MDMP
Ha, a właśnie że już tak nie jest
W obu jeździ się parami tyle tylko, że w MDMP nie ma rezerwowych tylko 3 różne zestawienia pary w jednym zespole (np. w drużynie z numerami 1,2,3 będą to takie pary: 1 + 2, 1 + 3 i 2 +3). Ale chyba mogą się nawzajem zastępować. Generalnie straszna zamota i dalej nie wiem po co to wszystko. Chyba panowie (i panie?) z GKSŻ dwoją się i troją aby uatrakcyjnić rozgrywki
Trochę to przypomina sytuację z DMŚ, które jakiś czas temu stały się zawodami parowymi, choć ja zawsze wolałem konwencję czwórmeczu w tych mistrzostwach. A parami jeździło się w ŚP Mistrzostwach Świata Par...
PS. Szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten nowy regulamin MDMP, więc z góry przepraszam jeśli coś pokręciłem. Trzeba będzie zobaczyć jak to wyjdzie "w praniu"
Jeśli ktoś ma ochotę poczytać o nowej formule MDMP:
http://www.pzm.pl/regulaminy/k_7/errata.pdf
Trochę to przypomina sytuację z DMŚ, które jakiś czas temu stały się zawodami parowymi, choć ja zawsze wolałem konwencję czwórmeczu w tych mistrzostwach. A parami jeździło się w ŚP Mistrzostwach Świata Par...
PS. Szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten nowy regulamin MDMP, więc z góry przepraszam jeśli coś pokręciłem. Trzeba będzie zobaczyć jak to wyjdzie "w praniu"
NO NIESTETY
ale moze wlasnie Krzysieki Szymon sie rozjezdza
za http://www.przegladzuzlowy.pl
Dziś zainaugurowano rozgrywki MDMP. Jedna z rund odbyła się dziś w Rybniku. Zawody nie przyniosły zbyt wielu emocji, kibice mieli okazję oglądać kilka upadków, aczkolwiek niektóre biegi mogły się podobać. Zwycięzcami została drużyna Unii Tarnów, przed Rybnikiem i Częstochową.
Zawody rozpoczęły się od upadku Mateusza Szczepaniaka. Zawodnik ten upadł na pierwszym wirażu w ferworze walki z Markiem Szczyrba. Zawodnikowi na szczęście nic się nie stało tak. W powtórce wygrał Romanek przed Michałem Szczepaniakiem, Szczyrbą i poobijanym Mateuszem Szczepaniakiem, który kolejny raz upada, ale kontynuuje jazdę.
Do kolejnego upadku doszło w biegu trzecim, gdy to przez nikogo nieatakowany Szymon Bałabuch upada na tor. Zawodnik zszedł jednak z toru o własnych siłach.
Jednym z nielicznych biegów, który dostarczył emocji był bieg ósmy. Otóż Krzysztof Bęben startujący z czwartego pola po przegranym starcie na trzecim okrążeniu popisał się dobrym atakiem przy krawężniku i przedostał się na trzecią pozycje. Na tym jednak nie poprzestał i tak oto na wyjściu z ostatniego łuku atakuje Krzysztofa Wronę i ostatecznie przyjeżdża na drugiej pozycji.
Kolejną dobrą walkę kibice mogli obejrzeć w dziewiątym biegu. Przez ponad dwa okrążenia Paweł Miesiąc atakował Michała Szczepaniaka. Na mecie pierwszy zameldował się jednak częstochowianin.
Następnym ciekawym biegiem był bieg jedenasty. Po przegranym starcie Marek Szczyrba ścina do krawężnika i wywalcza sobie drugą pozycję. Przez resztę biegu dzielni broni się przed atakami dobrze dziś dysponowanego Pawła Miesiąca. Rybniczanin nie daje się wyprzedzić i dowozi wraz z Romankiem podwójne zwycięstwo.
W gonitwie czternastej doszło do dość groźnie wyglądającego upadku. Jego bohaterem był bardzo dziś aktywny Paweł Miesiąc. Zawodnik upadł na drugim okrążeniu próbując pokonać pierwszy łuk. Tym razem również zawodnikowi nic się nie stało.
