Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
A Fricke byłby gotowy na początek sezonu? Bo tam jakieś złamania miał po ostatnim upadku. Chociaż fakt, jeśli wybierać Jack, a Max to ten drugi.
Haron90 pisze:Saint pisze:Jack Holder tez ciekawie sobie u nas radził. Mnie nadal przekonuje bardziej niż mlodszy brat - charakterologicznie lepiej pasuje do Motoru
*Chris Holder.
Ja bym wolał właśnie Maxa jak już o kangurach mowa.
Tak o Chrisa mi chodzilo ;) dzieki za czujność.
Mnie wlaśnie jakoś Fricke nie przekonuje - ma genialne przebłyski, wygrane GP, ale … jakoś mam wrażenie że w ważnych momentach potrafi zawieźć.
Flagg pisze:Ja od początku roku jestem zwolennikiem jazdy Wiktorem, za co zbiera mi się jopy na forum :) A przecież nikt nie powiedział, że trzeba miażdżyć lige przeokrutnie, zeby zostac mistrzem. IMO mamy zawodników, którzy są w stanie spokojnie trzymać wynik na wyjeździe. Bartek, Dominik, Jarek, Fredka + Cierniak. A u siebie jesteśmy w stanie miażdżyć przeokrutnie. Nawet Spartę z Łagutą. A Wiktor, o ile na wyjeździe nie polata raczej, tak przy Z5 jest w stanie spokojnie robić 5-6 kt minimum. TO przy Cierniaku i czwórce mocnych seniorów powinno wystarczyć.
Jacek Uchwyt to oczywiście jedna, jak nie dwie półki wyżej. Ale czy faktycznie na wyjazdach gwarantuje dużo więcej od Lamparta? U-24 i juniorka w przyszłym roku nie będzie w Elidze robić szału. Przy umiejętnym ustawianiu WIktora, mozna minimalizować ewentualne straty.
Jack miał przebłysk na średnią powyżej 2.0 w Ekstralidze. Tylko czy ktoś taki jest nam potrzebny?
Spójrzmy kto się dostał do finału w tym roku - Stal jadąca Zmarzlikiem, Vaculikiem, Woźniakiem i Thomsenem. Pozostali to statyści.
Motor w przyszłym roku będzie miał Zmarzlika, Kuberę, Hampela i pewnie Lindgrena. Do tego mistrz świata juniorów. To, czy uzupełni skład Lampart czy ktoś inny pozostaje bez wpływu na to, że i tak będziemy pewnie głównym faworytem do złota w przyszłym roku.
istred pisze:Flagg pisze:Ja od początku roku jestem zwolennikiem jazdy Wiktorem, za co zbiera mi się jopy na forum :) A przecież nikt nie powiedział, że trzeba miażdżyć lige przeokrutnie, zeby zostac mistrzem. IMO mamy zawodników, którzy są w stanie spokojnie trzymać wynik na wyjeździe. Bartek, Dominik, Jarek, Fredka + Cierniak. A u siebie jesteśmy w stanie miażdżyć przeokrutnie. Nawet Spartę z Łagutą. A Wiktor, o ile na wyjeździe nie polata raczej, tak przy Z5 jest w stanie spokojnie robić 5-6 kt minimum. TO przy Cierniaku i czwórce mocnych seniorów powinno wystarczyć.
Jacek Uchwyt to oczywiście jedna, jak nie dwie półki wyżej. Ale czy faktycznie na wyjazdach gwarantuje dużo więcej od Lamparta? U-24 i juniorka w przyszłym roku nie będzie w Elidze robić szału. Przy umiejętnym ustawianiu WIktora, mozna minimalizować ewentualne straty.
Jack miał przebłysk na średnią powyżej 2.0 w Ekstralidze. Tylko czy ktoś taki jest nam potrzebny?
Spójrzmy kto się dostał do finału w tym roku - Stal jadąca Zmarzlikiem, Vaculikiem, Woźniakiem i Thomsenem. Pozostali to statyści.
Motor w przyszłym roku będzie miał Zmarzlika, Kuberę, Hampela i pewnie Lindgrena. Do tego mistrz świata juniorów. To, czy uzupełni skład Lampart czy ktoś inny pozostaje bez wpływu na to, że i tak będziemy pewnie głównym faworytem do złota w przyszłym roku.
Według mnie Wiktor zasłużył na sezon szansy. Nie ma co się oszukiwać, Wiktor to swój chłop piszący nową historię klubu od początku I ligi. Wiadomo, ma swoje wady i sam przy okazji prawie każdego meczu kurwiam jak w kółko popełnia te same błędy i o niczym nie myśli, ale mimo wszystko chciałbym, aby dostał szanse. Zwłaszcza, że jak już koledzy powiedzieli, szykuje się taki skład że margines błędu będzie raczej znaczący. A i presja na złoto będzie trochę mniej odczuwalna ;-)
Obejrzałem wywiad z Kubą. Tak - rozwiewa wszelkie wątpliwości co do MM i Maksa. Zakładam, że Fred jest klepnięty. Czas na miesięczną sagę który z kangurów doskoczy :) A może jednak duński faworyt retro? Bo raczej do wyścigu po Smołę nie przystąpimy ;)
Nie ukrywam, że przychodzi mi to z wielkim trudem. Tym bardziej, że Dominik będzie jeszcze u24 a w kolejce jest już Mateusz. Oczywiście - można powiedzieć że przy czwórce Zmarzlik, Kubera, Hampel, Lindgren nie ma to większego znaczenia. Ale tu musi się włączyć lampka ostrzegawcza. Kto zagwarantuje, że ta czwórka pojedzie na takim poziomie jak w tym roku? Bartek zapewne sobie poradzi ze zmianą klimatu, bo jest żużlowym kosmitą. Kubera zapewne też. Ale Jarek jest w takim wieku, że w każdej chwili może się włączyć syndrom późnego Golloba czy Protasiewicza a Fred może mieć np. problemy ze zdrowiem. Dlatego jak regulamin daje taką możliwość to trzeba ją wykorzystać.
Jak Jarek bedzie miał syndrom Protasiewicza z ostatniego meczu to ja jestem za ;)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Saint pisze:Jak Jarek bedzie miał syndrom Protasiewicza z ostatniego meczu to ja jestem za ;)
Ale chyba nie w pierwszej lidze;)
Chodziło raczej o to, że syndrom w krystalicznej postaci objawił się w przedostatnim meczu ;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zastanawia mnie tylko, dlaczego Kuba w Radiu Lublin jest bardziej wylewny niż wczoraj w Kanale Sportowym. Dowiedzieliśmy się przecież 10 razy więcej niż wczoraj w "Parku Maszyn". Chodzi o to, że "ciasteczka" zostawia dla lokalnych mediów?
Pewnie sytuacja jest dynamiczna.
KrzyczącyK1b1c pisze:Zastanawia mnie tylko, dlaczego Kuba w Radiu Lublin jest bardziej wylewny niż wczoraj w Kanale Sportowym. Dowiedzieliśmy się przecież 10 razy więcej niż wczoraj w "Parku Maszyn". Chodzi o to, że "ciasteczka" zostawia dla lokalnych mediów?
Bo Radio Lublin to spółka skarbu państwa
Panowie (i Panie) spokojnie, jest nadzieja! Wielce Szanowny Przemysław Terminski zapowiedział przecież, że jeśli Emil nie zostanie dopuszczony do jazdy, to Apator wycofa się z sezonu 2023. Jeszcze jest szansa na Lambo albo Dudka!
;)
;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
Torsen pisze:Pewnie sytuacja jest dynamiczna.
