A nie widziales gorszych stadionow w transmisjach tv ? Trawiaste,bałuchowate skarpy angielskie czy szwedzkie,a ludziska stoja i ogladaja.
Tylko nie wyciagaj z tego pokretnych wnioskow,ze odpowiada mi siedzenie na betonie.Sama infrastuktura niewiele zdziala,jesli nie bedzie takich zapalencow jak nasz FK , jak nie bedzie tego 1000,1500 zapalencow. Bylam na meczu pilki kopanej w jednym z krajow afrykanskich.Stadion marzenie ,polaczenie kieleckiej Korony z rzymskim Colloseum.Przed meczem folkowy koncert miejscowych gwiazd,czyli Twoj show.Papu nie było,ale stoisk z napojami bezalkoholowymi (kraj arabski) bez liku.
I co ? zapytasz...........po koncercie publicznosc w nedznej ilosci (!) zostala na pierwsze 15 minut meczu,a potem sie najnormalniej w swiecie ewakuowali..Zawodnicy poziomem odpowiadali naszej 7 lidze,wiec mecz nudny jak nie przymierzajac moj sasiad wiecznie narzekajacy na wszystko.
W tamtym kraju nie ma kibicow,nie ma tradycji sportowych,ale sa pieniadze i ambicje posiadania druzyny pilkarskiej.
Odpiszesz , ze to , ze tamto, ze siamto, ale nie przekonasz, ze same pieniadze i show ,ze nie wspomne o kielbasie ( na dobre jedzonko to sie chodzi gdzie indziej) zalatwia to co moze zrobic grupka zapalencow.
Jestem pewna, ze entuzjazm publicznosci w czasie ostatniego meczu lepiej podgrzal nastroj , niz gdyby kazdy wypil po zimnym piwie.Ale do rozgrzania publicznosci sa potrzebni entuzjasci,a tych na szczescie posiadamy.Im sie chce kleic plakaty,latac z ulotkami,bebnic,trabic,stac z puszkami ,malowac przescieradla i chrypnac po kazdym meczu.Gdyby az tak jak piszesz istotne byly wygodne siedzenia,wszyscy po wejsciu na stadion waliliby na krzeselka,a tymczasem duzo jest niebieskiego koloru na drugiej prostej.Jesli Wy do tej pory siusiacie do dziury w podlodze,to jestescie na stadionie dyskryminowani,my dziewczynki mamy normalny kibelek.
Czyli panie bekapusto nie przekonales mnie do swojej wizjii pelnego stadionu.Ty masz odrobinkee racji,ale ja tez

.Nie przyznasz mi jej,wiem,bo jeszcze w zadnym temacie nie zgadzalismy sie,ale tak juz widocznie musi zostac.