Obcokrajowiec - nowa ankieta

żużel w Lublinie

Nowym obcokrajowcem TŻ powinien zostać:

Gary Havelock
4
3%
Ales Dryml
1
1%
Lukas Dryml
17
12%
David Norris
5
3%
Chris Louis
7
5%
Billy Hamill
25
17%
Sam Ermolenko
14
10%
Joonas Kylmaekorpi
5
3%
Fredrik Lindgren
8
6%
Siergiej Darkin
6
4%
Niklas Klingberg
35
24%
Matej Zagar
16
11%

Liczba głosów: 143

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#101 Postautor: Cooper » 22 kwietnia 2005, o 11:49

Gelo pisze:w żużlu rządzą wyjadacze

tyle, ze Ermolenko juz do nich chyba nie nalezy...
Gelo pisze:ale my szukamy zawodnika który zapewni nam 12 punktów w meczu.

i wierzysz w to, ze to wlasnie Ermolenko bedzie te 12 przywozil? Ze wytrzyma dlugi sezon-play offy, baraze? I ze w pojedynkach z Ostrowem (Karlsson), Rzeszowem (Max), czy nawet Krosnem (Ferjan), albo Grudziadzem (bedacy w dobrej formie Gjedde), wujek sam bedzie dawal rade dotrzymac im kroku i bedzie z nimi wygrywal?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#102 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 11:53

Tak, masz rację - Drabik, Gollob, Walasek... ;) Obcokrajowcy - Rickardsson, Crump, Adams, Max, Loram, Karlsson. ;) Liderzy - ok. Ale tutaj nie jest potrzebny lider pokroju wyżej wymienionych zawodników. Tutaj jest potrzebny zawodnik, by ciągnął zespół pierwszoligowy i uchronił go przed spadkiem.

Czyli sama sobie zaprzeczasz - właśnie potrzebny jest nam ktoś kto zrobi po 12 punktów w każdym meczu.
Dlaczego taki Wrocław nie zatrzymał Hancocka, tylko zakontraktował Andersena? Bo co? Bo wystawił Sparte w Tarnowie, tak?

Nie - bo taką mają politykę - odmładzanie. I na tej polityce się przejadą -w tym roku nie mają co marzyć o wicemistrzostwie kraju. Będzie trudno im sie załapać do pierwszej czwórki.
Dlaczego Bydgoszcz zakontraktowała Jonssona?

Z dwóch powodów - jest to jedyny młodszy zawodnik o klasie światowej i mają dwóch wyjadaczy - Pepe i Krzyżaka.
Morten Risager, Frederik Lindgren, Matej Zagar, Denis Gizatulin, Rory Schlein, Ruslan Gatiatov. David Howe, czy Peter Ljung (choć nie orientuję się co do Ich wieku).

No i sama sobie odpowiedz na pytanie - który z nich gwarantuje 12 i wiecej punktów w każdym meczu? (Zagar nie wchodzi w rachubę). Możesz wymienić jeszcze 100 innych nazwisk a ja będę powtarza łw kółko - żaden.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#103 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 11:59

tyle, ze Ermolenko juz do nich chyba nie nalezy...

Owszem należy - nie jest juz zawodnikiem który mógłby konkurować z Peterem czy Maxem ale wybór mamy tylko wśród światowych średniaków. Sam ma doświadczenie, dobry sprzęt i wie jak go przygotować na polskie tory.
i wierzysz w to, ze to wlasnie Ermolenko bedzie te 12 przywozil?

Tego nie wie nikt. Mam nadzieję że z tej grupy która została, Ermol jest jednym z trzech żużlowców który jest w stanie te 12 oczek wykręcać regularnie.
I ze w pojedynkach z Ostrowem (Karlsson), Rzeszowem (Max), czy nawet Krosnem (Ferjan), albo Grudziadzem (bedacy w dobrej formie Gjedde), wujek sam bedzie dawal rade dotrzymac im kroku i bedzie z nimi wygrywal?

