Krzysztof Pecyna naszym kołem ratynkowym
Jeżeli zajdzie potrzeba i będą możliwości, być może Chomski zdecyduje się na wypożyczenie żużlowca Lotosu - mówią w Gorzowie. Za Pecyną kolejny start w lidze brytyjskiej. Na własnym torze Wolverhampton pokonało Poole 56:38. Dla gospodarzy Pecyna zdobył 3 punkty. Raz wygrał, dwa razy został wykluczony za upadki i raz minął linię mety ostatni.Pecyna miałby olbrzymie kłopoty, by znaleźć się w podstawowej siódemce Lotosu. Musiałby przeskoczyć konkurencję - Krzysztofa Jabłońskiego i Grzegorza Kłopota, którzy od początku uczestniczyli w przygotowaniach Lotosu do sezonu. Przed rozpoczęciem rozgrywek mówiło się o zainteresowaniu Pecyną ze strony ekstraligowca Apatora Toruń i I-ligowego Marsa Gorzów.
- Krzysiek był kiedyś w kręgu naszych zainteresowań. Możemy powrócić do sprawy. Rozmowa nic nie kosztuje - powiedział trener Apatora Jan Ząbik. Możliwe, że Pecyna znajdzie miejsce w Marsie. Jego konsultantem został trener gorzowian Stanisław Chomski, który wychował żużlowca.
tekst cytowany z dziennika bałtyckiego
- Krzysiek był kiedyś w kręgu naszych zainteresowań. Możemy powrócić do sprawy. Rozmowa nic nie kosztuje - powiedział trener Apatora Jan Ząbik. Możliwe, że Pecyna znajdzie miejsce w Marsie. Jego konsultantem został trener gorzowian Stanisław Chomski, który wychował żużlowca.
-
Gość
Gawrzyk, ja wiem ze Marma daje kilkakrotnie więcej od Sipmy, jestem tego świadomy, tylko ja sie pytam gdzie ten sprzet ktory byl obiecany od sponsorow, znaczy sie od klubu ale kasa od sponsorow
gdzie te nazwiska, ktore byly obiecane ?? Nie mam pretensji do sponsorow ze malo daja ( bo na to wychodzi) bo lepszy taki sponsor niz zaden, ale mam pretensje ze obiecywano nam (kibicom) nazwiska i dobry sprzet, ze bedzie kasa, ktorej nie ma !!
-
Siwek Patataj
Dudi pisze:Jeżeli zajdzie potrzeba i będą możliwości, być może Chomski zdecyduje się na wypożyczenie żużlowca Lotosu - mówią w Gorzowie. Za Pecyną kolejny start w lidze brytyjskiej. Na własnym torze Wolverhampton pokonało Poole 56:38. Dla gospodarzy Pecyna zdobył 3 punkty. Raz wygrał, dwa razy został wykluczony za upadki i raz minął linię mety ostatni.Pecyna miałby olbrzymie kłopoty, by znaleźć się w podstawowej siódemce Lotosu. Musiałby przeskoczyć konkurencję - Krzysztofa Jabłońskiego i Grzegorza Kłopota, którzy od początku uczestniczyli w przygotowaniach Lotosu do sezonu. Przed rozpoczęciem rozgrywek mówiło się o zainteresowaniu Pecyną ze strony ekstraligowca Apatora Toruń i I-ligowego Marsa Gorzów.
Po ostatnim niedzielnym występie Kłopota, w dodatku na swoim macierzystym torze w Zielonej Górze (przypomnę: 0,-,-0), Pecyna będzie chyba miał spokojnie miejsce w składzie Lotosu i myślę, że działacze Gdańska czym prędzej zaczną werbować Pecynę do startów w Lotosie. Gdyby bowiem nie fatalny występ Kłopota, Lotos miałby szansę... nawet wygrać to spotkanie przy odrobinie szczęścia (gdyby defekt Bajerskiego w biegu XIV i fatalna postawa Kłopota).
Myślę więc, że Pecyna znajdzie zatrudnienie w Lotosie, wbrew temu co piszą media, bo Kłopot to "mizeria" okrutna, była i jest.
ukłony
lucki73
- WojtekF
- Szkółkowicz
Odpowiadam:
Zgadzam sie, ze Klopot to mizeria totalna co zreszta na tym forum juz pisalem. Niemniej jednak z czalym szacunkiem drogi lucki nie bylo momentu, w ktorym prowadzenie nasze bylo zagrozone(w XIV biegu startowal Jablonski). Nie lubie gdybania wiec nie bede wyskakiwal z kontrargumentami.
Jesli zas chodzi o Pecyne, to nie sadze, aby po tym jak potraktowano Pecyne, zeby ten zawodnik jeszcze chcial jezdzic w Gdansku. Gorzow i Ostrow tez maja chrapke na Pecyne i nie sadze, aby Waszym wlodarzom udalo sie te kluby przebic w ofercie.
Zgadzam sie, ze Klopot to mizeria totalna co zreszta na tym forum juz pisalem. Niemniej jednak z czalym szacunkiem drogi lucki nie bylo momentu, w ktorym prowadzenie nasze bylo zagrozone(w XIV biegu startowal Jablonski). Nie lubie gdybania wiec nie bede wyskakiwal z kontrargumentami.
Jesli zas chodzi o Pecyne, to nie sadze, aby po tym jak potraktowano Pecyne, zeby ten zawodnik jeszcze chcial jezdzic w Gdansku. Gorzow i Ostrow tez maja chrapke na Pecyne i nie sadze, aby Waszym wlodarzom udalo sie te kluby przebic w ofercie.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
-
Siwek Patataj
WojtekF pisze:Odpowiadam:
Wojtku, przeca ja nie byłem na tym meczu, a jedynie znam jego przebieg z papierowej relacji zamieszczonej w TŻ i w necie. Ale tak patrzę sobie na bieg po biegu i myślę, że jeśli zamiast Kłopota jechałby Pecyna, to kto wie, kto wie, pewnie Wybrzeże trzymałoby się na mniejszy dystans niż miało to miejsce w minioną niedzielę.
Bo nie startowałby 6 razy Jabłoński, na Nowaczyku Pecyna pewnie punkcik też by przywiózł i wynik byłby bliższy remisowi, tak mi się wydaje
pzdr.
lucki73
PS. A cudownych przeprosin pomiędzy działaczami a zawodnikiem widziałem już tuziny. Odpowiedni przelew lub zwitek biletów Narodowego Banku Polskiego czyni cuda, także wobec tych pozornie nieprzejednanych.