2 Runda MDMP - 9.07 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

Re: 2 Runda MDMP - 9.07 18:00

#151 Postautor: Egon » 10 lipca 2009, o 20:24

"Panie Darku - nie ma wapna! Sedzia powiedzial ze odwoluje zawody z powodu braku linii startowych!"

Jesli bedzie konkurs na wypowiedz sezonu to ta ma duza szanse na wygrana :lol: chyba ze jeszcze cos bardziej nieprzewidzianego sie wydarzy ;) w sumie posmiac sie mozna, ale jak tak sie na to patrzy to az zal serce rozdziera :( Jesli zlozyc wszystko w jedna calosc to naprawde pod wzgledem organizacyjnym wypadlismy slabiutko :? (kserowany program za 5 zl, problem z tasma, zamkniety WC, ale tem brak wapna to juz chyba szczyt..) smutne bo z jednej strony wielkie nadzieje a z drugiej szara rzeczywistosc :?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#152 Postautor: wojtek_78 » 10 lipca 2009, o 21:52

Awatar użytkownika
Aganesu

#153 Postautor: Aganesu » 12 lipca 2009, o 02:49

Nigdy nie bylam na nudniejszych zawodach.....
\m/

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#154 Postautor: Cz@rek » 12 lipca 2009, o 10:26

Aganesu pisze:Nigdy nie bylam na nudniejszych zawodach.....

Nie trać wiary! 21.07 jedziemy u nas ligę południową 8) :D

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#155 Postautor: Bozena » 12 lipca 2009, o 20:35

Aganesu pisze:Nigdy nie bylam na nudniejszych zawodach.....

Mało zawodów chyba oglądałaś :)

logos

#156 Postautor: logos » 16 lipca 2009, o 17:13

Temat właściwie już jest omszały, niemniej dopiero od paru chwil mam aktywację, więc mimo wszystko zostawiam komentarz.

Serce rośnie, gdy czyta się jakże obiektywne, wiarygodne, budujące, jakże trafne, konstruktywne i przenikliwe uwagi forumowiczów. Ile w nich rzetelnych informacji. Jaki wysublimowany poziom rozważań… Oto pokolenie przyszłych krytyków i recenzentów sportowych. O ile sport sprowadzimy do poziomu plotkarskiego kloacznego jaru.
Przeczytałem uważnie komentarze. Przyznaję, że swady niektórym nie brak, szkoda, że tracą ją na tak niewybredne i zjadliwe w swej wymowie teksty, niemające w dodatku nic wspólnego z głównym tematem wątku, który brzmi, przypomnijmy: 2. Runda MDMP. Wszedłem nań z nadzieją, że dowiem się, jak przebiegały zawody młodzieżowe (jako że nie było mnie akurat na nich), co działo się na torze, jak jeździli zawodnicy, jaką mieli kondycję. Ok. Faktycznie nieliczne wypowiedzi tego właśnie dotyczą (np. mustafy, KosyRKS). Krytyka mile widziana, jeśli jest w miarę konstruktywna i coś wnosi, sport musi budzić emocje, czasem także negatywne, tego się uniknąć nie da. Pisząc o konstruktywnej uwadze, mam tu na myśli np. komentarz Cz@rka, który jakże słusznie zauważył, że aż prosiło się o karteczkę z przeprosinami czy z informacją o WC. Ale 70% komentarzy ogniskuje się wokół nieszczęsnej złotówki i dresów, które w oczach niektórych urosły do rozmiarów Godzilli. I to ma być forum żużlowe?! O ile jeszcze mogę zrozumieć irytację, jaką wzbudziła cena programu (nawiasem mówiąc, program był kserowany na wielu poprzednich zawodach, żadne novum), o tyle nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy czytam zjadliwe wypowiedzi na temat dyrektora zawodów.
Raz, że facet ma serce do sportu i autentyczne zaangażowanie. Sam uprawia sport, a nie tylko o nim się rozwodzi. Dwa, że jest uczciwy i ma ręce bardziej czyste od rąk niemowlaka. Trzeci fakt, że Sprawka rzeczywiście ma gdzieś lans i nie „kroczy” (InDorka) z godnością leniwego lemura, tylko zapier***a dzień w dzień właśnie dla naszego żużla. Jednak cóż znaczą te właściwości? Najistotniejsze przecież, że na zawody przyszedł w dresie, bo wszak to miał być pokaz mody, o czym najwyraźniej Sprawka zapomniał, a ludzie od wizerunku publicznego nie doradzili. Momentalnie przyszedł mi do głowy wielki Scolari, selekcjoner drużyny Portugalczyków, który podczas Mistrzostw Europy 2004 czy na Mundialu 2006 niemal na każdy mecz wychodził w dresie. Zaiste ranga Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski jest jednak tak wielka, że należałoby ją uświęcić strojem od Gucciego. Gość w stroju sportowym na zawodach sportowych? To faktycznie jakiś absurd! Rozumiem, że przy następnej okazji bardzo dokładnie zanalizujecie skład chemiczny tkaniny, z jakiej uszyto strój dyrektora. Już nie mogę się doczekać! Jak widać, według niektórych forumowiczów zawody sportowe powinny być okazją do lansowania się. A może ważniejsza jest praca, jaką ktoś wkłada w to, co robi? Dla mnie sprawa dresu Sprawki ma się tak do zawodów żużlowych jak pięść do nosa. Ale co tam, drodzy „kibice” czy raczej „plotkibice”, dywagujcie dalej, sączcie jad. I niech to wszystko żużel trafi!
Ps. Niektórych odesłałbym do St. Jodłowskiego (niewtajemniczonym wyjaśniam – autor „Słownika ortograficznego”), bo nauka najwyraźniej poszła w las. Cóż, zjadliwość bywa zaraźliwa…

Shack
Administrator

#157 Postautor: Shack » 16 lipca 2009, o 17:53

czyżby szanowny Dyrektor zagościł na forum ? :)

Scolari - mocne słowa :D

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#158 Postautor: Egon » 16 lipca 2009, o 17:55

Czy mamy tu przyjemnosc dyskutowac z dyrektorem Sprawka? :lol: nieladnie jest tak wychwalac samego siebie :lol:

EDYTA: O Shack uprzedziles moje slowa :D :D Mamo..trzy razy edytuje dwa zdania.. :?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

logos

#159 Postautor: logos » 16 lipca 2009, o 19:17

W istocie, rozgryźliście mnie. Dariusz Sprawka to ja. A Madonna to ambasador Watykanu. Mam mnóstwo czasu między jednymi a drugimi zawodami, więc sobie wysmażyłem samochwałkę. Pewnie, że nieładnie, ale kto napisze co dobrego na mój temat, jeśli nie ja sam?

Nie, no wybaczcie. Nie tylko Sprawka ma patent na używanie zdań wielokrotnie złożonych i na okrzesane wypowiedzi!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#160 Postautor: Łoptymista » 16 lipca 2009, o 19:38

a skad mamy wiedziec ze dyr sprawka uzywa takich zdan :p?

witamy logosie na forum

jest jeszcze sporo tematow do odwiedzenia

peterix
Szkółkowicz

#161 Postautor: peterix » 16 lipca 2009, o 19:54

Logos, jako "świeży", przedstawił w skrócie całą prawdę o forum i dużej części tych, którzy zabierają tu głos. Wielu czeka tylko, żeby troche pomarudzić lub czasem komuś słownie przypierdzilić. I każde niepowodzenie WŁASNEJ (!) drużyny lub błędy organizacyjne klubu traktuje jak okazję żeby "błysnąć" komentarzem i wiedzą.
Przykre ale prawdziwe. Tyle miesięcy czekaliśmy żeby znowu był żużel w Lublinie a teraz co - tylko marudzenie?
Szkoda... :(
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

dobek
Senior

#162 Postautor: dobek » 16 lipca 2009, o 20:02

logos pisze:Temat właściwie już jest omszały, niemniej dopiero od paru chwil mam aktywację, więc mimo wszystko zostawiam komentarz.

