Motor Lublin w sezonie 2026
Re: Motor Lublin w sezonie 2026
Wg Puki Motor jest jednym z trzech klubów, który zlożył propozycję Pollestadowi.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-sparta-motor-czy-stal-mowi-o-wyborze-pollestada/?fbclid=IwdGRjcASY2dtjbGNrBJjZwWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHk8RM5TGDhiH5Hm44FkhSPd1wQyMZ0SjExZhAKJpfvYp4YJjUDvZM7Y6-AxT_aem_To0C3noTavPGrpgYrMYwPA
Prezes honorowy Stali przemówił. Ogólnie Stal to najlepsze miejsce do życia a za rok walka o medale. Wszak jeżdżąc w Stali, Gollob został MŚ a Kasprzak vice MŚ.
Prezes honorowy Stali przemówił. Ogólnie Stal to najlepsze miejsce do życia a za rok walka o medale. Wszak jeżdżąc w Stali, Gollob został MŚ a Kasprzak vice MŚ.
Podobieństwo fraz wygłaszanych przez senatora z tezami wypisywanymi na naszym forum przez Gela jest po prostu niesamowite 
Wystarczy zastąpić Stal Motorem, Gorzów Lublinem i Koalicję Obywatelską Prawem i Sprawiedliwością i nic więcej nie trzeba zmieniać.
Mam nadzieję, że Gelo nie obrazi się na mnie za to porównanie.
Wystarczy zastąpić Stal Motorem, Gorzów Lublinem i Koalicję Obywatelską Prawem i Sprawiedliwością i nic więcej nie trzeba zmieniać.
Mam nadzieję, że Gelo nie obrazi się na mnie za to porównanie.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Pacz pan, a ja przegapiłem, że Pollestad to wychowanek Gorzowa i to Staleczka tak go ukształtowała.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
W Szwecji Kacper też średnio.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://www.facebook.com/orlenoilmotorl ... xSdK8fprfl - fajnie, ale mam nadzieję, że relacje z Bartkiem nie będą miały wpływu na ocenę jazdy Martina
Czyli co?
Musimy wygrać w Grudziądzu i ZG?
Musimy wygrać w Grudziądzu i ZG?
Z taką dyspozycją to ja się obawiam o komplet punktów u siebie ze Stalą i Unią.
Szczególnie jeśli Fred jeszcze nie wróci do składu.
Ten skład jest zbyt dziurawy żeby wygrać z kimkolwiek na wyjeździe.
Szczególnie jeśli Fred jeszcze nie wróci do składu.
Ten skład jest zbyt dziurawy żeby wygrać z kimkolwiek na wyjeździe.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ze Stala? Bez Jacka?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Domowe powinniśmy wygrać oba. Ze Stalą i z Unią, ale to za mało niestety.
Klub po raz pierwszy znalazł się w tak trudnym położeniu. Oczywiście - bywały w przeszłości solidne wyzwania stricte sportowe jak rewanż z Rybnikiem czy Gorzowem, albo odbudowanie formy Hampela. Natomiast dziś problem jest dużo bardziej złożony. Wyniki to jedno, strata play-off to będzie oczywiście katastrofa. To ma duże przełożenie na przyszły sezon - teoretycznie poza Lublinem, co już jest przeszkodą, a w obliczu obecnej atmosfery sprzedaży karnetów/biletów nie napędzi. Tematu stadionu nie ma sensu tu zresztą wałkować. Druga kwestia to skomplikowana sytuacja transferowa na 2027, jakby się uprzeć to potrzebujemy 3 zawodników seniorów i juniora ;] Oczywiście to nierealne, niemniej pokazuje skalę dylematów na kolejny sezon. Znowu trochę loteria, choć przyznam, że na 2026 tej loteryjności aż tak nie czułem. No ale o sympatycznym Słowaku nie ma co się rozpisywać, chyba najwięksi sceptycy nie zakładali, że będzie tak źle (fun fact średnia wciąż wyższa od Madsena albo MM155 :) ).
