Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem
Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem
dzisiaj widziałem bilboard informujący o turnieju na Elizówce. Odbędzie się on 19.10 więc crossowcy nie zabiorą nam publiki 
"Życie to jazda"
Boobi pisze:dzisiaj widziałem bilboard informujący o turnieju na Elizówce. Odbędzie się on 19.10 więc crossowcy nie zabiorą nam publiki
Turniej zuzlowy tez jest 19....
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
sorry mój błąd, na początku turniej miał być 18 i się ucieszyłem datą crossu zapominając, że zmienili datę żużla 
"Życie to jazda"
graficy do boju!
poszukuje osob, ktore "czaja baze" i chca pomoc przy tworzeniu billboardu reklamujacego pazdziernikowy turniej zuzlowy. pole do popisu ma wymiar 5.04 x 2.48m. (standardowy billboard). propozycje mozna umieszczac na forum wtedy wspolnie wybierzemy ten naj! w razie jakichkolwiek pytan prosze o kontakt. pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
poszukuje osob, ktore "czaja baze" i chca pomoc przy tworzeniu billboardu reklamujacego pazdziernikowy turniej zuzlowy. pole do popisu ma wymiar 5.04 x 2.48m. (standardowy billboard). propozycje mozna umieszczac na forum wtedy wspolnie wybierzemy ten naj! w razie jakichkolwiek pytan prosze o kontakt. pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
carpe diem!
Ja bym był chętny ale... Potrzeba mi jakieś zdjęcia o dużej rozdzielczości żużla (najlepiej lubelskiego) oraz lublina (jakieś np. panorama).
Re: Żuż�wy happening pod lubelskim ratuszem
Boobi pisze:dzisiaj widziałem bilboard informują� o turnieju na Elizów�. Odbędz� się on�9.10 więc cr�sowcy nie zabiorą nam �bliki[/quote][
nigdy nie bylem na zawodach crossowych, wiec nie wiem ile osob na to chodzi, ale obstawiam, ze w porywach do 78 z czego 59 to pracownicy Hanesco
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ja bylem nie raz, chociazby z racji tego ze mieszkalem na Czechowie i daleko na Gorki nie mialem. Ludzi przychodzi znacznie wiecej, wszystko jest w formie pikniku, piwko, kielbaski itd., pamietam jeszcze zawody z udziałem klanu Kępów od taty po najmłodszego syna - Kacpra.
19.10 na Zygmuntowskich chyba tez bedzie piwko i kielbaski : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Tutaj ciekawy tekst o motocrossie, nawet sa wtracenia zuzlowe jak to:
Autor tekstu to chyba Andrzej Kwiek, przynajmniej na to wskazuja mi inicjaly AK
Co do piwka i kiełbaski na Zygmutnowskich to fajna sprawa, chociaz nawet i bez tego chetnie wybiore sie 19 pazdziernika na zawody zuzlowe.
Dzisiaj w Polsce o wiele popularniejszy jest sport żużlowy, jednak sympatię kibiców do określonej dyscypliny kształtuje obecność telewizji oraz międzynarodowe sukcesy.
Autor tekstu to chyba Andrzej Kwiek, przynajmniej na to wskazuja mi inicjaly AK
Co do piwka i kiełbaski na Zygmutnowskich to fajna sprawa, chociaz nawet i bez tego chetnie wybiore sie 19 pazdziernika na zawody zuzlowe.
Ale nie ma co porownywac motocrossu z zuzlem. Na Elizowce na zawodach bedzie pewnie sporo ludzi, bo:
a) wstep bedzie za darmo
b) zawody beda w poblizu gieldy w Elizowce, ktora w niedziele przezywa oblezenie - ciekawe kto by tam pojechal na jakis cross w sobote
c) zaspiewa pewnie jakis Lazuka i bedzie mozna dostac browaca, to sie ludzie zejda, zwlaszca ze niedziela i za darmoche.
I przy takich okreslonych warunkach, kazda impreza organizowana tak jak te zawody przyciagnie ludzi, niewazne czy to bedzie cross, wyscigi chartow czy turniej w bierki.
Takze smiesza mnie p. Piatek i Wieckowski prawiacy swoje teorie o wielkiej popularnosci crossu w Lublinie. Zuzel jest 10 razy bardziej popularny, i to w dodatku bedac impreza, ktora wymaga wydania kasy na bilet. Problemem zuzla w Lublinie jest tylko jego brak i to brak na najwyzszym poziomie (e-liga). Wysoka frekwencja w E-lidze w LBN bylaby gwarantowana. A niestety II liga, czy jakies turnieje nigdy szalu pod tym wzgledem nie zrobia...
a) wstep bedzie za darmo
b) zawody beda w poblizu gieldy w Elizowce, ktora w niedziele przezywa oblezenie - ciekawe kto by tam pojechal na jakis cross w sobote
c) zaspiewa pewnie jakis Lazuka i bedzie mozna dostac browaca, to sie ludzie zejda, zwlaszca ze niedziela i za darmoche.
I przy takich okreslonych warunkach, kazda impreza organizowana tak jak te zawody przyciagnie ludzi, niewazne czy to bedzie cross, wyscigi chartow czy turniej w bierki.
Takze smiesza mnie p. Piatek i Wieckowski prawiacy swoje teorie o wielkiej popularnosci crossu w Lublinie. Zuzel jest 10 razy bardziej popularny, i to w dodatku bedac impreza, ktora wymaga wydania kasy na bilet. Problemem zuzla w Lublinie jest tylko jego brak i to brak na najwyzszym poziomie (e-liga). Wysoka frekwencja w E-lidze w LBN bylaby gwarantowana. A niestety II liga, czy jakies turnieje nigdy szalu pod tym wzgledem nie zrobia...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Głeboka i trafna refleksja Cooper 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:

Nie wiem czy sie ze mna zgodzicie aby do tej ulotki na dole dodac text (nie za duza czcionka) informujacy o turnieju np.:
19 PAŹDZIERNIKA, GODZ. 15.00, TOR PRZY AL. ZYGMUNTOWSKICH
zawsze do kogo przemowi ta ulotka bedzie mial na dole podany sposob jak odpowiedziec na to ratowanie zuzla i przyjsc w niedzielę na zawody.
Prosba do Radzia aby poprawił ulotke z Karolem Ząbikiem i wrzucił za niego Pawła Staszka, fajnie byloby abys podobnie jak wczesniej przygotował pdf z 3 ulotkami na A4 do druku, bo wtedy mozna odpalic ich xerowanie.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:skoro ma byc happening to i powinien byc jakis namiocik przed ratuszem. i to by bylo miejsce dla osob ktore udaloby sie zwerbowac na chwile i zagadac. i w takim namiociku nalezaloby rozdawac obszerniejsze materialy np. taka ulotka ktora przygotowal piotrek, moze tam stac motor, ubrany zuzlowiec, caly osprzet (dla dziciaka zalozenie kasku to nie lada atrakcja), mozna sobie zrobic tam zdjecie, moze przygotowac jakas miniwystawe zdjec zuzlowcow w akcji, mozna podlaczyc jakas plazme i wyswietlac fajne wyscigi i jeszcze pare pomyslow mozna wymyslec...