Nie mam powodów w to nie wierzyć. W ligach angielskiej i szwedzkiej czasami wygrywa z tymi zawodnikami.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#104 Postautor: kaar » 22 kwietnia 2005, o 12:03

Gelo ale po co ta dyskusja, skoro klubowi sie nawet "nie usmiecha" zrobienie motorkow Jurkowi??
To chyba jasne, ze jesli Siwek wyrzuca trenera nawolujacego do odsuniecia Jensena i poszukania kogos innego, to znaczy ze inny obcokrajowiec u nas w tym roku sie nie pojawi
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#105 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 12:10

Dyrektor i tak zrobi to co bedzie uważał za stosowne i raczej nie bedzie brał pod uwagę wpisów na forum. A po co dyskusja? Chociażby po to, zeby udowodnić, ze wiek zawodnika nie ma najmniejszego znaczenia.

Awatar użytkownika
Gemeran

#106 Postautor: Gemeran » 22 kwietnia 2005, o 12:11

Nam rzeczywiście potrzeba obco który gwarantuje 12 pkt w meczu. Tymczasem żaden z przedstawionej listy tego nie gwarantuje. A już na pewno nie Ermolenko! Z tym kontraktem dla nowego obco przy tym wyborze jaki jest to byłoby ogromne ryzyko, ryzyko wywalenia kolejnych pieniędzy w błoto.

Dudi
Junior

#107 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 12:18

Chyba nikt nie traktuje poważnie, bawimy się i tyle. Zmian i ew. wzmocnien ja nie oczekuję i cała dyskusja jest czysto teoretyczna. Klub chce się mozliwie tanim kosztem doczołgać do końca sezonu, pewno utrzymamy ligę i zaczną się zimowe obiecywanki. Szkoda, bo na ostatnim meczu atmosfera raczej ponura...
PS Gemeran, konkretnie- kto i dlaczego?

Awatar użytkownika
Gemeran

#108 Postautor: Gemeran » 22 kwietnia 2005, o 12:23

Dudi pisze:PS Gemeran, konkretnie- kto i dlaczego?

Nie rozumiem, do czego to pytanie?

Rekinica
Kontakt:

#109 Postautor: Rekinica » 22 kwietnia 2005, o 12:23

Gelo pisze: Nie mam powodów w to nie wierzyć. W ligach angielskiej i szwedzkiej czasami wygrywa z tymi zawodnikami.

Znowu Anglia. :roll: Tam Iversen trzaska po 18 punktów, bądź wygrywa jakieś memoriały(?).

Gelo pisze:Nie - bo taką mają politykę - odmładzanie. I na tej polityce się przejadą -w tym roku nie mają co marzyć o wicemistrzostwie kraju. Będzie trudno im sie załapać do pierwszej czwórki. ]

Jo, jo. Tylko powiedz dlaczego nie mają co marzyć o vicemistrzostwie kraju? Bo chyba nie przez postawę Andersena? (9 pkt. w Tarnowie, 11 z Gdańskiem). Kto by się spodziewał takiej postawy Miśka? Nikt. Jeśli nie to odmładzanie, to za 20 lat polski żużel będzie wyglądał tak jak ten w Norwegii...
Obrazek
Obrazek

Dudi
Junior

#110 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 12:27

Pytanie raczej proste! Pytam, kto jest tym Twoim faworytem, na te 12 punktów i jeśli można z uzasadnieniem wyboru? Czy tylko obalamy propozycje innych?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#111 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 12:32

Znowu Anglia. :roll: Tam Iversen trzaska po 18 punktów, bądź wygrywa jakieś memoriały(?).

Ja sie powołuję na fakty, a nie na "widzi mi się".
Jo, jo. Tylko powiedz dlaczego nie mają co marzyć o vicemistrzostwie kraju?

Bo brakuje kogoś jak Drabik lub Krzyżaniak. A na wyniki Andersena poczekajmy jeszcze.
Jeśli nie to odmładzanie, to za 20 lat polski żużel będzie wyglądał tak jak ten w Norwegii...

