Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Nie wiem skąd się biorą opinie, że możemy kogoś stracić. Dla takiego Mateusza Motor to złapanie Pana Boga za nogi. Dla Hampela też. Mniejsza o finanse. To oczywiście się zgadza. Ale my na razie jesteśmy głównym faworytem do mistrzostwa. Jeździć Dla Motoru to będzie zaszczyt.
Wie ktoś co ze zdrowiem Grzeszczyka?
https://fb.watch/dAIySMZfD1/
https://fb.watch/dAIySMZfD1/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Wyrzucił wpis na FB, że skończył mocno poobijany. i tyle. Więc chyba nic poważnego się nie stało.
Szkoda, bo był współliderem generalki przed dzisiejszymi zawodnikami. Choć w tym roku jest tak dużo rund, że jeszcze będzie gdzie odrabiać :)
Szkoda, bo był współliderem generalki przed dzisiejszymi zawodnikami. Choć w tym roku jest tak dużo rund, że jeszcze będzie gdzie odrabiać :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
BobTheMonter77
KrzysiekS pisze:Różne są tu dywagacje kogo jak trudno będzie zatrzymać. Mam wrażenie że Domin będzie zdecydowanie najlepszym U24 w lidze, a więc i najbardziej pożądanym. Po drugie Mateusz będzie chyba najlepszym juniorem do wzięcia bez kontraktu. Jeśli o Przyjemskiego będzie licytacja to o niego z pewnością nie mniejsza. My potrzebujemy obcokrajowca ale o ile Ruscy nie wrócą w podobnej sytuacji będzie Wrocław i Toruń. Słowem to będzie naprawdę ciekawe okienko, z kilkoma epopejami a la Kowalski.
Nie widzę jakiegokolwiek powodu dla którego Kubera lub Cierniak mieliby odchodzić z Lublina. Sportowo - jedziemy o mistrza, a finansowo jesteśmy w ścisłym czubie Eligi.
Dlaczego konkretnie potrzebujemy obcokrajowca? Nie może być topowy Polak?
Przeca Domin ma przed sobą ostatni sezon na u24, a Cierniak ostatni juniorki. Biorąc pod uwagę że zmienianie klubu co rok ostatnio właściwie przestało istnieć, to wątpię żeby byli aż tak wyrywani pod kątem tych pozycji.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Założę się, że w Lesznie do pewnego momentu też byli pewni, że Domin zostanie, więc niczego nie można przesądzać. Ale faktycznie nie wyobrażam sobie naszej drużyny bez Kubery. Chciałbym żeby to na nim budowano przyszłość Motoru na lata. Oraz na Michelsenie, Drabiku i Cierniaku.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
I tak pewnie będzie. Nie widzę innej opcji znając Kubę i spółkę. Zdziwiłbym się jakby ktokolwiek odszedł. Może po za Hampelem, jeśli przyjdzie ktoś z zewnątrz z większymi perspektywami. Piorytet to junior. Ściągnąć kogoś takiego na poziomie Pludry. Tylko kogo?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Prostozautu
KrzysiekS pisze:Różne są tu dywagacje kogo jak trudno będzie zatrzymać. Mam wrażenie że Domin będzie zdecydowanie najlepszym U24 w lidze, a więc i najbardziej pożądanym. Po drugie Mateusz będzie chyba najlepszym juniorem do wzięcia bez kontraktu. Jeśli o Przyjemskiego będzie licytacja to o niego z pewnością nie mniejsza. My potrzebujemy obcokrajowca ale o ile Ruscy nie wrócą w podobnej sytuacji będzie Wrocław i Toruń. Słowem to będzie naprawdę ciekawe okienko, z kilkoma epopejami a la Kowalski.
Czy na prawdę Motor potrzebuje obcokrajowca?
Moim zdaniem gdyby zatrzymał skład z tego sezonu, Lampart przesunął na u24 (tu łatamy dziurę po Łagucie) i sprowadził solidnego juniora to by wystarczyło.
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
-
Prostozautu
Perez pisze:I tak pewnie będzie. Nie widzę innej opcji znając Kubę i spółkę. Zdziwiłbym się jakby ktokolwiek odszedł. Może po za Hampelem, jeśli przyjdzie ktoś z zewnątrz z większymi perspektywami. Piorytet to junior. Ściągnąć kogoś takiego na poziomie Pludry. Tylko kogo?
Kępa może spróbować sięgnąć może właśnie po Pludrę? Ktoś z Ostrowa, gdyby sie rozwinął? Przyjemski niby ma zostać w Bydgoszczy, ale jakby Motor był bardzo zdeterminowany to kto wie.
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
Pytanie Majewskiego o rolę Pawlickiego w wykluczeniu Kołodzieja - king of being stupid
Dobrze, że o Jakobsena jeszcze nie zapytał 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Za rok Mateusz Jablonski, u boku Cierniaka i jedziemy. Ja bym chcial do tego Woryne, a Wiktor...coz musi udowodnic swa przydatnosc spod 8
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Sorry ja Wiktora nie widzę na seniorce.
jacur78 pisze:Za rok Mateusz Jablonski, u boku Cierniaka i jedziemy. Ja bym chcial do tego Woryne, a Wiktor...coz musi udowodnic swa przydatnosc spod 8
A Mateusz Jabłoński to w ogóle jest już w pełni sprawny? Nie wiem jak postępuje jego rehabilitacja, ale po wyjściu ze szpitala wyglądało że przede wszystkim trzeba myśleć o powrocie do normalnego życia. Mirek mówił, że młody chce wrócić na tor, ale nie wiem czy kariera jest realna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- jacur78
- Senior