KM INTAR DARTOM Ostrów- TŻ SIPMA Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#151 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:18

papi pisze:no widze, że obaj uzyskaliscie identyczne wyniki (mam nadzieje ze zbienosc czysto przypadkowa :lol: ), nie mam nic przeciwko symulacjom, jesli bedą naprawde odzwierciedlaly postawe danego zawodnika. Lucki przez jakis czas upierales sie ze Daniel nie gwarantuje zbyt wielu punktow. Nie oczekuje zebys w kazdym meczu wstawial mu dyche, ale fajnie ze powoli zaczynasz zmieniac zdanie na jego temat, bo swoją postawa pokazuje, ze zasluguje na pochwaly. Jeśli jutro padnie wynik uzyskany w obu symulacjach, to na pewno bedzie to dobry znak i wleje troche optymizmu w nasze serca :wink:

No Papi... chyba mnie nie podejrzewasz że sobie założyłem drugiego nicka :) :) :). Jeden przypadek schizofrenii na Forum wystarczy :)

Papi, ja się nie upierałem że Jeleniewski nie zdobędzie punktów. Moja symulacja nie polega na tym, by wskazywać dokładnie ile punktów zdobędzie każdy z zawodników i bezbłędnie typować bieg po biegu. Mnie interesuje ostateczny wynik. I wiadomo, że nie trafię zdobyczy punktowych poszczególnych jeźdźców. Absolutnie nie mam takich ambicji. Zdobycze punktowe to tylko szacunki, za pomocą których staram się wytypować ostateczny wynik i rozpisywanie bieg po biegu tylko temu celowi służy, by wytypować ostateczny wynik. Szklanej kuli nie mam, jasnowidzem nie jestem, bawię się tylko w przewidywanie.

Ale przyznaję, że Daniela "niedoszacowywałem" za każdym razem. To prawda. Choć ostateczny wynik zawsze oscylował gdzieś wokół tego co wychodziło mi z moich subiektywnych symulacji (z Rzeszowem stawiałem 41:49 było 33:57, z Krosnem stawiałem 38:52, było 40:50, z Grudziądzem stawiałem 43:47 było 45:45). Najgorzej było z Rzeszowem, ale... to w końcu pierwszy mecz i nikt nie znał dyspozycji "Pulpeta". I w zasadzie to jego mizerna zdobycz zaważyła na różnicy w typowaniu. Cóż, tego nie przewidziałem, zapewne podobnie jak i inni. Mnie się udało tylko nie mieć złudzeń, że z Rzeszowem wygramy, więc spadłem chyba z niższej gałęzi po tym meczu.

Tak więc nie bierz sobie tak do serca zdobyczy punktowych zawodników :). "Jeleniowi" należą się ode mnie przeprosiny, to fakt :) Ale w końcu to jest chyba zabawa. Ja to przynajmniej tak traktuję :)

pozdrawiam
lucki73

PS. Gelu, nie strasz, wszak Dudiego nikt na oczy nie widział i... nie zobaczy :) :) :), bo to tylko Twoje drugie wirtualne "ja" :) :) :)

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#152 Postautor: auganoff » 23 kwietnia 2005, o 21:20

Przeczytałem zamieszczoną przez Ciebie Manback symulację i... nie miałbym nic przeciwko wynikowi, ale nie chciałbym liczyć na nieszczęście Jędrzejaka. Jak pisałem ja obstawiam 53-37, a od punktów, które podałeś Jurkowi odjąłbym 2 i Frankowowi też ze 2, z kolei punkcik dopisałbym Tomkowi. Mam nadzieję, że nie pogubiłem się w rachunkach.Fajnie byłoby gdyby Kacper powalczył chociaż w 1 biegu.
Pozdrawiam.

Lublin..