzie do tego Orlen i relacje bezpośrednie z Kubą. O pierwsze do niedawna byłbym spokojny ale teraz? Ciężko przewidzieć. Drugie mam wrażenie, że są lepsze niż dobre.

W sensie, że Obajtek był gwarantem indywidualnych kontraktów BZ95? Czy Sasin kontraktu z Oilem? No cóż, ani to ani to, na szczęście.

Zmarzlik jest w wąskim gronie "twarzy" Orlenu, zmiana władzy czy zarządu nie ma na to wpływu, no chyba, że BZ odmówi przedłużenia współpracy. Orlen Olil natomiast, tak jak już ktoś wspomniał przedłużył kontrakt na dwa lata już "za nowej władzy". A tak poza tym, to wbrew obajtkowym krzykom Orlen ma się bardzo dobrze, zysk za I półrocze chyba coś koło 1,8 mld, zł, notowani giełdowe najwyższe w ciągu ostatnich 5 lat, szykują się do inwestycji na Azoty, to tak z faktów (nie z GUSu ;]). Poza tym przecież tam za chwilę wróci stara ekipa, co nie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#21606 Postautor: niespokojny » 20 października 2025, o 22:36

I dziwnym trafem paliwo może być dużo tańsze niż w Niemczech i Ci Niemcy z Czechami wcale nam tego paliwa nie wykupują. Chciałbym zrozumieć na jakiej podstawie ludzie widzą jakiegoś mesjasza w wójcie Pcimia. Gdyby był specem, to by za podobną kasę znalazł zatrudnienie na wolnym rynku. Firm poszukujących menedżerów najwyższego szczebla jest mnóstwo. Warto dodać, że akcje Orlenu są najwyższe od 5 lat. Ale to pewnie przez wymianę prezesa GUSu :mrgreen:

Prędzej czy później Zmarzlik odejdzie albo zakończy karierę, tak samo Orlen. Bez Orlenu zdobyliśmy DMP, a absolutnym priorytetem powinno być przekonywanie sponsorów prywatnych do żużla. U nas nie funkcjonują siatki sponsorów indywidualnych, którzy wywierają presję na zawodnikach. Nigdy nie słyszałem, żeby zawodnik bał się odchodzić z Lublina ze względu na sponsorów. A przecież to też jest realny dochód, który rekompensuje mniejszą kwotę na podpisie. I tu jest nasza pięta achillesowa.
Poza tym, duże środki mógłby klub pozyskać zwiększając frekwencje. Ale do tego potrzeba nowego stadionu, temat rzeka.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener