Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4577 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2006, o 22:44

Talib pisze:
bkapusta pisze:Blagam talib zlituj sie nad nami, nie przekraczajmy pewnych granic ;-)

Sorry za OT, ale o co chodzi?

A.Smith ;-)

Moze wystarczy juz tych doswiadczonych-esperymentalnych zawodnikow?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4578 Postautor: Talib » 22 stycznia 2006, o 22:47

bkapusta pisze:
Talib pisze:
bkapusta pisze:Blagam talib zlituj sie nad nami, nie przekraczajmy pewnych granic ;-)

A.Smith ;-)

:shock: doświadczonych (Shields, Norris)? eksperymentalnych (czeska załoga)? No coś Ty, Andy'emu coś przy nich brakuje? Tak, tak, wiem jest droższy, ale chyba nie aż na tyle, co? Chrzanowski na pewno byłby tańszy...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4579 Postautor: Gelo » 22 stycznia 2006, o 22:48

Regdal pisze:
Gelo pisze:Muszę się zgodzić z boxingiem - młody Jabol byłby niezły - od Tomicka lepszy jest z pewnością. Problem tylko, czy nie będzie z nim jak z Gollobami - albo razem albo wcale. Co do Todda - będe to powtarzał do znudzenia - to byłoby superwzmocnienie - taka namiastka Karlika :wink: Mielibyśmy pewniaka na 10 oczek, nie bez szans na wygrywanie z Hamillami, Karlssonami i Ferjanami.

Nie zakładasz ,że może mieć słaby sezon ? To tylko żużel.

Nie - nie zakładam. Nie ma podstaw do takich założeń. Tak sie składa, że są zawodnicy, do których można mieć zaufanie - i Todd siedo nich zalicza - co pokazałw mistrzostwach Australii. I nawet gdy jeździłby słabiej niż dotychczas - na I ligę w zupełności wystarczy. Zresztą o czym tu dyskutować - nie mamy obecnie zawodnika takiego formatu - warto byłoby z nim podpisać - od przybytku głowa nie boli - jak będzie cieniował (w co osobiśie wątpię) - nie pojeździ.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4580 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2006, o 22:53

Talib pisze:
:shock: doświadczonych (Shields, Norris)? eksperymentalnych (czeska załoga)? No coś Ty, Andy'emu coś przy nich brakuje? Tak, tak, wiem jest droższy, ale chyba nie aż na tyle, co? Chrzanowski na pewno byłby tańszy...

Doswiadczonych: Swist, Rempala, Brhel...
Eksperymentalnych: Norris, Shiedls...

Jasne, ze Andemu nic przy nich nie brakuje... Gotow jestem zaryzykowac, ze jest... prawie taki sam jak oni... Dlatego mysle, ze juz nie ma miejsca w skladzie na kolejnego 'wyjedzonego' zawodnika... Te pozycje mamy juz chyba zajete, co nie? Moze tak jeszcze ktos w wieku 18-25 lat [junior, rezerwowy, mlody gniewny?]. Bo jesli chodzi o ten przedzial wiekowy to mamy tylko 2 czechow [ktorych nikt nie uznaje chyba za pewniakow] i Messinga... A co bedzie [odpukac] wrazie kontuzji? Chyba na tym przedziale trzeba by sie teraz skoncetrowac... A nie wykladac srodki na wymagajacych seniorow.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2006, o 23:19 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4581 Postautor: Talib » 22 stycznia 2006, o 23:00

bkapusta pisze:
Talib pisze:
bkapusta pisze:
Talib pisze:

A.Smith ;-)

Doswiadczonych: Swist, Rempala, Brhel...
Eksperymentalnych: Norris, Shiedls...

Jasne, ze Andemu nic przy nich nie brakuje... Gotow jestem zaryzykowac, ze jest... prawie taki sam jak oni... Dlatego mysle, ze juz nie ma miejsca w skladzie na kolejnego 'wyjedzonego' zawodnika... Te pozycje mamy juz chyba zajete, co nie? Moze tak jeszcze ktos w wieku 18-25 lat [junior, rezerwowy, mlody gniewny?]. Bo jesli chodzi o ten przedzial wiekowy to mamy tylko 2 czechow [ktorych nikt nie uznaje chyba za pewniakow] i Messinga... A co bedzie [odpukac] wrazie kontuzji? Chyba na tym przedziale trzeba by sie teraz skoncetrowac... A nie wykladac srodki na wymagajacych seniorow.

Jak tam sobie chcesz, porównaj tylko średnie w polskich ligach z ostanich lat Shieldsa, Norrisa i Smith'sa :) . Co do interesujcego Cie przedziału wiekowego, to chyba już nie za bardzo jest kogo wziąć, pomijając Jelenia na pozycję numer 8. No chyba, że ... Rogala :lol: .

