Żużel w TV
-
Smirnek_
- Senior
Re: Żużel w TV
A przycinają Ci również pozostałe filmy na itvl czy tylko mecze na żywo? Ja bym zaczął od zainstalowania najnowszego adobe flash player.
Ważną kwestią jest też to czy wtyczki na przeglądarkach typu firefox są zaaktualizowane. Mnie dla przykładu nie chciało odpalić na mozilli i skakał obraz, po czym przerzuciłem się na IE (olaboga) i śmigało bez zarzutu.
Na UPC transmisja śmigała bardzo dobrze, jakość przekazu bardzo dobra.
itvl zmieniło chyba player który służy do odtwarzania transmisji.
Ja np oglądałem zawsze na defaultowej przeglądarce Androida, chodziło elegancko i dało się włączyć full screen.
Wczoraj już ta przeglądarka nie odtwarzała transmisji, nic się nie działo po kliknięciu na play, stream się nawet nie odpalał.
Na chromie natomiast transmisja dała się włączyć, odtwarzała się elegancko, nie mogłem natomiast włączyć pełnego ekranu, musiałem sobie ręcznie powiększyć okienko do zadowalającego rozmiaru.
Może to co dzieje się u Was, jest jakoś powiązane ze zmianą w/w playera do odtwarzania transmisji?
Ja np oglądałem zawsze na defaultowej przeglądarce Androida, chodziło elegancko i dało się włączyć full screen.
Wczoraj już ta przeglądarka nie odtwarzała transmisji, nic się nie działo po kliknięciu na play, stream się nawet nie odpalał.
Na chromie natomiast transmisja dała się włączyć, odtwarzała się elegancko, nie mogłem natomiast włączyć pełnego ekranu, musiałem sobie ręcznie powiększyć okienko do zadowalającego rozmiaru.
Może to co dzieje się u Was, jest jakoś powiązane ze zmianą w/w playera do odtwarzania transmisji?
Potwierdzam, u mnie na Androidzie tez transmisja nie chciala sie odpalic.
Czas na zmiany :]
harry pisze:ITVL przecież wypuszcza sygnał na cały świat taki sam. Ilość odbiorców w ogóle nie jest ważna przy odbiorze. Sygnał wyemitowany to taki sam sygnał dla wszystkich.
Otoz niestety nie.
Ilosc odbiorcow jest tu wazna i ma znaczenie znakomite. To nie telewizja naziemna, ze puszczasz sygnal w eter i czy wlaczysz jednoczesnie 3 czy 30 tys odbiornikow na terenie nadawania to wszedzie bedzie to samo.
Tu sygnal dociera tylko do podlaczonych userow. A im ich wiecej, tym...? No..? Koniaczek?