Albo sytuacji w ogóle nie bylo tylko wszystkie porozumienia z lipca idą swoim tokiem
Z calym szacunkiem dla Wiktora, jak z tego co wiemy, porównać potencjał Czewy i Lublina to chyba z Wiktorem szans na złoto nie ma… MM, Madsen, Woryna, Drabik, Miskowiak, Karczewski i jeszcze jeden Młody … paka niesamowita. Jak dowiozą złoto bedzie piekło podwójnie …
Nazwiska nie jeżdżą. Włókniarz jest co roku faworytem do złota na papierze, a później tor brutalnie to weryfikuje.
Chyba do tej pory nie mieli az takiej paki .. 2 z pierwszej 10 i cala seniorka w pierwszej 20. Jedyna „słabość” to młodzi ale Karczewski może odpalić
Jak dowiozą złoto, to im serdecznie pogratuluję, bo po tylu chudych latach kibice CKM zasługują na sukces.
Ale oczywiście mam nadzieję, że nie dowiozą ;)
Ale oczywiście mam nadzieję, że nie dowiozą ;)
Flagg pisze:A co do wywiadu z Kubą. To jeszcze wspomniał, że pracują nad formułą powitania nowych zawodników w klubie i że mają ciekawe pomysły w tym względzie ;)
Przecież to więcej niż pewne, że Zmarzlik przyleci awionetka z Gorzowa :D
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Jak doić SSP to do końca, LOT-em przyleci i to nie Bombardierem tylko Dreamlinerem. Albo prezydenckim?
Przerobili ten pomysł z Buczkiem i Cierniakiem. Bez sensu robić drugi raz to samoRaf pisze:Flagg pisze:A co do wywiadu z Kubą. To jeszcze wspomniał, że pracują nad formułą powitania nowych zawodników w klubie i że mają ciekawe pomysły w tym względzie ;)
Przecież to więcej niż pewne, że Zmarzlik przyleci awionetka z Gorzowa :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
KDS pisze:Jak dowiozą złoto, to im serdecznie pogratuluję, bo po tylu chudych latach kibice CKM zasługują na sukces.
bez przesady, ostatnie zloto DMP w 2003 roku, my czekalismy duzo dluzej ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Saint pisze:Chyba do tej pory nie mieli az takiej paki .. 2 z pierwszej 10 i cala seniorka w pierwszej 20. Jedyna „słabość” to młodzi ale Karczewski może odpalić
No tak - ale jak się spojrzy na liczby: różnica między Woryną a np. Jackiem Holderem - 0,045 pkt. Toż to 2-3 punkty w sezonie. Między Drabikiem a Smykiem - ciut więcej 0,126 pkt - ale dalej jest powiedzmy - porównywalnie. Każdy sezon jest inny i jakoś mam wrażenie (połączone z nadzieją) że zarówno Mikkel jak i Maks nie pojadą tak dobrze jak u nas - z różnych względów, głównie środowiskowych. I odwrotnie - zarówno Fred jak i Jack pojechali zdecydowanie poniżej swojego poziomu, a Motor ma szczęście do gości wychodzących z kryzysu. Może być tylko lepiej, bo potencjał kilka razy pokazali. Kwestia stabilizacji. Karczewski i Kupiec to mniej jak połowa Miśkowiaka i Świdnickiego. Jasne - Włókniarz będzie jednym z kilku faworytów a jak jeszcze nie przywrócą kacapów to niemal pewniak do finału. Ale my będziemy mieli antidotum. Nazywa się Bartosz Zmarzlik.
No wlaśnie dodałem sobie średnie meczowe i i nawet z Wiktorem mamy ponad dwa oczka więcej …;) Jednak BZ robi różnice a i Domin zaczyna ligowo być w innej galaktyce. Patrzac na Vacula, Szymona oraz Holdera w sezonie gdy latał w Stali oraz Dominika - jeśli prawdą jest jego współpraca z BZ - to może on zrobić olbrzymią różnice. Mam nadzieje, że wszystko sie tak ułoży, że „zajadli” przeciwnicy BZ juz w połowie sezonu bedą mieli okazję do uderzenia się w pierś ;)