Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Jeśli Lambo faktycznie wyląduje w Toruniu, to możemy mieć powtórkę z roku ubiegłego. Fajnie, że Kępa nie chce przepłacać, ale niestety, zawsze znajdzie się ten jeden klub, co jednak przepłaci. Wrocek przepłaci Artioma, Toruń Lamberta, Czewa Worynę, Leszno Kuberę itd itp. A Kuba zostanie z workiem pieniędzy i nieprzepłaconymi zawodnikami.
Takie czasy, że jak się chce ściągnąć kogoś konkretnego, to trzeba wyłożyć większe pieniądze niż ten zawodnik jest potencjalnie wart
Takie czasy, że jak się chce ściągnąć kogoś konkretnego, to trzeba wyłożyć większe pieniądze niż ten zawodnik jest potencjalnie wart
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Heh. Powtórka z rozrywki. Klepnąć Zengotę, któremu w kwietniu pewnikiem wypadnie widelec zaraz po ukazaniu się zdjęcia z uściskiem dłoni prezesa z Koldim :)
A masz inną, lepszą propozycję? Ale z tych realnych, bo Kuberę to możesz sobie zakontraktować, ale w speedway managerze.
Klops1 pisze:
Jeśli mamy tymczasowo klepać Zengotę, to już lepiej brać Drabika.
Trochę ryzyko, bo istnieje opcja, że Maks dostanie karę bez zawiasów ale w dłuższej perspektywie czasu rozwiązalibyśmy problem punktującego Polaka na wiele lat.
Wy tak poważnie. Widzę, że u nas w Lublinie to jest zawsze moda na zawodników nieodpowiedzialnych, a nawet hmm? Niezrównoważonych? Najpierw Karol, teraz chcecie równie poważnie podchodzącego do sportu Maksia? Ja podziękuję z góry. Chłopak pomimo niewątpliwego talentu i umiejętności w tak młodym wieku jest po prostu dla mnie nieakceptowalny i mentalnie zepsuty. Teraz niektórzy robią z niego pokrzywdzonego, a tak naprawdę zachowuje się od co najmniej 2 lat jak rozwydrzony bachor, biorąc skąd inąd przykład i kumając się z duetem Pi.Pawlicki - Janowski. Takie Trio Sodówa...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Chłopak pomimo niewątpliwego talentu i umiejętności w tak młodym wieku jest po prostu dla mnie nieakceptowalny i mentalnie zepsuty. Teraz niektórzy robią z niego pokrzywdzonego, a tak naprawdę zachowuje się od co najmniej 2 lat jak rozwydrzony bachor, biorąc skąd inąd przykład i kumając się z duetem Pi.Pawlicki - Janowski. Takie Trio Sodówa...
No wszystkim jakoś to jego zachowanie umknęło.
Zawsze był takim cwaniaczkiem, ten prztyczek w nos może będzie dla niego cenną lekcją.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
A Wy szukacie kryształowego męża dla swoich córek czy może żużlowca, który będzie woził punkty?
Nie przesadzacie czasem w ocenie zawodników w każdym możliwym aspekcie?
Mnie interesuje jego przydatność pod względem sportowym, oraz potencjał rozwoju w przyszłości i pod tym kątem kandydatura Drabika się broni.
Mnie interesuje jego przydatność pod względem sportowym, oraz potencjał rozwoju w przyszłości i pod tym kątem kandydatura Drabika się broni.
Klops1 pisze:A Wy szukacie kryształowego męża dla swoich córek czy może żużlowca, który będzie woził punkty?
Tym bardziej, że to młody, a świetnie zarabiający chłopak. Wystarczy popatrzeć po sobie jak się człowiek zachowywał jak trochę grosza przytulił w takim wieku. Doświadczenie z obecnej sytuacji, łebski prezes plus kompletnie inna atmosfera w drużynie mają szansę chłopaka wyprostować. Dla mnie świetna opcja jeśli skończy się zawiasami lub niedługim wykluczeniem z jazdy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Lambert chce tak chore pieniądze, ze nie ma opcji aby wrocil, tymbardziej, ze bedzie jezdzil rowniez w GP. Z reszta On chyba na czarnej liscie z DJ507.
Jak z reszta podkreslam od początku, nie ma na rynku zbyt wielu polskich seniorow pokroju Zengiego, wiec nie wolno go odpuscic.
Jak z reszta podkreslam od początku, nie ma na rynku zbyt wielu polskich seniorow pokroju Zengiego, wiec nie wolno go odpuscic.
Na jakiej czarnej liście? Czy Waszym zdaniem Kepa żegnając się/kończąc nieudane negocjacje z każdym zamyka furtke do rozmów w przyszłości? Jeleń, Lambert, Kasprzak, kto jeszcze? Śledź?
Ja z kolei słyszałem, że z Lambertem rozstaliśmy się w dobrych stosunkach i na żadną czarną listę nie trafił.
Dziś gdzieś też przeczytałem, że Robert dostał to czego chciał w Lublinie i podobno wraca.