Spoko spoko - u nas młodzieżowcy mają się dobrze. Ale ściągać młodzieżowców z zagranicy? Kompletny bezsens. Jest ich niewielu, a ci co są - są słabi. Za słabi na wyjadaczy.

Awatar użytkownika
Gemeran

#112 Postautor: Gemeran » 22 kwietnia 2005, o 12:43

Dudi pisze:Pytanie raczej proste! Pytam, kto jest tym Twoim faworytem, na te 12 punktów i jeśli można z uzasadnieniem wyboru?

Tak jak pisałem nie ma w gronie potencjalnych kandydatów (Zagara nie liczymy) kogoś kto by gwarantował 12 pkt. Dlatego uważam, że dobrym kandydatem byłby Darkin, bo przynajmniej koszty jego przyjazdu byłyby dużo niższe. A tak w ogóle to nie jestem zwolennikiem sprowadzania drugiego obco, bo rezultat może być taki sam jak dotychczasowe wyniki Jensena. Duzo lepiej postarać się o Pecynę. Wtedy jest bat i na Jensena (można jeździć krajowym) i na Frankowa.

Siwek Patataj

#113 Postautor: Siwek Patataj » 22 kwietnia 2005, o 13:00

Gelo pisze:Oczywistą jest dla mnie sprawą że niejaki lucki na każdym kroku wykazuje brak znajomości tematu. Może warto wreszcie przyjść na żużel w Lublinie szanowny kolego... Tezy "antywyjadaczowe" są tak samo bzdurne jak Hancock rocznik 66 lub symulacje punktowe., ktore rozmijają sie z rzeczywistością od 200 do 500 procent. Głupota goni głupotę. Niestety - gdy trzeba wiedzy merytorycznej luckiego nie ma - są za to propozycje Rory Schleina i tego typu. Dlatego kolega lucki jest dla mnie obiektem ignorancji.

Cieszę się... Dudi :), że mnie ignorujesz :)

Zabiło mocniej serduszko??? Zabije jeszcze mocniej, już niedługo.... :)

ukłoniki... Dudi :)
lucki73

Dudi
Junior

#114 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 13:07

Człowieku nieszczęsny, zakończyłem z tobą dyskusję! Chwaliłeś się żoną, to z Nią sobie pogadaj, czy tam pospieraj! Strasznie jej współczuję!

Siwek Patataj

#115 Postautor: Siwek Patataj » 22 kwietnia 2005, o 13:19

Dudi pisze:Człowieku nieszczęsny, zakończyłem z tobą dyskusję! Chwaliłeś się żoną, to z Nią sobie pogadaj, czy tam pospieraj! Strasznie jej współczuję!

Dziękuję za rady... Gelu :)

Dobrze się bawisz czy masz... rozdwojenie jaźni??? :)

ukłoniki...Gelu :)
lucki73

PS. Oj będzie niedługo wesoło na tym Forum :), oj będzie :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#116 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 13:22

lucki73 pisze:
Dudi pisze:Człowieku nieszczęsny, zakończyłem z tobą dyskusję! Chwaliłeś się żoną, to z Nią sobie pogadaj, czy tam pospieraj! Strasznie jej współczuję!

Dziękuję za rady... Gelu :)

Dobrze się bawisz czy masz... rozdwojenie jaźni??? :)

ukłoniki...Gelu :)
lucki73

PS. Oj będzie niedługo wesoło na tym Forum :), oj będzie :)

Czy ty dobrze sie czujesz?

Dudi
Junior

#117 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 13:30

To jest jakiś czubek! Panowie adm zróbcie coś z tym prowokatorem i aferantem! Zaryzykuję wielkiego bana i napiszę o nim co myślę naprawdę! Kolega nie ma nic do powiedzenia, więc robi oborę!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#118 Postautor: Lublin_Fan » 22 kwietnia 2005, o 13:45

