Zuzel i pilka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#101 Postautor: Lublin_Fan » 30 września 2004, o 20:32

rks to mnie zadziwiłeś. Po tym co piszesz i jak to piszesz powiedziałbym, że bliżej ci do analfabetyzmu niż do studiów i 2 jezyków obcych.
Odnośnie tematu... Prosze nie ściemniać mi tu, że piłka się ucywilizowała bo na przestrzeni dwóch ostatnich sezonów przeróżne awantury widziałem przynajmniej z 5 razy. Od "utrudniania" drużynie gości powtoru do szatni po regularne bitwy, które nierzadko przenosiły się na ulicę. I nie jest to garstka gówniarzy, ale pokaźna grupa widzów (celowo nie używam słowa "kibice", żebyś się nie czepił) czasami stanowiąca nawet 50% wszystkich obecnych na meczu.
Porównywanie kibiców żużla i piłki nie ma najmniejszego sensu. Na meczu w play offach w Rzeszowie policjant szarpał się z jednym z naszych, ale nikt burdy nie rozpętał - jakoś rozeszło się po kościach. A na meczu piłki w Lublinie jak ochroniarz zaczepił gnojka, żeby nie szczał z trybun to na dobre 30 minut rozpętała się rozróba z udziałem całej żylety. I gdzie tu cywilizacja?
Kolejna kwestia to przypisywanie sobie zasług. Darowałbyś sobie takie hasełka, że z klubem jesteś od xxx lat i wydałeś xxxxx pięniedzy bo ja bez większego zastanowienia mogę ci tutaj wyliczyć przynajmniej z 20 forumowiczów, którzy gorsi nie są.

Pozdr.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#102 Postautor: istred » 30 września 2004, o 22:29

Na piłkę nie chodzę więc trudno mi powiedzeć jak wygląda tam doping na "ważnych" meczach. W sumie byłem jakieś 20 minut na Motorze (dwa mecze) i widziałem dwie zadymy. Widziałem też raz jak cały stadion krzyczał ... "zawsze i wszędzie policja jebana będzie".
PozostawiÄ™ to bez komentarza.

rks

c

#103 Postautor: rks » 30 września 2004, o 22:57

ja poprostu staram sie widziec problem z kazdej strony.a to co mowisz to nie prawda.na ulicy byly 2 zadymy ze stala rzeszow i cracovia.pierwsza przy obecnosci policji ktora niereagowal tuz pod brama stadionu.a co do tego zaczepienia gowniarza to nie zyleta bo ta jest( na legii a nie w lublinie wiec czytanie bzdur z kuriera zostaw sobie) to psozlo 30 osob a zreszta stala.gdybys zadal sobie troche trudu to bys to zobaczyl na wideo .ale lepeij krytykowac za calosc po najmniejszej lini oporu.ja chce osiagnac tylko ejdno aby nie wrzucac wsyztskich do jednego worka bo i na pilce sa normlani i na zuzlu ci ktorzy chca podymic tyle ze nie w grupie a rozrzuceni na stadionie.a wiadomo ze w grupie tokazdy jest mocny.ja nie chce tlumaczyc i nie tlumacze malych czy starszych badytow bo ich miejsce jest za kratkami ale nie jest prawda ze pilka to zlo jak wielu tu to przestawia.wiele razy pojawia sie tu motyw tego z pilka za czsow rksu zabierala kase zuzlowi.ale nie rozumiem czemu zrzucane jest to na klub.macie dowody idzice do sadu i podajcie ludzi ktorzy doprowadzili do upadku rks to samo z bandytami.bo najlatwiej jest krytykowac wszystkich a nie tych co naprawde szkodza.na zuzlu tez kradli wiec czemu nikt o tym nie powie.w calej polsce kradli a wy wrzucacie na motor tylko i wylacznie.cala polska to byly kluby wielosekcyjne wiec msuialy pasc gdy nie bylo kasy