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4582 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2006, o 23:05

Talib pisze:Jak tam sobie chcesz, porównaj tylko średnie w polskich ligach z ostanich lat Shieldsa, Norrisa i Smith'sa :) . Co do interesujcego Cie przedziału wiekowego, to chyba już nie za bardzo jest kogo wziąć, pomijając Jelenia na pozycję numer 8. No chyba, że ... Rogala :lol: .

Ojej no nie startowali, co nie znaczy, ze nie potrafia jezdzic. Jak dla mnie Smith jest na poziomie naszych obecnych seniorow. Zdecydowanie nie jest lepszy ;-) A jest wymagajacy. Wiec czy jest sens 'zabijac' sie...

A co do interesujacego mnie przedzialu, jesli chodzi o Polakow? Jeleniewski - bo nasz [jedyny plus], M.Jablonski [bo jest do wziecia i nie wiadomo co bedzie z Gdanskiem, moze wybierze stabilny Lublin jak Gdansk i ew. II lige?] i Czerwinski [za stary na rezerwe nr 8, ale mlody baaardzo perspektywiczny, chlopak sie rozwija]. Z zagranicznych bylo tu pare ciekawych nazwiks.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4583 Postautor: Talib » 22 stycznia 2006, o 23:09

bkapusta pisze:
Talib pisze:Jak tam sobie chcesz, porównaj tylko średnie w polskich ligach z ostanich lat Shieldsa, Norrisa i Smith'sa :) . Co do interesujcego Cie przedziału wiekowego, to chyba już nie za bardzo jest kogo wziąć, pomijając Jelenia na pozycję numer 8. No chyba, że ... Rogala :lol: .

Ojej no nie startowali, co nie znaczy, ze nie potrafia jezdzic. Jak dla mnie Smith jest na poziomie naszych obecnych seniorow. Zdecydowanie nie jest lepszy ;-) A jest wymagajacy. Wiec czy jest sens 'zabijac' sie...

A co do interesujacego mnie przedzialu, jesli chodzi o Polakow? Jeleniewski - bo nasz [jedyny plus], M.Jablonski [bo jest do wziecia i nie wiadomo co bedzie z Gdanskiem, moze wybierze stabilny Lublin jak Gdansk i ew. II lige?] i Czerwinski [za stary na rezerwe nr 8, ale mlody baaardzo perspektywiczny, chlopak sie rozwija]. Z zagranicznych bylo tu pare ciekawych nazwiks.

No masz sporo racji, tyle, że Jabłuszka pewnie sa w pakiecie i to chyba zbyt dla nas drogim, a co do Gdańska to zapomnij też o drugiej lidze.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4584 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2006, o 23:12

Nom Jablonscy pewnie w dwupaku ale mysle, ze rozmowy z nimi moga byc ulatwione bo nadal nie wiadomo co z Gdanskiem... I nawet chyba w Gdansku nie wiedza co w 2006 skoro nawet Lotos sie wycofal... Niby mogli by znalesc paru zawodnikow i wystartowac w 1 lidze [Piszcz?, Pietraszko?, Pecyna?] ale chyba bez Lotosu to nie maja za co.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4585 Postautor: Talib » 22 stycznia 2006, o 23:16

bkapusta pisze:Nom Jablonscy pewnie w dwupaku ale mysle, ze rozmowy z nimi moga byc ulatwione bo nadal nie wiadomo co z Gdanskiem... I nawet chyba w Gdansku nie wiedza co w 2006 skoro nawet Lotos sie wycofal... Niby mogli by znalesc paru zawodnikow i wystartowac w 1 lidze [Piszcz?, Pietraszko?, Pecyna?] ale chyba bez Lotosu to nie maja za co.

Nie wiem na ile jest tam cienko, ale jest cienko i sądzę, że np. taki Piszcz to luksus, na który ich nie stać. I coś mi się zdaje, że Gdańsk sobie odpocznie trochę od żużla... Szkoda.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4586 Postautor: Gelo » 22 stycznia 2006, o 23:25

Pogmerałem trochę w archiwum w poszukiwaniu ostatnich startów Wiltshire"a w Polsce. Sezon 2003 dowodzi, że zdecydowanie lepiej radził sobie u siebie niż na wyjazdach - chociaż na Wybrzeżu i Pile - najsłabszych drużynach zapunktował normalnie.
Oto wyniki:
* u siebie:
Częstochowa: 7 (0,2,1,3,1)
Toruń: 8 (2,0,1,2,3)
Wrocław: 6 (3,3)
Zielona Góra: 14 (3,2,3,3,3)
Leszno: 8 (3,1,1,3)
Gdańsk: 13 (3,3,2,3,2)
Piła: ns
* na wyjeździe
Częstochowa: ns
Toruń: 2 (0,0,2)
Wrocław: ns
Zielona Góra: 1 (0,1,0)
Leszno 2 (1,0,1)
Gdańsk 11 (1,1,3,3,3)
Piła 12 (3,1,3,2,3)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4587 Postautor: Cooper » 22 stycznia 2006, o 23:36

o jakim juniorze w Krosnie mowisz Gawrzyk?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Snys
Zawodowiec