Zawody ogólnie nie dostarczyÅ‚y zebranym kibicom zbyt wielu emocji. Bez wÄ…tpienia najlepszÄ… drużynÄ… byÅ‚a Unia Tarnów – zwyciÄ™zca dzisiejszych zawodów. Również nie najgorzej pokazaÅ‚ siÄ™ przed swojÄ… publicznoÅ›ciÄ… miejscowy RKM. Pozostali zawodnicy prezentowali bardzo różny poziom, a ich niejednokrotnie sÅ‚abe wyniki powodowane byÅ‚y brakami sprzÄ™towymi...
Bieg po biegu:
1. Romanek, Mi. Szczepaniak, Szczyrba, Mt. Szczepaniak (67,50)
2. Kołodziej, Rempała, Wielemborek, Bęben (66,49)
3. Miesiąc, Micał, Wrona, Bałabuch (u4) (67,76)
4. Szczyrba, Druchniak, Wielemborek, Bęben (68,05)
5. Baran, Kołodziej, Pruncal, Micał (69,88)
6. Mt. Szczepaniak, Ciura, Wrona, Bałabuch (68,89)
7. Rempałą, Romanek, Baran, Druchniak (67,39)
8. Wielemborek, Bęben, Wrona, Bałabuch (70,71)
9. Mi. Szczepaniak, Miesiąc, Micał, Ciura (d4) (68,59)
10. Rempała, Baran, Wrona, Bałabuch (68,53)
11. Romanek, Szczyrba, MiesiÄ…c, Pruncal (68,95)
12. Mi. Szczepaniak, Ciura, Wielemborek, Bęben (69,08)
13. Romanek, Szczyrba, Wrona, Bałabuch (69,43)
14. Micał, Wielemborek, Bęben, Miesiąc (w) (71,79)
15. Kołodziej, Rampała, Mi. Szczepaniak, Mt. Szczepaniak (u4) (68,56)
I Unia Tarnów – 24 pkt
7. Marcin Rempała 10+2 (2*,3,3,2*)
8. Janusz Kołodziej 8+1 (3,2*,3)
9. Paweł Baran 6+1 (3,1,2*)
II RKM Rybnik 21 pkt
1. Åukasz Romanek 11 (3,2,3,3)
2. Marek Szczyrba 8+2 (1,3,2*,2*)
3. Wojciech Druchniak 2+1 (2*,0,-)
III Włókniarz Częstochowa 16 pkt
4. Michał Szczepaniak 9 (2,3,3,1)
5. Mateusz Szczepaniak 3 (0,3,u4)
6. Michał Ciura 4+2 (2*,d4,2*)
IV MPF Rzeszów 13 pkt
13. Paweł Miesiąc 6 (3,2,1,w)
14. Marian Micał 5+1 (2*,0,3)
15. Piotr Pruncal 2 (1,1,0)
V KSÅ» Krosno 11 pkt
10. Rafał Wielemborek 8 (1,1,3,1,2)
11. Krzysztof Bęben 3+1 (0,0,2*,0,1)
VI TÅ» Simpa Lublin 5 pkt
16. Szymon Bałabuch 0 (u4,0,0,0,0)
17. Krzysztof Wrona 5 (1,1,1,1,1)
Widzów: ok. 350
Sędziował: Jan Banasiak
NCD: Janusz Kołodziej 66,49s. II bieg.
za http://www.przegladzuzlowy.pl
Dziś zainaugurowano rozgrywki MDMP. Jedna z rund odbyła się dziś w Rybniku. Zawody nie przyniosły zbyt wielu emocji, kibice mieli okazję oglądać kilka upadków, aczkolwiek niektóre biegi mogły się podobać. Zwycięzcami została drużyna Unii Tarnów, przed Rybnikiem i Częstochową.
Zawody rozpoczęły się od upadku Mateusza Szczepaniaka. Zawodnik ten upadł na pierwszym wirażu w ferworze walki z Markiem Szczyrba. Zawodnikowi na szczęście nic się nie stało tak. W powtórce wygrał Romanek przed Michałem Szczepaniakiem, Szczyrbą i poobijanym Mateuszem Szczepaniakiem, który kolejny raz upada, ale kontynuuje jazdę.
Do kolejnego upadku doszło w biegu trzecim, gdy to przez nikogo nieatakowany Szymon Bałabuch upada na tor. Zawodnik zszedł jednak z toru o własnych siłach.
