Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#4601 Postautor: Rusek » 3 maja 2025, o 21:50

Bartek dziś niesamowity, to był wyraźnie jego dzień. Prędkość, ofensywa jazda świetnie się to oglądało. Zaczyna walkę o kolejny tytuł w idealnym stylu. I ta radość po zawodach, jakby wygrał pierwszy raz a to już 27 wygrana runda GP.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4602 Postautor: kdsz » 3 maja 2025, o 21:59

tezetomaniak pisze:Castagna siedzi oszczany i nie wie co teraz

Armando jak na złość musiał wręczyć puchar Bartoszowi. Chyba nagroda strasznie parzyła Włocha w łapy, bo dekorację załatwił w kilka sekund i szybko uciekł z podium.

Zmarzlik klasa, ale Domin bez wyrazu. Jednak punktów do generalki dorzuca całkiem sporo. Takie uroki tegorocznych nowinek regulaminowych.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4603 Postautor: Kargolo » 3 maja 2025, o 22:09

papi pisze:Kubera awansował do barazu lepszym czasem w wygranym biegu. Głupota w GP wskakuje na nowe poziomy :)

Ominęło mnie kilka biegów i nie wiedziałem o co chodzi z Kuberą w półfinale. Myślałem, że źle wpisałem gdzieś punkty Vacula. Co za debilizm :lol:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4604 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 07:51

Wzruszający wywiad z Lebiedievem. Ale najistotniejsze co powiedział, to że dzięki miastu osiągnął te sukcesy, bo jego rodziny nie było by stać żeby uprawiał ten sport. W Polsce poza Lesznem pewnie by się nie udało.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4605 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 17:34

Lata mijają a ja nie mogę wyjść z podziwu jak drewnianym zawodnikiem jest Miśkowiak i jakim cudem został mistrzem świata juniorów.

Flagg
Trener

#4606 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 17:39

To był rocznik, w którym na podium stali też Wiktor Lampart i Mads Hansen. A tuż za podium byli Świdnicki i Peter Chlupac. No śmietanka żużlowa to nie jest :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4607 Postautor: Kargolo » 4 maja 2025, o 18:28

kibicLBN pisze:Lata mijają a ja nie mogę wyjść z podziwu jak drewnianym zawodnikiem jest Miśkowiak i jakim cudem został mistrzem świata juniorów.

Walasek jeździł w GP, Hans Andersen wygrywał pojedyncze turnieje, a Holta raz skończył cykl tuż za podium ;)
Poza tym, tak jak pisał Flagg, nie był to wybitny rocznik w IMŚJ.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4608 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 18:35

Tak wiem, a Miesiąc jak dobrze skleił tylne koło na wyjściu to łykał najlepszych, mimo że starty miał jak z kabaretu. Ale tu chodzi o coś innego, nie o sylwetkę. Ten drewniany człowiek pokazuje jak dobre prowadzenie w żużlu i odpowiednie inwestycje sprzętowe, potrafią z totalnego beztalencia uczynić zawodnika najlepszej ligi świata. Kiedyś by się to w dobie Jagusiów, Gollobów czy innych Kasprzaków nie udało. Holta wyglądał źle na motocyklu ale widział trochę na tym torze, miał odwagę i pomysł na jazdę, a Miśkowiaka wyprzedza rywal z wolniejszym motocyklem i to jak furę gnoju. Te beztalencie potrafi mieć furę o lata świetlne szybszą od rywala, tor szeroki jak we Wrocławiu a i tak się męczy. Dla mnie jego tytuł młodzieżowy to fenomen.

Flagg
Trener

#4609 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 20:42

Hahaha
5:1 pary Fajfer - Paluch to idealne podsumowanie tego meczu i poziomu jaki prezentują w tym sezonie oba zespoly.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Flagg
Trener

#4610 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 21:23

Pawlicki - 13 pkt
Madsen - 11 pkt
Ratajczak - 5 pkt
Knudsen - 4 pkt

A oni i tak przegrali :D

No ale niech gwoździem do zielonogórskiej trumny będzie fakt, że mecz z nimi wygrał Oskar Fajfer

Haron90
Kadrowicz

#4611 Postautor: Haron90 » 4 maja 2025, o 21:25

W tym roku Falubaz, za rok Gorzów, i za dwa będą piękne derby w I lidze.

Flagg
Trener

#4612 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 21:34

Falubaz nie spadnie, bo Gorzów na wyjazdach to będzie mieć problem żeby gdziekolwiek do 40 dobić. A tutaj ledwo ledwo ograli ten Falubaz, który chyba już słabszy być nie może. Rybnik też jest dużo słabszy i to raczej między tą dwójką rozstrzygnie się kwestia 7-8 miejsca.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4613 Postautor: papi » 4 maja 2025, o 21:39

scenariusz marzenie - Wiktor podpisuje kontrakt w lipcu/sierpniu (bezwarunkowy), a Stal przegrywa baraż z Polonią/Unią. Dzisiejsza wygrana pewnie nakręci na chwilę kibiców, ale ten zespół raczej tłumów na trybuny nie ściągnie

Flagg
Trener

#4614 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 21:45

Fajfer oburzony, ze ludzie mieli czelność mówić, że chłop jest za słaby na Ekstraligę.

Mówi to gość, który w ostatnich 88 biegach w tej lidze wykręcił jako senior średnią 1.29

A teraz pręży muskuły bo pojechał dobry mecz na swoim torze, przeciwko najgorszej obecnie drużynie w lidze.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4615 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 22:35

Trochę racji ma. Ja sam jestem ostatnio do tych wszystkich programów i znawców nastawiony bardzo sceptycznie. Dominuje w ostatnich 2 latach filozofia rodem z tego forum - jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz/sezon. I idąc tym tropem stwierdzają przed sezonem że Toruń seniorsko będzie prawdopodobnie najlepszy bo mają (a raczej mieli) 3 armaty (Lambert, Dudek, Emil) to jak się doda Michelsena i Kvecha to będą o wiele mocniejsi. Tylko zapomnieli że Lambert w 2023 miał średnią poniżej 2.0, zaś Sayfutdinow ostatni sezon w Lesznie też miał słaby i ciągnie się u niego tendencja spadkowa od powrotu ,,powojennego".
Wrocław to samo, nikt nie widzi że Janowski ruchem pełzającym idzie w dół, że pozostali mogą mieć odrobinę słabszy sezon niż 2024 (póki co Laguta i Bewley jadą słabiej), ale mają Kurtza, no i skoro Brady dwa razy rypnął koło kotleta i wszedł do finału w Landshut to będzie top armatą do końca sezonu. Otóż chyba niekoniecznie. No bo można zrobić skok do przodu ale skoro gość rok temu wykręcił nie takie astronomiczne 2.4 ligę niżej to nie spodziewam się 2.5 w elidze, aczkolwiek może być w czubie, jednak nie sądzę żeby kręcił takie wyniki do końca sezonu. Dobrze, że się pojawili w tym studio Malitowski z Kasprzakiem, to trochę wprowadzili widza w tajniki żużla i uzasadnili co się z czego bierze, a nie tylko banalny, bezwartościowy chłam i ohy, ahy bez większej treści. Statystyki też się żaden nie wysili. Dramat.

Flagg
Trener

#4616 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 22:46

No ja się zgadzam i sam nie lubię wyciągania wniosków po jednym meczu. Że np. jednej niedzieli GKM jest faworytem do medali, a w następnym tygodniu bije się o utrzymanie.

Ale w przypadku Fajfera to nie mówimy o krytyce po jednym meczu, tylko o ponad sezonie, gdzie Fajfer po prostu nie dowozi. On nie dowoził nawet w pierwszym sezonie w Elidze, choć średnia tego nie pokazuje. Bo nabijał sobie wyniki na słabych drużynach, a w meczach przeciwko górnej części tabeli woził ogony. A Stal wtedy nie walczyła o utrzymanie, tylko o mistrzostwo i potrzebowała gościa, który będzie punktować przeciwko Motorowi, a nie Wilkom Krosno. Ale pal licho to. Tutaj Fajfer robi dokładnie to, o czym mówisz. Jedzie jeden dobry mecz od nie wiadomo kiedy i już głowa wysoko. Niech pojedzie kilka dobrych spotkań, wtedy będziemy mówić, ze chłopak robi swoje.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener