MDMP

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#2 Postautor: meesha » 20 maja 2004, o 15:44

Hmm, nawet nie mamy pełnego składu na juniorski czwórmecz :( Ale nic to, chłopaki na pewno powalczą... A tak przy okazji pytanie mi się nasuwa: szykuje się ktoś do zdawania licencji / certyfikatu (czy jak to się tam teraz nazywa) czy w tym sezonie nic takiego nie ma w planach?

meesha
Trener
Kontakt:

#4 Postautor: meesha » 20 maja 2004, o 15:56

Gawrzyk pisze:to jest wlasnie pelny sklad bo zmienily sie zasady MDMP i druzyna liczy 3 zawodnikow

No i znowu coś przespałem. Nie nadążam za zmianami w polskim żużlu :lol: Tylko tak nie za bardzo czaję czym się teraz różnią MMPPK i MDMP :?: :roll:

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#5 Postautor: Dobromir » 20 maja 2004, o 16:23

Dobrze ze chłopaki jadą bo będzie wiadomo kto leci ze składu na Wybrzeże :D a wybór jest ciężki

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#6 Postautor: Scream » 20 maja 2004, o 16:29

szykuje siÄ™ ktoÅ› do zdawania licencji / certyfikatu (czy jak to siÄ™ tam teraz nazywa)

nawiazujac do zmian w naszym zuzlu to chyba czas skonczyc z tymi egzaminami na zuzlowca. Papierkowa robota ktora nic nie udowadnia i do niczego nie jest potrzebna

Sober
Senior

#7 Postautor: Sober » 20 maja 2004, o 17:34

No to sobie chlopaki troche pojeżdżą. Im więcej tym lepiej.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#8 Postautor: Apocalips » 20 maja 2004, o 19:08

meesha pisze:...Tylko tak nie za bardzo czaję czym się teraz różnią MMPPK i MDMP :?: :roll: ....

Tym, że w MMPPK jeździ się parami a w MDMP jedna osoba z jednej drużyny :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

meesha
Trener
Kontakt:

#9 Postautor: meesha » 20 maja 2004, o 19:37

Ha, a właśnie że już tak nie jest :P W obu jeździ się parami tyle tylko, że w MDMP nie ma rezerwowych tylko 3 różne zestawienia pary w jednym zespole (np. w drużynie z numerami 1,2,3 będą to takie pary: 1 + 2, 1 + 3 i 2 +3). Ale chyba mogą się nawzajem zastępować. Generalnie straszna zamota i dalej nie wiem po co to wszystko. Chyba panowie (i panie?) z GKSŻ dwoją się i troją aby uatrakcyjnić rozgrywki :lol:
Trochę to przypomina sytuację z DMŚ, które jakiś czas temu stały się zawodami parowymi, choć ja zawsze wolałem konwencję czwórmeczu w tych mistrzostwach. A parami jeździło się w ŚP Mistrzostwach Świata Par...

PS. Szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten nowy regulamin MDMP, więc z góry przepraszam jeśli coś pokręciłem. Trzeba będzie zobaczyć jak to wyjdzie "w praniu"

Jeśli ktoś ma ochotę poczytać o nowej formule MDMP:
http://www.pzm.pl/regulaminy/k_7/errata.pdf

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#10 Postautor: Dobromir » 20 maja 2004, o 20:05

Bałabuch u,0,0,0,0
Wrona 1,1,1,1,1
Krzysiek całkiem niezły występ :) ale porażka z krzysztofem bębnem to już chyba przesada

Sober
Senior

#11 Postautor: Sober » 20 maja 2004, o 20:43

No to teraz jeżeli na mecz z Gdańskiem wyzdrowieje jeden z podstawowych juniorów bierzemy Krzysia Wrone. :) Ktoś wie dlaczego nie jechał Kosińki? :?

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#12 Postautor: Przemas » 20 maja 2004, o 23:18

No to niezle dali chlopaki :oops: :?
Liczylem ze powalcza chociarz z krosnem!

Dawid i Jelen wracajcie szybko :P

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#13 Postautor: :Radim: » 20 maja 2004, o 23:19

NO NIESTETY :? ale moze wlasnie Krzysieki Szymon sie rozjezdza :twisted:

za http://www.przegladzuzlowy.pl

Dziś zainaugurowano rozgrywki MDMP. Jedna z rund odbyła się dziś w Rybniku. Zawody nie przyniosły zbyt wielu emocji, kibice mieli okazję oglądać kilka upadków, aczkolwiek niektóre biegi mogły się podobać. Zwycięzcami została drużyna Unii Tarnów, przed Rybnikiem i Częstochową.

Zawody rozpoczęły się od upadku Mateusza Szczepaniaka. Zawodnik ten upadł na pierwszym wirażu w ferworze walki z Markiem Szczyrba. Zawodnikowi na szczęście nic się nie stało tak. W powtórce wygrał Romanek przed Michałem Szczepaniakiem, Szczyrbą i poobijanym Mateuszem Szczepaniakiem, który kolejny raz upada, ale kontynuuje jazdę.

Do kolejnego upadku doszło w biegu trzecim, gdy to przez nikogo nieatakowany Szymon Bałabuch upada na tor. Zawodnik zszedł jednak z toru o własnych siłach.

Jednym z nielicznych biegów, który dostarczył emocji był bieg ósmy. Otóż Krzysztof Bęben startujący z czwartego pola po przegranym starcie na trzecim okrążeniu popisał się dobrym atakiem przy krawężniku i przedostał się na trzecią pozycje. Na tym jednak nie poprzestał i tak oto na wyjściu z ostatniego łuku atakuje Krzysztofa Wronę i ostatecznie przyjeżdża na drugiej pozycji.

Kolejną dobrą walkę kibice mogli obejrzeć w dziewiątym biegu. Przez ponad dwa okrążenia Paweł Miesiąc atakował Michała Szczepaniaka. Na mecie pierwszy zameldował się jednak częstochowianin.

Następnym ciekawym biegiem był bieg jedenasty. Po przegranym starcie Marek Szczyrba ścina do krawężnika i wywalcza sobie drugą pozycję. Przez resztę biegu dzielni broni się przed atakami dobrze dziś dysponowanego Pawła Miesiąca. Rybniczanin nie daje się wyprzedzić i dowozi wraz z Romankiem podwójne zwycięstwo.

W gonitwie czternastej doszło do dość groźnie wyglądającego upadku. Jego bohaterem był bardzo dziś aktywny Paweł Miesiąc. Zawodnik upadł na drugim okrążeniu próbując pokonać pierwszy łuk. Tym razem również zawodnikowi nic się nie stało.

Zawody ogólnie nie dostarczyÅ‚y zebranym kibicom zbyt wielu emocji. Bez wÄ…tpienia najlepszÄ… drużynÄ… byÅ‚a Unia Tarnów – zwyciÄ™zca dzisiejszych zawodów. Również nie najgorzej pokazaÅ‚ siÄ™ przed swojÄ… publicznoÅ›ciÄ… miejscowy RKM. Pozostali zawodnicy prezentowali bardzo różny poziom, a ich niejednokrotnie sÅ‚abe wyniki powodowane byÅ‚y brakami sprzÄ™towymi...

Bieg po biegu:
1. Romanek, Mi. Szczepaniak, Szczyrba, Mt. Szczepaniak (67,50)
2. Kołodziej, Rempała, Wielemborek, Bęben (66,49)
3. Miesiąc, Micał, Wrona, Bałabuch (u4) (67,76)
4. Szczyrba, Druchniak, Wielemborek, Bęben (68,05)
5. Baran, Kołodziej, Pruncal, Micał (69,88)
6. Mt. Szczepaniak, Ciura, Wrona, Bałabuch (68,89)
7. Rempałą, Romanek, Baran, Druchniak (67,39)
8. Wielemborek, Bęben, Wrona, Bałabuch (70,71)
9. Mi. Szczepaniak, Miesiąc, Micał, Ciura (d4) (68,59)
10. Rempała, Baran, Wrona, Bałabuch (68,53)
11. Romanek, Szczyrba, MiesiÄ…c, Pruncal (68,95)
12. Mi. Szczepaniak, Ciura, Wielemborek, Bęben (69,08)
13. Romanek, Szczyrba, Wrona, Bałabuch (69,43)
14. Micał, Wielemborek, Bęben, Miesiąc (w) (71,79)
15. Kołodziej, Rampała, Mi. Szczepaniak, Mt. Szczepaniak (u4) (68,56)

I Unia Tarnów – 24 pkt
7. Marcin Rempała 10+2 (2*,3,3,2*)
8. Janusz Kołodziej 8+1 (3,2*,3)
9. Paweł Baran 6+1 (3,1,2*)

II RKM Rybnik 21 pkt
1. Łukasz Romanek 11 (3,2,3,3)
2. Marek Szczyrba 8+2 (1,3,2*,2*)
3. Wojciech Druchniak 2+1 (2*,0,-)

III Włókniarz Częstochowa 16 pkt
4. Michał Szczepaniak 9 (2,3,3,1)
5. Mateusz Szczepaniak 3 (0,3,u4)
6. Michał Ciura 4+2 (2*,d4,2*)

IV MPF Rzeszów 13 pkt
13. Paweł Miesiąc 6 (3,2,1,w)
14. Marian Micał 5+1 (2*,0,3)
15. Piotr Pruncal 2 (1,1,0)

V KSÅ» Krosno 11 pkt
10. Rafał Wielemborek 8 (1,1,3,1,2)
11. Krzysztof Bęben 3+1 (0,0,2*,0,1)

VI TÅ» Simpa Lublin 5 pkt
16. Szymon Bałabuch 0 (u4,0,0,0,0)
17. Krzysztof Wrona 5 (1,1,1,1,1)

Widzów: ok. 350
Sędziował: Jan Banasiak
NCD: Janusz Kołodziej 66,49s. II bieg.
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#14 Postautor: Ja-Jacek » 21 maja 2004, o 08:59

Moje gratulacje dla znakomitego Wrony za regularność i punktowanie w każdym biegu... :oops: :oops: :oops: Bałabuch tez regularny :!:
Forma w sam raz na Lotos :twisted:
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#15 Postautor: Maxx » 21 maja 2004, o 09:13

Ja-Jacek pisze:Moje gratulacje dla znakomitego Wrony za regularność i punktowanie w każdym biegu... :oops: :oops: :oops: Bałabuch tez regularny :!:
Forma w sam raz na Lotos :twisted:

Wsiądź na motocykl, dojedź do mety i wówczas sie smiej...

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#16 Postautor: Apocalips » 21 maja 2004, o 09:19

meesha pisze:Ha, a właśnie że już tak nie jest :P W obu jeździ się parami tyle tylko, że w MDMP nie ma rezerwowych tylko 3 różne zestawienia pary w jednym zespole (np. w drużynie z numerami 1,2,3 będą to takie pary: 1 + 2, 1 + 3 i 2 +3). Ale chyba mogą się nawzajem zastępować. Generalnie straszna zamota i dalej nie wiem po co to wszystko. Chyba panowie (i panie?) z GKSŻ dwoją się i troją aby uatrakcyjnić rozgrywki :lol:
Trochę to przypomina sytuację z DMŚ, które jakiś czas temu stały się zawodami parowymi, choć ja zawsze wolałem konwencję czwórmeczu w tych mistrzostwach. A parami jeździło się w ŚP Mistrzostwach Świata Par...