Awatar użytkownika
Monter_77

#104 Postautor: Monter_77 » 30 września 2004, o 23:40

Na żużel chodzę od 1990 roku, na mecze piłki nożnej raczej rzadko, ale numerem 1 jest dla mnie MKS Montex. Można wię powiedzieć, że na sprawę patrzę trochę z boku.
Czytając tę dyskusję czasami włos się jeży na głowie. Niektórzy mają jakąs fobię anty-piłkarską i anty-Motorową.
1. Jest w Polsce cała masa stadionów z krzesełkami i oświetleniem, na których były i są zadymy (Legia, Lech, Ruch itd.) więc to żaden argument.
Jest to argument nieudolnych władz, które w ogóle nie inwestują w infrastrurę sportową. Przykładem chociażby hala na Globusie, która buduje sie już pięć lat - niewiele mniejszy obiekt w Chełmie powstał w 2 lata.
2. Co do zadym, trudno żeby było inaczej, skoro policja swoje interwencje przeprowadza w sposób następujący: ostrzeliwuje z gumowych kul wszystkich będących na trybunach ludzi (tak było na meczu z Heko) m. in. kulką dostało kilkuletnie dziecko. Swgo czasu na Legii z armatki wodnej polano "prewencyjnie" kilka sektorów, a nie tylko ten na którym była awantura.
3. Mnie też denerwują kraty, tyle, że one niczemu nie zapobiegają. Ktoś kiedyś "mądry" je wymyślił, choć w III lidze ( a tym bardziej w czwartej)takiego wymogu nie ma.
4. co do kultury na żużlu też z tym bywało różnie. Pamiętam jak w 1992 roku po remisie z Morawskim Zielona Góra sędzia musiał wyjeżdżać pod mocną eskortą policji, bo by został zlinczowany. Pamiętam jak na tor latały butelki, a swego czasu był nawet zakaz wnoszenia całych słoneczników bo zdarzały się przypadki rzucania nimi w zawodników gości.
5. I jeszcze jedno. Ja ma do kibiców Motoru wielki szacunek, że byli ze swoim klubem i IV lidze. Niestety, o kibicach żużla tego nie można powiedzieć. Bywałen na takich meczach w 1997 czy 1998 roku, gdzie było obecnych góra 500 osób. Ciekawe ilu z tych co teraz biegają z szalikami TŻ bywało na wyjazdach w tamtym okresie. Ja bywałem i ogładałem owczesny LKŻ, który nie mógł wyjść z 30 punktów w Krakowie (1996), baty w Opolu, Krosnie itd.

pozdro dla wszystkich kibiców żużla, nożnej i oczywiście ręcznej :)

PS. I na litość Boską nie nazywajcie sektora od strony Bystrzycy "Żyletą"!!!! "Żyleta" jest tylko jedna - w Warszawie na Łazienkowskiej.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Czarek
Trener

#105 Postautor: Czarek » 1 października 2004, o 07:34

_piotrusss pisze:
Czarek pisze:A propos stadionu to co by sie stało gdyby jednego dnia zdjęto te kraty?
Odpowiedź: nic złego. 1) Kary by nie było, bo to nie jest żaden wymóg, tylko jakiś miejscowy wymysł, co widać po innych stadionach w Polsce.
2) Mielibyśmy wreszcie jako taka widoczność na stadionie 3) Nie byłoby gdzie wieszać flag
Sugestia: Jeśli jakieś zmiany na stadionie, to zacznijmy od tego, najmniejszy koszt i mozna na złomie zarobić

4. Pseudokibice motoru, czyli ci gowniarze o których byla mowa wbiegają sobie na murawe, lub dużo dalej celniej rzucają butelkami. Owszem za zdjęcie krat procz kosztow samego zdjęcia nie ma kar, lecz posypalyby się one równie szybko jak butelki na głowy zawodnikow.

Czekałem na taki argument. Jesli by chcieli wbiegać na murawę to mieli do tego kilka okazji, bo brama od strony Bystrzycy jest otwarta, po drugie to sa młodzi ludzie i jakby bardzo chcieli to przez te kraty by przeszli. Po trzecie - oni nie bardzo mają po co na boisko wbiegać.
Co do rzucania, to nie wiem czy byłeś na stadionie Motoru, ale te kraty w rzucaniu na boisko specjalnie nie przeszkadzają, bardziej przeszkadza odległość trybun od boiska.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#106 Postautor: Scream » 1 października 2004, o 11:27