Jednym z nielicznych biegów, który dostarczył emocji był bieg ósmy. Otóż Krzysztof Bęben startujący z czwartego pola po przegranym starcie na trzecim okrążeniu popisał się dobrym atakiem przy krawężniku i przedostał się na trzecią pozycje. Na tym jednak nie poprzestał i tak oto na wyjściu z ostatniego łuku atakuje Krzysztofa Wronę i ostatecznie przyjeżdża na drugiej pozycji.
Kolejną dobrą walkę kibice mogli obejrzeć w dziewiątym biegu. Przez ponad dwa okrążenia Paweł Miesiąc atakował Michała Szczepaniaka. Na mecie pierwszy zameldował się jednak częstochowianin.
Następnym ciekawym biegiem był bieg jedenasty. Po przegranym starcie Marek Szczyrba ścina do krawężnika i wywalcza sobie drugą pozycję. Przez resztę biegu dzielni broni się przed atakami dobrze dziś dysponowanego Pawła Miesiąca. Rybniczanin nie daje się wyprzedzić i dowozi wraz z Romankiem podwójne zwycięstwo.
W gonitwie czternastej doszło do dość groźnie wyglądającego upadku. Jego bohaterem był bardzo dziś aktywny Paweł Miesiąc. Zawodnik upadł na drugim okrążeniu próbując pokonać pierwszy łuk. Tym razem również zawodnikowi nic się nie stało.
Zawody ogólnie nie dostarczyÅ‚y zebranym kibicom zbyt wielu emocji. Bez wÄ…tpienia najlepszÄ… drużynÄ… byÅ‚a Unia Tarnów – zwyciÄ™zca dzisiejszych zawodów. Również nie najgorzej pokazaÅ‚ siÄ™ przed swojÄ… publicznoÅ›ciÄ… miejscowy RKM. Pozostali zawodnicy prezentowali bardzo różny poziom, a ich niejednokrotnie sÅ‚abe wyniki powodowane byÅ‚y brakami sprzÄ™towymi...
Bieg po biegu:
1. Romanek, Mi. Szczepaniak, Szczyrba, Mt. Szczepaniak (67,50)
2. Kołodziej, Rempała, Wielemborek, Bęben (66,49)
3. Miesiąc, Micał, Wrona, Bałabuch (u4) (67,76)
4. Szczyrba, Druchniak, Wielemborek, Bęben (68,05)
5. Baran, Kołodziej, Pruncal, Micał (69,88)
6. Mt. Szczepaniak, Ciura, Wrona, Bałabuch (68,89)
7. Rempałą, Romanek, Baran, Druchniak (67,39)
8. Wielemborek, Bęben, Wrona, Bałabuch (70,71)
9. Mi. Szczepaniak, Miesiąc, Micał, Ciura (d4) (68,59)
10. Rempała, Baran, Wrona, Bałabuch (68,53)
11. Romanek, Szczyrba, MiesiÄ…c, Pruncal (68,95)
12. Mi. Szczepaniak, Ciura, Wielemborek, Bęben (69,08)
13. Romanek, Szczyrba, Wrona, Bałabuch (69,43)
14. Micał, Wielemborek, Bęben, Miesiąc (w) (71,79)
15. Kołodziej, Rampała, Mi. Szczepaniak, Mt. Szczepaniak (u4) (68,56)
I Unia Tarnów – 24 pkt
7. Marcin Rempała 10+2 (2*,3,3,2*)
8. Janusz Kołodziej 8+1 (3,2*,3)
9. Paweł Baran 6+1 (3,1,2*)
II RKM Rybnik 21 pkt
1. Åukasz Romanek 11 (3,2,3,3)
2. Marek Szczyrba 8+2 (1,3,2*,2*)
3. Wojciech Druchniak 2+1 (2*,0,-)
III Włókniarz Częstochowa 16 pkt
4. Michał Szczepaniak 9 (2,3,3,1)
5. Mateusz Szczepaniak 3 (0,3,u4)
6. Michał Ciura 4+2 (2*,d4,2*)
IV MPF Rzeszów 13 pkt
13. Paweł Miesiąc 6 (3,2,1,w)
14. Marian Micał 5+1 (2*,0,3)
15. Piotr Pruncal 2 (1,1,0)
V KSÅ» Krosno 11 pkt
10. Rafał Wielemborek 8 (1,1,3,1,2)
11. Krzysztof Bęben 3+1 (0,0,2*,0,1)
VI TÅ» Simpa Lublin 5 pkt
16. Szymon Bałabuch 0 (u4,0,0,0,0)
17. Krzysztof Wrona 5 (1,1,1,1,1)
Widzów: ok. 350
Sędziował: Jan Banasiak
NCD: Janusz Kołodziej 66,49s. II bieg.
