22 VII 2007 Motor Lublin - Wybrzeże Gdańsk

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: 22.VII 2007 Motor Lublin - Wybrzeże Gdańsk

#26 Postautor: max3 » 14 lipca 2007, o 00:51

I koniecznie na pozycji juniora K.Hansena w razie slabej dyspozycji Franka bedzie mozna zrobic zmniane.

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#27 Postautor: luckas » 14 lipca 2007, o 01:16

A gdzie pisze że Kenneth Hansen, pojedzie na poziomie seniora i lepiej od Kolanka, zeby robić zmiane??
Obrazek

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#28 Postautor: pav4u » 14 lipca 2007, o 08:45

luckas pisze:A gdzie pisze że Kenneth Hansen, pojedzie na poziomie seniora i lepiej od Kolanka, zeby robić zmiane??

ale kto pisze bo nie rozumiem?

pozdrawia
pav4u

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#29 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 09:24

harry pisze:Pojedzie Franków skoro Sebastian wybrał Anglię

nie chce pisac "no to po meczu" ale....... ehh :|

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#30 Postautor: Gelo » 14 lipca 2007, o 10:06

A dlaczego na ten arcyważny mecz nie ściagnać np. Nieminena lub Johnstona?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#31 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 10:16

wygląda na to że temat obco w tym sezonie jest zakończony.. :o

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#32 Postautor: Gelo » 14 lipca 2007, o 11:41

Rzecz w tym, że nie wiadomo kto ten temat zakończył i z jakiego powodu. Skoro gwiazda Truminski woli Anglię a Mariusz Max Kolanko w Lublinie to poziom Barańskiego, to w czym problem? Mamy spory wybór a koszt sciagniecia zagranicznego sredniaka na jeden mecz chyba nie zrujnuje klubowej kasy.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#33 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 14 lipca 2007, o 11:53

Trumiński w przyszłym roku nie powinien dostać żadnego zatrudnienia w Polsce, a przynajmniej - mam nadzieję że nie w Lublinie. Aż dziwne że jego "kariera" nadal trwa - nigdzie się nie sprawdził.
Zawodnik który jeszcze miesiąc temu nie miał pół motocykla, nagle przygotował się logistycznie do startów w Anglii i w Polsce... a kondycyjnie też jest mocny :oops:
To nieporozumienie że słabego Trumnę trzeba zastąpić jeszcze słabszym (na lubelskim torze) Frankiem :evil: Jeden i drugi powinni jeździć w II lidze.
Z drugiej strony nie ma się co dziwić Sebastianowi, sam wie że jest cienki to lepiej wyrobić sobie jakąkolwiek markę w Premier League , coś jak Burza ...

Johnston ostatnio jest niezły, ale obco to albo powinni mieć miejsce w składzie i jeździć w każdym meczu- wtedy się przygotują ( a nie jeden mecz pod koniec sezonu- przyjadą na angielskich osłach, wezmą travel zrobią 3 punkty i pochwalą atmosferę...) , albo krajowymi.
Franek będzie chciał się "pokazać" w Lublinie... :lol:
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#34 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 12:04

klub powinien zabronić Truminsenowi występu w Anglii przed tak waznym meczem ... 8)
podejrzewam ze Franków na nowej nawierzchni bedzie ledwo walczyć z karpovem .. a jak sie jeszcze pociągnie.. :(

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#35 Postautor: kdsz » 14 lipca 2007, o 12:14

Nie wiem, czy klub ma taką możliwość. Wydaje mi się, że Truminsen nie jest niewolnikiem i może decydować o tym, gdzie ma ochotę startować i zarabiać pieniądze. Inna sprawa, że Unia Kołodziejowi spuściła szlaban na BEL, ale zapewne większość środków na przygotowanie do sezonu Janusz otrzymał z Tarnowa, więc nie mógł sobie fikać.

