Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Żużlowe różności

#20651 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 6 stycznia 2025, o 20:26

CameronWoodward pisze:Zgodził się raz drugi

W rozmowie nigdzie nie jest powiedziane, że zaakceptował drugą ofertę. Z drugiej oferty po prostu nie skorzystał.

Ge(L)o pisze:Kępa zły, Madsen zły.

Nie wiem czy słuchałeś rozmowy, ale on nie powiedział o Kepie żadnego złego słowa. Powiedział, że on do Kępy nic nie ma, a raczej relacje wynikają z tego, że Kępa nie chce ich utrzymywać (co pasuje do Kepy). A co do Madsena, to jednak Mikkel u nas pokazał, że jest dużo lepszym kapitanem niż Madsen w ostatnich latach w Czewie. Jak Kubera się rozwalił na naszym torze, to Mikkel pierwszy wybiegł z boksu, by sprawdzić co się dzieje z kolegą.

Ponadto sam mówi, że z perspektywy czasu popełnił błąd z odejściem, czyli to jego ego nie jest takie bardzo mocne. Dodał także, że zdarza mu się wracać myślami do tamtych czasów i tęskni za tym i za ludźmi, których poznał w Motorze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20652 Postautor: Gelo » 6 stycznia 2025, o 21:45

Chcę wierzyć, że ten wywiad jest szczery. A jeżeli tak to mój cel został osiągnięty. Chłopak wie, że popełnił błąd odchodząc z Lublina. Mam nadzieję, że jak Dominik dostanie propozycję z Falubazu odsłucha sobie ten wywiad.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20653 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 7 stycznia 2025, o 00:31

Gelo pisze:Chcę wierzyć, że ten wywiad jest szczery. A jeżeli tak to mój cel został osiągnięty. Chłopak wie, że popełnił błąd odchodząc z Lublina. Mam nadzieję, że jak Dominik dostanie propozycję z Falubazu odsłucha sobie ten wywiad.

Tylko, że w odróżnieniu od Czewy, w Falubazie nie było poważnych kwasów. Jak Mikkel szedł do Czewy, można było spodziewać się, że prędzej czy później dojdzie tam do kabaretu, jak dodatkowo w składzie byli Madsen i Drabik + gwiazdor Świącik. W przypadku Falubazu raczej nie ma takich obaw. Wydaje się, że to nieźle klub prowadzony w dużej mierze przez Protasa. Dodatkowo tam jeździ Jarek, który jest idolem Domina. Ten ostatni argument przekonał go do Lublina, więc i może przekonać do Zielonej, bo czemu nie.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#20654 Postautor: Saint » 7 stycznia 2025, o 06:45

KrzyczącyK1b1c pisze:
Gelo pisze:Chcę wierzyć, że ten wywiad jest szczery. A jeżeli tak to mój cel został osiągnięty. Chłopak wie, że popełnił błąd odchodząc z Lublina. Mam nadzieję, że jak Dominik dostanie propozycję z Falubazu odsłucha sobie ten wywiad.

Tylko, że w odróżnieniu od Czewy, w Falubazie nie było poważnych kwasów. Jak Mikkel szedł do Czewy, można było spodziewać się, że prędzej czy później dojdzie tam do kabaretu, jak dodatkowo w składzie byli Madsen i Drabik + gwiazdor Świącik. W przypadku Falubazu raczej nie ma takich obaw. Wydaje się, że to nieźle klub prowadzony w dużej mierze przez Protasa. Dodatkowo tam jeździ Jarek, który jest idolem Domina. Ten ostatni argument przekonał go do Lublina, więc i może przekonać do Zielonej, bo czemu nie.

Jedno małe ale… główny czynnik kwasotwórczy z Czewy dołączyl do Falubazu .. Madsen narobi tam gnoju. Jestem przekonany

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20655 Postautor: Gelo » 7 stycznia 2025, o 07:47

Miałem to właśnie napisać - Madsen oznacza zgrzyty - prawdopodobnie wszędzie. Jarek jeździ w Falubazie nie dlatego, że o tym marzył - musiał po prostu odejść z Lublina przez regulamin. Na razie byłbym spokojny o Dominika ale Falubazu lekceważyć nie można. W perspektywie kilku lat mogą być bardzo groźni. Kasa się zgadza, Protas -inteligentny gość, są tradycje i zapotrzebowanie na żużel z najwyższej półki.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#20656 Postautor: papi » 7 stycznia 2025, o 07:52

Transfer do Motoru też raczej nie był marzeniem Hampela, odszedł bo zabrakło miejsca w Unii

ezbeg
Trener

#20657 Postautor: ezbeg » 7 stycznia 2025, o 08:04

Ogólnie z Hampelem to mieliśmy szczęście w nieszczęściu, bo wszytsko przez pandemię i opóźnienie rozrywek.

Jakby nie powyższe, to marzenia o Play off skończyłyby się koło początku lipca. Jednak zestawienie Miesiac-Jamróg nie dałoby tyle punktów co Hampel-Jamróg/Miesiąc.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20658 Postautor: Gelo » 7 stycznia 2025, o 08:29

papi pisze:Transfer do Motoru też raczej nie był marzeniem Hampela, odszedł bo zabrakło miejsca w Unii

Unia się go po prostu pozbyła, bo mieli nadwyżkę seniorów. W 2020 roku ani Jarek ani kibice nie wiedzieli, że Motor rozwinie się tak pięknie jak się rozwinął i że będzie tak fajnym ośrodkiem do jazdy. Wtedy wszyscy myśleli raczej o bezpiecznym utrzymaniu a nie o medalach czy mistrzostwie.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20659 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 7 stycznia 2025, o 11:34

Umówmy się - Domin będzie jeździł tam, gdzie będzie uważał, że będzie mu najlepiej. A pewnego dnia może uznać, że przy Jarku może być mu najlepiej i jeśli kasa się zgodzi, to nic nie będziemy mogli poradzić. Hampel brał udział w wyciągnięciu Domina z Unii, to może też brać udział w transferze do Falubazu. Jak będzie? Trudno powiedzieć, ale nie róbmy z każdego klubu prócz Motoru jakiegoś stosu toksyn. W końcu w takim Toruniu Lambo, Dudek czy Emil podpisują kilkuletnie umowy i jakoś na tym źle nie wychodzą. Widocznie tam też jest całkiem dobrze i Mikkelowi myślę, że też będzie lepiej niż w Częstochowie, co potwierdzi moim zdaniem na torze.

rumburaquee
Zawodowiec

#20660 Postautor: rumburaquee » 7 stycznia 2025, o 11:59

KrzyczącyK1b1c pisze:Umówmy się - Domin będzie jeździł tam, gdzie będzie uważał, że będzie mu najlepiej. A pewnego dnia może uznać, że przy Jarku może być mu najlepiej i jeśli kasa się zgodzi, to nic nie będziemy mogli poradzić. Hampel brał udział w wyciągnięciu Domina z Unii, to może też brać udział w transferze do Falubazu. Jak będzie? Trudno powiedzieć, ale nie róbmy z każdego klubu prócz Motoru jakiegoś stosu toksyn. W końcu w takim Toruniu Lambo, Dudek czy Emil podpisują kilkuletnie umowy i jakoś na tym źle nie wychodzą. Widocznie tam też jest całkiem dobrze i Mikkelowi myślę, że też będzie lepiej niż w Częstochowie, co potwierdzi moim zdaniem na torze.

Jedno ale.... Wtedy Dominik był juniorem, młody, potrzebował doradcy i powiedzmy opiekuna , kogoś kogo zna. Teraz jest trochę w innym miejscu i czasie. Jarosław już chyba nie będzie Dominikowi aż tak potrzebny do podejmowania decyzji.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20661 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 7 stycznia 2025, o 12:06

rumburaquee pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:Umówmy się - Domin będzie jeździł tam, gdzie będzie uważał, że będzie mu najlepiej. A pewnego dnia może uznać, że przy Jarku może być mu najlepiej i jeśli kasa się zgodzi, to nic nie będziemy mogli poradzić. Hampel brał udział w wyciągnięciu Domina z Unii, to może też brać udział w transferze do Falubazu. Jak będzie? Trudno powiedzieć, ale nie róbmy z każdego klubu prócz Motoru jakiegoś stosu toksyn. W końcu w takim Toruniu Lambo, Dudek czy Emil podpisują kilkuletnie umowy i jakoś na tym źle nie wychodzą. Widocznie tam też jest całkiem dobrze i Mikkelowi myślę, że też będzie lepiej niż w Częstochowie, co potwierdzi moim zdaniem na torze.