Namiocik będzie, w takim namiociku beda rozdawane m.in. ulotki ktore przygotwal Piotrek, bedzie też motocykl
mysle jakby ten pomysl z jakąs plazmą zorganizowac aby wyswietlac na niej fajne wyscigi. Po pierwsze trzeba miec co wyswietlać tym musialby sie ktos zając. Po drugie to taka plazmę trzeba podłączyc do zasilania co nie jest takie oczywiste na srodku placu Łokietka, co nie znaczy ze niemowlize, po drugie taka plazmę trzeba mieć, myslalem aby zaporponować wypozyczenie takiej plazmy np. z Media Markt czy Euro RTV AGD z jednoczesnym banerem reklamowym wypożyczającego tuz pod ekranem, sa tez wyspecjalizowane firmy wypozyczajace taki sprzet ale to pewnie droga zabawa:
http://www.avmultimedia.pl/wypozyczenia.php
http://agrafka.nazwa.pl/cms_komornik/in ... odstr&id=3
Co do pomyslu z miniwystawą zdjec zuzlowców, to mysle ze moze sie udać taką zorganizowac, materiał moze udostepnic nam Wojtek Szubartowski ktory kiedys taka miniwystawe robil w Empiku, potrzebne bylby jednak jakies 2-3 sztalugi i antyramy albo cos takiego, ewentualnie na tych sztalugach mozna byloby ustawic jakies duze plansze do ktorych przypięłoby sie fotki, a fotek w formacie A4 jest chyba kilkanascie.
Jak macie jakies pomysly lub pomysl jak zrealizowac pomysly innych to wrzucajcie tutaj na forum lub do mnie na priva. Jakby ktos mial do dyspozycji namiocik to tez sie przyda chociaz juz na jeden mamy deklaracje jednej osoby, ale zawsze moze przydac sie drugi.
Gadalem pare dni temu z Szubim, mowil, ze jakby skolowac sztalugi to on te foty ma i keine problem. No ale to trzeba by juz z Szubim uzgadniac.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:moim zdaniem nalezaloby zrobic jedna zmiane w plakacie.
pusty stadion 2008 niewiele mowi. laicy beda sie zastanawiac o co chodzi?
bardziej wyraziste byloby przesuniecie sie na sezon 2007 i wstawienie fotki zespolu a puste trybuny , ze znakiem zapytanie w 2008.
ale to tylko taka moja mała propozycja..
Gawrzyk to nie jest plakat tylko ulotka happeningowa
Dla mnie jest czytelne, pokazuje ze juz w 2008 nie mamy druzyny ligowej, zas 2009 jest na dzien dzisiejszy niewadomą, ja ewentualnie dałbym puste trybuny jako fotę czarno-biała, cos jak w tych reklamach PRZED (czarnobiała, brzydka) PO (kolorowa, piekna), tylko ze u nas PRZED jest kolorowo a teraz zrobilo sie smutno i czarnobiało.
Ewentualnie jesli rzeczywiscie wiekszosc ze Gawrzyk slusznie zauwazyl ze przekaz tej ulotki jest nieczytelny to moze albo zrobic tak jak napisal Gawrzyk albo zostawic tak jak jest z tym że pod rokiem 1991 podpisac: WICEMISTRZOSTWO POLSKI, pod 2003 WALKA O POWRÓT DO EXTRALIGII, 2008 BRAK DRUŻYNY LIGOWEJ.
Moze tez zostać tak jak jest, przynajmniej jak dla mnie. Tylko tak jak napisalem wyzej w jednym z poprzednich postów jak dodałbym info o tym ze 19 pazdziernika, godz. 15.00 jest turniej na torze przy Zygmuntowskich.
Gawrzyk pisze:http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-62047.html
I brawo!!! zbojkotować ten cały cross!!. Nie mają gdzie jeździć?? Podobno Bogdanka chce udostępnić im hałdy, a oni co...?
Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.
Mają ludzie racje że się buntują , najpierw wymyślili giełdę samochodową, która paraliżuje ruch na wylotówce i powstaje Bardzo duże zanieczyszczenie powietrza, teraz jeszcze kurzyć chcą i hałasować pod nosem mieszkańców.
Jak chcą zawodów niech sobie organizują w Bogdance i będzie spokój, nikomu przeszkadzać tam nie będą.
(lokalizacja jest może zła?? po ukrainach i innych państwach, nie do takich zadupi na zawody jeżdżą.)
A i myślą że nie wiadomo jak dużo widzów przyjdzie, na co ?? nawet nie można się połapać, kto jest na jakiej pozycji, nie widząc całego toru.
