Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Monter_77

#101 Postautor: Monter_77 » 29 marca 2006, o 20:08

Koper pisze:Ku przestrodze, czyli co zrobic aby podobna sytuacja nie powtorzyla sie w przypadku Stadionu Miejskiego...
Kurier z 29.03.2006

WIADOMOÅšCI: Miliony utopione przez miasto

LUBLIN WŁADZE LUBLINA WCIĄŻ MARNUJĄ PUBLICZNE PIENIĄDZE

9-11 mln zł ma jeszcze pochłonąć dokończenie prac związanych z przebudową hali wielofunkcyjnej na Globusie.
...
Trwająca od 1999 r. przebudowa hali na Globusie pochłonęła do tej pory ok. 31 mln zł. Pierwotne plany sprzed siedmiu lat mówiły tylko o zadaszeniu lodowiska. Koszt inwestycji szacowano wówczas na 11 mln zł. Później pojawił się pomysł na kompleksowy obiekt widowiskowo-sportowy. Koszty jego budowy miały nie przekroczyć 26 mln zł. Ale ostatecznie sięgną ponad 40 mln zł. JAXA

Gotow jestem sie zalozyc o symbolicznego litra wodki , ze przebudowa stadionu bedzie przebiegala podobnie, czyli dluzej i drozej niz zaklada to obecny projekt.
Chyba, ze... w jesiennych wyborach wreszcie podziekujemy Pruszonowi i jego ekipie.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#102 Postautor: sadychor » 29 marca 2006, o 20:51

K**wa mać, ja w życiu nie byłem na tym zakichanym Globusie :roll: I co lepsze - nie wybieram się tam. Ciekawe ile jest jeszcze osób z moim "schorzeniem" pod tytułem "mam gdzieś lodowisko-hale im. nadprezydenta P." :?:

Koper
Trener
Kontakt:

#103 Postautor: Koper » 29 marca 2006, o 21:10

Monter_77 pisze:Gotow jestem sie zalozyc o symbolicznego litra wodki , ze przebudowa stadionu bedzie przebiegala podobnie, czyli dluzej i drozej niz zaklada to obecny projekt.
Chyba, ze... w jesiennych wyborach wreszcie podziekujemy Pruszonowi i jego ekipie.
Nawet juz miasto wie jak to robic, to proste: dzielimy budowe na jak najwiecej etapow a pozniej do kazdego etapu rozpisujemy nowy przetarg na wykonawce...

Awatar użytkownika
Monter_77

#104 Postautor: Monter_77 » 29 marca 2006, o 23:54

sadychor pisze:K**wa mać, ja w życiu nie byłem na tym zakichanym Globusie :roll: I co lepsze - nie wybieram się tam. Ciekawe ile jest jeszcze osób z moim "schorzeniem" pod tytułem "mam gdzieś lodowisko-hale im. nadprezydenta P." :?:

To jest schorzenie i to powazne.
Ja sam choc Montex jest dla mnie nr 1 na zawsze to troche czasu i pracy poswiecilem LKZ-owi i TZ-owi i licze na to ze niedlugo bedzie w Lublinie Ekstraliga zuzlowa, a i pilkarzom Motoru tez zycze wszystkiego najlepszego (awansu do Ekstaklasy).
No coz sa ludzie i ludziska...
:(
pozdro dla wszystkich bez klapek na oczach!
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#105 Postautor: sadychor » 30 marca 2006, o 01:23

Monter_77 pisze:Ja sam choc Montex jest dla mnie nr 1 na zawsze to troche czasu i pracy poswiecilem LKZ-owi i TZ-owi i licze na to ze niedlugo bedzie w Lublinie Ekstraliga zuzlowa, a i pilkarzom Motoru tez zycze wszystkiego najlepszego (awansu do Ekstaklasy).

Się kompletnie nie zrozumieliśmy. Fanatykiem nie jestem, koniem tym bardziej.
A więc skoro Montex będzie miał gdzie grać w Lublinie to już można puścić w niepamięć wszystko i powiedzieć, że ekipa z ratusza jest spox gitara :?: Klapki mówisz :?: :?

Koper
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: Koper » 30 marca 2006, o 02:27

sadychor pisze:K**wa mać, ja w życiu nie byłem na tym zakichanym Globusie :roll: I co lepsze - nie wybieram się tam. Ciekawe ile jest jeszcze osób z moim "schorzeniem" pod tytułem "mam gdzieś lodowisko-hale im. nadprezydenta P." :?:
Osobiscie bardzo lubie pojezdzic na lodowisku na Globusie.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#107 Postautor: Lublin_Fan » 30 marca 2006, o 10:16

Ja byłem raz. Zdecydowanie za ślisko jak na moje umiejętności.

Pozdr.

meridol

#108 Postautor: meridol » 30 marca 2006, o 14:45

z uwagi na dzisiejsze wydarzenia na stadionie proponuje do projektu dopisac ZAPORĘ lub jakis betonowy wał przeciwpowodziowy od strony rzeki !!!!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#109 Postautor: Torsen » 30 marca 2006, o 14:58

Panowie, nie zapomnijcie o uniwersalnej nauce płynącej z przykrych doświadczeń innych osób: jak wał przecieka, to trzeba go obłożyć workami z piaskiem.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#110 Postautor: Nazir » 30 marca 2006, o 15:01

Byłem dzisiaj chwile na stadionie... tragicznie to wygląda. Nie wiem czy uda sie przeprowadzić inauguracje w terminie... :(

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#111 Postautor: GIGI » 30 marca 2006, o 16:14

Monter_77 pisze:Gotow jestem sie zalozyc o symbolicznego litra wodki , ze przebudowa stadionu bedzie przebiegala podobnie, czyli dluzej i drozej niz zaklada to obecny projekt.

OOO trafiles w sedno sprawy !!

facett

d

#112 Postautor: facett » 30 marca 2006, o 16:21

ciekawe czy dalej nasi geniusze beda ladowac w ten zabytek miliony zlotych.trzebaby poglebic dno i zrobic zabezpieczenia by obiekt nie byl zalewany a to kolejne miliony.bo bo co ladowac tyle baniek w obiekt gdzie :
-jest malo miejsca
-gdzie beda ogromne koszty wzgledem stabdardu
-gdzie istanieje duza grozba zalewania

przeciez to czysty debilizm

rb

#113 Postautor: rb » 30 marca 2006, o 17:50

W Krosnie maja chyba troszeczke gorzej:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=114856

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#114 Postautor: Carew » 30 marca 2006, o 17:57

A nie można zrobić jak ktoś zasugerował w komentarzach do tego artukułu, polać tor benzyną i podpalić może coś to da.
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 4832&kom=1
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: bkapusta » 30 marca 2006, o 18:03

Carew pisze:A nie można zrobić jak ktoś zasugerował w komentarzach do tego artukułu, polać tor benzyną i podpalić może coś to da.

Hyhyhyhyhyhy.

Troche powagi, to jest powodz, wylala rzeka. Moze nie doslownie ale jednak. To nie jest mokry tor tylko woda z rzeki, wylejesz to wleje sie nowa :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#116 Postautor: Carew » 30 marca 2006, o 18:22

bkapusta pisze:
Carew pisze:A nie można zrobić jak ktoś zasugerował w komentarzach do tego artukułu, polać tor benzyną i podpalić może coś to da.

Hyhyhyhyhyhy.

Troche powagi, to jest powodz, wylala rzeka. Moze nie doslownie ale jednak. To nie jest mokry tor tylko woda z rzeki, wylejesz to wleje sie nowa :)

Nie mówię żeby teraz to zrobić, tylko jak wypompują wodę a przez nastepne dni tor nadal będzie mokry.
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#117 Postautor: bkapusta » 30 marca 2006, o 21:52

Obrazek

Chyba nie bylo. Prowizorycznie oswietlenie z Torunia, zamontowane na szybko bo w planach jak dobrze wiemy nowy stadion. Ale takie tez fajne ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

BR
Senior

#118 Postautor: BR » 30 marca 2006, o 23:22

szkoda że rzeka nie wylala tuż przed zimą, woda by zamarzła i byloby całkiem fajne lodowisko ;-)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#119 Postautor: bkapusta » 30 marca 2006, o 23:25

I nie kosztowaloby 700 tysiecy jak to na placu czy 40mln jak Globus :twisted: :twisted: :twisted:

Swoja droga rozmawialem dzis z kolega pracujacym w Banku, aby wybudowac stadion za 40 milonow trzeba nam 100 chetnych ktorzy przez 20 lat beda splacac raty w wysokosci 1716,32...+ odsetki, w frankach taniej :P

I po 20 latach 100 osob bedzie mialo na wlasnosc nowoczesny stadion.

Mikas zorganizujesz zbiorke? 8) 8) 8)
Ostatnio zmieniony 30 marca 2006, o 23:35 przez bkapusta, łącznie zmieniany 3 razy.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

facett

m

#120 Postautor: facett » 30 marca 2006, o 23:27

jak dla mie o 2-3 dni za pozno spuszczono wode.widac to nie tylko po bystrzycy ale i po czechowce ze wode na "chwile" skoczya w gore.i widac efekty po stadionie.tylko nasowa sie pytanie ...wylozymy 40 mln po to by utopic jakas czesc z tego pod woda..ciekawe jak zareagowalby system sztucznej podgrzeczwnej murawy zalany woda.....

Awatar użytkownika
Monter_77

#121 Postautor: Monter_77 » 30 marca 2006, o 23:30

sadychor pisze:
Monter_77 pisze:Ja sam choc Montex jest dla mnie nr 1 na zawsze to troche czasu i pracy poswiecilem LKZ-owi i TZ-owi i licze na to ze niedlugo bedzie w Lublinie Ekstraliga zuzlowa, a i pilkarzom Motoru tez zycze wszystkiego najlepszego (awansu do Ekstaklasy).

Się kompletnie nie zrozumieliśmy. Fanatykiem nie jestem, koniem tym bardziej.
A więc skoro Montex będzie miał gdzie grać w Lublinie to już można puścić w niepamięć wszystko i powiedzieć, że ekipa z ratusza jest spox gitara :?: Klapki mówisz :?: :?

W ogole nie umiesz czytac ze zrozumieniem - patrz pierwszy moj wpis na 5 stronie obecnego watku. Haslo "Pruszon out" przewija sie przez wiekszosc moich postow w temacie stadion (aktualnym i poprzednim)
Od siedmiu lat buduje hale, na stadionie poza "kurnikiem" przez 2 kadencje nie zrobil nic... W ciagu 2 lat w Kielcach zbudowano stadion, a hala bedzie gotowa za pol roku.
Ty masz w d.. hale dla mnie jest wazna i hala i stadion, a najlepiej dwa stadiony jak to robia w Czestochowie.
Obrazek

harry
Trener

#122 Postautor: harry » 31 marca 2006, o 00:35

1.Jak zejdzie woda, to tor bardzo szybko będzie suchy, ale to nic nie da bo i tak trzeba będzie go bronować, zeby wymieszać starą i nowa nawierzchnię.
2. Oczywiście wszystkie pomysły, że można teraz gdzieś wypompować wodę są chore :lol: :lol: :lol:. To jest system naczyń połaczonych.
3. Najgorsze jest to, ze przed zalewem jest jeszcz e mnóstwo wody :cry: i tak naprawde to niewiadomo kiedy ona spłynie :(
4. A jeszcze niedawno była śluza, która chroniła tor i stadion przed takimi dewiacjami ale jakieś bolki zapieprzyły ją na złom...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#123 Postautor: Koper » 31 marca 2006, o 00:37

Monter_77 pisze:Ty masz w d.. hale dla mnie jest wazna i hala i stadion, a najlepiej dwa stadiony jak to robia w Czestochowie.
To jest najlepsze rozwiazanie, bo wtedy powstalyby 2 stadiony skrejnie przygotowane pod specyfike dwoch dyscyplin: zuzla i pilki noznej, skoro buduje sie w jednym miescie po 2-3 stadiony dla roznych klubow pilkarskich, to tym bardziej zasadne byloby wybudowanie 2 niezaleznych stadionow dla dwoch roznych dyscyplin sportu.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: m

#124 Postautor: Torsen » 31 marca 2006, o 01:36

facett pisze:jak dla mie o 2-3 dni za pozno spuszczono wode.widac to nie tylko po bystrzycy ale i po czechowce

Widać i czasem czuć.

Koper
Trener
Kontakt:

#125 Postautor: Koper » 31 marca 2006, o 01:47

A tak jest w Krosnie:
Obrazek
Obrazek

zrodlo: http://www.kszkrosno.com/news.php?id=369