Oczywiście można wszystko zrzucić na winę rządów KO ;) Ale bardziej realnie patrząc, to na wielu obszarach są pożary. Jak zareaguje na to Kępa? Wiemy, że nie jest to druga Marta Półtorak która odejdzie z fochem, niemniej na pewno presja wzrosła. Ilość nieprzychylnych komentarzy też (akurat je*anie klubu na FB jest zabawne trochę, kiedy widać co na torze się dzieje). Jacek Ziółkowski w Magazynie widać było, że całkowicie zdruzgotany, wczoraj pomyślałem nawet, że pewnie zaraz Kuciapa się poda do dymisji. Oby klub przetrwał ten moment (który może potrwać kilka długich miesięcy), bo dużego wsparcia nie będzie z żadnej ze stron.
Oczywiście można wszystko zrzucić na winę rządów KO ;) Ale bardziej realnie patrząc, to na wielu obszarach są pożary. Jak zareaguje na to Kępa? Wiemy, że nie jest to druga Marta Półtorak która odejdzie z fochem, niemniej na pewno presja wzrosła. Ilość nieprzychylnych komentarzy też (akurat je*anie klubu na FB jest zabawne trochę, kiedy widać co na torze się dzieje). Jacek Ziółkowski w Magazynie widać było, że całkowicie zdruzgotany, wczoraj pomyślałem nawet, że pewnie zaraz Kuciapa się poda do dymisji. Oby klub przetrwał ten moment (który może potrwać kilka długich miesięcy), bo dużego wsparcia nie będzie z żadnej ze stron.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Co nas nie zabije to nas wzmocni
Słabo nam zrobił... mocarny początek sezonu. Przed sezonem wszyscy brali pod uwagę, że może być różnie, że Woryna może nie wypalić, że Vaculik zjechał z formą, że juniorzy będą dużo słabsi, że Mateusz nie robi spodziewanego progresu. I gdyby od początku sezonu tak było, to wszyscy by to jakoś w miarę spokojnie przyjęli i zaakceptowali. No tym razem nie pykło. Jedziemy ten sezon na spokojnie itd.
Natomiast ten początek sezonu znów rozbudził duże oczekiwania. Stąd teraz szok jest tak duży i ciężki do przyjęcia.
Dla mnie - z kibicowskiego punktu widzenia - nie byłoby nawet tragedią, gdybyśmy do tych PO nie weszli. Dla mnie najważniejsze jest - po latach hossy - uzyskanie pewnej stabilności na ekstraligowym poziomie. Być nawet raz pod kreską, czy za rok zająć 4 miejsce. Ważne, żebyśmy sobie już w tej ekstralidze żyli, a przyjdą i znów dobre lata.
Oby ten szok ostatnich tygodni nie zachwiał nam tą stabilnością. Oby sponsorzy nie przestraszyli się, że coś się "wali".
Natomiast ten początek sezonu znów rozbudził duże oczekiwania. Stąd teraz szok jest tak duży i ciężki do przyjęcia.
Dla mnie - z kibicowskiego punktu widzenia - nie byłoby nawet tragedią, gdybyśmy do tych PO nie weszli. Dla mnie najważniejsze jest - po latach hossy - uzyskanie pewnej stabilności na ekstraligowym poziomie. Być nawet raz pod kreską, czy za rok zająć 4 miejsce. Ważne, żebyśmy sobie już w tej ekstralidze żyli, a przyjdą i znów dobre lata.
Oby ten szok ostatnich tygodni nie zachwiał nam tą stabilnością. Oby sponsorzy nie przestraszyli się, że coś się "wali".
-
rumburaquee
- Zawodowiec
dannie pisze:Słabo nam zrobił... mocarny początek sezonu. Przed sezonem wszyscy brali pod uwagę, że może być różnie, że Woryna może nie wypalić, że Vaculik zjechał z formą, że juniorzy będą dużo słabsi, że Mateusz nie robi spodziewanego progresu. I gdyby od początku sezonu tak było, to wszyscy by to jakoś w miarę spokojnie przyjęli i zaakceptowali. No tym razem nie pykło. Jedziemy ten sezon na spokojnie itd.
+1
Tak realnie patrząc to juniorów naszych na przyszły sezon powinniśmy zostawić. Polaków też mamy uważam ok (tu trzeba się zdecydować tylko czy Woryna czy Cierniak) Wiem, wiem zaraz dostanę gonga że Mateusz nie robi postępów itd. ale... pamiętajmy też że przyszły sezon jest w Tarnowie. Tam zawsze był tor pod start i to trzeba brać pod uwagę. Średnio w tym widzę Lindgrena, Worynę i właśnie Mateusza, pomimo że to jego domowy tor... czy Bewleya którym się ponoć mocno interesowaliśmy. W tym że z Łodzią nie wyszło jest właśnie największy kłopot na moje oko. U24 oraz obcokrajowcy są do budowania od nowa. Tu pole manewru jest jakie jest. Bez tego Bednara czy tam Pollestada się nie obędzie. No i chyba trzeba zerknąć uważnie na niższą ligę i spróbować zrobić Michelsena bis.