Jedno ale.... Wtedy Dominik był juniorem, młody, potrzebował doradcy i powiedzmy opiekuna , kogoś kogo zna. Teraz jest trochę w innym miejscu i czasie. Jarosław już chyba nie będzie Dominikowi aż tak potrzebny do podejmowania decyzji.

Nadal są przyjaciółmi. Wystarczy posłuchać tego, co Domin mówił na temat Jarka po kontuzji na Narodowym.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20662 Postautor: Gelo » 7 stycznia 2025, o 21:38

Przyjaźń cena sprawa. Jarek ma 42 lata. Wchodzi w etap kariery oddzierania kuponów z lepszym lub z gorszym skutkiem. Na szczęście na razie z lepszym. Dominik w Lublinie z każdym rokiem staje się lepszym żużlowcem. Już jest drugi w Polsce. Prosta kwestia - zakładam, że Bieńkowski jest w stanie rzucić rekordowe stawki. Czy przechodząc do Falubazu z 43 letnim Jarkiem, Madsenem i prawdopodobnie Rasmusem Dominik stanie się lepszym żużlowcem? Moim zdaniem nie co pokazuje przykład Mikkela. Dominik wydaje się być człowiekiem rozsądnym.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#20663 Postautor: Torsen » 7 stycznia 2025, o 22:29

Gelo pisze:Chcę wierzyć, że ten wywiad jest szczery.

Zajrzyj Michelsenowi w oczy przy odpowiedzi na pytanie o domowy tor i śpij spokojnie.
Ogólnie, nie mam pojęcia, jak można żywić do Mikkela urazę o ten wywiad. Nie chodzi mi ogólnie, tylko o ten konkretny wywiad, w którym wyjątkowo dobrze wyraża się o naszym klubie, mieście i kibicach, nie mając w tym przecież kompletnie żadnego interesu. Odpowiedzi na wszystkie pytania są poprzedzone zastanowieniem, są przemyślane. To jest wywiad z osobą, która nie udziela go z poczucia obowiązku. Do tego, gość otwartym tekstem, kilkukrotnie przyznaje, że odchodząc z Motoru popełnił błąd, tłumaczy jedynie, że wówczas nie mógł mieć wiedzy, którą ma teraz oraz asekuruje się, że popełnione błędy czynią człowieka tym, kim jest. Ale w niczym nie zmienia to faktu, że Michelsen przyznaje się do błędu i to w sposób, na który niewielu byłoby stać.
Ja tam lubię happy endy, wierzę też, że gdy ktoś przyznaje się do błędu i prosi o szansę, to powinien ją dostać. Michelsen ewidentnie wyciągnął wnioski, drugi raz tego samego błędu nie popełni. A Lublin to dom.

Ge(L)o
Trener

#20664 Postautor: Ge(L)o » 7 stycznia 2025, o 22:53

Nie.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20665 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 stycznia 2025, o 00:54

Torsen pisze:Ja tam lubię happy endy, wierzę też, że gdy ktoś przyznaje się do błędu i prosi o szansę, to powinien ją dostać. Michelsen ewidentnie wyciągnął wnioski, drugi raz tego samego błędu nie popełni. A Lublin to dom.

No patrząc na to, jak szczera jest sympatia Mikkela do Motoru i Lublina, też chciałbym powrotu. Szczególnie, że uważam, iż w Apatorze akurat odpali na okolice swojego poziomu z prime'u u nas. Natomiast raczej Kępa jest uparty i nie sądzę, by do tego doszło.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20666 Postautor: Gelo » 8 stycznia 2025, o 06:46

Tylko na jakiej przesłance powiedźmy merytorycznej Mikkel miałby wrócić, za kogo i po co? Przecież po odejściu z Lublina w dwa lata zaliczył spektakularny zjazd. Wynikami absolutnie się nie broni, a chciejstwo kilku kibiców to jednak trochę za mało. Mógłby zadziałać niemerytoryczny sentyment Kuby do Mikkela ale jak czytać z wypowiedzi obu stron czegoś takiego nie ma.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20667 Postautor: Cooper » 8 stycznia 2025, o 09:12

Tak szczerze to nie wiem jak Lublin może być czyimś ulubionym torem ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#20668 Postautor: papi » 8 stycznia 2025, o 09:17

Pytanie było o domowy, nie ulubiony

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20669 Postautor: Cooper » 8 stycznia 2025, o 09:20

A to sorry, nie oglądałem ale się wypowiedziałem :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20670 Postautor: kdsz » 8 stycznia 2025, o 09:35

Cooper pisze:Tak szczerze to nie wiem jak Lublin może być czyimś ulubionym torem ;]

Lubelski tor może się pewnie podobać startowcom :).
W sumie jak się nad tym zastanowić, to nie kojarzę jakiegoś większego narzekania na geometrię czy nawierzchnię ze strony zawodników. Wielu za to mówi, że obiekt jest fajny i stanowi skomplikowaną łamigłówkę. Krzysztof Cegielski wielokrotnie wspominał, że to wbrew pozorom trudny tor, szczególnie dla mniej doświadczonych żużlowców. W dosyć ostre wiraże zawodnicy wjeżdżają po długiej prostej, czyli z ogromną prędkością. Nie każdy daje sobie z tym radę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20671 Postautor: Gelo » 8 stycznia 2025, o 11:36

A Cieślak podczas próby toru na podstawie samego dźwięku silników zauważył, że w przeciwieństwie do rywali nasi maksymalnie przedłużają te długie proste i trzymają łychę do końca. Tor jest długi ale wąski. Dlatego żeby na nim wyprzedzać lub co gorsza wejść we czterech w przewężenie jak zaczynają się baloty trzeba mieć cojones wielkości piłki do kosza :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20672 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 stycznia 2025, o 14:24

Gelo pisze:Tylko na jakiej przesłance powiedźmy merytorycznej Mikkel miałby wrócić, za kogo i po co? Przecież po odejściu z Lublina w dwa lata zaliczył spektakularny zjazd.

Ligowo tak, indywidualnie ma za sobą najlepszy sezon i gdyby nie kolizja z BZ, to raczej by skończył z medalem IMŚ.

W kwestii ewentualnego powrotu zakładamy oczywiście także powrót do jego formy z najlepszego sezonu w Lublinie lub w okolice tego. Imo w Toruniu jest na to szansa, bo nikt nie miał tam spektakularnego spadku. Dudek, Emil i Lambo jeżdżą mniej więcej na swoim poziomie. Wiadomo, Dudek miewał gorsze momenty, ale w Falubazie też nie zawsze ciągnął zespół. Dlatego, gdyby Mikkel zrobił wyraźnie lepszy wynik (np. o 0.2) chociażby od Lindgrena, to taka zmiana miałaby swoje uzasadnienie. Ale wiadomo, że jest to scenariusz z tych sci-fi i nie chodzi tu o formę MM.

Karamba
Kadrowicz

#20673 Postautor: Karamba » 8 stycznia 2025, o 14:33

KrzyczącyK1b1c pisze:
Torsen pisze:Ja tam lubię happy endy, wierzę też, że gdy ktoś przyznaje się do błędu i prosi o szansę, to powinien ją dostać. Michelsen ewidentnie wyciągnął wnioski, drugi raz tego samego błędu nie popełni. A Lublin to dom.

No patrząc na to, jak szczera jest sympatia Mikkela do Motoru i Lublina, też chciałbym powrotu. Szczególnie, że uważam, iż w Apatorze akurat odpali na okolice swojego poziomu z prime'u u nas. Natomiast raczej Kępa jest uparty i nie sądzę, by do tego doszło.

Natomiast raczej Kępa ma honor z tego co tu wypływało o stylu rozmów to nie wiem czy by chciał z nim muchę w kiblu ubić razem.

Uderzył się w piersi w wywiadzie bo dostał po łbie po odejściu z Wielkiego Motoru.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20674 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 stycznia 2025, o 14:41

Karamba pisze:Uderzył się w piersi w wywiadzie bo dostał po łbie po odejściu z Wielkiego Motoru.

Uderzył się w piersi, bo chciał. Nic nie musiał, historia Motoru jest daleko za nim.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20675 Postautor: Gelo » 8 stycznia 2025, o 15:08

Ten wywiad właśnie temu przeczy. Widać, że Motor ciągle siedzi w jego głowie a może i w sercu. Jego mina sprzed 2,5 roku kiedy gruchnęła wiadomość, że odchodzi oraz jego nerwowość przy odpowiadaniu na pytania świadczą, że już wtedy chciał sytuację odkręcić. Już wtedy wiedział, że strzelił babola jeżeli chodzi o swoją karierę. Mikkel ma swój charakterek ale Kuba to mocny gracz. Dlatego skończyło połowiczną siekierą.