Kiedy "Motor" wróci do nazwy Klubu???

żużel w Lublinie

Czy jesteś za tym aby kibice używali historycznej nazwy "Motor"??

Tak
120
83%
Nie
24
17%

Liczba głosów: 144

Wiadomość
Autor
KOZIOŁEK

#102 Postautor: KOZIOŁEK » 27 czerwca 2004, o 01:44

Reasumując wypowiedzi w tym temacie mogę stwierdzić jedno-NIEKTÓRZY z udzielających się tu nie mają nic wspólnego z prawdziwymi kibicami :!: Jak ktokolwiek śmie podważać wkład Motoru w zasługi dla lubelskiego sportu a w szczególności żużla :?: Jaki klub osiągnął lepsze rezultaty niż Rks Motor Lublin :?: Dla was to są mało przekonujące fakty żeby powrócić do tej historycznej nazwy :?: Z przykrością stwierdzam, że dla NIEKTÓRYCH nazwa Motor nic nie znaczy i pewnie woleliby skandować nazwę sponsora który daje kasiorę, niż powrócić do tej jakże pasującej do klubu żużlowego nazwy!Bierzmy przykład z kibiców z Zielonej Góry, Wrocławia, Gdańska czy innych miast, gdzie pomimo zmiany nazwy klubu dalej skanduję się tą PRAWDZIWĄ!Pozdrowienia dla wszystkich PRAWDZIWYCH kibiców!

KOZIOŁEK

#104 Postautor: KOZIOŁEK » 27 czerwca 2004, o 02:49

jacur78 pisze:Wielkie mi sukcesy!
Najwiekszym z nich bylo chyba doprowadzenie do kompletnego rozbicia druzyny!

To jedna z wypowiedzi KIBICA, który NIE neguje wkładu Motoru w lubelski sport :!: Nigdzie nie napisałem, że odrodzenie klubu MUSI ODBYĆ się pod nazwą Motor, tylko zasugerowałem, że fajnie by było powrócić do tej nazwy :!: Co do mojego "cwaniakowania" to zle mnie zrozumiałeś i nie mów też że NIKT nie skandował Motor na meczach, ale robienie tego w kilka osób kontra reszta stadionu mija się z celem!

Shack
Administrator

#105 Postautor: Shack » 27 czerwca 2004, o 08:44

ale w czym problem ??? kibice piłkarscy od początku powstania LKP uzywali nazwy Motor i w końcu działacze wrocili do starej nazwy. Czytałem kiedyś wypowiedz jednego z działaczy LKP, która brzmiała mniej wiecej tak, że nie było sensu utrzymywać na siłe nazwy LKP jeśli i tak kibice mówili, że przyjechał Motor, gra Motor, kibicują Motorowi.

Może tak próba na dzisiejszym meczu ???? Zdaje się, że podczas meczu z RKMem w tamtym roku przed ostanim decydującym biegiem skandowano Motor :] albo sie przesłyszalem ;)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#106 Postautor: Scream » 27 czerwca 2004, o 10:42

Gawrzyk pisze:Liczy sie tu i teraz.

To jest jednak zbyt duze uproszczenia...

JAG
Senior

#107 Postautor: JAG » 30 czerwca 2004, o 13:53

sa dwie rzeczy ktore moga sprawic ze na stadionie bedzie wiecej ludzi.
pierwsza, podstawowa i najwazniejsza to wynik sportowy

druga sprawa to reklama

masz racje Gawrzyk ale jest jeszcze jedna rzecz a mianowicie drużyna której się kibicuje.dziwne że wszyscy którzy piszą tyle o przywiązaniu do nazwy Motor nie wspomnieli nic o drużynie.ja też wolałabym starą nazwę ale przede wszystkim to chciałabym żeby wróciły czasy kiedy co rok nie zmieniał się prawie cały skład druzyny.wiadomo było że u nas jeździ Robert,Paweł i inni,można ich było codziennie spotkać na stadionie,codziennie można było zobaczyć jak jeżdżą a teraz nie można mieć pewności do tego kto za rok będzie nasz a kto już nie.w ogóle mniej treningów,na stadionie to coś zaczyna sie dziać dopiero popołudniami a wtedy można było siedzieć cały dzień i się człowiek nie nudził. :cry:

prezesi myślą że wystarczy ludziom sprowadzić Gollobów i będzie cacy a ja bym wolała nawet słabszą ale stałą drużynę,której postępy i zaciętą walkę na torze chciałabym oglądać

pozdro dla wszystkich,dziś szczególnie dla tych którzy jak ja chodzili jeszcze na Motor[/img]
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2004, o 14:19 przez JAG, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#108 Postautor: Talib » 30 czerwca 2004, o 14:06