Serce rośnie, gdy czyta się jakże obiektywne, wiarygodne, budujące, jakże trafne, konstruktywne i przenikliwe uwagi forumowiczów. Ile w nich rzetelnych informacji. Jaki wysublimowany poziom rozważań… Oto pokolenie przyszłych krytyków i recenzentów sportowych. O ile sport sprowadzimy do poziomu plotkarskiego kloacznego jaru.
Przeczytałem uważnie komentarze. Przyznaję, że swady niektórym nie brak, szkoda, że tracą ją na tak niewybredne i zjadliwe w swej wymowie teksty, niemające w dodatku nic wspólnego z głównym tematem wątku, który brzmi, przypomnijmy: 2. Runda MDMP. Wszedłem nań z nadzieją, że dowiem się, jak przebiegały zawody młodzieżowe (jako że nie było mnie akurat na nich), co działo się na torze, jak jeździli zawodnicy, jaką mieli kondycję. Ok. Faktycznie nieliczne wypowiedzi tego właśnie dotyczą (np. mustafy, KosyRKS). Krytyka mile widziana, jeśli jest w miarę konstruktywna i coś wnosi, sport musi budzić emocje, czasem także negatywne, tego się uniknąć nie da. Pisząc o konstruktywnej uwadze, mam tu na myśli np. komentarz Cz@rka, który jakże słusznie zauważył, że aż prosiło się o karteczkę z przeprosinami czy z informacją o WC. Ale 70% komentarzy ogniskuje się wokół nieszczęsnej złotówki i dresów, które w oczach niektórych urosły do rozmiarów Godzilli. I to ma być forum żużlowe?! O ile jeszcze mogę zrozumieć irytację, jaką wzbudziła cena programu (nawiasem mówiąc, program był kserowany na wielu poprzednich zawodach, żadne novum), o tyle nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy czytam zjadliwe wypowiedzi na temat dyrektora zawodów.
Raz, że facet ma serce do sportu i autentyczne zaangażowanie. Sam uprawia sport, a nie tylko o nim się rozwodzi. Dwa, że jest uczciwy i ma ręce bardziej czyste od rąk niemowlaka. Trzeci fakt, że Sprawka rzeczywiście ma gdzieś lans i nie „kroczy” (InDorka) z godnością leniwego lemura, tylko zapier***a dzień w dzień właśnie dla naszego żużla. Jednak cóż znaczą te właściwości? Najistotniejsze przecież, że na zawody przyszedł w dresie, bo wszak to miał być pokaz mody, o czym najwyraźniej Sprawka zapomniał, a ludzie od wizerunku publicznego nie doradzili. Momentalnie przyszedł mi do głowy wielki Scolari, selekcjoner drużyny Portugalczyków, który podczas Mistrzostw Europy 2004 czy na Mundialu 2006 niemal na każdy mecz wychodził w dresie. Zaiste ranga Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski jest jednak tak wielka, że należałoby ją uświęcić strojem od Gucciego. Gość w stroju sportowym na zawodach sportowych? To faktycznie jakiś absurd! Rozumiem, że przy następnej okazji bardzo dokładnie zanalizujecie skład chemiczny tkaniny, z jakiej uszyto strój dyrektora. Już nie mogę się doczekać! Jak widać, według niektórych forumowiczów zawody sportowe powinny być okazją do lansowania się. A może ważniejsza jest praca, jaką ktoś wkłada w to, co robi? Dla mnie sprawa dresu Sprawki ma się tak do zawodów żużlowych jak pięść do nosa. Ale co tam, drodzy „kibice” czy raczej „plotkibice”, dywagujcie dalej, sączcie jad. I niech to wszystko żużel trafi!
Ps. Niektórych odesłałbym do St. Jodłowskiego (niewtajemniczonym wyjaśniam – autor „Słownika ortograficznego”), bo nauka najwyraźniej poszła w las. Cóż, zjadliwość bywa zaraźliwa…

Początek jak z filmu Rejs... :lol: :lol:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#163 Postautor: istred » 16 lipca 2009, o 20:12