Wiadomo było, że potęga Motoru nie mogła trwać w nieskończoność, i właśnie teraz nadszedł jej kres. Kres potęgi Motoru, a nie kres żużla w Lublinie. Ostatni przypadek to była Unia Leszno, która po serii czterech złotych medali zsunęła się stopniowo do M2E. Nie wiem czy to samo czeka nasz Klub, ale wiadomym jest, że jesteśmy poza górką. Być może skazani będziemy na powtórzenie drogi, jaką przeszliśmy po awansie. Spadku jednak nie przewiduję.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
dannie pisze:Słabo nam zrobił... mocarny początek sezonu. Przed sezonem wszyscy brali pod uwagę, że może być różnie, że Woryna może nie wypalić, że Vaculik zjechał z formą, że juniorzy będą dużo słabsi, że Mateusz nie robi spodziewanego progresu. I gdyby od początku sezonu tak było, to wszyscy by to jakoś w miarę spokojnie przyjęli i zaakceptowali. No tym razem nie pykło. Jedziemy ten sezon na spokojnie itd.
Zdecydowanie tak, dlatego należy to przyjąć na spokojnie. Choć brak play-off wydaje się wciąż trochę niewiarygodny.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Najgorsze w tym momencie byłyby jakieś nerwowe ruchy. Nerwowość to brak pewności w swoje decyzje oraz brak przewidywalności, coś czego sponsorzy nie lubią. Zdecydowanie pożegnalnym się z Vaculem, a jego zastępstwa poszukał ligę niżej. Juniorów bym zostawił.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli Vacul zgarnął bańkę na przygotowania (stawiam, że mniej więcej taka kwota mogła być), to chyba są to najgorzej wydane pieniądze w historii tego klubu xD
Tylko Vaculik był dogadywany pod koniec sezonu 2024, który skończył ze średnią 2,15 a poprzednie 5 sezonów po kolei zapyrkał na ponad 2,2. Kępa ma nosa do transferów ale nikt nie jest w tej kwestii nieomylny.
Ciekawe na co on to wydał ;) może chociaż jakiś ładny obraz kupil czy coś w ten deseń
Haron90 pisze:Zdecydowanie pożegnalnym się z Vaculem, a jego zastępstwa poszukał ligę niżej. Juniorów bym zostawił.
Ten Kvech wydaje się ciekawą opcją (zwłaszcza patrząc perspektywicznie), ale mimo wszystko dość ryzykowną. Douglas byłby pewniejszy, z tym że o niego bije się kilka klubów.
Według Puki (zatem z pewnym dystansem): chcieli Jepsena Jensena ale nie wyszło, starają się o Thomsena, priorytetem Bednar który ma tworzyć parę juniorską z Bańborem. Do tego juniorzy mają zastępować zawodnika u24.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1258558/zuzel-motor-lublin-szuka-kolejnego-lidera-zglosili-sie-do-dwoch-gwiazd
Za czasów tym bardziej słusznie minionych (gdy w Polsce rządził Bierut), piłkarski Motor nazywał się ZKS Stal co wynikało z kwestii przyporządkowania klubów do odpowiednich resortów/gospodarki. Według tego co pisze Puka to szykuje się kolejna Stal w Lublinie.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1258558/zuzel-motor-lublin-szuka-kolejnego-lidera-zglosili-sie-do-dwoch-gwiazd
Za czasów tym bardziej słusznie minionych (gdy w Polsce rządził Bierut), piłkarski Motor nazywał się ZKS Stal co wynikało z kwestii przyporządkowania klubów do odpowiednich resortów/gospodarki. Według tego co pisze Puka to szykuje się kolejna Stal w Lublinie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://x.com/MateuszPuka/status/2070089574219403621 Ponadto mieliśmy starać się o Pollestada, ale nie doszło do skutku.
I chyba według tego temat Nagela też upadł. Skoro miałby być u24 w formie tzw. kevlaru.