GKM Grudziądz - Motor Lublin 21.08.2026 godzina 20:30
Re: GKM Grudziądz - Motor Lublin 21.08.2026 godzina 20:30
Porażke na wyjeździe można przełknąć. Porażka u siebie z GKM to hańba.
Ta porażka u siebie jest ze wszech miar niewytłumaczalna. Glut, który się za nami ciągnie. I może w końcu pociągnąć na dno.
Zabrakło punktów Freda i tyle.
- Łoptymista
- Trener
Ale mysmy tych punktow z dupy sporo natracili. Wtopa u siebie z GKM przeszlaby bezkarnie, ale roztrwonilismy bonusy z WTS i Toruniem. Naprawde ciezko zapracowalismy na sytuacje w jakiej znalezlismy sie przed ostatnia kolejka. To nie był jeden mecz, ktory pokrzyżował nam szyki.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Łoptymista pisze:Ale mysmy tych punktow z dupy sporo natracili. Wtopa u siebie z GKM przeszlaby bezkarnie, ale roztrwonilismy bonusy z WTS i Toruniem. Naprawde ciezko zapracowalismy na sytuacje w jakiej znalezlismy sie przed ostatnia kolejka. To nie był jeden mecz, ktory pokrzyżował nam szyki.
Czy ja wiem czy ciężko, raczej się nie namęczyliśmy ;)
Na pewno ciężko to się oglądało.
Na własne życzenie jest niniejsza sytuacja. Przegrane w Lesznie i Gorzowie. Przegrana u siebie z GKM. Tam każdy ze składu dołożył mniejszą lub większą cegiełkę.
Ja rozumiem, że brak Lindgrena. Ale przy większych brakach kadrowych dawaliśmy radę. Chociaż dyspozycja zawodników była lepsza. A na pewno zawodnicy kreowani na I linię nie męczyli oczu jak Vaculik.
Na własne życzenie jest niniejsza sytuacja. Przegrane w Lesznie i Gorzowie. Przegrana u siebie z GKM. Tam każdy ze składu dołożył mniejszą lub większą cegiełkę.
Ja rozumiem, że brak Lindgrena. Ale przy większych brakach kadrowych dawaliśmy radę. Chociaż dyspozycja zawodników była lepsza. A na pewno zawodnicy kreowani na I linię nie męczyli oczu jak Vaculik.
Haron90 pisze:Porażke na wyjeździe można przełknąć. Porażka u siebie z GKM to hańba.
Ale co to bylo za meczycho, jedno z lepszych od kilku dobrych lat.
Łoptymista pisze:Ale mysmy tych punktow z dupy sporo natracili. Wtopa u siebie z GKM przeszlaby bezkarnie, ale roztrwonilismy bonusy z WTS i Toruniem. Naprawde ciezko zapracowalismy na sytuacje w jakiej znalezlismy sie przed ostatnia kolejka. To nie był jeden mecz, ktory pokrzyżował nam szyki.
Ale to Grudziądz kelnerzy, a my mamy nazwiska.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nudno było wygrywać do 30 to są emocje do ostatniej kolejki.
Karamba pisze:Nudno było wygrywać do 30 to są emocje do ostatniej kolejki.
Przegrywac do 20stuparu tez nie jest jakos specjalnie przyjemnie i emocjonujaco :)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
ezbeg pisze:Na pewno ciężko to się oglądało.
Dawaliśmy radę bo dziury łatał Przyjemski.Teraz też nie wiem dlaczego liczyliśmy że juniorzy pomogą.Moim zdaniem błędem było wiedząc że nie mamy zz za Lindgrena nie szukanie zastępstwa.Taki Zagar mógł zrobić różnice przy tych trzech meczach przegranych dwoma.A teraz byłby batem na Vaculika.
Miałem na myśli czasy sprzed Przyjemskiego. Sezon 2022, brak Kubery wobec kontuzji, zz za wiadomo kogo. Później kontuzja Michelsena i jego nieobecność w domowym spotkaniu z Ostrowem. Ratowaliśmy się juniorami, Bowesem , Tudzieżem. Przy czym wiem, że Cierniak i Lampart to nie były ogórki i do tej pory pamiętam mecz domowy z Lesznem gdy wozili ich liderów.
Wtedy na wyjeździe do Torunia robotę zrobili seniorzy. Chociaż juniorzy przynajmniej pokonali tamtejszych juniorów. Teraz i z tym był problem.
Jak mówiłem. Każde ZZ, każdy brak zawodnika, jazda kevlarem jest jedynie pewne gdy pozostali zawodnicy są pewni. W tym roku pewności nie było. A jak zobaczyłem Przedpełskiego wożącego Vaculika w Gorzowie to ja już straciłem pewność czegokolwiek.
Wtedy na wyjeździe do Torunia robotę zrobili seniorzy. Chociaż juniorzy przynajmniej pokonali tamtejszych juniorów. Teraz i z tym był problem.
Jak mówiłem. Każde ZZ, każdy brak zawodnika, jazda kevlarem jest jedynie pewne gdy pozostali zawodnicy są pewni. W tym roku pewności nie było. A jak zobaczyłem Przedpełskiego wożącego Vaculika w Gorzowie to ja już straciłem pewność czegokolwiek.
Awizowane:
GKM Grudziądz
9. Michael Jepsen Jensen
10. Kacper Szarszewski
11. Maksym Drabik
12. Max Fricke
13. Wadim Tarasienko
14. Bastian Pedersen
15. Kevin Małkiewicz
Motor Lublin
1. Kacper Woryna
2. Mateusz Cierniak
3. Martin Vaculik
4. Fredrik Lindgren
5. Bartosz Zmarzlik
6. Bartosz Bańbor
7. Bartosz Jaworski
GKM Grudziądz
9. Michael Jepsen Jensen
10. Kacper Szarszewski
11. Maksym Drabik
12. Max Fricke
13. Wadim Tarasienko
14. Bastian Pedersen
15. Kevin Małkiewicz
Motor Lublin
1. Kacper Woryna
2. Mateusz Cierniak
3. Martin Vaculik
4. Fredrik Lindgren
5. Bartosz Zmarzlik
6. Bartosz Bańbor
7. Bartosz Jaworski
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
W rundzie rewanżowej GKM nie błyszczał u siebie od Torunia dostali 19 punktami. Mają atut własnego toru ale to nie Sparta ani Toruń. My też w odwrocie Fred tamtego toru nie lubi .
Trzeba walczyć o zwycięstwo i chociaż brąz w tym roku. To nie wydaje się awykonalne.
Trzeba walczyć o zwycięstwo i chociaż brąz w tym roku. To nie wydaje się awykonalne.
Wygłosiłbym mowę motywacyjną ala Tomek Fornal w meczu z USA ;)
-
rumburaquee
- Zawodowiec