Dziś gdzieś też przeczytałem, że Robert dostał to czego chciał w Lublinie i podobno wraca.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Klops1 pisze:Dziś gdzieś też przeczytałem, że Robert dostał to czego chciał w Lublinie i podobno wraca.
Gdzie czytałeś? Podaj link. Ja czytałem o Toruniu.
Sezon na 'podobno, najprawdopodobniej, z naszych informacji wynika' - zaraz się zaczyna.
Oceny sportowej Drabika się nie podejmę, bo nigdy nie uważałem go za wybitnego żużlowca (zgadzając się z Cieślakiem). W dodatku chłopak ma problemy z główką i wiszącą gilotynę w postaci dyskwalifikacji. A wtedy wartość sportowa maleje do zera. Co do Lamberta to nie wydaje mi się żeby skończyło się aferą. Lambo być może oszalał z oczekiwaniami ale mam nadzieję, że pamięta dzięki komu pokazał się w polskiej lidze i dzięki komu dzisiaj może mieć takie oczekiwania. On sporo zawdzięcza Motorowi. Nie oczekuję szlachetności i rewanżu. Po prostu racjonalnego podejścia do tematu. Sorry - bańka za podpis 8 klocków za punkt i gwarancja 5 biegów to przegięcie pały. Robert jeszcze nie jest Gollobem czy Crumpem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No, tylko, że jeśli świeżo zakochany chłop ma w Toruniu dziewczynę, która może też presję mu dawać na podpis z Apatorem, to sentymenty mogą mieć najmniejsze znaczenie.
W przypadku Lamberta to dokładne kwoty jakie krążą po piekarniach to zdaje się 800 tys za podpis i 8 tys za punkt, co zakładając 10 pkt na mecz + PO daje kwotę rzędu 2 mln za sezon. Gigantyczne pieniądze na poziomie czołowych zawodników Eligi. Na ile sa prawdziwe, tego nikt nie wie. Ale nie liczyłbym na odwoływanie się do sumienia Roberta i sentymenty. Jeśli ktoś mu takie pieniądze da, to chłop włąśnie racjonalnie podejdzie do tematu - tutaj mam 2 banki, tam mi dają np. półtorej. Racjonalnie biorę 2 mln. Tyle.
Nie jest tyle wart, ale jak pisałem wcześniej. Znajdzie się jakiś Toruń czy Grudziądz, który po prostu mu tyle da.
Nie jest tyle wart, ale jak pisałem wcześniej. Znajdzie się jakiś Toruń czy Grudziądz, który po prostu mu tyle da.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Oceny sportowej Drabika się nie podejmę, bo nigdy nie uważałem go za wybitnego żużlowca (zgadzając się z Cieślakiem). W dodatku chłopak ma problemy z główką i wiszącą gilotynę w postaci dyskwalifikacji. A wtedy wartość sportowa maleje do zera. Co do Lamberta to nie wydaje mi się żeby skończyło się aferą. Lambo być może oszalał z oczekiwaniami ale mam nadzieję, że pamięta dzięki komu pokazał się w polskiej lidze i dzięki komu dzisiaj może mieć takie oczekiwania. On sporo zawdzięcza Motorowi. Nie oczekuję szlachetności i rewanżu. Po prostu racjonalnego podejścia do tematu. Sorry - bańka za podpis 8 klocków za punkt i gwarancja 5 biegów to przegięcie pały. Robert jeszcze nie jest Gollobem czy Crumpem.
Że niby za dużo? To co ma schodzić na mniej jak już mu sami dają 900 tysi, 8 koła za pkt i gwarancję pięciu biegów? To miałby powiedzieć: "No Panowie to za dużo, za dużo. Jeszcze Gollobem nie jestem. Wy musicie dać banieczkę, no chyba że Lublin da 600 to u nich pojadę." ;). Moim zdaniem ukłonem z jego strony byłoby gdyby przy dwóch bardzo porównywalnych ofertach wybrał naszą. Podaż=popyt. Lambo będzie wśród najlepiej zarabiających w tym roku i to nie jego wymysł tylko regulamin mu to zapewnił. Za porównywalnych z nim Kuberę i Smyka też bez bańki na start się nie obędzie. Niestety U24 jest realnych pięciu (z czego trzech u jednego pracodawcy ;)), a klubów osiem. Albo Jeppeseny za 300 k albo milion. Koniec kropka w tym temacie.
PS. zresztą na przykład taki Cierniak, zawodnik gdzieś na poziomie Trofimova, oczekuje niewiele mniejszych pieniędzy, a co by nie powiedzieć jednak różnica poziomów na korzyść Lambo jest. To regulamin stworzył te kominy i dopóki będzie taki, a nie inny to taniej nie będzie. Uważam że jeśli komuś nie pasuje bo za drogo zawsze może zejść do pierwszej ligi tam jest taniej. W elicie powinno być najdrożej i tylko najbogatsi mają prawo tutaj być.