#4588 Postautor: Snys » 22 stycznia 2006, o 23:38

Cooper pisze:o jakim juniorze w Krosnie mowisz Gawrzyk?

chyba ma na mysli Vaculika

ps. skoro nie to sorx, nie wiedzialem ze jest ktos tajemniczy :wink:
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2006, o 16:38 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4590 Postautor: boxing » 23 stycznia 2006, o 00:24

Caly czas wierze, ze na konferencji bedacej podsumowaniem okresu transferowego klub zaskoczy nas jeszcze jakimis wartosciowymi zawodnikami. Zalozmy optymistyczny (i realny) wariant, ze e-liga zostanie powiekszona do 10 zespolow i czolowe zespoly 1 ligi spelnialyby wymogi licencyjne. Zalozmy, ze w 2006 roku w e-lidze pojedzie Rybnik. W pierwszej lidze Ostrow poza zasiegiem, Zielona chyba tez - prawdopodobne, ze awansuja bezposrednio. Liczymy zatem na 3 miejsce i wygrane baraze z Rybnikiem. Niby realne, ale... pod warunkiem, ze nie wzmocnia sie rywale! Jezeli najlepsi z tych do wziecia (Chrzanowski, Wiltshire, Czerwinski czy junior M.Jablonski) wzmocnia naszych rywali (Rybnik czy dysponujacy wiekszym od naszego budzetem Gorzow) to o awans nawet do powiekszonej extraligi moze byc bardzo trudno. Jezeli mamy naprawde wywalczyc awans to nie mozna dopuscic do wzmocnienia naszych bezposrednich rywali, a najlepszy sposob - to zakontraktowac kogos z tych kilku sensownych riderow, ktorzy jeszcze na rynku pozostali. Na pozycji juniora naprawde duze nadzieje wiaze z Messingiem, ale jezeli mlody Szwed nie spelni pokladanych w nim nadziei albo nie daj Boze dosiegnie go jakies nieszczescie - to znowu nie istniejemy w wyscigach mlodziezowcow. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

meridol

#4591 Postautor: meridol » 23 stycznia 2006, o 00:29

wiem jedno musimy awansować... inaczej w przyszłym roku może nie być za różowo.

Koper
Trener
Kontakt:

#4592 Postautor: Koper » 23 stycznia 2006, o 02:07

sti pisze:wiem jedno musimy awansować... inaczej w przyszłym roku może nie być za różowo.
Z takim podejsciem to juz w minionym sezonie do tej sprawy podchodzili w Stali Gorzow, wszyscy wiemy jak to sie skonczylo...

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#4593 Postautor: czaszka » 23 stycznia 2006, o 09:21

Gelo pisze:Nie - nie zakładam. Nie ma podstaw do takich założeń. Tak sie składa, że są zawodnicy, do których można mieć zaufanie - i Todd siedo nich zalicza - co pokazałw mistrzostwach Australii. I nawet gdy jeździłby słabiej niż dotychczas - na I ligę w zupełności wystarczy. Zresztą o czym tu dyskutować - nie mamy obecnie zawodnika takiego formatu - warto byłoby z nim podpisać - od przybytku głowa nie boli - jak będzie cieniował (w co osobiśie wątpię) - nie pojeździ.

Też jestem zdania że należy szybko pogadać z Toddem co do jego ewentualnego powrotu do polskiej ligi czyt. Lublina :wink: O jego formę chyba można być spokojnym, zresztą w karierze miał już przez kontuzję dużo dłuższą przerwę w startach po której powrócił do ścisłej czołówki światowej.. Jestem pewien że teraz mógłby wrócić do niezłego ścigania, no może nie na e-lige bo to już nie ten wiek :wink: ale w I lidze bardziej wierzył bym w Todda niż w Adasia czy Dawida :wink:

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#4594 Postautor: dilucio » 23 stycznia 2006, o 16:34

juz w listopadzie pisalem ze wiltshire wraca na tor i warto sie nim zainteresowac :D
Gelo napisal:
Chyba szkoda czasu żeby nawet to analizować. Z tej informacji nic nie wynika. Podejrzewam, że Todd chce sie po prostu zabawić tak jak Castagna, ktory jezdzi w Stanach a przeciez zakończył karierę.

a teraz prosze jaki zwolennik tego zawodnika :lol: :D

hermes

#4595 Postautor: hermes » 23 stycznia 2006, o 21:37

wiem jedno musimy awansować... inaczej w przyszłym roku może nie być za różowo.

i to może być Wasz problem w sezonie. Kolosalna presja ktorej w 2005 nie wytrzymali gorzowianie. Ciagle czytam na tym forum, że walczyć będziecie z Ostrowem no i moze, moze z ZG. Ale nawet jak z tymi zespołami zrobicie max ilość punktów nikt wam nie da awansu. Bo wydaje mi się że w tym roku liga będzie bardzo wyrównana i trudno wskazać faworytów. Wiadomo, że Ostrów ma "pake". Ale przypomnicie sobie sezon 2004 kiedy to stworzyli swego rodzaju dream team kupujac za ogromne pieniadze Ogóra, a z awasu wyszła .... Teraz będą mieli podobną presję. U Was jest niestety tak samo, ponieważ działacze nadmuchali balon o nazwie "cel ektraklasa". Oby tylko szybko nie pękł bo wtedy możecie mieć problemy z kasa a takiej sytuacji nikomu nie życzę. Liczę, ze nasze chłopaki, chociazby na wlasnym torze, pokaza probke swoich umiejetnosci i utra nosa teoretycznym faworytom bo będą jechać na luzie.pozdr

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4596 Postautor: Speedway » 23 stycznia 2006, o 22:01

Spokojnie, u nas zawsze jest cel ekstraklasa nawet jak skład nie gwarantuje utrzymania. Tak więc wszyscy sie przyzwyczaili 8)

A tak na poważnie to sytuacja gorzowska nam nie grozi. Po prostu tam sponsor (nijaki pan Kałamaga) uważał się za Bóg wie jakiego znawce żużla i sie grubo przeliczył. Od razu było widać że skład nie był wcale lepszy od rzeszowskiego czy ostrowa...

Zresztą logiczne jest że działacze stawiają taki a nie inny cel. Przecież absurdem byłoby gdyby powiedzieli wprost że zadowoli ich miejsce w czwórce. Każdy sobie zdaje sprawę że na tą chwilę ZG i Ostrów są sporo mocniejsze ale zawsze jest szansa (np. powiększenie Eligi)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4597 Postautor: Gelo » 23 stycznia 2006, o 22:08

dilucio pisze:juz w listopadzie pisalem ze wiltshire wraca na tor i warto sie nim zainteresowac :D
Gelo napisal:
Chyba szkoda czasu żeby nawet to analizować. Z tej informacji nic nie wynika. Podejrzewam, że Todd chce sie po prostu zabawić tak jak Castagna, ktory jezdzi w Stanach a przeciez zakończył karierę.

a teraz prosze jaki zwolennik tego zawodnika :lol: :D

Wiesz o tym dobrze, że Todd zakończył karierę - odjechał nawet turniej pożegnalny w Oxfordzie i zapowiadał tylko starty "dla zabawy". Teraz sytuacja się zmieniła, bo kolega chyba cierpi na brak środków pienieżnych, skoro waha się nad startami w Anglii. Zawodnika tego bardzo lubię, więc jestem zwolennikiem - po prostu w październiku nie było mowy o jego powrocie na tor. Nie widzę w tym nic dziwnego. Raczej mozna miec pretensje do Todda, ze zmienia zdanie.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4599 Postautor: Nazir » 24 stycznia 2006, o 00:51

Nie kwestionuję umiejętnosci Todda, swego czasu należał on do moich ulubionych zawodników ale wydaje mi sie że niektorzy ulegają dziwnej presji żeby "łapać" co się da. Fakt uwolnienia rynku chyba niektórym do tego stopnia namotał w głowach, że przestali realnie oceniać sytuację.
Dlaczego więc tylko Wiltshire'a widzą w TŻ. Do wzięcia są przecież jeszcze:
Tatum, Shirra, Cox, Gunnestad, Doncaster i trójpak Czechów: Kasper, Matousek i...Vandirek :lol:
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2006, o 01:24 przez Nazir, łącznie zmieniany 1 raz.

Kilok

#4600 Postautor: Kilok » 24 stycznia 2006, o 01:03

Ciekawostka ze Sportsboardu :
Post Adasia:
Jurica w Polsce

Doszly mnie sluchy ze Jurica podpisal dwuletni kontrakt w ... Lublinie!

Nie daje glowy za ta informacje, ale jestem jej pewny na 90 %.

Poczekamjmy jeszcze kilka dni

Byloby bardzo bardzo milo :P