#608 Postautor: Koper » 1 marca 2006, o 00:16
Ponizej wywiad z bylym czlowiekiem lubelskiego zuzla:
Duńczyk, który w sezonie 2003 swoimi wspaniałymi szarżami do białości rozgrzewał kibiców w Gnieźnie ponownie w Grodzie Lecha! Jesper Jensen, bo o nim mowa w nadchodzącym sezonie będzie zdobywał punkty dla drużyny Startu. Na pierwsze emocje związane z występami tego zawodnika musimy jednak jeszcze poczekać. Póki co Jensen w ubiegły piątek wraz z pozostałymi podopiecznymi trenera Lecha Kędziory gościł podczas Speedway Gali. Tuż po zakończeniu oficjalnej części uroczystości Duńczyk był wprost rozchwytywany przez kibiców. Naszej redakcji udało się choć na moment odciągnąć Jespera od swych fanów i przeprowadzić z nim krótką rozmowę.
Jesper jak podobała ci się kończąca się właśnie Speedway Gala? Uważasz tego typu uroczystości za dobry pomysł?
- Oczywiście! Jest to bardzo dobry pomysł, aby przed sezonem zorganizować tego typu spotkanie. Wszystkim na pewno podobała się Gala, mam na myśli nie tylko kibiców, ale i także sponsorów oraz ludzi, którzy kierują tym klubem.
Powracasz do Gniezna po trzech latach przerwy. Kibice Startu pamiętają cię z tamtego okresu jako świetnie jeżdżącego zawodnika. A ty jak wspominasz tamten sezon spędzony w naszym klubie?
- Wspominam go bardzo dobrze. Był to bowiem jeden z najlepszych sezonów w mojej karierze nie tylko w lidze polskiej ale i również na arenie międzynarodowej. Wszystko mi się wtedy dobrze układało, dysponowałem dobrymi motocyklami i moja forma była wysoka! Ogólnie był to bardzo, bardzo dobry sezon dla mnie.
Niestety nie można tego powiedzieć o ostatnim roku twoich startów w lidze polskiej. Ostatnio bardzo słabo punktowałeś dla klubu z Lublina. Dlaczego?
- Moje niepowodzenia spowodowane były bardzo kiepsko spisującymi się silnikami. Próbowałem wielu ustawień, często dokonywałem istotnych zmian, ale to nie przynosiło pozytywnych rezultatów. Nie był to zatem szczęśliwy dla mnie rok i mam nadzieję, że więcej się taki nie powtórzy.
Co sądzisz o aktualnym składzie Startu Gniezno?
- Muszę powiedzieć, że dysponujemy naprawdę silną drużyną, która w lidze powinna nieźle sobie radzić. Jest kilku dobrze znanych żużlowców zagranicznych i polskich. Jest to zatem dobra drużyna!
Jak wyglądają twoje przygotowania do zbliżającego się sezonu?
- Przygotowuję się tradycyjnie. Pracuję nad swoimi motocyklami i staram się utrzymywać wysoką formę fizyczną. To jeden ze sposobów, aby w trakcie sezonu prezentować się dobrze.
Dzięki za rozmowę!
- Nie ma problemu. Dzięki!
zrodlo:speedway.info.pl