Motor Lublin - KSM Krosno 07.08.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
agu87

Re: Motor Lublin - KSM Krosno 07.08.2011

#176 Postautor: agu87 » 7 sierpnia 2011, o 21:01

Nuda, nuda, nuda...
Stead w pierwszych dwóch biegach katastrofa - zrobił 2 punkty na...nikim. Potem ok, ale to nie to na co liczyłam w jego wykonaniu. Ciekawe co powie o swojej postawie sam zainteresowany.
Baran fajnie ze startów i na trasie. Juniorzy na plus. Miesiąc wg mnie jest najlepszym z krajowych, 15 bieg -> :)
Woodward i Proctor bardzo dobrze.
Czemu za Proctora w 15 jechał Borowicz?

jerry78
Trener

#177 Postautor: jerry78 » 7 sierpnia 2011, o 21:04

Maxx, po pierwsze to nie cytuje się posta, pod którym piszesz, po drugie swój 3 i 4 start miał Stead dobry, na pewno dużo lepszy od dwóch pierwszych. Może kwestia dopasowania. Po trzecie, pewnie byś chciał Puzona w miejsce Steada, ale nie zmieści się w górnym ksm.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#178 Postautor: Fork » 7 sierpnia 2011, o 21:06

Zauważ, że Borowicz również startował po raz pierwszy na naszym owalu i w pierwszym swoim starcie wywalczył 2 punkty a Stead 1.

Zauważ, że juniorzy z Krosna w pierwszym starcie mieli problem żeby złożyć się w łuk. :?
Z resztą, nie ma co porównywać szesnastolatka z zawodnikiem, który miał być naszym liderem. Sądziłem, że będzie coś a'la Dryml, pierwszy start kicha a poźniej ogień. Niestety wyszło przeciętnie ale to już każdy przewałkował w 2 godziny.

Wstrzymałbym się z opiniami, że Baran czy Miesiąc mieli dobre starty, bo ciężko było się odnieść do jakiegokolwiek rywala oprócz Miturskiego. Choć akurat na tle tego ostatniego wypadli blado. Nie twierdze, że Miturski jest ogórkiem ale nie jest też jakimś meganapieraczem, a umówmy się, że w 1 biegu po prostu pozamiatał rzeszowiaków. Warto dodać, że ten sam zawodnik w Ostrowie zdobył zaledwie 5 punktów w 6 startach.

W takim składzie:
Piszcz
Suchecki
Puszakowski
Fierlej
Baran
Łukaszewski
Borowicz

Wynik by był pewnie identyczny

Wynik tak, ale przecież wałkowane było tyle razy, że trenejro chce zrobić przegląd par. No to teraz przejrzał 8)

Ogólnie to taki trening za dwie dychy. Chyba pierwszy raz w tym sezonie widziałem Miesiąca wyprzedzającego zawodnika z przeciwnej drużyny. 8)

PS: Rzeszow dostal wysoko w palnik więc, rosną akcje Sparty na awans. Może być ciężko z Malitowskim..
Ostatnio zmieniony 7 sierpnia 2011, o 21:12 przez Fork, łącznie zmieniany 1 raz.
trening czyni mistrza.

jerry78
Trener

#179 Postautor: jerry78 » 7 sierpnia 2011, o 21:11

Fork pisze:Chyba pierwszy raz w tym sezonie widziałem Miesiąca wyprzedzającego zawodnika z przeciwnej drużyny. 8)

Żałuj, że nie byłeś na mecz z Ostrowem, gdzie z ostatniego miejsca przeszedł na drugie w 15 biegu. ;)
Ostatnio zmieniony 7 sierpnia 2011, o 21:11 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#180 Postautor: Maxx » 7 sierpnia 2011, o 21:11

jerry78 pisze:Maxx, po pierwsze to nie cytuje się posta, pod którym piszesz, po drugie swój 3 i 4 start miał Stead dobry, na pewno dużo lepszy od dwóch pierwszych. Może kwestia dopasowania. Po trzecie, pewnie byś chciał Puzona w miejsce Steada, ale nie zmieści się w górnym ksm.

