Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Kalhorn
Junior

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#8976 Postautor: Kalhorn » 21 czerwca 2026, o 22:28

Klops1 pisze:Mamy jako kibice śpiewać,,że "nic się nie stało?"

Nie, bo stało się! Drużyna dała ewidentnie dupy!
To tak samo jak z celebracją po meczu. Pamiętam jak kiedyś nasi zawodnicy po przegranym meczu podeszli pod "a'la lubelska zylete" i miał się odbyć rytuał polegający na tym, że zawodnicy biorą się za dłonie i wspólnie unoszą ku górze wykrzykując "woow", a kibice robią to samo. I zawodnicy owszem już to zaczęli, ale wszystko wygasił "gniazdowy" i słusznie! Celebracji nie było, ale z tego co pamiętam też nie było (wszechobecnych) gwizdów i wyzywania zawodników. Ktoś pamięta co to był za (całkiem nieodległy mi się wydaje) mecz?

To nie pierwszy wpierdol który dostaliśmy (moją miarą czasu) ostatnio! Z Grudziądzem (ten wyjazdowy), z Gorzowem (chyba jakiś istotny), nawet z Rybnikiem (o co to my walczyliśmy wtedy?)
Rolą kibica jest wspieranie drużyny! Tą drugą przyśpiewką: "Jesteśmy z wami!" I mam (nikłą) nadzieje, że nie będzie "stadionowej obory" i wygwizdywania naszych zawodników.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#8977 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 21 czerwca 2026, o 22:30

Też mam taką nadzieję.

Antonik

#8978 Postautor: Antonik » 21 czerwca 2026, o 22:35

Ge(L)o pisze:Moim zdaniem jakaś głowa powinna polecieć po takim meczu. I celowałbym w Kuciapę, z całym szacunkiem i bez skojarzeń.

Z jednej strony jakaś reakcja by się przydała po takiej porażce, z drugiej strony wątpię by zwolnienia cokolwiek pomogły, mogłyby raczej tylko napędzuć jeszcze bardziej negatywną spiralę.
Ge(L)o pisze: Naprawdę wierzyłem w tego Cierniaka, ale z tej mąki chleba już nie będzie. A Woryna wrócił na swój poziom, jeździec bez głowy tak zwany i bez mózgu, co za tym idzie. Vaculika przemilczę.

Cierniaka bym się akurat najmniej czepiał (nie licząc Zmarzlika). Fakt końcówka słaba, ale tym nie specjalnie wyróżnił się na tle reszty. A jednak w pierwszym biegu Mikkela na trafie strzelił, coś tam walczył w innych.
Co do Woryny niestety muszę się zgodzić. Szkoda bo na początku sezonu wyglądało to pięknie.
Vaculik... no tak...

Oby Lindgren jak najszybciej wrócił.

A mówiąc o tabeli pamiętajmy, że Gorzów stracił Holdera (i nie wiem jak z Bednarem) a Leszno Kołodzieja.

Okropnie się na to patrzyło, zwłaszcza że miałem nadzieję, że to będzie mecz przełomowy dla kilku zawodników, wbrew wszystkiemu powalczymy jak równy z równym i na koniec Motor zdobędzie choć 40 punktów. Tak się nie stało.

Jest źle, bardzo źle nawet, ale i takie okresy się zdarzają. Co mają powiedzieć kibice w Krośnie.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8979 Postautor: Torsen » 21 czerwca 2026, o 22:43

Antonik pisze:. Co mają powiedzieć kibice w Krośnie.

Najlepiej „Martin, witaj w domu”

Awatar użytkownika
papi
Trener

#8980 Postautor: papi » 21 czerwca 2026, o 22:47

Dajcie spokój, żadne głowy nie poleca, bo i nie ma kim zastąpić. Poza tym, Kępa wiele wygrał spokojem i rozsądkiem, mam nadzieję że dalej będzie szedł tą drogą. To on zbudował wielki zespół, który po latach beznadziei dał nam parę lat pięknych emocji, a dzisiejsza sytuacja nie wyklucza przecież że to koniec.
Kuciapa to ojciec tego toru, jak dla mnie gość nie do ruszenia, oni dali nam wiele radości i zasługują na szacunek i zaufanie. Nie zachowujmy się jak trzoda z Zielonej Góry. Oczywiście, że nie jest dobrze, ale i takie chwile się zdarzają. Trzeba do końca walczyć o 4, a jak się nie uda, to szybko zamknąć utrzymanie.
Jeśli jakieś zmiany to po sezonie. Nie wiem do końca co obecnie robi Ziółkowski i czy na pewno jest potrzebny, może warto włączyć Hampela? Skład na pewno się zmieni, pytanie jak bardzo i kto jeszcze jest na rynku

ezbeg
Trener

#8981 Postautor: ezbeg » 21 czerwca 2026, o 22:49

Torsen pisze:
Antonik pisze:. Co mają powiedzieć kibice w Krośnie.

Najlepiej „Martin, witaj w domu”

Akurat na 2 ligę w sam raz. Sorry że tak nisko cenie Słowaka, ale jak pisałem. Moja cierpliwość do niego jest już na minusie.