Nasi rywale - 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Nasi rywale - 2023

#76 Postautor: niespokojny » 3 listopada 2022, o 10:11

CKM1946 pisze:Dlaczego w pkt 7 zakładasz ze pomyślał ze nie bylo warto ?

Gość juz lipcu poadpisal papiery , klub zaklepany , wszystko dograne i wywalone jajca. Skad te domysły ?

Zeby zadowolic tych co widzieli u niegi cierpienie. Ja mysle podobnie jak Ty, ze mial wywalone jajca. Szczegolnie jak narobil 3 pkt w Gorzowie a dzien wczesniej smigal bez problemow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

KDS
Junior

#77 Postautor: KDS » 3 listopada 2022, o 18:23

Lądowanie w Świdniku może nie wyszło super, ale przynajmniej klub coś w ogóle zorganizował. Wszyscy inni jak na razie prezentują swoje nabytki postem na facebooku albo w najlepszym wypadku jakimś filmikiem.

blajar
Trener

#78 Postautor: blajar » 3 listopada 2022, o 18:26

Myślę, że Krosno się pokaże i coś ciekawego wymyśli :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#79 Postautor: kibicLBN » 3 listopada 2022, o 20:52

Ale trzeba przyznać, że Wrocław zaprezentował Janowskiego ciekawie.
Co do bólu dupy, to nawet fani mordobicia z Rawicza udowodnili, że przeszkadzają im wyszukane pomysły kolegów z innej klasy rozgrywek. Zenua
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#80 Postautor: Torsen » 3 listopada 2022, o 23:21

Cooper pisze:Mikkel wywinął fikołka a nie klub. Nie wiem czemu na siłę próbujesz tą sytuację odwrócić.

Niczego nie próbuję odwrócić, tylko od początku szukam logicznego wyjaśnienia tego, co wydarzyło się jakby wbrew logice. Z najlepszej drużyny odchodzi najlepszy zawodnik po najlepszym sezonie bez przyczyny. Jasne.
Michelsen wywinął fikołka, jak piszesz, z jakiegoś powodu, bo po czterech latach owocnej współpracy (od awansu do mistrzostwa, od wygrywania w I lidze do wygrywania w GP) takie rzeczy nie dzieją się same z siebie.
Myślę, że po 4 latach jazdy, jaką prezentował, Michelsen mógł oczekiwać postawy bardziej lojalnej, niż ta, z którą się spotkał, czyli wczesnym uzgodnieniem warunków, a następnie kompletną zmianą zasad gry.
Ja wiem i doceniam, że postąpiono tak w interesie Klubu, ale w mojej ocenie to jednak przesada - nie powinno się tak postępować z kluczowymi zawodnikami. A już szczególnie, kiedy publicznie mówi się o etyce w biznesie. To jest niestety groteska.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#81 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 listopada 2022, o 23:28

Torsen pisze:
Cooper pisze:Mikkel wywinął fikołka a nie klub. Nie wiem czemu na siłę próbujesz tą sytuację odwrócić.

Niczego nie próbuję odwrócić, tylko od początku szukam logicznego wyjaśnienia tego, co wydarzyło się jakby wbrew logice. Z najlepszej drużyny odchodzi najlepszy zawodnik po najlepszym sezonie bez przyczyny. Jasne.

Cristiano Ronaldo również odszedł z Realu w momencie, w którym zdobył LM 3x z rzędu. Sportowcy na top poziomie potrzebują po prostu czasami zmiany. Tak bywa.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#82 Postautor: Torsen » 3 listopada 2022, o 23:43

Ale o tym, że zdaniem Michelsena przyczyna leżała po drugiej stronie, możesz przeczytać nawet w jego pożegnaniu w mediach społecznościowych.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#83 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 listopada 2022, o 23:45

Torsen pisze:Ale o tym, że zdaniem Michelsena przyczyna leżała po drugiej stronie, możesz przeczytać nawet w jego pożegnaniu w mediach społecznościowych.

No strony przerzucają się przyczynami. My ich nie znamy i nie poznamy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#84 Postautor: niespokojny » 4 listopada 2022, o 01:08

Torsen pisze:Ale o tym, że zdaniem Michelsena przyczyna leżała po drugiej stronie, możesz przeczytać nawet w jego pożegnaniu w mediach społecznościowych.

Czyli zgadzasz sie ze przyczyna byly pieniadze.