zdjecia ze strony Motoru:
http://www.motorlublin.com/foto/autobus.JPG_111.jpg
http://www.motorlublin.com/foto/autobus1.JPG_111.jpg
http://www.motorlublin.com/foto/autobus2.JPG_111.jpg
zajebista sprawa taka akcja pomocyjna. szkoda tylko ze kilkunastosobowa grupa debili ktorzy przychodza na mecze Motoru jest w stanie zniechecic kazdego normalnego kibica do odwiedzania stadionu.
Niemniej moze TZ tez pomyslalby nad taka promocja we wspolpracy z mpk?
Obrazek

rks

d

#108 Postautor: rks » 1 października 2004, o 22:35

i nastala cisza gdy wylozono na stol argumenty.sam o nihc pisalem teraz pisze kolejna osoba.moze juz nie bede analfabeta bandyta i debilem jak mnie tu wyrozniono.zostawiam to do wlasnej oceny.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#109 Postautor: bkapusta » 3 października 2004, o 19:33

tak skoro rozmowa o kibicach pilki noznej to czy kolega rks moglby mi wyjasnic co wspolnego z zdrowym dopingiem i sportem maja kosy miedzy kibolami? czy idea "nienawidzenia" z zalozenia kibicow innej druzyny tylko dlatego ze jej kibicuja to nie jest chory bandycki wymysl przyrownujacy kibicow bardziej do gangsterow jak do kibicow widowiska sportowego?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#110 Postautor: mikas » 3 października 2004, o 20:11

I ja tez mam pytanie do kolegi rks. Co ma wspolnego z kibicowaniem, honorem i innymi wspaniałymi hasłami kibiców piłkarskich Motoru to ze przychodzą oni dzis na mecz Lublinianka-Stal Krasnik wpadaja w grupke gimnazjlistów z Krasnika zabierają im flagę, szaliki(oczywiscie wiadomo jak to sie odbywa) i potem szczyca sie tym w całej Polsce. Dodam ze kibice Motoru mieli wszyscy ponad 20 lat. Gdzie kolego tu jest honor,dbałośc o dobry wizerunek klubu i tym podobne rzeczy którymi wraz z tymi kibicami tak sie szczycisz?? Gdzie dla takich ludzi Ty widzisz miejsce na wyremontowanym stadionie na Zygmuntowskich??(jesli w ogole do tego remontu dojdzie)
Edit:
I tylko nie pisz mi jak zwykle ze to nie byli kibice Motoru tylko małe dzieci ktore wchodzą na stadion za darmo i chca sie popisac itd. To byli wlasnie kibice Motoru którzy mają według Ciebie reprezentowac i reprezentują ten klub (i powinni miec takze za zadanie takie małe dzieci na stadionie opieprzac i robic z nimi porządek jesli sikają, rzucaja butelkami itd). Tylko ze oni mają do kibicowania podejscie takie samo jak te 12-letnie dzieci wiec o czym my w ogóle tu mozemy dyskutować.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#111 Postautor: bkapusta » 3 października 2004, o 20:38

Aby uzyskac obraz kibicow pilkarskich motoru wystarczy skoczyc an ich forum i przejzec jakis topic.

Ja zmusilem sie do przeczytaniia tego o wisle krakow. 90% postow zawieralo w swojej tresci "jebac wisle" i "jebac policje"
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

łukasz

#112 Postautor: Å‚ukasz » 3 października 2004, o 23:08

ja tam chodze i na zuzel i na pilke. na jedno i na drugi b dlugo i nie przerwanie.co do kibicow to wiekszy szacunek mam dla kibicow pilki,oczywiscie oprocz grupy przyglupow ktorzy niszcza to co normalni kibice robia dla klubu.sam chodzilem na sektor i wiem ze prawdziwych kibicow pilkarskich jest w Lublinie sporo. Po drugie oni nigdy nie oddali by kibicom innej druyny flagi czy szalika MOTORU.(zreszta ja tez) a kibice sipmy na meczu z "ukraincami" poszli im dupe lizac na sektor!!!! WSTYD!!!
aha i jeszcze ten incydent w czasie wyjazdu do gniezna... to maja byc kibice????????? i wy smiecie osadzac kibicow pilkarskich a u siebie macie nie lepszych zjebow!!!
rks do zobaczenia na pilce...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#113 Postautor: Lublin_Fan » 3 października 2004, o 23:22

Swego czasu jeden z wyjazdów szalikowców Motoru zakończył się zanim dotarli na stadion. Ze względu na bijatyki pomiędzy samymi sobą, policja postanowiła zawrócić wycieczke.