Nie cytuje się czego? Nie bardzo rozumiem. Swojego posta przecież nie cytowałem, stąd moje zdziwienie teraz. Poza tym skąd wiesz, że chciałbym Puzona w składzie? To Twoje przypuszczenie, które niestety nie ma wiele wspólnego ze stanem faktycznym. Owszem, w pewnym okresie byłem zwolennikiem Puzona w składzie ale jak się okazało nie miałem racji. Tyle w tym temacie. Co do Stead'a, niestety nie zachwycił. Spodziewałem się dużo więcej po nim. Dobrze, że nie jechał w meczu z Piłą bo pewnie już szubienica byłaby gotowa... I na koniec - Puzon nie nadaje się obecnie do składu z aktualną dyspozycją. Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno i przejrzyście...
Pozdrawiam 8)

LEON1978

#181 Postautor: LEON1978 » 7 sierpnia 2011, o 21:15

Dzis byl trening i to dobre ,widac ze Opole jest w gazie ,Z Oplolem zobaczymy co jest serio grane
Mecz to byl Miturski i Knapp przeciw KMZ
Stead jednak cienki ,ale caly ten sezon jest poprostu slaby

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#182 Postautor: Fork » 7 sierpnia 2011, o 21:15

jerry78 pisze:
Fork pisze:Chyba pierwszy raz w tym sezonie widziałem Miesiąca wyprzedzającego zawodnika z przeciwnej drużyny. 8)

Żałuj, że nie byłeś na mecz z Ostrowem, gdzie z ostatniego miejsca przeszedł na drugie w 15 biegu. ;)

Byłem, widziałem. Moja opinia trochę taka złośliwa, bo akurat Miesiąc po przegranym starcie kąsa prawie w każdym biegu a jakoś nie zawsze wychodzi minąć przeciwnika. ;)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#183 Postautor: RadeKas » 7 sierpnia 2011, o 21:19

Fork pisze:
PS: Rzeszow dostal wysoko w palnik więc, rosną akcje Sparty na awans. Może być ciężko z Malitowskim..

Mysle, ze musialby stac sie cud, zeby nie przeszly obie druzyny z pary Leszno - Gorzow. Cud, albo gierki Torunia lub Zielonej.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
koczek

#184 Postautor: koczek » 7 sierpnia 2011, o 21:19

Woodward też w pierwszym meczu z Piłą nie zachwycił. Spokojnie, Stead jeszcze będzie śmigał. Rok temu, zapewnił Polonii zwycięstwo w Ostrowie...

jerry78
Trener

#185 Postautor: jerry78 » 7 sierpnia 2011, o 21:19

Maxx pisze:Nie cytuje się czego? Nie bardzo rozumiem.

Poczytaj regulamin to zrozumiesz. Chodzi o posta z 20:43 i 20:59. Stead faktycznie wypadł gorzej niż tego oczekiwaliśmy, ale moim zdaniem jest to kwestia braku przygotowania sprzętowego do sezonu w Polsce. Może po długiej rozmowie wychowawczej z trenerem to poprawi na następny mecz. Niestety w obecnej sytuacji nie mamy kogo dać za niego, bo wybór jest tylko z zawodników: Suchecki, Fierlej i Piszcz.
Niech Stead szykuje sprzęt, przyjeżdza na trening przed Opolem i pokaże na co go stać. Jeszcze jedną szansę bym mu dał.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#186 Postautor: Flint » 7 sierpnia 2011, o 21:23

Fork pisze:
jerry78 pisze:

Byłem, widziałem. Moja opinia trochę taka złośliwa, bo akurat Miesiąc po przegranym starcie kąsa prawie w każdym biegu a jakoś nie zawsze wychodzi minąć przeciwnika. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=XAKiXMTEhq0
8)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#187 Postautor: Maxx » 7 sierpnia 2011, o 21:44

jerry78 pisze:

Poczytaj regulamin to zrozumiesz. Chodzi o posta z 20:43 i 20:59. Stead faktycznie wypadł gorzej niż tego oczekiwaliśmy, ale moim zdaniem jest to kwestia braku przygotowania sprzętowego do sezonu w Polsce. Może po długiej rozmowie wychowawczej z trenerem to poprawi na następny mecz. Niestety w obecnej sytuacji nie mamy kogo dać za niego, bo wybór jest tylko z zawodników: Suchecki, Fierlej i Piszcz.
Niech Stead szykuje sprzęt, przyjeżdza na trening przed Opolem i pokaże na co go stać. Jeszcze jedną szansę bym mu dał.

O Jezu, chłopie, piszesz żebym czytał regulamin o 21.42 w niedzielę? Nigdy nie było z tym problemu a o ile pamięć mnie nie myli dołączyłem do tego forum w październiku 2002 roku a więc 9 lat temu. Uznaję to zatem za uszczypliwość z Twojej strony, która niczego nie wnosi do przedmiotu naszej polemiki tutaj. Regulaminy się zmieniają, ludzie także, szkoda czasu na głupoty. Ale zgadzam się z tym, że na jeszcze jedną szansę Stead zasługuje. Jeden mecz ze slabym przeciwnikiem nie może być wykładnikiem czegokolwiek. Oby śmigał jak najlepiej, każdemu z nas na tym zależy.

go!
Trener

#188 Postautor: go! » 7 sierpnia 2011, o 21:48

jerry78 pisze:

Poczytaj regulamin to zrozumiesz.

A jesli Torsena post ma 2 screeny, a ja chce sie ustosunkowac tylko do jednego zdania, to tez nie wolno? Zacznijcie myslec logicznie a nie wg. regulaminow.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#189 Postautor: Maxx » 7 sierpnia 2011, o 21:54

go! pisze:
jerry78 pisze:

Poczytaj regulamin to zrozumiesz.

A jesli Torsena post ma 2 screeny, a ja chce sie ustosunkowac tylko do jednego zdania, to tez nie wolno? Zacznijcie myslec logicznie a nie wg. regulaminow.

Za chwilę pewnie zostaniesz regulaminowo "oświecony" przez regulaminowego jerry'ego78 :shock:
Żarcik taki 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#190 Postautor: Cooper » 7 sierpnia 2011, o 22:04

A ja mysle, ze dzisiejszy sklad byl optymalny, wole mimo wszystko Steada bez "blysku", niz Sucheckiego i jakiegos Aspgrena na juniorce. Zwlaszcza, ze jest szansa wziac do Ostrowa Malitowskiego.

Poza tym zaobserwowalem dzis przeblysk zajawki u KB.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#191 Postautor: Maxx » 7 sierpnia 2011, o 22:10

Cooper pisze:A ja mysle, ze dzisiejszy sklad byl optymalny, wole mimo wszystko Steada bez "blysku", niz Sucheckiego i jakiegos Aspgrena na juniorce. Zwlaszcza, ze jest szansa wziac do Ostrowa Malitowskiego.

Poza tym zaobserwowalem dzis przeblysk zajawki u KB.

I tu się zgadzam jak najbardziej. Zdecydowanie jestem ZA.

harry
Trener

#192 Postautor: harry » 7 sierpnia 2011, o 22:23

Stead po dwóch swoich pierwszych startach zmienił motocykl i wtedy starty bez problemu wygrywał o długość motocykla.

Wylazł brak treningów na naszym torze. Jestem o niego spokojny.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#193 Postautor: Gelo » 7 sierpnia 2011, o 22:38

tylko, że takie dwa biegi jak jego pierwsze dzisiaj - w Ostrowie nic nam nie dają. A to nie jest facet, od ktorego moglibysmy oczekiwac 4-5 punktów (jak np. u Sucheckiego).

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#194 Postautor: Torsen » 7 sierpnia 2011, o 22:46

Marcinex pisze:Borowicz już jechał w Lublinie na zawodach młodzieżowych. Kiepskie starty i trochę nim rzucało po torze jak by nie panował do końca nad motocyklem, ale widać że chłopak ma odwagę, śmiga po szerokiej, ładna sylwetka na motocyklu... Jak poprawi starty i wejście w łuk to mogą być z niego ludzie 8)
Jedyne co bym mu zarzucił to zbyt wczesne kłapanie gazem na prostej, ale mogło to wynikać z tego, że rozpędzony po dobrze przejechanym łuku na końcu prostej dojeżdżał do rywala i nie wiedział, co z tym zrobić :)
Zupełnie nie zgadzam się z tym, że nim miotało po torze, a już za zupełne nieporozumienie uważam zarzut dotyczący wejścia w łuki, które ma fantastyczne. Za wcześnie zwalnia i jest kawałek jazdy bez gazu, ale na wejściu składa się pięknie i otwiera łychę, aż miło. Jego jazda w łuku przywodzi mi na myśl Kołodzieja.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#195 Postautor: grzesieck » 7 sierpnia 2011, o 23:34

to prawda, tez rozplywalismy sie na trybunach na temat jego jazdy w luku, super sylwetka, bardzo plynnie, naprawde strasznie mi sie podobal dzisiaj Borowicz, szkoda tylko ze startow nie mial troche lepszych, bo byla szansa na bardzo ladny dorobek punktowy
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#196 Postautor: Chaser » 8 sierpnia 2011, o 00:06

Edward Kennett został zawieszony przez władze brytyjskiego żużla na siedem dni. Wszystko przez to, że "Eddie" wystartował na nieregulaminowym tłumiku podczas sobotniego meczu Elite League.
Kennett zdobył komplet 15 punktów, a jego Coventry Bees wygrało na wyjeździe 48:42 z The Lakeside Hammers. Punkty wywalczone przez Kennetta zostały anulowane, a ponadto żużlowiec został zawieszony na 7 dni. Lidera Pszczół czekają prawdopodobnie jeszcze poważniejsze konsekwencje.

Coventry straciło dodatkowe 3 punkty zdobyte przez Nicka Morrisa, gdyż wystartował on w jednym z biegów na motorze Kennetta. Oznacza to, że The Lakeside wygrało 42:30.

Tłumiki Edwarda Kennetta sprawdził David King, jeden z najbardziej znanych producentów tych urządzeń.

Pomysł na.. Ostrów? :P Tzn w takim sensie, że nasi zawodnicy sobie zrobią coś z tłumikami i nikt z Ostrowa się nie połapie a nie, że to my będziemy sprawdzać tłumiki zawodnikom z Ostrowa. :lol: :lol: nie.. to chyba nie przejdzie :)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#197 Postautor: bartosch » 8 sierpnia 2011, o 01:44

tak jak przewidywalem, wieksze emocje byly podczas biegu jezior... szkoda, ze red bull nie sponsorowal dzisiejszego wydarzenia, bo na drugim luku mozna bylo pokazac pare freestylowych trickow... poznan moze nam zazdroscic. przynajmniej nikt sie nie polamal.
carpe diem!

harry
Trener

#198 Postautor: harry » 8 sierpnia 2011, o 08:16

No jeżeli ktoś liczył na jakieś emocje w tym meczu to zazdroszczę dobrego samopoczucia.
Ja i tak byłem miło zaskoczony postawą Miturskiego i kilkoma akcjami w biegach z jego udziałem.
Generalnie to nastawiłem się na większy trening i tak było. A poza tym to już mi brakowało takiego meczu, w którym nie muszę drżeć o wynik i mogę sobie pooglądać naszych jeżdżących parą, chociaż przeciwnicy są 30 metrów z tyłu. Ale takie parowe jeżdżenie trzeba kiedyś wytrenować i to była doskonała ku temu okazja.

Teraz panowie żużlowcy dostaną górkę pieniędzy i czekamy co z tym zrobią, bo to jest najważniejszy aspekt tego meczu. Mają dwa tygodnie czasu na przygotowanie sprzętowe do bardzo poważnego meczu z Opolem. I dopiero ten mecz odpowie naprawdę kto jest gotowy na bój z Ostrowem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#199 Postautor: jerry78 » 8 sierpnia 2011, o 08:21

Nie ma to jak kopiować gdzie się da ze sportowych faktów błędne punktówki poszczególnych zawodników (włącznie z oficjalną stroną klubową) !!!

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /302500880
http://www.kurierlubelski.pl/sport/4364 ... ,id,t.html
http://www.kmzlublin.pl/index.php?optio ... &Itemid=54
WSTYD

Dopiero w relacji s-f poprawiły i chociaż GW podała poprawnie
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... ski-wegie/
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... rosno.html

ps. chodzi oczywiście o bieg 1, 6 i 12

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#200 Postautor: yamahaR1 » 8 sierpnia 2011, o 09:21

Gelo pisze:tylko, że takie dwa biegi jak jego pierwsze dzisiaj - w Ostrowie nic nam nie dają. A to nie jest facet, od ktorego moglibysmy oczekiwac 4-5 punktów (jak np. u Sucheckiego).

lepiej po 2 biegach zorientować się co i jak niż, tak jak Puzon, Piszcz czy Suchecki, nie zrobić tego przez cały sezon. W tej chwili to jest nasz najmocniejszy skład seniorski i nic więcej się tu już nie wymyśli.