Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1601 Postautor: Jaga » 25 listopada 2005, o 16:53

Prymus pisze:Co by nie mówic, to jakies grudziadzkie fatum. A Stacho zachował sie bardzo nieladnie i tyle...

Nie tyle nieładnie co bym zaryzykował stwierdzenie że chamsko ... bo jak kontrakt był już przygotowany to mógł przynajmniej pertraktować dalej a nie tak na odwal się zgodzić na propozycje GTŻtu ... no ale widocznie tak mu łatwiej :|
Dżentelmen z niego to nie jest :?
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Michael

#1602 Postautor: Michael » 25 listopada 2005, o 16:54

W wywiadach ktorych udzielal Staszek nie dalo sie odczuc wogole jakiegos sentymentu do Lublina.

Olal nas i tyle. Ciekawe czy poinformowal kgos w Tz-cie ze podpisuje w Grudziadzu.

Jesli nie to zachowal sie bardzo nieladnie i niech nigdy nie wraca do nas.

kylong
Junior
Kontakt:

#1603 Postautor: kylong » 25 listopada 2005, o 16:59

szkoda.. po tym jak zyskaliśmy grześka miałem nadzieje na super duecik no ale .... szkoda gadać
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1604 Postautor: auganoff » 25 listopada 2005, o 17:00

Gelo pisze:Niestety mało mnie interesuje co myśli tłuszcza.

Wnioskując z tego wpisu - albo nie rozumiesz, co znaczy słowo "niestety" albo martwisz się, że faktem, że zdanie tłuszczy Cię nie interesuje. W pierwszym przypadku możesz poratować się każdym słownikem języka polskiego - słowo, o którym piszemy nie jest specjalnie trudne i łatwo je znajdziesz.
W przypadku drugim spróbuj spotkania z psychoanalitykiem.
Może jednak chodzi o zwykłą ironię (wiadomo jakie to słowo :wink: ) ? W takim razie nie rozumiem po co tak czasochłonnie produkujesz się na forum - wiadomo, iż to, z jednym, jedynym wyjątkiem tylko i wyłącznie tłuszcza, którą słusznie gardzisz, której zdanie Cię słusznie nie interesuje i która choćby się zesrała nie pojmie głębi idei rodzących się pod tymi pięknymi, długimi włosami (jak sam raczyłeś się pochwalić).
W co drugim wpisie podkreślasz, jakim jesteś wybitnym znawcą i to zwykle starcza Ci za całą argumentację.
Poproś Dudiego, niech przy Tobie posiedzi, potrzyma za rękę, może poczucie bezpieczeństwa wróci i nie będziesz musiał dręczyć wszystkich na forum swoimi wywodami, które mają na celu tylko i wyłącznie zaspokojenie Twojej potrzeby bycia zauważonym.
P.S. Żeby nie było całkiem OT - Loram, Karlssonowie są teraz bardzo atrakcyjni dla klubów extraligowych i trzeba się będzie zadowolić tym, co zostanie, bo przy budżecie 1,5 mln może ich nie przekonać nawet fakt, że ktoś taki jak Gelo bardzo ich chce. :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1605 Postautor: papi » 25 listopada 2005, o 17:10

szkoda Staszka, chyba kazdy chcial by Pawel wrócil, ale trudno. Sentyment do Grudziadza byl jednak silniejszy. 10 lat w jednym klubie to jednak sporo. Szkoda tylko, ze Stacho zachowal sie nie fair wobec klubu. Bylo blisko, ale nic. Ja mu zycze jak najlepiej i mam nadzieje ze jeszcze kiedys bedzie reprezentowal nasz klub. A co do wzmocnien. Jak dla mnie najwazniejsze w tej chwili byloby pozyskanie Burzy, kolejny na pod nieobecnosc Staszka bylby Puszakowski lub Fijalkowski (tak w ramach rewanzu na GTZ :lol: ). Poza tym Piszcz, Jelen. Na obco Joonas i jesli byloby to mozliwe to Richardson. Jednak umowy powinno sie podpisywac jak najszybciej, bo za kilka dni rynek obcokrajowcow moze byc mocno ograniczony. Trzeba sie dogadywac poki jest wybor, zeby znowu nie trafil nam sie zawodnik pokroju Jensena czy Andersena :x

