Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#51 Postautor: meesha » 26 lipca 2005, o 02:43

Ja-Jacek pisze:My również dziekujemy i czekamy na Waszą wpłatę...
Na razie jeszcze nie wpłacamy gdyż zbiórkę będziemy kontynuować na następnym meczu (7 sierpnia z Rzeszowem) i wtedy dopiero przekażemy całość bo nie ma się co rozdrabniać :D

Aha, bym zapomniał - pieniądze, które zebraliśmy to nie tylko od Lublina, swój udział mają w tej kwocie również kibice z Krosna :!:
Z tego co czytam na grudziądzkim forum to razem mamy już prawie 1500 PLN :!: :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Walk

#53 Postautor: Walk » 26 lipca 2005, o 13:04

No to jestem bardzo zdziwiony bowiem od rozmowy z rodzina sp. Roberta zaczeto w ogole jakiekolwiek kroki zmierzajace w tym celu. Prowadzacy akcje Jacek Cholewinski jest w tej chwili w trasie, ale najpozniej do wieczora bedzie sie kontaktowal ponownie z najblizszymi sp. RD. i jezeli faktycznie potwierdza sie te wiadomosci to nie zostanie nic innego jak odeslac wszystkim wplacajacym ich pieniazki.

Okazuje sie bowiem,ze rodzina jest jak najbardziej zainteresowana postawieniem pomnika i posiada srodki na ten cel. To,ze nagrobka jeszcze nie ma spowodowane jest wzgledami technicznymi

Szkoda, ze nie uslyszelismy tego w zeszly czwartek. Coz poczekamy do wieczora.
Oficjalna strona Krzysztofa Buczkowskiego: http://www.krzysztofbuczkowski.com/
pzdr. Walk

JAG
Senior

#55 Postautor: JAG » 26 lipca 2005, o 13:42

Pokemon pisze:W takim razie proponuję pieniązki z puszek przekazać szkółce (bo przecież nie odeśle się ludziom no-name). Ś.P. Robert (IMŚJ) napewno nie miałby nic przeciwko temu.

ja się zgadzam,to rozsądne rozwiązanie tym bardziej ze zbiórka była u nas anonimowa.
z drugiej strony nie rozumiem jak mogło dojść do takiego nieporozumienia?nie świadczy to dobrze o odpowiedzialnych za akcje osobach,niestety.
mam nadz. że kibice którzy wsparli zbiórkę nie zniechęcą sie na przyszłość.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#56 Postautor: sadychor » 26 lipca 2005, o 14:23

Priorytetem jest przekazanie pieniędzy na pomnik. Zrobimy wszystko, żeby tak się stało.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

go!
Trener

#57 Postautor: go! » 26 lipca 2005, o 15:26

sadychor pisze:Priorytetem jest przekazanie pieniędzy na pomnik. Zrobimy wszystko, żeby tak się stało.

Chyba nie zaczaiłeś Marku w czym rzecz
Jak byś się czuł jakbym zrobił zbiórkę pieniędzy na ubranka dla twojego dziecka bo ma brzydkie?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#58 Postautor: papi » 26 lipca 2005, o 16:34

szkoda że wyszło jak wyszło :x Chęci też są ważne, popieram pomysł by przekazać kase na szkółke. Zbyt wiele jej nie jest, ale zawsze lepsze te 4 stówy niż nic :wink:

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#59 Postautor: Ja-Jacek » 27 lipca 2005, o 00:25

Wklejam, choć nieco wyrwane z kontekstu... całość na forum GTŻ-u...

Jeśli ja - na całą Polskę, (o ile wchodzi do neta) firmuję przedsięwzięcie swoim nazwiskiem... i ponoszę za całość odpowiedzialność... to wybaczcie mi - niczego, nikomu i nigdy nie będę "dokładał"...
Albo coś robimy w całości, albo wcale...
Próbowałem się dziś dodzwonić do Łukasza Dadosa - odpowiada tylko poczta głosowa, więc się nagrałem... Odzewu do tej pory nie mam niestety... poczekam...
Jeśli odzewu nie będzie - stanę przed problemem - co zrobić z pieniędzmi ludzi, którzy w dobrej woli wpłacili je na konto "nagrobka"... Jak je ewentualnie oddać darczyńcom, skoro nie wszyscy podali podczas przelewu swoje pełne adresy...
Nie czuję się upoważniony do jakiegokolwiek zadysponowania tymi pieniążkami... to po prostu nie moje...
Mam problem? MAM!!!
Noc mnie czeka niespokojna - jutro spróbujemy wyjaśnić sprawę...
Dobranoc.
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#60 Postautor: Ja-Jacek » 27 lipca 2005, o 00:42

Wklejam również całość wątku "zamkniętego" poświęconego darczyńcom...

I co ja Waszym zdaniem mam teraz zrobić - jeśli Rodzina Roberta zaprzeczy wcześniejszej zgodzie? na tą akcję???

Dziękuję administratorowi za zaufanie i za "wyłączność" w tym temacie...

Kochani!

Sprawdziłem dzisiaj wpływy na naszym wspólnym koncie na rzecz NASZEGO MISTRZA i Jego nagrobnej płyty...

Dzień pierwszy publicznej zbiórki to z pewnością SUKCES!!!

Saldo konta wynosi (27.07.2005) - 795 (siedemsetdziewięćdziesiątpięć) polskich złotych...
Oby nam tylko tempo i zapał nie spadało!

Na owÄ… kwotÄ™ swoje pieniÄ…dze przeznaczyli:

Michał PERLIK (Bydgoszcz) 40zł, Jacek CHOLEWIŃSKI (Skwierzyna) 100zł, Zbigniew BYKOWSKI (Pruszków) 50zł, Mikołaj ROGOZIŃSKI (Bydgoszcz) 15zł, Dominik WIERZBICKI (?) 150zł, Marek BONA (Dąbrówka) 100zł, Wiesław OKULSKI (Grudziądz) 20zł, Dorota KAZIMIERSKA (Lublin?) 200zł, Sebastian WALAWANDER (Grudziądz) 100zł, Michał WIDERA (Świętochłowice) 20zł...

Wszystkim serdecznie dziękuję.

Jutro pracujemy nad tym dalej

Ponieważ tylko ja mam dostęp do tego wątku, proponuję wyważone opinie i zapytania kierować do działu Speedway i tematu:Robert Dados - Wątek Naszego Mistrza...

Uaktualniam listę darczyńców - stan na koniec drugiego dnia zbiórki:
Na koncie posiadamy równiutkie 900 złotych.
Do grona "ludzi o gorącym sercu" dołączyli: Marek NOWAK (Drezdenko?) 20zł, Sławomir WEGNER (Piła) 30zł, Krzysztof ŁAZ (Wrocław) 5zł, Krzysztof MOCZYŃSKI (Leszno) 50zł
Zataczamy coraz większe kręgi "medialne" licząc na dalsze wpłaty "dla Roberta"...
Wszystkim dotychczasowym darczyńcom - goraco dziękujemy!!!!

Po "operacyjnej" przerwie weekendowej banku powracamy do naszej zbiórki. Na dzień dzisiejszy przekraczamy PIERWSZY TYSIĄC złotych...

Do listy darczyńców poprzez wpłatę swoje nazwiska dopisali:
Damian KŁYSKO (Grudziądz) 20zł, Eliza MAGIEROWICZ (Kiełczów) 15zł, Janusz SERWATKA (Bytom) 10zł, Jacek BRANDYS (Skwierzyna) 82zł...
Tak więc łącznie mamy - 1.027zł (tysiącdwadzieściasiedem).

Z forum lubelskiego docierają wieści, że podczas kwesty na ich meczu z Krosnem kibice TŻ-u zebrali ponad 400zł... czekamy więc na ten "grupowy datek" i pozdrawiamy wszystkich, którzy do nas dołączają...
W tym temacie - do jutra

Pojawiam się jeszcze raz dzisiaj, ponieważ do grona darczyńców dołączyła:
Teresa SZTOBRYŃ (Pruszków) 50zł

Tym samym na godz. 21.25 mamy 1.077zł... i zbieramy dalej...

Z "dziennikarskiego" obowiązku - mimo, że sprawy sie komplikują - wpisuję dzisiejsze wpływy na konto specjalne "nagrobek":

- w dniu 26.07.2005 darczyńcami zostali: Adam MAJEWSKI (Szczecin) 100zł, Teresa KLECZEWSKA (Grudziądz) 30zł, Krystyna KWIATKOWSKA (Częstochowa) 50zł...

Być może będę musiał pieniądze darczyńcom odawać... vide forum lubelskie... ale może nie... sprawa do wyjaśnienia, dziękuję za wpłaty i zaufanie - pozdrawiam i dobranoc...