PS. Szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten nowy regulamin MDMP, więc z góry przepraszam jeśli coś pokręciłem. Trzeba będzie zobaczyć jak to wyjdzie "w praniu"

Jeśli ktoś ma ochotę poczytać o nowej formule MDMP:
http://www.pzm.pl/regulaminy/k_7/errata.pdf

Ups :oops: Nie nadążam za GKSŻ :wink:
Faktycznie strasznie to teraz wszystko zamotane. A co gorsza ograniczają możliwość startów juniorom. W starych przepisach mogło pojechać sobie pare kółek 4/5 juniorów, a teraz :?: :?
Nawet jakbyśmy chcieli wypożyczyć P.Barana przed meczem z Lotosem to chyba już nie możemy.

Pozdrawiam :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#17 Postautor: Dobromir » 21 maja 2004, o 12:32

Niestety już nie ale i tak nie sądze zeby unia go nam wypożyczyła

Awatar użytkownika
ozzyman

#18 Postautor: ozzyman » 21 maja 2004, o 17:59

Powiedzmy sobie szczerze, gdyby Ci zawodnicy mieli talent i papiery na jazdę to prezentowaliby o wiele wyższy poziom.I nie jest wcale usprawiedliwieniem to ,że czasem nie mają na czym jeździć.Wrona kilka lat po zdaniu licencji i praktycznie zero postępów.Same chęci nie wystarczą, trzeba mieć jeszcze w tym sporcie trochę talentu takiego choćby jakiego ma Jeleń czy też miał Trumiński.Szkoda tylko, że w ich przypadku z kolei sam talent nie wystarcza...

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#19 Postautor: Dobromir » 21 maja 2004, o 18:24

W 100% się z tobą zgadzam Ja też nie widze talentu do żużla ani w Bałabuchu ani we Wronie bo weźmy np takiego Marcina Rempałe jak sobie przypomne jak jeździł rok temu a jak teraz od razu widac ze gość nie jest szewcem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#21 Postautor: $korzen$ » 21 maja 2004, o 19:57

Dobromir pisze:W 100% się z tobą zgadzam Ja też nie widze talentu do żużla ani w Bałabuchu ani we Wronie bo weźmy np takiego Marcina Rempałe jak sobie przypomne jak jeździł rok temu a jak teraz od razu widac ze gość nie jest szewcem.

Jakby Wrona lub Szymon mieli okazje chocby nawet potrenowac na takim sprzecie jaki ma Reampala to nie boj sie progresja wynikow by byla. A na tych gratach co oni trenuja to mozna sie co najwyzej pobawic badz poscigac ze slimakami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#22 Postautor: istred » 21 maja 2004, o 21:03

Dobromir pisze:W 100% się z tobą zgadzam Ja też nie widze talentu do żużla ani w Bałabuchu ani we Wronie bo weźmy np takiego Marcina Rempałe jak sobie przypomne jak jeździł rok temu a jak teraz od razu widac ze gość nie jest szewcem.

Zauwaz ze Rempala pojezdzil troche w l lidze wsrod klasowych zawodnikow, a Balabuch i Wrona maja na koncie tylko nieliczne wystepy i to w wiekszosci w mlodziezowych turniejach. Poza tym sprzet na jakim jedzie Rampala jest nieporownywalny z naszymi "osiolkami".

Sober
Senior

#23 Postautor: Sober » 21 maja 2004, o 21:10

Fakt, faktem, brak sprzętu to główna przyczyna, że nasi juniorzy tak słabo sie spisują. Może po prostu mają talent, ale nie mają sprzętu? Trzeba by zainwestowac w jeden silnik, dac pojezdzic kazdemu i by sie okazalo, ktorego z nich tak naprawde trzeba sponsorowac.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#25 Postautor: istred » 22 maja 2004, o 17:08

Cytat ze strony RKM Rybnik:
"Nieco ożywienia wprowadził wyścig VIII w którym Krzysztof Bęben, który dzięki ambitnej postawie wyprzedził na dystansie obu rywali z Lublina, natomiast podekscytowany prowadzeniem Rafał Wielemborek nie zauważył "szachownicy" i przejechał pięć okrążeń."

Jak widac nasi zawodnicy powalczyli przynajmniej w jednym biegu :D