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#1606 Postautor: motorlublin » 25 listopada 2005, o 17:20

Jeśli chcemy skutecznie walczyc o extralige to drużynę powinni tworzyć pewni zawodnicy.
Moja propozycja na sezon 2006 brzmi :

1.Lee Richardson /Greg Hancock
2.G.Knapp
3.J.Rempala
4.J.Kylmaekorpi / Simon Stead/ Chris Harris
5.S.Burza/ Åšwist/ Huszcza
6.Jurga /Kajoch//Pacholak/LeÅ›
7.Kępa

W walka o skład Klimek,D.Jeleniewski,T.Piszcz, J.Mordel.

Michael

#1607 Postautor: Michael » 25 listopada 2005, o 17:24

Stead, Harris to kompletna bzdura.

Gdziez oni do polskiej ligi jak nigdy chyba tu nie jedzili(Stead mzoe tak kiedys ale niedlugo na pewno).
I to sa pewni zawodnicy :?:

Gratulacje.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1608 Postautor: kilar » 25 listopada 2005, o 17:25

Staszek wypial sie na Lublin i tyle... co tu duzo mowic, taka jest prawda. Zrobil najgorzej jak mogl. Jezeli przeszedlby do klubu extraligowego (np Torun), to jeszcze bym zrozumial - po bardzo udanym sezonie 1-ligowym chce sprobowac swoich sil o klase wyzej - OK. Ale zeby zostawac w klubie, gdzie sytuacja nie jest ciekawa, gdzie przyszlosc klubu stoi pod znakiem zapytania, gdzie sa olbrzymie problemy finansowe, to wedlug mnie jest nierozsadne, tymbardziej ze byl juz dogadany z Lubliniem.

PS. Stead jezdzil kiedys w LKZ (razem z Francem i innymi wynalazkami)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1609 Postautor: czaszka » 25 listopada 2005, o 17:35

Michael pisze:Stead, Harris to kompletna bzdura.

Gdziez oni do polskiej ligi jak nigdy chyba tu nie jedzili(Stead mzoe tak kiedys ale niedlugo na pewno).
I to sa pewni zawodnicy :?:

Gratulacje.

Gratulacje dla Twojej wiedzy :lol: Mały chyba bardzo byłeś i nie pamiętasz ale Stead jeździł w LKŻ :idea: A co do ich przydatności dla I-ligowej drużyny to się zgadzamy 8)

rob7
Senior

#1610 Postautor: rob7 » 25 listopada 2005, o 17:39

realistycznie patrząc trudno będzie zatrudnić dobrych obco (dostaną propozycjez e-ligi)
przy budżecie 1,5 mln i postawiłbym na doświadczonych typu J.Rempała, Drabik bo to jest jedyna szansa przy tak małym budzecie zawalczyć o e-lige no i poczekajmy na regulamin...
przykładowo
Knapp
Rempała
Drabik
Burza
Joonas
Schmidt
Klimek
r. Jeleń a być może drużyna będzie ośmioosobowa ( pod 8/16 zawodnik do 23 lat)
A.R bardzo o to zabiega

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#1611 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 25 listopada 2005, o 17:40

Jak to postąpił nie fair :shock: , poprostu wybrał ofertę, która była dla niego lepsza i to tyle. A jak już wcześniej ktoś powiedział, tak samo zrobił G. Knapp rok temu, a czemu teraz go przyjmujemy z otwartymi rękami?? Niektórzy piszą żę nie chcą widzieć już nigdy Staszka w Lbn, bo już był dogadany itp, sraty taty... a Knapp też był dogadany i co, w tym roku wrócił i jakoś wszyscy zapomnieli jak to było rok temu, i mogę sie założyć o oranżadę, że tak samo będzie z niektórymi co teraz nie chcą widzieć Pawła na oczy...Takie są poprostu realia dzisiejszego żużla, że nie liczą sie umowy dżentelmeńskie(...) tylko własne korzyci, i trzeba sie z tym pogodzić. Przestanimy rozwodzić się nad Staszkiem tylko dalej szukajmy wzmocnień!!

pozdro

PS. To nie miało brzmieć jak kazanie w kościele, ale niechcący tak wyszło :lol:

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#1612 Postautor: Kiry » 25 listopada 2005, o 17:49

Jacek Rempała , kolejna wielka legenda polskiego żużla hahaha
dajcie sbie spokoj z wymyslaniem coraz to bardziej ciekawych propozycji, może Adasia Labędzkiego odgrzejmy, czy Zibiego Lecha.

Propozycje Stead`a i Harrisa sa jak najbardziej ok i do przyjęcia

PS Sławka Dudka nikt jakoś nie wymieniał, dobry miał sezon chłopina w II lidze :D może by do niego uderzyć? 8)

PS Simon jezdzil w 2000 roku , pojechał bodajze w 2 czy 3 meczach, nawet w LBNie był, a miał wtedy z 18 lat
Obrazek

Speedwayfan GTÅ»
Kontakt:

#1613 Postautor: Speedwayfan GTÅ» » 25 listopada 2005, o 17:59

papi pisze: Jak dla mnie najwazniejsze w tej chwili byloby pozyskanie Burzy, kolejny na pod nieobecnosc Staszka bylby Puszakowski lub Fijalkowski (tak w ramach rewanzu na GTZ :lol: ).

No to nie jest realne... Fijałkowski ma jeszcze przez "[/b][/i] I tyle na ten temat. Jest 1:1. Wy macie Knappa, my Stacha. Kto lepszy? Okaże się w rok ważny kontrakt u nas :wink:
Co do Pawła
Kiedyś powiedział: [i][b]"Jak Zarząd zostanie, ja też zostanęczasie rozgrywek. Mam nadzieję, że to was uświadomi że nie można mieć wszystkiego :lol: Dużo ludzi pisało że Stachu źle zrobił bo wybrał biedniejszy klub. Wybrał ten klub, który gwarantowałby mu dobre warunki do startów. I wybrał Grudziądz. Podobnie było z Knappem.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1614 Postautor: czaszka » 25 listopada 2005, o 17:59

Kiry pisze: może Adasia Labędzkiego odgrzejmy, czy Zibiego Lecha.

Ciekawa propozycja :wink: Zbycho Lech nawet ostatnio trenował gdzieś pod Wrocławiem na mini-torze. Bierzemy go póki tani :lol:

Michael

#1615 Postautor: Michael » 25 listopada 2005, o 18:01

Czacha slepy jestes :?:
Napisalem chyba ze jezdzil chyba kiedys.

Czytaj uwaznie, pozniej pisz

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1616 Postautor: czaszka » 25 listopada 2005, o 18:05

Chodziło mi tylko o to że pominąłeś dosyć istotny fakt że jeździł w Lublinie :lol:

Michael

#1617 Postautor: Michael » 25 listopada 2005, o 18:06

Widocznie nie pamietam i widocznie jezdzil beznadziejnie i malo.

A skoro jestes tak dorosly i pamietliwy to prosze przypomnij mi w jakim sezonie jezdzil Stead.
Moze mi sie rozjasni.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1618 Postautor: czaszka » 25 listopada 2005, o 18:11

Jeździł w 2000 roku, wystąpił bodaj w 2 meczach. W Rawiczu 7 pkt, a w reważu z Kolejarzem u nas 13 punktów w 6 startach.. Tyle ode mnie w sprawie Simona Steada :)

Michael

#1619 Postautor: Michael » 25 listopada 2005, o 18:17

Wielkie dzieki.

