Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
BR
Senior

#1801 Postautor: BR » 3 stycznia 2006, o 20:33

Gawrzyk pisze:Zapodałem http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=391
Będą od jutra w Salonach Kangur i w klubie.

jeszcze info na http://www.tzlublin.com/klub/klub.html jest nieaktualne

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1802 Postautor: luCas » 3 stycznia 2006, o 20:35

Widzial ktos juz nowe karnety, jak wygladaja? Moglby ktos opisac lub skana zrobic i wrzucic na forum?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1804 Postautor: jas » 4 stycznia 2006, o 02:16

z rubryki "jozki pisza..." tym razem znow Falubazzini pisze:Ale zajadłe towarzystwo pachnące kiełbasą

do Pani Wojtek K .

Nie prosiłem cie nigdy o tłumaczenie moich teorii oraz argumentów , wiem swoje , trochę jeżdżę po tym biednym ale butnym jak widać na załączonym powyżej przykładzie kraju i walę jak z rękawa tym co ...widzę , myślę i co mi się podoba .
A jak czytam o 120 tysiącach studentów umcs to ...

A te twoje żałosne tłumaczenie każdemu co autor miał na myśli ze swoim komentarzem pseudoznawcy wszystkich dziedzin życia , gdzie mimo tego , że ktoś policzył ile ludzi mieszka w moim mieście i że warto tu zainwestować a nie w Lublinie , to ty piszesz , że to nie tak , to już się staje nudne i gdzie się coś napisze , przylatuje tłusta mucha o nicku Wojtek F , której nie można wręcz odgonić i wykłada swoje teorie popisując się półprawdami i ogólnikami , zresztą nie tylko tu , najpiękniejsze wykłady i satysfakcje z nich czerpie Wojtek ma na forum gorzowskim , gdzie licznie zalogowanym sympatycznym gorzowskim dzieciom tłumaczy co to jest prawo itp ...

Popisałeś się własnie debilizmem który dowodzi sztuczkowej wiedzy , twierdząc , że na atrakcyjność inwestycyjną korzystnie wpływa ... duże bezrobocie . Tu już odkryłeś karty , że gówno wiesz a piszesz w randze co najmniej doktora , wykładowcy KULu , kużni kadr Mocherów .

Ja myślałem , że na atrakcyjność inwestycyjną składa się infrastruktura regionu , kadra zarządcza , ciągi komunikacyjne , tereny , ich ilość , bliskość granic , rynków zbytu , jakość tejże infrastruktury , ilość podmiotów gospodarczych przypadających na 100 tys mieszkańców , każde dziecko wie , że Lubelskie to ogon wszystkich statystyk tego rodzaju .

Przyczepiło się też kilku do lotniska , wyśmiewając ...

Ok , skoro chcecie , to ... Przylep , najlepszy obecnie ośrodek szkolenia pilotów , ze znanych nazwisk , które spędziły tu kilka tygodni trenując pod okiem najlepszych w tej częsci Europy instruktorów wymieńmy Olbrychskiego , Wiśniewskiego i całą śmietankę polskiego biznesu na czele w prezesami poruszającymi się po tym ohydnym kraju prywatnymi helikopterami . Dowód ?

http://www.azl.pl/strona.html , polecam szczególnie info o szkoleniu .
Choć będąc sprawiedliwym , podlubelski Świdnik to również uznana kiedyś marka .

Ponadto pisząc o lotnisku krajowym chodziło mi o ...

http://www.lotnisko.zielonagora.pl/otwi ... ersja.html

Dziś to lotnisko pełni rolę buforowego lotniska cargo dla Berlina , z uwagi na mniejsze opłaty stąd odbywa się transport do samego Berlina .

Różni nas to , że wy operujecie ogólnikami a ja podaje fakty czyli wręcz musiałem czytając o "malutkim" , tudzież prowincjonalnym walnąć z liścia moimi argumentami bo zaswędziała mnie aż ręka a nie licytacytować się kto , ile i jakie proszki musi wziąć na łeb i ile razy puknąć się w głowę tudzież uszczypnąć w wentyl ... a wszystko w jednym zdaniu riposty .

Powyższe linki tego dowodzą , co wyklucza śmierdzenie tu w moim kierunku jakimiś małymi miastami , bo małe miasta nie mają tu nic do rzeczy .

Tyle tych połajanek , gdzie wyliczone 220 tysięcy mieszkańców nazywa się "malutkim miasteczkiem" ( mimo załączonego dowodu jakim jest podany link ) po za tym nie chodzi o żadne 30 km tylko o przedmieścia ZG , min wspomniany Przylep .

Póki co to domy letniskowe bez faktury co bogatszych Lubuszan przyjeżdżają tu budować ludzie ze wschodnim akcentem a nie na odwrót , mógłbym tak w nieskończoność dowodzić ale po co ?

Zresztą nie ma o czym mówić , przecież to nie jest tematem tego wątku a ja nawet nie czytałem do końca niektórych romantycznych inaczej wywodów mieszkańców stolicy bab w chustach , którzy tu tak licznie podnieśli głowy po transferze Śwista i Rempały od razu waląc projektem stadionu za 37 milionów , popartym póki co na razie makietą i dwoma zdaniami prezydenta ... Przypominam , że wybory samorządowe już na jesień a może i wcześniej ...

Całe szczęście , sportowa weryfikacja i zepsucie lubelskich humorów nastąpi wkrótce na torze i wrócimy do normalności .

Konkrety .
Co do remontu lubelskiego stadionu , to ... realnie 37 milionów jest w planach i fajnie , co oczywiście będzie podlegać korekcie i z pewnością , po kolejnym prawdopodobnie nieudanym sezonie w Lublinie ( Ostrów , Falubaz raczej wiodą prym w 2006 roku w I lidze ) zostanie odłożone po raz kolejny na półkę , co raczej jest pewne .

