JESTESMY W UNII EUROPEJSKIEJ

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#76 Postautor: istred » 6 lipca 2004, o 18:27

Zobaczymy co na to Komisja Europejska.
Teoretycznie piłkarze mogliby ten przepis zaskarżyć i mieliby spore szanse na wygraną, ale UEFA to ogromna organizacja, która ma dużą siłę przebicia i może uczynić rzeczy, które wydają się niemożliwe.

Znając politykę (czytaj głupotę) GKSŻ to może nic nie zmieniać odnośnie obcokrajowców, aż ją ktoś do tego zmusi.
NIe wydaje mi się żeby udało się GKSŻ towi w dalszym czasie ograniczyć ilość zawodników z Unii. Jedyny sensowny sposób jaki widze to ograniczenie KSM. Chociaz jest to bardzo kontrowersyjny przpis, myślę, że przy odpowiednim jego przygotowaniu (np. drużyna może mieć wyższą granice KSM drużyny, jeśli regularnie występuje u nich więcej juniorów) mógłby się sprawdźić.

harry
Trener

#77 Postautor: harry » 6 lipca 2004, o 23:43

To są tylko projekty i jestem spokojny, że te projekty nie wejdą w życie bo godzą w interesy najbardziej zainteresowanych czyli piłkarzy, którzy jak raz dorwali sie do kasy to już nie popuszczą. Do tej pory to Polacy zarabiali kokosy i mała grupa obcych. Teraz dostęp do tej kasy będzie miało dużo więcej zawodników ale za to będzie taniej.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#78 Postautor: wojtek_78 » 7 lipca 2004, o 10:38

harry pisze:To są tylko projekty i jestem spokojny, że te projekty nie wejdą w życie bo godzą w interesy najbardziej zainteresowanych czyli piłkarzy, którzy jak raz dorwali sie do kasy to już nie popuszczą. Do tej pory to Polacy zarabiali kokosy i mała grupa obcych. Teraz dostęp do tej kasy będzie miało dużo więcej zawodników ale za to będzie taniej.

Owszem. W przypadku UEFA mogą zostać odrzucone. Tam przepisami zajmują się prawnicy. A w GKSŻ tworzy się przepis i już. A prawo nasze mądre głowy mają w poważaniu. Można skarżyć, ale znając życie to cała procedura odwoławcza potrwa tyle, że się sezon skończy :lol: