Piszcz i Jeleniewski w Bysarnie Visby

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#126 Postautor: papi » 18 lipca 2005, o 16:14

jak kto uważa, ale moim zdaniem to dosyć dobrzy zawodnicy, a miejsce w tabeli tylko to potwierdza.

Peter Nahlin w tym roku byl rezerwą toru na GP, nie wiem jakiej klasy jest zawodnikiem, ale skoro on dostał zaproszenie a np. Karlik mogl sobie co najwyżej obejrzeć GP z trybun albo w TV to musi być solidnym zawodnikiem

Ronni Pedersen (brat Nickiego) też ma kilka strartów w GP, poza tym zdobył 2 medale w DPŚ (srebro i brąz) więc w 2 klasie rozgrywkowej powiniem być dużym wzmocnieniem i mocnym punktem drużyny

Freddie Eriksson też ma za sobą 1 start w GP, swojego czasu był nadzieją Szwedów, ale chyba nie wszystko poszło tak jak powinno

dlatego wydaje mi się, że skoro zdobył tyle punktów na takich zawodnikach to nie ma co narzekać i mówić że to "kelnerzy" :x

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#127 Postautor: Saint » 18 lipca 2005, o 16:26

Peter Nahlin... wielkich sukcesów nie osiągnął ale to już wiekowy zawodnik raczej. Ma zreszta za sobą starty w polskiej lidze - chyba. Ale to pytanie raczej do tych z umysłem historycznym :wink: ... to cos w czasach Hansa w Motorze.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#128 Postautor: boxing » 18 lipca 2005, o 20:19

Saint - na ile moj umysl jest "historyczny", to Nahlin startowal w naszej lidze, bodajze partnerowal Perowi Jonssonowi w Apatorze, kiedy u nas jezdzil Hans Nielsen. Zdaje mi sie nawet, ze startowal na naszym torze w meczu Motoru z Apatorem.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#129 Postautor: Saint » 18 lipca 2005, o 20:46

boxing pisze:Saint - na ile moj umysl jest "historyczny", to Nahlin startowal w naszej lidze, bodajze partnerowal Perowi Jonssonowi w Apatorze, kiedy u nas jezdzil Hans Nielsen. Zdaje mi sie nawet, ze startowal na naszym torze w meczu Motoru z Apatorem.

... :wink: w biało różowej skórze z niebieskimi akcentami jakoś tak mi sie kojarzy :wink: ... tylko nie pamiętałem w jakim klubie.. ach ta pamięć wzrokowa :wink: Jesli chodzi o "historyczny" tzn jest tu paru Panów którym szczerze zazdroszczę cierpliwości, którzy lubia odnależć w takich stuacjach parę szczegułów... nigdy mi sie nie chce szukac ale zawsze chętnie przeczytam

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#130 Postautor: auganoff » 18 lipca 2005, o 22:43

Saint pisze:
boxing pisze:Saint - na ile moj umysl jest "historyczny", to Nahlin startowal w naszej lidze, bodajze partnerowal Perowi Jonssonowi w Apatorze, kiedy u nas jezdzil Hans Nielsen. Zdaje mi sie nawet, ze startowal na naszym torze w meczu Motoru z Apatorem.

... :wink: w biało różowej skórze z niebieskimi akcentami jakoś tak mi sie kojarzy :wink: ... tylko nie pamiętałem w jakim klubie.. ach ta pamięć wzrokowa :wink: Jesli chodzi o "historyczny" tzn jest tu paru Panów którym szczerze zazdroszczę cierpliwości, którzy lubia odnależć w takich stuacjach parę szczegułów... nigdy mi sie nie chce szukac ale zawsze chętnie przeczytam

Umysłu historycznego nie posiadam w nadmiarze, ale macie rację.Jeździł w Apatorze razem z Perem Jonssonem właśnie za czasów Hansa.Wiem, bo robiłem niedawno porządki i wpadł mi w ręce program z tamtych zawodów, wypełniony mą dziecięcą jeszcze wtedy rączyną. :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#131 Postautor: meesha » 19 lipca 2005, o 10:34

Nie wiem w sumie dlaczego tak się o tym Nahlinie rozpisujemy :D ale w Apatorze startował w 1991 roku, natomiast w kolejnym sezonie wystąpił w kilku meczach reaktywowanej ówcześnie Polonii Piła. I na tym chyba zakończyła się jego przygoda z polską ligą, przynajmniej ja nie przypominam sobie go później w innych klubach...

PS. Wyciągłem zdjęcia żeby sprawdzić 8) - "skórę" w czasach jazdy w Apatorze miał całą białą z reklamami w kolorach czerwonym i czarnym :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt: