Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Szkółka

#1 Postautor: go! » 21 czerwca 2005, o 09:06

Zakupiłem wczoraj tygodnik Lubelski Sport Express i muszę przyznać że lekko zaniepokoił mnie artykuł Krzysztofa Nowackiego pt. "Młodzież? Kogo ona obchodzi..."
Tekst jest dosyć długi, gorzki i nie będę go w całości przytaczał. Dość powiedzieć, że cierpkie wypowiedzi rodziców lubelskich szkółkowiczów każą spojrzeć nieco dalej w przyszłość naszego klubu niż tylko ten czy nawet przyszły sezon. W świetle słów Zdzisława Klimka - ojca Rafała wygląda na to że nie mają czego szukać w Lublinie i lojalnie uprzedzają o możliwości poszukiwań innego klubu, a skoro takie słowa pojawiają się oficjalnie w lubelskim tygodniku to chyba trzeba je traktować poważnie, a domysły kibiców i do niedawna mało prawdopodobnie brzmiące dywagacje odnośnie odejścia Rafała nabierają realnego kształtu. I nie był by problemem jeden czy dwóch rozgoryczony szkółkowicz, ale niebezpieczny kierunek obrany przez klub. Krótkowzroczna polityka obliczona na ekwiwalent za wyszkolenie może się okazać dużo za krótka i w ogólnym rozrachunku nie pokryć kosztów zakupu juniora już w przyszłym sezonie, nie mówiąc o latach kolejnych.
Załączam skromny fragment artykułu, a na prośbę mogę zeskanować i opublikować całość.
Pozdrawiam go!
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#2 Postautor: Fork » 21 czerwca 2005, o 09:15

No to ladnie :?
Pewnie Stachyra chce go miec w Rzeszowie :wink:
A i jak bys mogl zeskanowac dalsza czesc i umiescic na forum bylbym bardzo wdzieczny.
trening czyni mistrza.

go!
Trener

#3 Postautor: go! » 21 czerwca 2005, o 09:22

na razie nie mam czasu. Ok. 11-ej wrzucę całość

Clyde

#4 Postautor: Clyde » 21 czerwca 2005, o 09:55

Powstaje pytanie.
Czy to co powiedział ojciec szkółkowicza jest prawdą, czy jest to proba przestraszenia naszego klubu, żeby zaczął dbać o naszych młodzików?

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#5 Postautor: czaszka » 21 czerwca 2005, o 10:47

Clyde pisze:Powstaje pytanie.
Czy to co powiedział ojciec szkółkowicza jest prawdą, czy jest to proba przestraszenia naszego klubu, żeby zaczął dbać o naszych młodzików?

Niestety wydaje mi się że to pierwsze..W ogóle poraża mnie polityka kadrowa w tym sezonie :? Po co kontaktować w tym momencie juniora :?: :roll: W innym temacie ktoś wspomiał o Śmieji :lol: Nie prezentuje on wg mnie wyższego poziomu od Dominiczaka. I zamiast zaoszczędzić te pare tysięcy na dojazdy, jakieś kieszonkowe :wink: , nie wnikam w co jeszcze, dla kolejnego leszcza to chyba lepiej dać tą sumke na rozpadającą się szkółke. Tym bardziej że takie huczne były zapowiedzi działaczy o wspomaganiu najmłodszych. Ale co tam mamy większy budżet i możemy sobie sprowadzać juniorów ilu chcemy.. :wink: Bardzo krótkowzroczne to by było :? Mam nadzieje że nie bedzie nowego juniora z zewnątrz :!: Zresztą na Krosno i tak Krzyśki wystarczą żeby przywieść Prucnala :wink: :lol:

Pozdro.