Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Raf
Zawodowiec

Re: Żużlowe różności

#13801 Postautor: Raf » 17 listopada 2020, o 08:13

Ja myślę, że można wytypować faworyta ligi. Najmocniejszymi składami dysponować będą Gdańsk i Tarnów. Nie jest to oczywiście tak różnica jak z Toruniem w tym roku, ale mimo wszystko spodziewam się pewnego finału dla jednych i drugich. Kompletnie za to nie widzę PO dla Rybnika. Bydgoszcz, Krosno i Ostrovia wydają się silniejsze. Rybnik ma dziury na pozycjach juniorów, U24 i drugiego Polaka i chcą walczyć o awans. Budowanie zawodników przez Cieślaka to mit...

Kandydat do spadku to zdecydowanie Gniezno.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#13802 Postautor: istred » 17 listopada 2020, o 09:38

Rusek pisze:Orzeł faktycznie teraz będzie wyglądał słabo... Już nie chcą do e ligi?
|A kiedyś chcieli? :)
Kompletnie za to nie widzę PO dla Rybnika. Bydgoszcz, Krosno i Ostrovia wydają się silniejsze. Rybnik ma dziury na pozycjach juniorów, U24 i drugiego Polaka i chcą walczyć o awans.

A który zespół w I lidze nie ma dziur na u24 i juniorach? Jedyni sensowni juniorzy tj. Cierniak i Żupiński trafili do Ekstraligi, reszta to statyści. Co do U24 to nie sądzę, żeby Trofimow był gorszy niż zawodnicy Gdańska, Tarnowa, Krosna czy Łodzi. Wyraźnie odstaje w tym elemencie Gniezno, które ma Jakobsena.
Moim zdaniem Rybnik ma bardzo silny skład, spokojnie na finał. Holtę (wiem, ze nielubianego i że jeździ "jak paralita") typowałbym na najlepszego zawodnika z polską licencją, a Jensen to zawodnik na TOP 3 w I lidze. Silny jest na pewno Tarnów. Resza...? Nie bardzo widzę kim mieliby straszyć. A Krosno? Bardzo ich lubię ale chyba przydałoby się najpierw jakichś juniorów zakontraktować.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#13803 Postautor: Kargolo » 17 listopada 2020, o 09:58

Ja widzę Krosno jako czarnego konia rozgrywek.
Jeleniewski, Tarasienko, Mateusz Szczepaniak, Lebiediew, Ljung. Naprawdę mocno wyglądają.
Oczywiście problemy na juniorce, ale to już podobnie wygląda u wszystkich pierwszoligowców.
Widać, że Wilki są zainspirowane "modelem lubelskim" jeśli chodzi o organizację. Pamiętając akcję z pożyczonymi bandami będę im mocno kibicował, mogą sprawić dużą niespodziankę ;)

EDIT: Zapomniałem, że jeden senior im wypadnie z uwagi na U24, ale akurat Wojdyło nie wygląda na papierze dużo gorzej niż zawodnicy reszty drużyn na tej pozycji oprócz Lyagera w Bydgoszczy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#13804 Postautor: istred » 17 listopada 2020, o 10:08

A Tarasienko nie jest w Bydgoszczy?

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#13805 Postautor: Vaginator » 17 listopada 2020, o 10:13

Raf pisze:Kompletnie za to nie widzę PO dla Rybnika.

Kandydat do spadku to zdecydowanie Gniezno.

Kontrowersyjne dość widzę :D Rybnik z Holtą, Łogaczowem i Jepsenem, do tego objeżdżony w ekstralidze Tudzież (atomowe starty) i nie taki słaby Giera. Ostrów nienajlepszą seniorkę (Kaczmarek, Gapiński, Cyfer) nadrabia niezłymi juniorami. Bydgoszcz natomiast chyba jest przeceniana. Tarasienko sezonu konia raczej nie powtórzy, do tego Gała i bardzo słabi juniorzy. Łódź z nieobjeżdżonym Beckerem, Łoktajewem, który miał za sobą życiowy sezon... Gniezno z Jabłońskim i Kildemandem dupy nie urywa, ale chyba trochę spadek jest przesadzony ;) Ja to widzę tak:

Finał: Rybnik vs Gdańsk lub Tarnów 4. Ostrów 5. Gniezno 6. Krosno 7/8 Łódź/Bydgoszcz

Awatar użytkownika
istred
Trener

#13806 Postautor: istred » 17 listopada 2020, o 10:25