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!
Ja-Jacek pisze:Moje gratulacje dla znakomitego Wrony za regularność i punktowanie w każdym biegu...![]()
![]()
Bałabuch tez regularny
![]()
Forma w sam raz na Lotos
Wsiądź na motocykl, dojedź do mety i wówczas sie smiej...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
meesha pisze:Ha, a właśnie że już tak nie jestW obu jeździ się parami tyle tylko, że w MDMP nie ma rezerwowych tylko 3 różne zestawienia pary w jednym zespole (np. w drużynie z numerami 1,2,3 będą to takie pary: 1 + 2, 1 + 3 i 2 +3). Ale chyba mogą się nawzajem zastępować. Generalnie straszna zamota i dalej nie wiem po co to wszystko. Chyba panowie (i panie?) z GKSŻ dwoją się i troją aby uatrakcyjnić rozgrywki
![]()
Ups
Faktycznie strasznie to teraz wszystko zamotane. A co gorsza ograniczają możliwość startów juniorom. W starych przepisach mogło pojechać sobie pare kółek 4/5 juniorów, a teraz
Nawet jakbyśmy chcieli wypożyczyć P.Barana przed meczem z Lotosem to chyba już nie możemy.
Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Powiedzmy sobie szczerze, gdyby Ci zawodnicy mieli talent i papiery na jazdę to prezentowaliby o wiele wyższy poziom.I nie jest wcale usprawiedliwieniem to ,że czasem nie mają na czym jeździć.Wrona kilka lat po zdaniu licencji i praktycznie zero postępów.Same chęci nie wystarczą, trzeba mieć jeszcze w tym sporcie trochę talentu takiego choćby jakiego ma Jeleń czy też miał Trumiński.Szkoda tylko, że w ich przypadku z kolei sam talent nie wystarcza...
Dobromir pisze:W 100% się z tobą zgadzam Ja też nie widze talentu do żużla ani w Bałabuchu ani we Wronie bo weźmy np takiego Marcina Rempałe jak sobie przypomne jak jeździł rok temu a jak teraz od razu widac ze gość nie jest szewcem.
Jakby Wrona lub Szymon mieli okazje chocby nawet potrenowac na takim sprzecie jaki ma Reampala to nie boj sie progresja wynikow by byla. A na tych gratach co oni trenuja to mozna sie co najwyzej pobawic badz poscigac ze slimakami.
Dobromir pisze:W 100% się z tobą zgadzam Ja też nie widze talentu do żużla ani w Bałabuchu ani we Wronie bo weźmy np takiego Marcina Rempałe jak sobie przypomne jak jeździł rok temu a jak teraz od razu widac ze gość nie jest szewcem.
Zauwaz ze Rempala pojezdzil troche w l lidze wsrod klasowych zawodnikow, a Balabuch i Wrona maja na koncie tylko nieliczne wystepy i to w wiekszosci w mlodziezowych turniejach. Poza tym sprzet na jakim jedzie Rampala jest nieporownywalny z naszymi "osiolkami".
Cytat ze strony RKM Rybnik:
"Nieco ożywienia wprowadził wyścig VIII w którym Krzysztof Bęben, który dzięki ambitnej postawie wyprzedził na dystansie obu rywali z Lublina, natomiast podekscytowany prowadzeniem Rafał Wielemborek nie zauważył "szachownicy" i przejechał pięć okrążeń."
Jak widac nasi zawodnicy powalczyli przynajmniej w jednym biegu
"Nieco ożywienia wprowadził wyścig VIII w którym Krzysztof Bęben, który dzięki ambitnej postawie wyprzedził na dystansie obu rywali z Lublina, natomiast podekscytowany prowadzeniem Rafał Wielemborek nie zauważył "szachownicy" i przejechał pięć okrążeń."
Jak widac nasi zawodnicy powalczyli przynajmniej w jednym biegu