Przeglądając powyższą ankietę łatwo skupić zawodników w dwie grupy. Jedna to starzejącę się gwiazdy, druga to (za)młodzi gniewni. Jest tylko jeden zawodnik, którego warto byłoby wziąźć bez wahania: Hamill. Gdyby tylko nie był połamany....
Od zawsze jestem zwolennikiem zawodników młodych, rządnych "krwi", ambitnych i walczących na trasie, którzy jednak posiadają już niezły bagaż żużlowych doświadczeń. Zawodników wiekowych akceptuję tylko wtedy, gdy mogą oni spełnić rolę istnego terminatora, jakim był rok temu Peter. Na próżno tutaj szukać jednych lub drugich. Skłaniałbym się do rozmów z Lindbackiem (niestety GP) lub Ermolenką. Pierwszy - za ubiegłoroczny finał IMŚJ, drugi za sentyment za starymi czasami, kiedy należał do światowej czołówki a sama jego obecność w parku maszyn niesamowicie burzyła LKŻ-owską mizerię. To człowiek - gwiazda, która w moment gasi inne samozwańcze gwiazdeczki i olewaczy. Jeździć jeszcze potrafi a swoim olbrzymim doświadczeniem mógłby pomóc drużynie.

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2005, o 13:57 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#119 Postautor: $korzen$ » 22 kwietnia 2005, o 13:45

Rekinica pisze:Morten Risager, Frederik Lindgren, Matej Zagar, Denis Gizatulin, Rory Schlein, Ruslan Gatiatov. David Howe, czy Peter Ljung (choć nie orientuję się co do Ich wieku). Niestety odpadł Bjerre.

Boze jedyny jeszcze kilka takich postow i padne na zawal. Rekinico, kazdego z wyzej wymienionych przez ciebie zawodnikow nie da sie nazwac przecietniakiem, moze poza Ljungiem ktory ma czasami przeblyski niewatpliwie duzego talentu, ale reszta ? wypisujac ich raczej sie zblaznilas. Nam potrzebny jest doswiadczony zawodnik ! dlatego juz od kilku dni pisze to samo, NIKLAS KLINGBERG

peterix
Szkółkowicz

#120 Postautor: peterix » 22 kwietnia 2005, o 13:48

Załóżcie oddzielny temat "lucki73 i okolice" i przestańcie zaśmiecać forum, bo już się tego nie da czytać :evil: Tam sobie "podyskutujcie" bo dyskusją to trudno nazwać.
Albo lucki73 wali posty na pół strony dodatkowo cytując po drodze siedmiu innych przedmówców, albo wdaje się w półprywatne polemiki (tu akurat z dudim). Oczopląsu można dostać!!
Czemu to służy??
Sorry, że nie na temat.... :?
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#121 Postautor: Drabol » 22 kwietnia 2005, o 13:52

Rekinica poruszyla temat Hancocka... Rusko zrezygnowal z niego nir tylko ze wzgledu na Tarnów. Poprostu Hancock lepszy juz nie bedzie, a Andersen owszem. Zreszta ja narazie uważam że lepszej zmiany w składzie być nie mogło, kto widział dotychczasowe mecze Sparty to wie.
Być może w tym roky te młody skład zjamie miejsce 5-6 (niżej nie spadniemy) potem w play off każdy bedzie miał ciężko bo się porozjezdzają, a juz za rok może dwa, ciężko będzie nas zatrzymać.

Swoje propozycje obcokrajowców podałem, widać Gelo jest mocno za Ermolenką... tylko z jakiej racji? Sam w każdej chwili (tj.na końcu każdego sezonu :P) może skonczyć karierę, a ma już swoje lata. A kondycyjnie? Wymięknie! Wiem, bo z całym szacunkiem dla super gościa jakim jest Sławek Drabik (paradise Wrocław...) - zdarzało mi się to widzieć na własne oczy :)
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#122 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 14:00

Swoje propozycje obcokrajowców podałem, widać Gelo jest mocno za Ermolenką... tylko z jakiej racji? Sam w każdej chwili (tj.na końcu każdego sezonu :P) może skonczyć karierę, a ma już swoje lata. A kondycyjnie? Wymięknie! Wiem, bo z całym szacunkiem dla super gościa jakim jest Sławek Drabik (paradise Wrocław...) - zdarzało mi się to widzieć na własne oczy :)