Kurcze, zmartwiła mnie ta informacja o Frankowie w naszym składzie. Wybierałem się na ten mecz, a teraz to sam już nie wiem. Tracić czas i pieniądze żeby obejrzeć paraolimpiadę w wykonaniu czarodzieja z Piły to trochę masochizm :?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#36 Postautor: mikas » 14 lipca 2007, o 12:20

A może ktoś weźmie w końcu pod uwagę to, że Sebastian inwestując ostatnio w sprzęt się zadłużył (m.in. dlatego że klub nie płaci na czas) i musi jakoś te długi pospłacać. Jadąc w meczu z Gdańskiem odjeżdża tylko jeden mecz i to na dodatek nie ma pewności że po pierwsze zrobi na mocnym rywalu dużą ilość punktów a po drugie, że za te punkty które ewentualnie zdobędzie zostaną mu od razu wypłacone pieniądze, bo sytuacja finansowa klubu jak wiemy jest kiepska.
Jadąc w Anglii 3 imprezy, mimo że płaci się tam dwa razy mniej niż w Polsce, raczej zarobi więcej i pieniądze też mu wypłacą pewnie od razu po meczu.
Kto z Was na jego miejscu wybrałby przy takim układzie opcje aby zrezygnowac z meczów w Anglii gdzie zarobi pieniądze na rzecz treningu w Lublinie?

P.S. Odpowiedzi Gela: "ale co mnie obchodzą jego długi" się spodziewam, więc Gelu nie musisz marnowac klawiatury w celu napisanie tego ;) :)

Jest kolejna okazja żeby ściągnąć Johnstona i trzeba to na mecz z Gdańskiem zrobić.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#37 Postautor: Gelo » 14 lipca 2007, o 12:34

P.S. Odpowiedzi Gela: "ale co mnie obchodzą jego długi" się spodziewam, więc Gelu nie musisz marnowac klawiatury w celu napisanie tego ;)

O to to - napisze tylko, że jest mi niezmiernie miło, że przyswajasz sobie cenne myśli :) sprawa jest prosta - jakby Sebek był Gollobem nie miałby problemów z długami. A że nie jest -może mieć pretensje tylko do siebie. Mnie jako kibica interesuje tylko wynik meczu z Gdańskiem a nie czyjeś długi.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#38 Postautor: boxing » 14 lipca 2007, o 12:58

Rozumiem, ze Truminski przed sezonem nie dostal od klubu ani grosza na "przygotowanie sprzetowe", sam inwestuje w sprzet (stad dlugi przy mizernych wynikach) i nie ma obowiazku stawiania sie na treningach? Jak prezentuje zadowalajaca forme, to klub sciaga go na podobnych zasadach jak np. Hansena?

Nie wyobrazam sobie, zeby wzial kase przed sezonem, teraz opowiadal bajki o dlugach, ktore musi odpracowac jezdzac w Anglii, a jak klubowi pasuje - to moze zrabany wpasc na stadion i pojechac w naszych barwach w mysl zasady "moze cos sie uda ujechac, a jak nie to trudno".

PS Na Gdansk powalczylbym o Kennetha Hansena - daje nadzieje na punkty,tym bardziej, ze tor daje nadzieje na walke - ktora Hansenowi nie jest obca. O obco-seniorze tez warto pomyslec - Trumna skreslony, Frankow - nie "rozjezdzony" no i nigdy nasz tor mu nie pasowal. Jak Frankow wpadnie na trening i bedzie odstawal od reszty - wowczas zaryzykowac z obco, moze paru kibicow wiecej wpadnie na "nowego".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#39 Postautor: Gelo » 14 lipca 2007, o 13:05

W Rybniku tor tez dawał mozliwość walki - były dziurki i dość przyczepnie. A mimo to wystep Kennetha to kompromitacja. Ja wiem, ze mogłby potrenować w Lublinie przed meczem ale po pierwsze to w przypadku naszego klubu mało prawdopodobne a po drugie nie przeceniałbym jednak jego klasy. Powinien przyjechac na ten mecz bo Wybrzeże ma słabych juniorów i moze udałoby się ujechać cokolwiek w pierwszym wyścigu . Ale żeby Hansen miał ciągnąć wynik dalej - jakoś nie za bardzo potrafię to sobie wyobrazić po tym co zobaczyłem w Rybniku.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#40 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 13:30

przeciez to oczywiste ze Hansen nie poradzi sobie z takim Jabłońskim nie mowiac o Pedersenie czy Chrzanowskim. A i Pietrzyk pewnie go objedzie.

Dla mnie informacja o braku w skladzie Trumińskiego jest tragiczna bo mecz bedzie w plecy...
Franków zrobi przy szcześciu 1-2 pkt a na obco nie ma co liczyć.. bo nawet jeśli jakimś cudem przyjedzie taki Steve to zrobi 4 punkty, wezmie kase i jak ktoś już dobrze napisał pochwali atmosferę i wróci skad przyjechał .