Czyli:
1. Nie starczylo na nowe warunki Michelsena bo wypstrykalismy sie na Zmarzlika
2. Cena za Michelsena w mniemaniu Kępy była nierynkowa

Więc reasumujac, wina była po stronie klubu bo nie chciał dac tyle ile chciał Michelsen.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#85 Postautor: Gelo » 4 listopada 2022, o 08:16

Torsen pisze: Niczego nie próbuję odwrócić, tylko od początku szukam logicznego wyjaśnienia tego, co wydarzyło się jakby wbrew logice.

Może po prostu się nie dogadali? :) Bywa. Ja zawsze trzymam stronę działaczy, bo zawodnicy wielokrotnie pokazywali jakimi potrafią być bydlakami. A działacze - no cóż muszą nimi czasami być...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#86 Postautor: Torsen » 4 listopada 2022, o 09:14

KrzyczącyK1b1c pisze:No strony przerzucają się przyczynami. My ich nie znamy i nie poznamy.

Ale jeden post wyżej sugerowałeś, że do zmiany mogło dojść, "bo sportowcy na tym poziomie potrzebują po prostu czasami zmiany", czyli bez powodu. Z tym polemizuję. Michelsen powodu nie sformułował wprost, ale dał do zrozumienia, że przyczyna leży po drugiej stronie - napisał, że znamy tylko jedną stronę medalu.

niespokojny pisze:Czyli zgadzasz sie ze przyczyna byly pieniadze.

Przyczyną było niedocenienie zawodnika, a ponieważ wszystko przelicza się na pieniądze, a zwłaszcza docenianie osób, które się zatrudnia do jakiejś roboty, to w dużym uproszczeniu można powiedzieć, że przyczyną były pieniądze.
3 lata jazdy na poziomie Łaguty bez kontraktu Łaguty Michelsen przełknął. A w lecie dowiedział się, że przychodzi kolejny delikwent (znowu, do tego momentu jadący na podobnym poziomie, ponadto trzykrotnie pokonany na własnym torze) z kontraktem jeszcze wyższym.
Dyskusja zmierza do nikąd, bo mam wrażenie, że już trzeci raz piszę to samo, starając się tylko coraz bardziej upraszczać. Naprawdę nie pojmuję, jak można wykazywać tak niski poziom empatii i nie rozumieć, jak musiał się w tym momencie poczuć MM.
Kępa działał w interesie Klubu, załatwiając usługi gościa z topu za relatywnie niskie pieniądze, a w każdym razie niskie w stosunku do tego, co za chwilę miał dostać Zmarzlik i o czym Kępa już wiedział. Cwanie wymanewrował przeciwnika, zapominając tylko o tym, że to nie przeciwnik. Michelsen dał się wkręcić i poczuł się wkręcony. Może Wy lubicie tak się czuć. Ja nie lubię, dlatego Michelsena rozumiem i nie mam do niego pretensji, że odszedł pomimo dogadania warunków. Ponadto, publiczne komentarze Prezesa sugerujące, jakoby Mikkel był osobą niepoważną, w tej sytuacji uważam za krzywdzące.

Karamba
Kadrowicz

#87 Postautor: Karamba » 4 listopada 2022, o 09:21

ale tak na poważnie tylko hipotetycznie zakładając ,ze Mikkel zawalił to myślisz ,że by napisał w swoim pożegnaniu ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#88 Postautor: Gelo » 4 listopada 2022, o 09:26

Tylko, że jak się poczuł MM ma w tej chwili marginalne znaczenie. Żadnego znaczenia. Jak będzie trzykrotnym mistrzem świata to się będzie mógł sadzić. Na razie w światowym żużlu jest nikim laudą i prawdopodobnie tak zostanie. Jeździ z najlepszymi dzięki dzikiej karcie. Natomiast prezes jest od tego, żeby dbać o dobro klubu. Ma swoje zasady, które w uproszczeniu polegają na tym, że uścisk dłoni kończy sprawę. Tak było w tym przypadku i trzeba Kubie oddać, że jest w tym konsekwentny. To Mikkelowi zaczęło się wydawać, że jest lepszy niż jest. Momot dorzucił swoje i wyszło jak wyszło. MM ma oczywiście swoje racje, mógł się poczuć niewystarczająco doceniony. Ale to wtedy nie należało przybijać piątki po podwyżce, którą jak większość plotek głosi - dostał. Koniec końców jest pozamiatane, więc daremne żale.

KDS
Junior

#89 Postautor: KDS