II Kolejka Speedway Ekstraligi: Stal Gorzów - Motor Lublin (12.04.2019)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: II Kolejka Speedway Ekstraligi: Stal Gorzów - Motor Lublin (12.04.2019)

#251 Postautor: Maxx » 17 kwietnia 2019, o 23:06

Nie sposób się nie zgodzić. Jakieś przemyślenia ma każdy. Na "stosunki" przyjdzie czas jeszcze... I zobaczymy kto tu kogo...

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#252 Postautor: Złoty » 18 kwietnia 2019, o 10:47

Torsen pisze:Ale wiele osób, w tym i ja, chyba trochę skorygowało swoje żużlowe sympatie. "Ruchanie chujów" to jednak nie moje klimaty.

W pełni sie zgadzam. Mamy przyklad totalnego schamienia społeczenstwa, braku szacunku do przeciwnika. Owszem sport to emocje, ale sa pewne granice. Jaśnie pan Zmarzlik myslal, ze przyjedzie taki Lublin, polozy sie i odda mecz do 25. Żeby byc gwiazdorem/autorytetem w sporcie nalezy zachowac odpowiednia postawe na torze/boisku i poza nim. Wychowanie wynosi sie z domu i akurat wiek tu nie ma znaczenia, bo to nie jest 16 letni gnój co czasem ma pstro w glowie, tylko dwudziestoparoletni facet jezdzacy w GP i Elidze.

PS W rewanzu golimy ich do 35, wychodzi taki Łełek do wywiadu i mowi, ze wydymalismy ich bez mydla, a on sam wozil Zmarzlika jak ostatniego wuja...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#253 Postautor: kibicLBN » 18 kwietnia 2019, o 10:50

Było nie było, pragnę nadmienić, że też jestem lekko zawiedziony, bo liczyłem że Bartek być może bardziej nadaje się na przykład dla młodzieży, sportowy autorytet. Może dojrzeje do tego. Ale nie oszukujmy się, takie odzywki w sporcie to norma, zwłaszcza w dyscyplinie, tak mocno impulsywnej i gdzie dominują sportowcy o znikomym wykształceniu (to żadna krytyka po prostu wielu poświęca się żużlowi kosztem edukacji), i ci najlepsi z reguły są najmniej wykształceni, bo po prostu w tym sporcie trzeba zamknąć kalkulację i wjeżdżać tam gdzie trzeźwo myślący człowiek by nie spróbował.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.