I uprzedzam odpowiedz. Zgadza sie, jestem zaślepiony, mam 14 lat i wierze we wszystko co widzę :lol: :shock: 8)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#114 Postautor: Talib » 3 października 2004, o 23:32

[/b]łukasz[/b] napisał:

"Po drugie oni nigdy nie oddali by kibicom innej druyny flagi czy szalika MOTORU.(zreszta ja tez) a kibice sipmy na meczu z "ukraincami" poszli im dupe lizac na sektor!!!! WSTYD!!! "

Mam tylko jedno pytanie internetowy bohaterze, byłeś na tym meczu widziałeś oddawanie flag i lizanie dup? Nie? To daj sobie spokój z takimi komentarzami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: bkapusta » 3 października 2004, o 23:34

łukasz pisze:ja tam chodze i na zuzel i na pilke. na jedno i na drugi b dlugo i nie przerwanie.co do kibicow to wiekszy szacunek mam dla kibicow pilki,oczywiscie oprocz grupy przyglupow ktorzy niszcza to co normalni kibice robia dla klubu.sam chodzilem na sektor i wiem ze prawdziwych kibicow pilkarskich jest w Lublinie sporo. Po drugie oni nigdy nie oddali by kibicom innej druyny flagi czy szalika MOTORU.(zreszta ja tez) a kibice sipmy na meczu z "ukraincami" poszli im dupe lizac na sektor!!!! WSTYD!!!
aha i jeszcze ten incydent w czasie wyjazdu do gniezna... to maja byc kibice????????? i wy smiecie osadzac kibicow pilkarskich a u siebie macie nie lepszych zjebow!!!

bo to nie jest cool i trendi kibicowac po przyjacielsku, wymieniac barwy?

lepsza jest nienawisc, kosy, bojki, niszczenie barw, wyzywanie od zydow?

jak dla mnie to bydlo i ciesze sie ze przynajmniej na swoim podworku moja praca pozwala mi robic z tym porzadek.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

łukasz

#116 Postautor: Å‚ukasz » 4 października 2004, o 00:35

Talib pisze:[/b]łukasz[/b] napisał:

"Po drugie oni nigdy nie oddali by kibicom innej druyny flagi czy szalika MOTORU.(zreszta ja tez) a kibice sipmy na meczu z "ukraincami" poszli im dupe lizac na sektor!!!! WSTYD!!! "

Mam tylko jedno pytanie internetowy bohaterze, byłeś na tym meczu widziałeś oddawanie flag i lizanie dup? Nie? To daj sobie spokój z takimi komentarzami.

bylem i siedzialem tak blisko ze moglem to zobaczyc
i nie wiem czemu piszesz ze jestem internetowym bohaterem?

łukasz

#117 Postautor: Å‚ukasz » 4 października 2004, o 00:36

yarbi pisze:
łukasz pisze:ja tam chodze i na zuzel i na pilke. na jedno i na drugi b dlugo i nie przerwanie.co do kibicow to wiekszy szacunek mam dla kibicow pilki,oczywiscie oprocz grupy przyglupow ktorzy niszcza to co normalni kibice robia dla klubu.sam chodzilem na sektor i wiem ze prawdziwych kibicow pilkarskich jest w Lublinie sporo. Po drugie oni nigdy nie oddali by kibicom innej druyny flagi czy szalika MOTORU.(zreszta ja tez) a kibice sipmy na meczu z "ukraincami" poszli im dupe lizac na sektor!!!! WSTYD!!!

jak dla mnie to bydlo i ciesze sie ze przynajmniej na swoim podworku moja praca pozwala mi robic z tym porzadek.

po pierwsze to nie wiem co to znaczy cool i trendi...
po drugie mozna wymieniac barwy ale z normalnymi kibicami a nie z takimi baranami jak z rzeszowa!!!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#118 Postautor: Talib » 4 października 2004, o 00:50

"bylem i siedzialem tak blisko ze moglem to zobaczyc "

A co zobaczyłeś Sokole Oko? Oddawanie flag? Lizanie Dup? A może od razu całą Ukrainę, długą i szeroką?

"i nie wiem czemu piszesz ze jestem internetowym bohaterem?"

No bo gdybym ja zobaczył takie "upokarzające" rzeczy o jakich piszesz to bym po prostu ruszył odbierać flagi, gromić liżących dupy i niszczyć Ukrainę, a ty sobie odsiedziałeś mecz i teraz produkujesz swoje fantazje w internecie ... mój internetowy bohaterze :lol:

Czarek
Trener

#119 Postautor: Czarek » 4 października 2004, o 08:01

Po pierwsze nie grupa przygłupów, ale całkiem pokaźna ilość krzyczy j...ć policję, a ostatnio Wisłę, cieszy się jak jest zadyma itd.
Kibice Motoru oddają szaliki i flagi kibicom, z którymi się przyjaźnią, a że kibice żużla chcą przyjaźnić się ze wszystkimi to Ci się nie podoba.

Przypominam, że ostatnio Motorowcy zaprosili na swój sektor kibiców Stali, których nie chciała wpuścić policja. Czy to było lizanie d...?

A poza tym mamy o wiele bardziej ukraiński stadion od Rzeszowa, więc nie wywyższaj się tak.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#120 Postautor: bkapusta » 4 października 2004, o 09:51

łukasz pisze:
yarbi pisze:

po pierwsze to nie wiem co to znaczy cool i trendi...
po drugie mozna wymieniac barwy ale z normalnymi kibicami a nie z takimi baranami jak z rzeszowa!!!

Nigdy nie myslalem ze to napisze wlasnie na tym forum ale Rezszow jak to Rzeszow... Maja glupich dzialaczy.. Od groma internetowych szczekaczek [czyt. kibicow;] ktorych wiekszosc z nas ma powyzej uszu ale w Rzeszowie jest tez duzo ludzi ktorzy sa naprawde ok....
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

rks

c

#121 Postautor: rks » 4 października 2004, o 10:50

teksty typu ustwki ,znienawidzone kluby sa dla mnie smieszne i zenujace bo swiadcza o poziomie intelektualnym piszacych to osob.a tak naprawde to pisza to dzieci kolo 13-16 lat ktore starsznie ccha sie pokazac jakie sa wazne ......taki wiek dojrzewania.widac tu tez to na forum zuzlowym gdy dzieci pisza o motorze chodz jak ktos ma 14 lat to nie mogl pamietac tego motoru o ktorym pisza starsi,tych tlumow i tego ze starsi chca powrotu do nazwy motor do herbu.jak sie tego nie widzialo i nie przezylo tych tlumow to nie da sie tego o tak opisac .staram sie zrozumiec mlodych ludzi krytykujacych pilke .ale oni kojarza ja tylko z szalikowcami bo nie widzieli tego wielkiego motoru.oni nie mysla o histroii o setkach ludzi ktorzy budowwali ten klub o sportowcach o tlumach kibicow dla ktorych ten klub byl i jest czyms wyjatakowym.widza tylko grupke debili biegajacyh z szalikami.i to jest przykre a jest spowodowane tym co sie stalo z motorem w latach 90-tych.zostalo urwana wiez miedzy kibicmai a klubem.z klubu slynacego ze swietnych zuzlowow i swietnych kibicow pilkarsko-zuzlowych stal sie synonimem bandytow ,zlodzieji w zarzadzie i przekretow.i teraz ten sam poziom prezentuja niektorzy z was.bo zamaist pomyslec ze im wyzszy poziom sportowy tym wiecej normanych ludzi i wyzszy standard rozgrywania spotkan.to tylko jedna fala=bija zabija zniszcza .no jak ktos tak mysli to radze nie wychodzi na ulice bo fobia strachu i glupoty mozesie zwiekszyc

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#122 Postautor: mikas » 4 października 2004, o 11:15

Rks mozesz mi odpowiedziec na pytanie które Ci zadałem w poprzednim moim poscie w tym temacie?? Doceniam to,jak selektywnie wybierasz sobie wypowiedzi na które udzielasz odpowiedzi na forum i odpowiadasz tylko na to na co jest Ci najłatwiej pomijając to co juz takie proste do obrony nie jest, ale chyba nie tak powinna wyglądać dyskusja.
Cały czas bronisz kibiców piłkarskich ciekaw jestem co tym razem masz na ich usprawiedliwienie.
I zapewniam Cie że chodziłem na mecze w I czy II lidze a nawet w IV(teraz tez sie czasem pojawiam) i rowniez wtedy gdy na Zygmuntowskich były pełne trybuny, tylko ze to nie ma nic wspolnego z tematem kibiców ktorzy obecnie szkodzą klubowi i całemu srodowisku prawdziwych kibiców piłkarskich.
Nie odwracaj kota ogonem, bo nie chodzi o to co piszą kibice na róznych forach tylko jak sie zachowują na meczach i to nie tylko na swoim stadionie.I jaki ostatnio dało sie zauwazyc nie sa to ludzie mający po 14-16 lat tylko 20-30, wiec Ci co powinni dawac przykład tym młodym.
Czekam jeszcze raz na odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Scream
Junior

Re: c

#123 Postautor: Scream » 4 października 2004, o 11:15

rks pisze:teksty typu ustwki ,znienawidzone kluby sa dla mnie smieszne i zenujace bo swiadcza o poziomie intelektualnym piszacych to osob

te rzeczy faktycznie swiadcza o poziomie intelektualnym ale nie osob o tym piszacych
rks pisze:widac tu tez to na forum zuzlowym gdy dzieci pisza o motorze chodz jak ktos ma 14 lat to nie mogl pamietac tego motoru o ktorym pisza starsi,tych tlumow i tego ze starsi chca powrotu do nazwy motor do herbu.

ten tekst to chyba powinienes przytoczyc tym gowniarzom ktorzy przychodza na Motor i miedzy wykrzykiwaniem jebac tych i tamtych krzycza 'byl jest bedzie RKS...' bo srednia wieku tych debili to max 15 lat i na pewno zaden z nich nigdy nie byl na stadionie za czasow RKS.
rks pisze:staram sie zrozumiec mlodych ludzi krytykujacych pilke .ale oni kojarza ja tylko z szalikowcami bo nie widzieli tego wielkiego motoru.

a co ma jedno do drugiego. to ze ktos krytykuje pilke, czy razej debili ktorych ona przyciaga to nei znaczy ze krytykuja klub Motor. to ze znalezli sie kretyni rzucajacy na boisko i w sedziego butelki nie znaczy ze klub Motor jest zly tylko ze wsrod kibicow na stadionie sa (niestety w wiekszosci) ludzie ktorym nalezy lapy poobcinac.
Obrazek

Czarek
Trener

#124 Postautor: Czarek » 4 października 2004, o 11:34

Myślę, że tzw. ustawki sa najlepszym pomysłem dla szalikowców. Umawiaja się w ustronnym miejscu gdzie nie ucierpi nikt niewinny ani czyjes mienie i mogą się nawet pozabijać (na własną odpowiedzialność), a na stadionach spokój. Policja powinna na to pozwolić w trosce o spokój normalnych obywateli i naturalną selekcję.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#125 Postautor: Talib » 4 października 2004, o 12:25

Otóż to. Zresztą na zachodzie, np. w Holandii, Belgii, czy Wlk. Brytanii właśnie tak rozwiązano kwestię debili robiących zadymy na stadionach. Po prostu wyrzucono ich ze stadionów, a po lasach mogą sobie obijać mordy do woli w imię chuligańskiego honoru i czego tam jeszcze tylko zapragną. A na stadionach zniknęły kraty, przychodzą na mecze całe rodziny i można sobie wypić piwko.

A u nas? U nas dyskutuje się o policji, której nie powinno być na stadionie, bo ... drażni i prowokuje kibiców! Jakich kibiców?! Mnie tam nie drażni, ani nie prowokuje, a chodzę na piłkę nożną od dziecka. Wiadomo jak jeden ćwierćinteligent z drugim przyjdą po to żeby na meczu dać komuś w mordę, spalić parę flag i szalików, czy coś zdemolować no to trudno żeby go nie drażniła policja.

Trzeba z tym skończyć. Stadionowi bandyci wynocha do lasów i tam lejcie się do woli. Jak się pozabijacie to nawet lepiej, bo z puli genetycznej ludzkiego gatunku wypadną te najmniej wartościowe geny :) .