To ja w takim razie bardzo chcę, żeby nasz obcokrajowiec tak wymiękał kondycyjnie i żeby tak jeździłjak Drabik w ekstralidze!!! O niczym innym nie marze. A z jakiej racji Ermol? 1. Bo jest ciągle lepszy niż inni kandydaci. 2. ma nazwisko, ktore moze przyciągnąć ludzi na stadion 3. Sam moze skonczyc kariere, ale do konca seoznu pojezdzi. Na nastepny sezon nie bedzie nam potrzebny taki obcokrajowiec.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#123 Postautor: Drabol » 22 kwietnia 2005, o 14:07

Chyba jednak zle mnie zrozumiałeś ;) Sławek jezdzi super, ale na torach bardziej grząskich nie istnieje (ostatnio 6 pt.), jak jezdził u nas to ciągle chodził za Cieślakiem żeby inny tor robił, wkońcu przywykł ale zajeło mu to prawie rok, wy tyle czasu nie macie.

Pozatym Gelu, jesli uważasz że przeciętny Kowalski przyjdzie na stadion jak usłyszy że w Motorze jezdzi Ermolenko? Ze przyciagnie kogos kto zuzla no oczy nie widział? A moze tych ktorzy znaja sklad i mozliwosci i wybulą 15 zł żeby zobaczyć 5 biegów Sama? Daruj.

Ermolenko na dzień dzisiejszy jest lepszy od JEnsa bardzo niewiele, a was jest potrzebny solidny przeskok. Warto patrzeć na Jonasa czy Norrisa, oni moim zdaniem Ermolenke zrobią w tym roku z zamkniętymi oczami.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Powrót_Króla

#124 Postautor: Powrót_Króla » 22 kwietnia 2005, o 14:08

Gelo piszesz, wciąż, ze Ermolenko co robi w Anglii i to sie przełozy na Polske?
Być moze, ale popatrz na Iversena on w Anglii robi wszysckih jak chce, a Polska, taka tragedia...W Rzeszowie składał sie dwa razy na łuku... :roll:
Uwazam, ze najlepszym rozwiazaniem jest Klindberg !
W tamtym roku jechał bardzo dobrze w Ostrowie i mysle, ze z takim Opolem czy Krosnem spokojnie zrobi 13 pkt
w tamtym sezonie
z TÅ» w Ostrowie 10 pkt
W Gnieźnie 10 pkt w 4 startach
Z Rzeszowem w Ostrowie 12 pkt
Z Gorzowem w Ostrowie 13 pkt
Chyba w tylu spotkaniach pojechał..

To sa wyniki, jakich potrzeba w tej chwili Lublinowi... :roll: Mówicie ze starzy wyjadacze dominuja? Ale zaden z nich nie ma powyzej 40 lat, a Ermolenko ma 45 :!: :!: :!: :!: Już bym wolał Screena bąz tez Louisa...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#125 Postautor: istred » 22 kwietnia 2005, o 14:21

Pozatym Gelu, jesli uważasz że przeciętny Kowalski przyjdzie na stadion jak usłyszy że w Motorze jezdzi Ermolenko? Ze przyciagnie kogos kto zuzla no oczy nie widział? A moze tych ktorzy znaja sklad i mozliwosci i wybulą 15 zł żeby zobaczyć 5 biegów Sama? Daruj.
Na Sama może i nie... ale jak usłyszy, że w Lublinie będzie jeździł były indywidualny mistrz świata to być może tak.

Gelo piszesz, wciąż, ze Ermolenko co robi w Anglii i to sie przełozy na Polske?
Ma takie doświadczenie, że nie będzie miał większych problemów. W końcu te kilka sezonów w Polsce przejeździł.
Iversena on w Anglii robi wszysckih jak chce, a Polska, taka tragedia...
Iversen to nie ten "rocznik". Brakuje mu właśnie tych kilku lat startów w Polsce.

Dopisał: Może i Ermolenko wymięknie pod koniec sezonu, tak jak w zeszłym Karlsson, ale mam nadzieję, że do tego czasu przebudzi się Jensen.