No ale przecież nasz treneiro był taki pewny ze przyjedzie Gdańsk i sie przewiezie to trzymam nadał za słowo ;]

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#41 Postautor: luckas » 14 lipca 2007, o 13:36

pav4u pisze:
luckas pisze:A gdzie pisze że Kenneth Hansen, pojedzie na poziomie seniora i lepiej od Kolanka, zeby robić zmiane??

ale kto pisze bo nie rozumiem?

to bylo tak w przenosni, jak nie rozumiesz, napisze jeszcze raz, inaczej.

max3 pisze:I koniecznie na pozycji juniora K.Hansena w razie slabej dyspozycji Franka bedzie mozna zrobic zmniane.

Chodzilo oto, ze skad kolega wie, ze Hansen dobrze pojedzie? Tego nie wie nikt. Tak samo jak spisze sie Frankow. Hansen nie jest zadnym pewniakiem, aby z gory zakladac, ze "bedzie mozna robic zmiane za Frankowa" (skutecznÄ…), bo zmiane bedzie mozna zrobic, rowniez Michalukiem czy innym naszym juniorem.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2007, o 13:38 przez luckas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#42 Postautor: Speedway Fan » 14 lipca 2007, o 13:37

Dla mnie informacja o braku w skladzie Trumińskiego jest tragiczna bo mecz bedzie w plecy...

O tak Seba by nam na pewno wygrał nam mecz jak zrobił to w Ostrowie. Zamiast oglądać jego olimpijkę to wole już aby to Michaluk zrobił.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2007, o 13:42 przez Speedway Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#43 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 13:41

Ostrów to jest Ostrów (zwłasza na własnym torze)

występ Trumińskiego ze Stalą :

10. Sebastian Trumiński (2*,3,3,1*,1) 10+2

daje jakieś podstawy do twierdzenia że z Wybrzeżem mógłby punkty zrobić.

a michaluk.... bez komentarza

jest napisane
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2007, o 13:45 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Speedway Fan
Senior

#44 Postautor: Speedway Fan » 14 lipca 2007, o 13:45

Mi jakoś nie daje bo na 10 meczy, które objechał wyszły mu aż dwa.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#45 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 13:48

ważne że ostatni mecz u siebie.. jednak mu wyszedł...

rozumiem jakby Sebastian na początku sezonu dwa razy zrobił po 10 pkt a potem już same 0,1 .. ale tak nie jest.. a Franków jeśli zrobi jakiś punkt to na defekcie albo juniorze (choc to wcale nie jest pewne)

Speedway Fan
Senior

#46 Postautor: Speedway Fan » 14 lipca 2007, o 13:51

Jasnowidz ??

Mi się już nie chce myśleć czy to właśnie będzie ten kolejny mecz, w którym Seba zrobi więcej niż dwa czy trzy punkty.
Jedyną opcja by był obcokrajowiec ale szanse na występ w tym meczu są takie jak Seby 10 punktów w tym meczu (ale nie będzie bo nie jedzie w nim) :P

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#47 Postautor: tezetomaniak » 14 lipca 2007, o 15:18

no i dlatego twierdzę, że w tym meczu o punkty będzie bardzo ale to bardzo cieżko i jeśli wygramy lub zremisujemy to będę mile zaskoczony.
Stachyra musi pojechać tak jak ze Stalą, a Śledź, Jeleń i Piszcz .. conajmniej na 150 % :P
Liczę również na jakieś punkty zagranicznego juniora..

emila

#48 Postautor: emila » 14 lipca 2007, o 18:25

Siema :) Jeśli ktoś myśli że TŻ przegra z Gdańskiem to widać że nie wierzy w naszą drużyne i nie może nazywać sie kibicem TŻ-u.
moim zdaniem lublin ma sznse wygrać z gdańskiem,skoro wygraliśmy z gorzowem a w ich składzie byli sami zawodnicy zagraniczni i tylko jeden polak i daliśmy sobie to z gdańskiem tez damy rade.
Ja wierze w naszych zawodników a w szczególności w Dawida,Tomka,Darka,Sebastiana i Daniel, a i jeszcze powini wziąści na ten mecz Kennetha Hansena :D . p.s.niech gdańsk lepiej sie nas boi, bo nasi zawodnicy tak latwo punktow nie oddadza takim byle jakim zawodnikom procz bjarne pedersena bo on jest dobrym zawodnikiem :lol:

Smirnek_
Senior

#49 Postautor: Smirnek_ » 14 lipca 2007, o 18:26

Uważasz, że Chrzanowski i Jabłoński to są słabi zawodnicy?!