Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#376 Postautor: go! » 27 lutego 2011, o 22:30

ravajas pisze:Skąd ten tekst?

zrobilem screena jakby co
Obrazek

jerry78
Trener

#377 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2011, o 23:22

go! pisze:

Kod: Zaznacz cały

To ile kibic żużla w naszym mieście będzie musiał wyłożyć na dane spotkanie będzie zależało m.in. od tego jaka jest stawka meczu oraz aktualna forma zarówno KMŻ, jak i gości.

K U R W A
wezcie i dalej twierdzcie, ze ten przychlast jest normalny !!!
klap! klap!

Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.
Tak samo napisałeś, że nie wierzysz w politykę transferową, ale oczywiście ani jednego argumentu za tym.
Mógłbyś coś wiecej napisać, dlaczego tak myślisz? Czy nie jesteś w stanie nic wymyśleć?
Jak dla mnie to aż się prosiło, żeby urozmaicić ceny np. na rundę finałową. 25zł na mecz z Łodzą nikt nie żałował, natomiast ta cena na mecze z Rawiczem czy Ostrowem odbiła się strasznie czkawką na frekwencji.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#378 Postautor: Cooper » 27 lutego 2011, o 23:31

Brak jednolitej ceny biletow podczas sezonu to samoboj marketingowy (a zaryzykuje teze ze i finansowy. Kojarzy mi sie tu przegiecie palki przez Falubaz przy GP challenge). Przeciez podstawowe pytanie "niedzielnego" kibica brzmi: to po ile bilety na ten kmz? I jak mu tu odpowiedziec? Gdy to jego glowne kryterium czy pojsc na ten zuzel czy nie? I tak rywali nie odroznia.

Ale moim zdaniem problem jest bardziej zlozony. Kogos uderzyla mania wielkosci. I stad sie bierze to nieuzasadnione wyobrazenie o gigantycznym zainteresowaniu 3-ligowym zuzlem w naszym miescie. I stad takie pomysly jak ten powyzej, czy tak jak wczesniej podpisanie umowy sponsorskiej w obecnosci garstki osob w hali ktora moze pomiescic ponad 2 tys.

Oczywiscie piszac to, zakladam, ze prezesowi nie chodzilo o to, by na Wande bilety obnizyc na 8 zl z poziomu 18, tylko na Ostrow podniesc na 25.

Jerry, Twoje argumenty o playoff sa z dupy, bo od poczatku bylo wiadomo, ze tak sie skonczy decyzja o podniesieniu cen na ta runde skoro tylko jeden z trzech rywali byl atrakcyjny w czworce.

P.S.

No i ciekawi mnie po ile karnety wobec takiej strategii:) I czy ktos sie w ogole odwazy kupic, nie znajac sumy cen pojedynczych biletow... No coz w najwiekszych klubach na swiecie trend jest raczej odwrotny, ale moze sie nie znaja.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#379 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2011, o 23:47

Cooper pisze:Oczywiscie piszac to, zakladam, ze prezesowi nie chodzilo o to, by na Wande bilety obnizyc na 8 zl z poziomu 18, tylko na Ostrow podniesc na 25.

A jak będzie inaczej? Zakładasz coś o czym tak naprawdę nie masz pojęcia, no chyba, że masz info od samego Sprawki.
Najlepiej coś z góry założyć i od razu krytykować. To wasza cecha charakterystyczna. Nie lepiej poczekać na info jak to będzie wyglądać w rzeczywistości?
A jak np na Ostrów, Rawicz, Opole będzie po 20zł a na pozostałe 15zł to będzie złe rozwiązanie? Bo dla mnie byłoby super.

go!
Trener

#380 Postautor: go! » 27 lutego 2011, o 23:48

jerry78 pisze:Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.i.

Czlowieku! Czy ty potrafisz spojrzec obiektywnie na poczynania tego biednego durnia? Staralem sie nie obrazac go, ani ciebie, ale obaj sie o to prosicie. Jak do chuja mozna jeszcze przed meczem ocenic, ktory bedzie bardziej atrakcyjny dla kibicow ??????? No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.

meesha
Trener
Kontakt:

#381 Postautor: meesha » 27 lutego 2011, o 23:50

Nie będzie obniżania cen biletów bo wtedy będzie to niesprawiedliwe dla tych, którzy kupili karnety. Prosta zatem sprawa, że różnicowanie cen biletów może odbywać się tylko "w górę". Czyli na "przysłowiową" Wandę 20 PLN i to jest cena bazowa do ustalenia ceny karnetów (8x20-10%=144). Przećwiczone z bardzo negatywnym skutkiem w Toruniu w ostatnim sezonie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#382 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2011, o 23:51

go! pisze:
jerry78 pisze:Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.i.

Czlowieku! Czy ty potrafisz spojrzec obiektywnie na poczynania tego biednego durnia? Staralem sie nie obrazac go, ani ciebie, ale obaj sie o to prosicie. Jak do chuja mozna jeszcze przed meczem ocenic, ktory bedzie bardziej atrakcyjny dla kibicow ??????? No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.

Kultury zero, ale na szczęście to o tobie źle świadczy a nie o mnie czy Sprawce.
Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.

meesha pisze:Nie będzie obniżania cen biletów bo wtedy będzie to niesprawiedliwe dla tych, którzy kupili karnety. Prosta zatem sprawa, że różnicowanie cen biletów może odbywać się tylko "w górę". Czyli na "przysłowiową" Wandę 20 PLN i to jest cena bazowa do ustalenia ceny karnetów (8x20-10%=144). Przećwiczone z bardzo negatywnym skutkiem w Toruniu w ostatnim sezonie...

Ale nie lepiej poczekać na oficjalne info? Wtedy można oceniać. Jeśli będzie tylko w górę a nic w dół to sam będę krytykował. Ale chodzi o to, że z góry zakładacie coś co może ale nie musi okazać się prawdą.

mariusz1987
Junior

#383 Postautor: mariusz1987 » 27 lutego 2011, o 23:57

Bez nadmiernej ekscytacji :wink: :wink:

Natomiast zgodzę się, że wartościowanie meczu zanim się rozpocznie jest nielogiczne, pomysł nietrafiony no i chyba nigdzie nie realizowany. Lublin na być pierwszy?? A może to taki chwyt, żeby więcej kibiców zachęcić do zakupu karnetów?? Krótko mówiąc dziwne :)

go!
Trener

#384 Postautor: go! » 27 lutego 2011, o 23:59

jerry78 pisze:
go! pisze: No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.

Kultury zero, ale na szczęście to o tobie źle świadczy a nie o mnie czy Sprawce.
Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.

no to zes sie natlumaczyl
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2011, o 00:00 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika