Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Słabe to było. Stać Cię na więcej
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mecz piłki nożnej w polskiej ekstraklasie to 90 minut kopania po autach, siebie po kostkach, podań do tyłu i to wszystko autorstwa wszelkiej maści jugoli. A potem przyjeżdża Sparta Trnava czy Omonia Nikozja i drużyna za kilkadziesiąt milionów złotych otrzymuje liścia w ryj. To ja dziękuję za taki Olimp.
W żużlu rzeczywiscie nikt nie przyjedzie dać z liścia naszym zespołom, bo nie ma innych klubów niż nasze, a nawet jak są, to jeżdżą w nich ci sami zawodnicy, bo na świecie nie ma tylu dobrych zawodników, żeby można było obsadzić 4 ligi... No rzeczywiscie, ta piłka nożna to dno i wodorosty :D
Forum nie jest od wygłaszania swoich opinii na dany temat(niekoniecznie z Twoją linią)? Pytam z ciekawości.Gelo pisze:Skoro kpisz z atrakcyjności żużla to w jakiej roli występujesz na żużlowym forum? Pytam z ciekawości
Jest
Gelo pisze:Odpowiedź prosta. Ludzie głosują nogami co jest dla ich atrakcyjne. Mogę przyjąć zakład, że jak będziemy mieli pakę na mistrza nowy zadaszony stadion to i 25 tysięcy może pęknąć. Tymczasem ani ręczna ani siatka ani kosz (który bardzo lubię) wyżej wała (globusa) nie podskoczą. Potencjał jest w kopanej ale mam nadzieję to szybko nie nastąpi.
Ale z perspektywy sponsora, a o tym chyba jest dyskusja, istotne jest ilu odbiorców ma dyscyplina, niekoniecznie ile osób siedzi na trybunach. Jak pokazują ostatnie miesiące nawet bez udziału publiczności piłka nożna ma rację bytu.
Prawda jest taka, że piłka nożna jest sportem dużo atrakcyjniejszym dla sponsorów. Mecze piłkarskie potrafią przyciągnąć 10 mln ludzi przed tv, pułap który dla żużla jest abstrakcja. Nawet Ty wiesz, że Legia przegrywa z Cypryjczykami. Pewnie 80 proc. kibiców nie ma pojęcia że Zmarzlik jest mistrzem świata.
Można się na to buntować, ale tak jest i to jest z perspektywy sponsora istotne, a ile osób siedzi na trybunach jest sprawą drugorzędną.
Siatkówka niestety też jest popularniejsza niż żużel, co pokazują statystyki oglądalności, zarówno ligi - jak się okazuje - jak i reprezentacji. Mecze reprezentacji siatkarzy też potrafią przyciągnąć miliony. Mam wątpliwości czy jakąkolwiek transmisja żużlowa przyciągnęła choćby 1 mln