Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jotem

#276 Postautor: jotem » 10 lipca 2006, o 09:42

rafir takimi charyzmatycznymi liderami mieli być Świst i Rempała. Jak wyszło każdy widział - Piotrek - bez komentarza, Jacek - jeździ w kratke. To oni mieli "ciągnąć" wynik drużyny. Reszta pojechała na swoim poziomie i nie można mieć do nich żadnych pretensji. Skąd Kasiński mógł wiedzieć, że Świst bedzie tak "cieniował", że Norrisowi sie polska liga "znudzi", że Adam bedzie miał dwie kontuzje w trakcie sezonu, oraz najważniejsze, że niektórzy będą "olewać" klub i kibiców. Podsumowując - jak się nie ma "miedzi" to się cicho siedzi... - to na temat przedsezonowych zapewnień walki o awans.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#277 Postautor: Speedway » 10 lipca 2006, o 11:31

Niestety ale charyzma Śwista objawia się tylko w wywiadach. Wynika z nich, że walczy dzielnie mimo, że cały świat rzuca mu kłody pod nogi. Egoistom i aferzystom mówimy stanowczo NIE!

P.S Twisty wracaj do zdrowia :lol: .... ale do żużla lepiej już nie :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#278 Postautor: Gelo » 10 lipca 2006, o 11:35

Coście siętak uwzięli na tego Śwista? Mało Wam tego, że nie jezdzi? Dla mnie to wygląda tak, że ktoś czekał tylko aż mu się powinie noga żeby się go pozbyć. Pytanie tylko po co go było kontraktować. A co do jego jazdy - ja się nie wypowiadam, bo nie wiem jaka jest. W tych meczach w których pojechał nie wypadał gorzej od reszty.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#279 Postautor: kilar » 10 lipca 2006, o 11:48

ale nie jezdzil tak jak oczekiwano od niego przed sezonem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#280 Postautor: Gelo » 10 lipca 2006, o 11:49

kilar pisze:ale nie jezdzil tak jak oczekiwano od niego przed sezonem.
A kto jezdził tak jak oczekiwano? Czy to że Świst miał robić 12 a robił np. 8 oznacza że ma stracić miejsce w skladzie na rzecz kogoś kto miał robić 8, a robił 4?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#281 Postautor: kilar » 10 lipca 2006, o 11:54

wiedzialem, ze to napiszesz :)
Ale Swist mial byc zawodnikiem, ktory przywozi regularnie dwucyfrowki. Wyszedl mu jeden mecz - w Ostrowie. Zdecydowanie mniej razy zawiedli Rempala, Brhel, czy nawet Knapp.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#282 Postautor: Gelo » 10 lipca 2006, o 11:59

kilar pisze:wiedzialem, ze to napiszesz :)
Ale Swist mial byc zawodnikiem, ktory przywozi regularnie dwucyfrowki. Wyszedl mu jeden mecz - w Ostrowie. Zdecydowanie mniej razy zawiedli Rempala, Brhel, czy nawet Knapp.

Nie wiem jak to wyliczyles, że mniej zawiedli, skoro pojechali dwa razy więcej meczów. Dla mnie wszyscy zawodzą - bez wyjątku, a czepia się tylko Śwista. A gdzie obiektywizm?

meridol

#283 Postautor: meridol » 10 lipca 2006, o 12:01

watek o Piotrze jest gdzie indziej...

Danio

#284 Postautor: Danio » 10 lipca 2006, o 12:11

Dokładnie- to inny temat. Dokładnych tajników w sprawie Śwista mało kto zna, bo smród pewnie wyjdzie niebawem gdyż mamy szybszy koniec sezonu. Kazdy zawodnik miał zapewne w kontrakcie swoje warunki, biegopunktówki, inną rolę etc.Tak jak Świst miał być liderem jeźdzącym po 2-cyfrówki tak nim nie był, miał płacone "podobno" od 8 pkt wzwyż stąd zrobił aferę w Grudziądzu gdzie odebrali jemu szansę na 5 startów. Według Kasińskiego podobno Swist kasę sprzed sezonu nie zainwestował jak należy w sprzęt tylko wyremontował stare sądząc że to na I ligę wystarczy. Jaka jest prawda tylko Ci panowie wiedzą ale mam nadzieje że i Kibice ją poznają. Ale jak zawsze nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :!: Dlatego nie krytykuje Śwista ale i nie popieram, bo profesjonalizmem nie grzeszy 8)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#285 Postautor: kilar » 10 lipca 2006, o 12:16

Gelo pisze:Nie wiem jak to wyliczyles, że mniej zawiedli, skoro pojechali dwa razy więcej meczów. Dla mnie wszyscy zawodzą - bez wyjątku, a czepia się tylko Śwista. A gdzie obiektywizm?

Nie odwracaj kota ogonem. Swist zawiodl w meczu z Krosnem, Grudziadzem, Gnieznem, Gorzowem. Jak juz pisalem pojechal na miare oczekiwan tylko w Ostrowie. Czyli wyglada na to, ze to taki Frankow z zeszlego sezonu.

Od poczatku mialo byc, ze najslabszy nie jedzie. Najpierw odsunieto Knappa, Swist mial kolejne szanse na rehabilitacje. Nie wykorzystal ich, dlatego nie pojechal z Zielonka. Teraz mozna tylko gdybac, jakby jedzil na tle silnego zespolu. A potem ta kontuzja, o ktorej wiedza tylko osoby czytajace to forum.

Ja sie go w zaden sposob nie czepiam. Poprostu stwierdzam fakty. Bardzo chcialem, zeby przyjechal na trening i udowodnil swoja wyzszosc na innymi. Niestety akurat przytrafila mu sie kontuzja...

Koper
Trener
Kontakt:

#286 Postautor: Koper » 15 lipca 2006, o 19:29

Ciekawe jak to bedzie wygladac w przyszlym sezonie :roll: Czy pozostanie utrzymana funkcja dyrektora klubu i czy bedzie nim Boguslaw Kasinski, czy Sipma nadal bedzie sponsorem strategicznym czy tez sponsorem zuzla w ogole. Kto bedzie prezesem klubu, czy powroci funkcja trenera, co z Markiem Kepa ktory teoretycznie jest obecnie konsultantem do spraw szkolenia. Jak z dalszym rozwojem szkolki ktory tak szumnie zapowiadano przed obecnym sezonem. Jednego mozemy pewni, jak beda rozgrywane zawody zuzlowe w Lublinie, bedzie na nich ks. Kielbasa z cukierkami :)

meesha
Trener
Kontakt:

#287 Postautor: meesha » 15 lipca 2006, o 23:53

Koper pisze:Jednego mozemy pewni, jak beda rozgrywane zawody zuzlowe w Lublinie, bedzie na nich ks. Kielbasa z cukierkami :)
Albo ks. Cukierek z kiełbaskami :D :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

wojteko
Senior

#288 Postautor: wojteko » 16 lipca 2006, o 10:53

meesha pisze:
Koper pisze: bedzie na nich ks. Kielbasa z cukierkami :)
Albo ks. Cukierek z kiełbaskami :D :wink:

meesha Ty w tej pracy to chyba naprawde sie nudzisz :twisted: :wink: co ma Ksiadz Kielbasa do dzialalnosci Klubu :?: :shock:

meesha
Trener
Kontakt:

#289 Postautor: meesha » 16 lipca 2006, o 11:21

A Tobie Wojtku to się fora nie pomyliły :?: :P

Ks. Kiełbasa na pewno ma więcej wspólnego z działalnością klubu niż moja praca więc może nie brnijmy w to dalej :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#290 Postautor: mikas » 19 lipca 2006, o 12:23

Dudi w innym temacie pisze:Wszyscy przytomni kibice czekają na odsunięcie Gawrzyka i całej tej zgraji nieudaczników od lubelskiego żużla!
Nie może zaznać spokoju jeśli nie zrobi gnoju co pewien czas.
Gelu, przy najbliższej okazji powinieneś skopać mu dupę za te insynuacje! Od dawna się prosi...

Pytam po raz kolejny kto za nich??
Na razie obsadziłeś tylko stanowisko trenera Chomskim, Czernickim lub Wardzałą.
Pytam kogo proponujesz na stanowisko, prezesa, dyrektora, kto ma wejsc do zarzÄ…du itd.??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Pebas
Szkółkowicz

#291 Postautor: Pebas » 19 lipca 2006, o 12:32

tylko ze wyglada na to, ze wszyscy chetni dali sobie spokoj. jak byl zimowy hurraoptymizm to chetnych do poddczepienia sie pod sukces byla cala masa. teraz zostala garstka ludzi, bo sa problemy. siwek w wywiadzie mowil ze bedzie walne wiec kazdy ma szanse wejsc do kierownictwa klubu. dudi i helo startujecie?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#292 Postautor: Gelo » 19 lipca 2006, o 12:33

mikas pisze:
Dudi w innym temacie pisze:Wszyscy przytomni kibice czekają na odsunięcie Gawrzyka i całej tej zgraji nieudaczników od lubelskiego żużla!
Nie może zaznać spokoju jeśli nie zrobi gnoju co pewien czas.
Gelu, przy najbliższej okazji powinieneś skopać mu dupę za te insynuacje! Od dawna się prosi...

Pytam po raz kolejny kto za nich??
Na razie obsadziłeś tylko stanowisko trenera Chomskim, Czernickim lub Wardzałą.
Pytam kogo proponujesz na stanowisko, prezesa, dyrektora, kto ma wejsc do zarzÄ…du itd.??

Ja proponuję Ciebie - masz wiedzę żużlową, aparycję, prawnicze wykształcenie. Czego chcieć więcej?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#293 Postautor: mikas » 19 lipca 2006, o 12:51

Sorry ale ja się na żuzlu nie znam i dobrze o tym wiesz, poza tym ani trochę mnie to nie interesuje. Za to Ty byś się nadawał idealnie patrząc na Twoje samouwielbienie jeśli chodzi o wiedzę żużlową. Może spróbujesz??
Znów zbaczasz z tematu i przenosisz go na jakieś dziwne nierealne i "wirtualne" tory, a ja poważnie pytam kogo z Dudim byście zaproponowali??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#294 Postautor: Łoptymista » 19 lipca 2006, o 12:56

Mikas bierz stolek jak daja! Pozniej cos sie wymysli, albo zwali wine na zlych sponsorow i nieuczciwych zawodnikow. Dla zachety od dzisiaj bede i tak tytulowal Cie prezesem :wink:
PS Pomysl za rok awansujesz do eligi i sprowadzisz Leigh?? :D No nawet taka perspektywa Cie nie kreci PANIE PREZESIE?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#295 Postautor: Gelo » 19 lipca 2006, o 12:59

mikas pisze:Sorry ale ja się na żuzlu nie znam i dobrze o tym wiesz, poza tym ani trochę mnie to nie interesuje. Za to Ty byś się nadawał idealnie patrząc na Twoje samouwielbienie jeśli chodzi o wiedzę żużlową. Może spróbujesz??
Znów zbaczasz z tematu i przenosisz go na jakieś dziwne nierealne i "wirtualne" tory, a ja poważnie pytam kogo z Dudim byście zaproponowali??

Ale ja odpowiadam jak najbardziej serio. Prezes klubu czy dyrektor nie musi sie znać na żużlu (jak widać po ostatnich sezonach) wiec ja odpadam ;). No i mam alergie na niektorych typów, wiec zamiast cos zbudować zacząłbym od rozpierduchy. Jestem zbyt nerwowy i się nie nadaję. Dlatego ponawiam propozycję - dla mnie jestes idealnym kandydatem.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2006, o 13:02 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#296 Postautor: mikas » 19 lipca 2006, o 13:01

Łopty nie dzięki ;) ale może Ty?? Co się bedziesz po sądach całe życie włóczył ;)
No i sprowadzisz sobie takich zawodników, którzy będą lali Leigh w każdym biegu i do woli będziesz mógł śpiewać mi do ucha: "Który był Adams, hej mikas który był Adams?" :D

No ale może zacznijmy dyskutowac poważnie, czy naprawde już na tym forum niikogo na to nie stać i jak ktoś chce poważnie podyskutować to jest zbywany takimi tekstami jakimi przed chwila próbował odwrócic uwagę od sedna sprawy Gelo?

edit: Gelu Ty sie przynajmniej znasz na żużlu ja nawet takich kwalifikacji nie mam, więc w ewentualnym konkursie wygrywasz w przedbiegach.

Przejdziemy do sedna sprawy czy konczymy temat?? Ja cały czas czekam na poważne propozycje osób które widziałbyś Ty lub Dudi na wymienionych stanowiskach.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2006, o 13:04 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Ge(L)o
Trener

#297 Postautor: Ge(L)o » 19 lipca 2006, o 13:03

Tak czy inaczej. Trzeba w końcu zrobić porządek. Albo klubem zarządzają i zespół prowadzą ludzie kompetentni w końcu albo koniec zabawy dla hobbystów.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#298 Postautor: Lublin_Fan » 19 lipca 2006, o 13:26

Na dyrektora to każdy się nadaje pod jednym warunkiem: 4 mln budżetu.

Gorzej będzie z obstawieniem stołków ludzi, którzy mają te pieniądze zorganizować...

Kwestia trenera: musi być. Aczkolwiek trzeba być kompletnym laikiem, żeby wierzyć w urwanie Chomskiego z Gorzowa. Myśle, że bardzo podobnie wyglądałaby sprawa z Wardzałą. Różne zawirowania były w Tarnowie za jego dłuuugoletniej pracy, ale jeszcze się nie znalazł taki, który by go z Unii wykopał. "Brona" Czarnecki? To interesująca oferta. Ciekawe ile bierze.
Chociaż uważam, że klub powinien mieć dwóch trenerów. Jeden od szkółki oraz juniorów. Drugi do prowadzenia składu, ustalania taktyki i treningów. W tej roli to nawet Głogowski by się sprawdził.

Pozdr.

Ge(L)o
Trener

#299 Postautor: Ge(L)o » 19 lipca 2006, o 13:31

Ustalania taktyki ? To nie football. Wsiadasz na motocykl i dawaj w lewo - oto moja taktyka. A jesli Ci chodzi o zmiany taktyczne, no problem, najlepszy za najgorszego i cała filozofia.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#300 Postautor: Lublin_Fan » 19 lipca 2006, o 13:34

Biedaku :shock: . A potem lamentowanie, że skład żle ustawiony, że zmiany złe, że siebie wzajemnie wywożą pod płot, że nie jadą parą itd.

Pozdr.