Mam nadzieję że mimo zawodów crossa, na Turniej "Ratujmy Lubelski żużel" przyjdą ludzie, pokażą że chcą oglądać Nasz sport.
Oby pogoda tylko dopisała!!
Ostatnio zmieniony 7 października 2008, o 19:01 przez janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dla mnie grafika Kopera troche za slaba (bez obrazy oczywiscie!). Ja, nie bedac fanem zuzla, absolutnie nie zwrocilbym na nia nawet kilku sekund swojej uwagi. Wiem, ze mamy teraz takie a nie inne realia, ale ta ulotka musi byc bardziej, ze tak to nazwe, nowoczesna. Wiecej kolorow, wiecej zdjec z samych wyscigow i co najwazniejsze, troche wiecej hasel propagandowych. Np. na gorze "60 lat tradycji -> 1947-2007" a na dole "Razem jestesmy silni" w jakiejs odpicowanej czcionce
a nie jak ulotki czy bilbordy zywcem wyjete z lat osiemdziesiatych.
janek pisze:
I brawo!!! zbojkotować ten cały cross!!. Nie mają gdzie jeździć?? Podobno Bogdanka chce udostępnić im hałdy, a oni co...?
Dziwisz sie? Juz widze te tlumy sunace 30 km po to by obejrzec cross (nawet za darmo).
1. co do mojej ulotki to jutro przygotuje poprawki bo jeszcze jedna zmiana może być.
2. co do tej kolorowej ulotki to moim zdaniem jest słaba i za wiele nie przekazuje, pokazałem ja znajomemu to pierwsze co powiedział "o co chodzi".
3. bilbordem zajmę się ja. do wieczora przygotuje projekt
4. Będą robione duże zaproszenia dla prezydenta coś w formie czeków 2 metry na metr
5. co do ulotek piotrussa to pomyślałem aby zrobić je jako składana kartka a4 pierwsza strona coś o turnieju, druga historia żużla w lublinie 3 co się dzieje teraz, jaki jest stan rzeczy a na 4 ostatniej strony jakieś fajne zdjęcie zajawkowe. ale nie chce już mieszać z tym.
2. co do tej kolorowej ulotki to moim zdaniem jest słaba i za wiele nie przekazuje, pokazałem ja znajomemu to pierwsze co powiedział "o co chodzi".
3. bilbordem zajmę się ja. do wieczora przygotuje projekt
4. Będą robione duże zaproszenia dla prezydenta coś w formie czeków 2 metry na metr
5. co do ulotek piotrussa to pomyślałem aby zrobić je jako składana kartka a4 pierwsza strona coś o turnieju, druga historia żużla w lublinie 3 co się dzieje teraz, jaki jest stan rzeczy a na 4 ostatniej strony jakieś fajne zdjęcie zajawkowe. ale nie chce już mieszać z tym.
To na pewno będzie udana impreza i będą się działy ciekawe rzeczy. Jestem przekonany, że frekwencja wśród widzów przekroczy 15 tys. osób
=]]]]]]]]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Re: Żuż�wy happening pod lubelskim ratuszem
Ja sie wcale nie zdziwie jak tak bedzie, albo jesli przynajmniej w gazetach w poniedzialek po zawodach tak napisza. Cross nie jest biletowany i ciezko ocenic, kto wpadl tylko na 5 minut, kto byl cale zawody, a kto akurat tamtedy przechodzil. W dodatku dolicza wszystkich ludzi ktorzy przyjezdzaja w niedziele na Gielde i 15 tys. jak znalazl.
Jakby zawody np. w lucznictwie zrobic w sobote na parkingu przy Tesco, tez "obejrzalo" by ej 15 tysiecy ludzi.
Jakby zawody np. w lucznictwie zrobic w sobote na parkingu przy Tesco, tez "obejrzalo" by ej 15 tysiecy ludzi.