Póki co to o czym ja piszę na przykładzie Falubazu i jego stadionu jest realną sprawą w realizacji a nie tylko projektem . Nie jesteśmy dziećmi , żeby się tu licytować , czyj resorak ładniejszy .

Wszystkie tego rodzaju projekty muszą przejść przez głosowania Rady Miejskiej, wcześniej przez Komisje Inwestycji , Oświaty i Sportu , Infrastruktury , trzeba za poważne pieniądze napisać wniosek , zrobić dokumentację a potem jak wiadomo , zaczną się pretensje radnych , że są ważniejsze problemy jak stadion dla żużlowców i projekt może spaść na bliżej nieokreślony czas w niebyt .

Skończyłem już dyskusję , wracam na Zachód , Lublin to żużlowy Wietnam , z kozim ogonem w tle , nikt nie wygra z oddanymi partyzantami nie przejmującymi się już żadnymi argumentami a raczej wyżywającymi się dosadnością riposty nadużywając słowa malutkie .

Oczywiście , że wiele tu w tym tekscie niepotrzebnych rzeczy i niezwiązanych bezpośrednio z żużlem jako takim , ale jak mawiał Sztukmistrz z Lublyna , wiedzy o Polsce nigdy nie za wiele . Jak się masz czym chwalić , to się chwal

Przykro mi bo ... pękłem ze śmiechu .

Oj maluśki maluśki maluśki - budżecik maaaa Lublin ...

zuzlowi Wietnamczycy prosza o jeszcze, kocham jego posty... :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1805 Postautor: RadeKas » 4 stycznia 2006, o 07:06

Falubazzini wielkim poeta jest ! I basta ! :lol: :lol: :twisted:

Widzicie jak to sie mozna latwo dowiedziec, ze Lublin to wiocha przy takiej metropolii jak Zielona Dziura. Kurcze, chyba sie przeprowadzam bo az wstyd mieszkac :cry: :cry: :lol:. Zaluje tylko, ze Gwardia Warszawa nie jest konkurencja Dziurostanu w tym sezonie. Z radoscia poczytalbym jak to stolica jest niczym wobec potegi falubazowni :lol:.

Nieodgadnione sa scieszki ewolucji...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Czarek
Trener

#1806 Postautor: Czarek » 4 stycznia 2006, o 07:50

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa możliwości odpisania sobie karnetu na imprezy sportowe od podatku?
I czy, taka jak w Krośnie, mozna przeznaczyć 1% z PIT-u na TŻ?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1807 Postautor: Talib » 4 stycznia 2006, o 09:33

jas pisze:zuzlowi Wietnamczycy prosza o jeszcze, kocham jego posty... :lol:

Zwróć także uwagę na jego interpunkcję :). Można bezbłędnie po niej poznać, kiedy tłuścioszek pisze pod wpływem... :)

Awatar użytkownika
tajfun

#1808 Postautor: tajfun » 4 stycznia 2006, o 10:29

a działu jozki mowia...
wypowiedz szanownej pani prezes Marty P o kibicach z tarnowa

szkoda tylko ze jest tez grupa kibicow szowinistycznych, z niezrozumialych powodow negatywnie nastawiona do stali rzeszow
(ostatni tygodnik zuzlowy)

no to biedactwa... jak ich mozna nie lubic ich... przeciez sa tacy mili... :D

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1809 Postautor: luCas » 4 stycznia 2006, o 10:53

Falubazzini to taki forumowy błazen, chyba juz nikt nie bierze na powaznie jego postow, a to ze czasami sobie tak popierduje, coz musi czasem sie czyms zająć, no bo co tu robic w takiej dziurze jak ZG :wink:
Polemika z nim nie ma najmniejszego sensu :lol: Hehehe czekam tylko na info o przeniesienu stolicy Polski do Zielonej Gory no bo przeciez tam jest wszystko i ludzie jakcys tacy "inni" hahahahaha
ponawiam prosbe dot. karnetow zrobcie skana i na forum
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1810 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2006, o 11:00

...
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2006, o 13:34 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1811 Postautor: Jaga » 4 stycznia 2006, o 12:11

tajfun pisze:a działu jozki mowia...
wypowiedz szanownej pani prezes Marty P o kibicach z tarnowa

szkoda tylko ze jest tez grupa kibicow szowinistycznych, z niezrozumialych powodow negatywnie nastawiona do stali rzeszow
(ostatni tygodnik zuzlowy)

no to biedactwa... jak ich mozna nie lubic ich... przeciez sa tacy mili... :D

Oj biedna pani Marta (kij jej w oko) czuje się pokrzywdzona i broi swych "kibiców" no strasznie straszne!! My tarnowianie to faktycznie prostacy (nowy nieoficjalny fanklub PROSTACY'05 :P ). Kurde no dziwne że tylko w Tarnowie józków się nie lubi hehe no strasznie straszne!!

Jak narazie widze to na józków spływaja same negatywne opinie z innych miast niż tych pozytywnych ... a odniosa kilka spektakularnych zwycięst w e-lidze to Bydzia czewa wrocław pewnie zacznie po nich jeździć że tak jak Unia 2 lata temu ma kase i myślą że z kasą mozna wszystko. I wtedy Martunia dowie się co to znaczy nienawiść innych kibiców i stwierdzi że to co tarnów wyprawia to jest pikuś!!!!
A jest to bardzo wkurzające jak inni uważają że beniaminek nie moze mieć wiecej kasy niż np taka Polonia :P

Ale walić to ;)

P.S.
Mikas czytaj PW i dajesz na gg