Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#5176 Postautor: kdsz » 8 czerwca 2025, o 21:22

Apator pojechał świetny mecz, rezerw za dużych już ta drużyna nie ma, a i tak dali radę wyciągnąć tylko +6. Wynik OK dla nas. Ale występ słabiutki niestety.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

ezbeg
Trener

#5177 Postautor: ezbeg » 8 czerwca 2025, o 21:24

Saint pisze:Ja to bardziej się martwię niż cieszę.. do września jest u nas i jest potrzebny a wyraźnie widać dołek. Mam nadzieję, że się ogarnie .. ciekawe czy on już coś z motomyszami pdpisał.

Oby to tylko kwestie sprzętowe (czyli coś co można w miarę szybko ogarnąć) a nie siedzi "coś" w głowie.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5178 Postautor: Kargolo » 8 czerwca 2025, o 21:38

Apator nakręcony, świetni Dudek i Sajfutdinow, bardzo dobrzy Lambert i Michelsen, Kvech punktuje Kuberę, Przyjemskiego i Cierniaka.
Motor z problemami, swoje jedzie tylko Zmarzlik, Kubera i Cierniak wyglądają beznadziejnie, Monster Bros bez podjazdu do liderów gospodarzy, a Przyjemski męczy się po słabych startach.

Efekt? Chyba pogrom, nie? Otóż tylko 48:42, w dwumeczu +14.
Nie ma co płakać. Jak spotkamy się w playoffach to faworyt znowu będzie jeden :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5179 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2025, o 21:49

Mecz położył nam gość, który myślami już jest myszą. Mam drobną satysfakcję. Jeżeli Kępa miał postawić na jakiegoś konia w perspektywie budowy składu na lata postawił na właściwego. I potwierdziło się - odkąd w Motorze nie jeździ Mikkel nie ma u nas zawodnika, który kocha Motoarenę. Bydło toruńskie na trybunach znowu dało popis...Tacy z Polski A, wykształceni...

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5180 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 czerwca 2025, o 21:55

Gelo pisze:Mecz położył nam gość, który myślami już jest myszą.

Nie oceniajmy jednak myśli :)

ezbeg
Trener

#5181 Postautor: ezbeg » 8 czerwca 2025, o 21:59

Matematycznie do biegów nominowanych to mieliśmy jak najbardziej możliwość wygrać. Wprawdzie dzięki wygranej Zmarzlika z taktycznej, a potem 5:1 w 12 i wykluczeniu Sajfutdinowa w 13. Wynik lepszy jak jazda. Jak wspominałem. Mecz do analizy.

Co do osób wspierających klub z Torunia. Oni uważają naszych za pikników (nawet SE), a siebie za prawdziwych kibiców. Długi temat i nie na ten wątek :). Ogólnie to mieli zamiar na naszych się "napinać" i skończyć "okres ochronny" po zeszłym roku ale nie słyszałem o stratach w mieniu czyt. szalikach. Więc skończyło się jak zawsze na napince w Internecie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5182 Postautor: kibicLBN » 8 czerwca 2025, o 22:04

kdsz pisze:Apator pojechał świetny mecz, rezerw za dużych już ta drużyna nie ma, a i tak dali radę wyciągnąć tylko +6. Wynik OK dla nas. Ale występ słabiutki niestety.

Ja mam inne podsumowanie. Wynik do zaakceptowania, ale mnie przeraża, że jechał nam tylko jeden zawodnik i przegraliśmy 14 startów. Tragedia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#5183 Postautor: Flagg » 8 czerwca 2025, o 22:06

W 2022 sezon miał nam położyć gość, który myślami miał być w Częstochowie. Nie chcę mi się szukać postów jakie się pojawiały po próbie toru w Toruniu, ale było grubo :)

Domin jest tylko człowiekiem, każdemu zdarzają się gorsze okresy. Rok temu mieli je Lindgren, Holder, a nawet Zmarzlik. W tym roku męczy się choćby Laguta.

I po raz kolejny powtórzę to, co pisałem wielokrotnie. Zasodnik ma słabszy okres, pojechał właściwie jeden słaby mecz i niektórzy już o wszystko co najgorsze posądzają.

NAJLEPSI KIBICE NA SWIECIE :lol: :lol: :lol:
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5184 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 czerwca 2025, o 22:10

Zgadza się. O ile w sportach drużynowych takie podejrzenia mogą mieć uzasadnienie, gdyż zawodnicy mają wypłatę niezależnie od tego jak i czy grają, tak w żużlu podejrzewanie Kubery o sabotowanie jest czystą głupotą. Jeździ on nie tylko dla Motoru, ale przede wszystkim dla swojego portfela, a ten jest zasilany do końca sezonu przez Motor Lublin.

ezbeg
Trener