Starty Sledzia i Piszcza w Anglii
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
$korzen$ pisze:Dla mnie ten wystep to zadna rewelacja, 1 pkt zrobil na wykluczeniu. Wystarczy poczytac wypowiedzi na forum "panter" nikt tam zbytnio piszczem sie nie podnieca. Mialem okazje rozmawiac z 1 osoba i w Angli od Piszcza wymagaja "chociaz" te 7 pkt.
Ciesz sie tymi 5 pkt bo to i tak dobry występ oby przez cały sezon tak punktował i nie tylko w Peterborough.
A co się mają podniecać przecież Piszcz to żaden super zawodnik, tylko dobry ligowiec. Myślałeś że go będą ubustwiać
PS. Jak widać nie którym zawsze mało.
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Zawodnik TŻ Sipmy Lublin został zawieszony na Wyspach na 28 dni po tym jak opuścił dwa poniedziałkowe spotkania swojego angielskiego klubu Peterborough Panters i pojawił się w Gnieźnie na spotkaniu ligowym swojego polskiego zespołu. Taką informacje podała jedna z dzisiejszych angielskich gazet.
Polak wybrał starty w ojczyźnie kosztem spotkań przeciwko Coventry w Elite League i władze zarządzające brytyjskim speedwayem BSPA, zastosował środki blokujące starty Polaka na Wyspach zawieszając go na 28 dni.
Promotor “Panter” Mick Horton rozumie sytuacje, w jakiej znalazÅ‚ siÄ™ Polak i zapewnia, że ta sytuacja nie bÄ™dzie miaÅ‚a wpÅ‚ywu na późniejsze relacje Tomasza Piszcza z klubem.
"Tomasz zdaje sobie sprawÄ™ z konsekwencji swojej decyzji i bÄ™dzie musiaÅ‚ zaakceptować zakaz startów. Ale ja wciąż uważajÄ… go za jeźdźca z potencjaÅ‚em i oczywiÅ›cie wciąż bÄ™dzie częściÄ… zespoÅ‚u, gdy odcierpi karÄ™.” - powiedziaÅ‚ Horton.
„Pantery” we wczorajszych spotkaniach skorzystaÅ‚y z zasady zastÄ™pstwa zawodnika w zaistniaÅ‚ej sytuacji również w najbliższych spotkaniach w Elite League, jutrzejszym z Arena Essex i piÄ…tkowym Belle Vue Aces również Tomasz Piszcz bÄ™dzie zastÄ™powany.
Za http://www.sportowefakty.pl
Polak wybrał starty w ojczyźnie kosztem spotkań przeciwko Coventry w Elite League i władze zarządzające brytyjskim speedwayem BSPA, zastosował środki blokujące starty Polaka na Wyspach zawieszając go na 28 dni.
Promotor “Panter” Mick Horton rozumie sytuacje, w jakiej znalazÅ‚ siÄ™ Polak i zapewnia, że ta sytuacja nie bÄ™dzie miaÅ‚a wpÅ‚ywu na późniejsze relacje Tomasza Piszcza z klubem.
"Tomasz zdaje sobie sprawÄ™ z konsekwencji swojej decyzji i bÄ™dzie musiaÅ‚ zaakceptować zakaz startów. Ale ja wciąż uważajÄ… go za jeźdźca z potencjaÅ‚em i oczywiÅ›cie wciąż bÄ™dzie częściÄ… zespoÅ‚u, gdy odcierpi karÄ™.” - powiedziaÅ‚ Horton.
„Pantery” we wczorajszych spotkaniach skorzystaÅ‚y z zasady zastÄ™pstwa zawodnika w zaistniaÅ‚ej sytuacji również w najbliższych spotkaniach w Elite League, jutrzejszym z Arena Essex i piÄ…tkowym Belle Vue Aces również Tomasz Piszcz bÄ™dzie zastÄ™powany.
Za http://www.sportowefakty.pl
Co najciekawsze i najśmieszniejsze wg tej informacji Piszcza nie zawiesił klub, ale BSPA. Z treści artykułu wynika, że działacze Peterborough nic do Tomka nie mają i rozumieją jego zachowanie a tymczasem władze zwierzchnie wchodzą z buciorami w ich wewnątrzklubowe sprawy. Esencja komunizmu. Ciekawe jestem czy klub ten będzie się odwoływał od tej decyzji i jaki będzie tego dalszy ciąg.
Dla mnie liga angielska pod względem funkcjonowania i przepisów jest najgorsza na świecie a takie decyzje tylko mnie utwierdzają w tej opinii. To tak jakby teraz GKSŻ zawiesiła Jonssona za to, że nie pojawił się w Toruniu. Więc nie psioczyć tak na Karwana, bo są gorsi nawet od niego
Dla mnie liga angielska pod względem funkcjonowania i przepisów jest najgorsza na świecie a takie decyzje tylko mnie utwierdzają w tej opinii. To tak jakby teraz GKSŻ zawiesiła Jonssona za to, że nie pojawił się w Toruniu. Więc nie psioczyć tak na Karwana, bo są gorsi nawet od niego
- Łoptymista
- Trener
#T.Z.LBN#R.C.#Ztk pisze:ALE SA TEZ POZYTYWNE ASPEKTY TAKIEGO OBROTU SPRAW.MOZE TOMEK JAK TROSZKE ODSAPNIE TO SZYBCIEJ ZLAPIE FORME I BEDA MIALY I PANTERY Z NIEGO POZYTEK WIEKSZY I MY
Dokładnie!
Mam nadzieję, że zakaz Tomka specjalnie nie zdołuje. Będzie miał trochę czasu na pozbieranie się, wyszlifowanie sprzętu, a wtedy skończą się słabsze występy w naszej lidze.
Nasuwa mi się tylko inne pytanie; kiedy piszczykowi zaczną sie starty w innych ligach? Bo jeśli na dniach do ze szlifowania formy nici.
Gawrzyk pisze:anglicy nie sa glupi.
wynik sie liczy najbardziej a Piszcz w tej formie robi 0-5 punktow.
Jadac zastepstwem za niego np. Richardson, Havelock, Dryml i Dryml jest szansa na lepszy wynik..
poczekaja 28 dni. Piszcz moze dojdzie do wyzszej formy i znow zacznie jechac.
OO, to jest dobre rozwiązanie , Piszczyk sie męczy bardzo podróżami. Nie ma co ukrywać nie ma takiego zaplecza jak Lee ( 2 samochody, 2 ekipy i latanie samolocikami
A tak wogółe to ciekawe czy u nas nie zacznie sie kombinowanie z L4 i wykorzystywaniem ZZ w przypadku slabszej formy którego z zawodników[/quote]HEHE.ZNAJAC POLSKA MENTALNOSC I WRODZONE ZAMIUOWANIE DO KOMBINACJI TO NA PEWNO BEDA TAKIE SYTUACJE.AZ W KONCU WYBUCHNIE JAKIS SKANDAL Z TYM ZWIAZANY I SIE NASZA "MADRA" GIEKAESZET WYCOFA ZE STOSOWANIA TEGO PRZEPISU.
ECH...KOCHAM MIESZKAC W POLSCE...TAKICH JAJ TO NIE MA NIGDZIE 
Niemniej bardzo dziwnie wyglada ta sprawa zawieszenia. Przeciez na poniedzialek byla normalnie zaplanowana kolejka u nas i gdy Tomek podpisywal kontrakt w Anglii to juz wiaodmo bylo ze to termin zajety. Nie przypominam sobie aby wczensiej jakis Polak zostal tak ukarany za to ze jechal terminowo w naszej lidze.
Byc moze rzeczywiscie tutaj chodzi o jakies inne sprawy - wkoncu Pantery za dobrze nie jada w lidze. Ale z drugiej strony takie kombinatorstwo ze strony Anglikow? Dziwne.
Byc moze rzeczywiscie tutaj chodzi o jakies inne sprawy - wkoncu Pantery za dobrze nie jada w lidze. Ale z drugiej strony takie kombinatorstwo ze strony Anglikow? Dziwne.
Scream pisze:Niemniej bardzo dziwnie wyglada ta sprawa zawieszenia. Przeciez na poniedzialek byla normalnie zaplanowana kolejka u nas i gdy Tomek podpisywal kontrakt w Anglii to juz wiaodmo bylo ze to termin zajety. Nie przypominam sobie aby wczensiej jakis Polak zostal tak ukarany za to ze jechal terminowo w naszej lidze.
Tam siÄ™ nie pieszczÄ… jak u nas
Ze strony Panter:
“Tomasz Piszcz will be heavily fined by the club as he signed a contract stating 100 % commitment to official fixtures and Peterborough Speedway were not made aware he would be missing on Bank Holiday Monday.”
Dziwna sytuacja. Tomek nie poinformowal ze w tym terminie jedzi u nas liga? Anglikow nie interesowal terminarz startow Tomka przy podpisywaniu z nim kontraktu?
Przeciez Tomek nie pierwszy raz mial startowac w zagranicznym klubie a wiec doswiadczenie w tej materii mial.

“Tomasz Piszcz will be heavily fined by the club as he signed a contract stating 100 % commitment to official fixtures and Peterborough Speedway were not made aware he would be missing on Bank Holiday Monday.”
Dziwna sytuacja. Tomek nie poinformowal ze w tym terminie jedzi u nas liga? Anglikow nie interesowal terminarz startow Tomka przy podpisywaniu z nim kontraktu?
Przeciez Tomek nie pierwszy raz mial startowac w zagranicznym klubie a wiec doswiadczenie w tej materii mial.
To jest w ogóle jakas parodia westernu,wiedziauem ze angole to zjebany naród,ale zeby az tak??Chyba to jest normalne ze dla Polaka wazniejszy jest start w polskiej lidze(chyba ze jast strasznym materialista-i na to zdaje sie liczyli angole),dla Szweda w szwedzkiej,a dla Angola w angielskiej.A te lby zdziwionych udaja,i z jakimis sankcjami wyjezdzaja...no parodia