Nie wiem JAG czy nie powinieneś uzyskać licencji od Gawrzyka na swój ostatni post :) . A co do reklamy to swego czasu dyr. Siwek stwierdził w jakimś wywiadzie, że reklama nijak się ma do frekwencji na stadionie, która zależy tylko i wyłącznie od wyników drużyny.

JAG
Senior

#109 Postautor: JAG » 30 czerwca 2004, o 14:15

sorry Talib ale ja jestem z kompem troche na bakier,przeczytaj teraz ten post już jest taki jaki miał być
pozdro

rks

d

#110 Postautor: rks » 7 lipca 2004, o 13:42

dzisiaj tradycja barwy i herb to bardzo duzo.mozna to zobaczyc np w reklamach firm ktore szczyca sie swoja data powstania.loga firm to ogromne pienidze i zaszczyt a my pozbylismy sie latwa reka symboli i nazwy najbardzije znanego klubu na lubeszczyznie.cala polska kojarzy nas z motorem ale my tak sie nie mozemy nazywac......((((w tarnowie jest unia w wroclawiu kibice maja sparte w zielonej gorze falubaz a w rybniku row.czego u nas nie moze byc normlanie i jets ten caly tz .rozumiem kasa itd ale liczy sie tez opakowanie.a co do wynikow to czego n w warszawie ludzie chdoza na legie a nie na polonie nawet jak ta byla mistrzem czego tak malo ludzi chdzilo na hutnik w krakowie gdy ten byl w ekstraklasie czego we wronkach jest 1000 osob na tybunach a w pobliskich poznaniu kilka tys dlaczego na 4 ligowa gdnaska lechie chdozilo 2-3 tys widzow.mozna tak mnzocy.jedno te kluby laczy jedna nazwa herb barwy i rzesze kibicow .dlaczego montex mimo gigantycznych sukcesow nie ma tysciecy kibicow za soba tak samo polpharma gdynia wiele innych druzyn klubowych np w siatkowce ktore osiagaja sto razy lepsze wyniki niz pilkarze

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#112 Postautor: Lublin_Fan » 7 lipca 2004, o 14:09

To jest kwestia popularności danego sportu i klubu w mieście a nie herbów kolorków i nazw. I nawet wyniki niewiele tutaj mają bo przecież za LKŻ-u bywały takie mecze, że przychodziło 4-5 tysięcy ludzi.

Wogle to proponuje zamknąć ten temat bo się żygać chce jak czytam brednie niektórzych speców.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

Re: d

#114 Postautor: Erwin » 7 lipca 2004, o 17:57

Gawrzyk pisze:Wrocław- jaka sparta-w lidze jezdzi Atlas Wrocław.
Zielona Góra - jaki Falubaz?? W lidze były już quick mixy, polmosy, morawskie i inne...
Rybnik - ROW?? Był i sie zmył...

Masz rację w lidze ..... dla ludzi związanych z tymi klubami nadal są tylko i wyłącznie - Sparta, Falubaz, ROW ...

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#115 Postautor: Scream » 7 lipca 2004, o 20:53

Nazwa nie przekłada sie na zasobność kasy.

bo trzeba dbac o wizerunek tej nazwy i o jej historie a wowczas na pewno sie przelozy. wprawdzie watpie zeby w Polsce taka sytuacja miala miejsce (moze w jakims nieduzym stopniu), ale jest wiele duzych i bogatych firm ktore szczyca sie tym ze zostaly sponsorem jakiegos klubu, ktory jest uznana marka.

no to kiedy MOTOR wroci do nazwy klubu ?

:twisted:

Shack
Administrator

#116 Postautor: Shack » 7 lipca 2004, o 21:07

Scream pisze:
Nazwa nie przekłada sie na zasobność kasy.

bo trzeba dbac o wizerunek tej nazwy i o jej historie a wowczas na pewno sie przelozy. wprawdzie watpie zeby w Polsce taka sytuacja miala miejsce (moze w jakims nieduzym stopniu), ale jest wiele duzych i bogatych firm ktore szczyca sie tym ze zostaly sponsorem jakiegos klubu, ktory jest uznana marka.

no to kiedy MOTOR wroci do nazwy klubu ?

TÅ» ma bardzo dobra marke w Polsce.... i nie tylko :]

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#117 Postautor: dannie » 7 lipca 2004, o 21:13

Bimmer pisze:Myślę, że większość ludzi nie chodzi ani na TŻ, ani na Motor, ani na Spartę, ani na Atlas, ani na Włókniarz, Stal, Złom, czy Polski Folie ;) tylko po prostu na żużel. Doszukiwanie się analogii do producentów towarów konsumpcyjnych (np. browarów) uważam za nietrafne, bo ci producenci między sobą konkurują. Tutaj nie ma konkurencji. Zarówno w Lublinie, jak i we Wrocławiu, Częstochowie, Rzeszowie i reszcie miast, jak chce się iść na żużel, to jest tylko jedna możliwość. Dlatego kibiców nie przyciąga się marką, tradycją, ale po prostu wynikami i dobrym widowiskiem.

zgadzam sie, dla wiekszosci kibicow i zwyklych ludzi druzyna z Lublina to ciagle ten sam zespol - niewazne czy LKZ, Motor, TZ itp., mamy 1 klub w miescie od kilkudziesieciu lat i zawsze bedzie to ten sam zespol, podobnie jest w innych miastach... we Wroclawiu jest druzyna i bedzie... niewazne czy pod nazwa Sparta czy Atlas - to caly czas ta sama ekipa!

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#118 Postautor: Erwin » 7 lipca 2004, o 22:16

Shack pisze:TÅ» ma bardzo dobra marke w Polsce.... i nie tylko :]

Może i ma, ale zobaczmy jak to brzmi TŻ Lublin :? nie widzi mi się ;|, ale nic zapewne nie zmienię :evil:

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#119 Postautor: Scream » 4 sierpnia 2004, o 13:22

no to kiedy wkoncu wroci? jaka to data byla bo zapomnialem..?
Obrazek

Shack
Administrator

#120 Postautor: Shack » 4 sierpnia 2004, o 16:17

najciekawsze ze oglądając relacje na Canal + z SWC bardzo często słyszy się nazwe "Motor Lublin" w odniesieniu dzisiejszego klubu :twisted:

Snys
Zawodowiec

#121 Postautor: Snys » 4 sierpnia 2004, o 17:20

Shack pisze:najciekawsze ze oglądając relacje na Canal + z SWC bardzo często słyszy się nazwe "Motor Lublin" w odniesieniu dzisiejszego klubu :twisted:

Ale gdy była mowa po raz pierwszy o naszym klubie to powiedział " LKŻ :lol: dopiero go poprawił

Czarek
Trener

#122 Postautor: Czarek » 4 sierpnia 2004, o 18:18

Shack pisze:najciekawsze ze oglądając relacje na Canal + z SWC bardzo często słyszy się nazwe "Motor Lublin" w odniesieniu dzisiejszego klubu :twisted:

A lepiej brzmi Zlomrex czy Wlokniarz? Zmien imie i kaz znajomym nazywac Cie inaczej, zobaczymy ilu to zrobi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#123 Postautor: Scream » 4 sierpnia 2004, o 19:10

Zmien imie

no wlasnie Shack zmien imie na Kobe bo tamten zmienil juz klimat :P
Obrazek

radzio_

#125 Postautor: radzio_ » 5 sierpnia 2004, o 12:52

nie ważne jaka nazwa LKŻ I TZ to tez NASZ MOTOREK !!!!!!!!!! i nikt tego nie zmieni