Jezdzil wiec beznadziejnie :wink:

Zaratustra
Kadrowicz

#1620 Postautor: Zaratustra » 25 listopada 2005, o 18:34

Podejrzewam, że Staszek mógł nawet otrzymać w Grudziądzu gorszą ofertę, niż w Lublinie. Potwierdziło się to, że Paweł ma ogromne problemy z podjęciem decyzji o zmianie "otoczenia". To jest jedna z przyczyn, z powodu których nie osiągnął on w tym sporcie tego, do czego był predysponowany. Dlatego też z przymrużeniem oka traktowałem jego rozmowy z klubem z Extraligi. Według mnie wchodziły w grę tylko dwa miasta, z którymi Paweł wcześniej był związany czyli Lublin i Grudziądz. To jest oczywiście tylko moje bardzo subiektywne zdanie :wink: A tak w ogóle, to jak się jakiegoś zawodnika baaaardzo chce to trzeba go "przypilnować", a nie uzgadniać warunki kontraktu i umawiać się na jego podpisanie za tydzień (czy coś koło tego :wink: ) Stąd wnioskuje, że pozyskanie Staszka nie było w naszym klubie celem numer jeden,pozdr.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1621 Postautor: Dobromir » 25 listopada 2005, o 18:51

Kiry ale dowaliłeś z Jackiem Rempałą akurat ten koleś w 1 lidze byłby niezłym kozakiem. Na pewno jest pewniejszy od Staszka czy Burzy.

Michael

#1622 Postautor: Michael » 25 listopada 2005, o 18:56

Ze Steadem i Harrisem tez mu nie wyszlo :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#1623 Postautor: Koper » 25 listopada 2005, o 18:56

Zaratustra pisze: A tak w ogóle, to jak się jakiegoś zawodnika baaaardzo chce to trzeba go "przypilnować", a nie uzgadniać warunki kontraktu i umawiać się na jego podpisanie za tydzień (czy coś koło tego :wink: ) Stąd wnioskuje, że pozyskanie Staszka nie było w naszym klubie celem numer jeden,pozdr.
Niby mozna i za Staszkiem jechac do Grudziadza z kontraktem ale skoro byl juz taki kontrakt praktycznie uzgodniony i jedynie fromalnoscia bylo aby w sobote Pawel ten kontrakt podpisal to nie da sie nie zauwazyc rowniez takiej sytuacji ze to Pawel nie bardzo chcial jezdzic w Lublinie a nie klub nie bardzo chcial Pawla Staszka pozyskac.Pawel przede wszystkim powinien pokazac czego chce no i pokazal (wybral pozstanie w Grudziadzu) a nie klub mial zadanie "przypilnowywanie" Pawla.

Zaratustra
Kadrowicz

#1624 Postautor: Zaratustra » 25 listopada 2005, o 19:07

Koper pisze: nie da sie nie zauwazyc rowniez takiej sytuacji ze to Pawel nie bardzo chcial jezdzic w Lublinie a nie klub nie bardzo chcial Pawla Staszka pozyskac.Pawel przede wszystkim powinien pokazac czego chce no i pokazal (wybral pozstanie w Grudziadzu) a nie klub mial zadanie "przypilnowywanie" Pawla.

Akurat w przypadku Staszka to może i racja. Paweł pewnie po prostu nie chciał się z Grudziądza ruszać. Mnie chodzi natomiast o to, że uzgadniając praktycznie warunki kontraktu z zawodnikiem, umawiać się na jego podpisanie "za tydzień", to jest dawanie właśnie "przez tydzień" pola do popisu innym klubom. Bo nie wiem, czy w dzisiejszym sporcie istnieje jeszcze coś takiego jak dżentelmeńska umowa, pozdr.

Mateusz111
Junior

#1625 Postautor: Mateusz111 » 25 listopada 2005, o 19:10

Mi się wydaję że Staszek nie zabardzo chciał u nas jeździć. Np. zapytany po Memoriale o jego przyszły sezon powiedział że będzie jeździć w "klubie sportowym" Co innego Knapp który mówił że będzie rozmawiał z TŻ-etem.
I uważam że działacze powinni przypilnować go i za rękę przyprowadzić do Lublina. No chyba że nie był aż tak istotnym zawodnikiem :roll:.
Teraz pozostaje nam przypilonowanie J. Rempały i/albo Huszczy :D