Raz - nikt nie zarzuca Sprawce nieuczciwosci,
dwa - Scolari byl selekcjonerem - jego odpowiednikiem w klubie jest Wilk, nie zauwazylem zadnych zarzutow co do stroju tego pana. A moze prezes federacji Portugalii, ktory reprezentuje zwiazek przed sponsorami, ktory jest jego twarza byl w dresie?
trzy - niewiele potrzeba by pewne problemy wyjasnic. Klub zyje z kibicow i powinien ich traktowac powaznie. Nawet jesli sie tak mysli, to nie wypada publicznie mowic, ze jest sie zazenowanym wypowiedziami kibicow. Czy gdyby przeciwko postawie klubu (bezczynnosci, akceptowaniu zlodziejstwa) wystapil reprezentant Redstara, to tez by Sprawka powiedzial, ze czuje sie zazenowany jego slowami? Pojawiaja sie zarzuty, to trzeba to jak najszybciej wyjasnic - spotkac sie z kibicami, udzielic wywiadu, cokolwiek. Wtedy nie bedzie artykulow w gazetach, a dyrektor bedzie mial za plecami cala rzesze kibicow - tak jak poprzedni.
Cztery - wszyscy sie ciesza z powrotu zuzla, ale to nie oznacza, ze nie mozna krytykowac. Kibice chca jak najlepiej i nie toleruja zlych rzeczy, ktora dzieja sie w klubie. I niestety, ale maja do tego pelne prawo, gdyz to przede wszystkim oni utrzymuja ten klub.

DJPEPE
Junior

#164 Postautor: DJPEPE » 16 lipca 2009, o 20:48

logos pisze:W istocie, rozgryźliście mnie. Dariusz Sprawka to ja. A Madonna to ambasador Watykanu. Mam mnóstwo czasu między jednymi a drugimi zawodami, więc sobie wysmażyłem samochwałkę. Pewnie, że nieładnie, ale kto napisze co dobrego na mój temat, jeśli nie ja sam?

Nie, no wybaczcie. Nie tylko Sprawka ma patent na używanie zdań wielokrotnie złożonych i na okrzesane wypowiedzi!

Może i to są zdania wielokrotnie zbudowane, ale niekoniecznie ..poprawnie. Na pewno razi też nadużywanie słów '' jakże '' i ''że '' w jednym zdaniu. A, fe.

Davv
Kadrowicz

#165 Postautor: Davv » 17 lipca 2009, o 13:19

logos chyba za bardzo przjales sie rola! Ja rozumiem, ze kolege trzeba bronic (bo wnioskuje, ze to Twoj kolega), ale czemu czepiasz sie dyskusji na forum? Nie spotkałem sie jeszcze i to nie tylko na internetowym forum, z tym, ze dyskusja na temat x po pewnym momencie nie schodzi na temat y. Forum jest miejscem do dyskusji, a ze jest to forum zuzlowe nie znaczy, ze nie mozna pogadac na tematy troche odmienne.

Co do stroju Sprawki - bo mnie to najbardziej zdraznilo z posrod wpadek podczas MDMP - zgadzam sie, ze to nie pokaz mody, ze zawody sportowe itd. Nie mialbym nic przeciwko jesli nawet wystapilby w dresie, ale zeby to byl dres klubowy. Scolari, ktorego wymieniles byl zawsze w dresie reprezentacyjnym, w barwach narodowych. Smuda tez lubuje sie w tego typu strojach w czasie zawodow. Jednak jak napisal juz istred, to sa trenerzy, nie dyrektorzy. Nie chodzi o range zawodow, chodzi o range osoby.

logos

#166 Postautor: logos » 17 lipca 2009, o 13:27

O właśnie. Peterix ujął rzecz właściwie. Od kiedy zacząłem śledzić komentarze dotyczące lubelskiego żużla (czy to na niniejszej stronie, czy np. na sportowych faktach) uderza mnie jedna rzecz – agresja i zajadłość. Poziom adrenaliny bywa tu wyższy niż na samych zawodach, a siła negacji i krytyki jest często niewspółmierna do rangi wydarzenia. „Przyperdzielanie” (peterix) jest tu istotnie na porządku dziennym, choć pojęcia nie mam, jakie ma to przynieść korzyści, może poza podbudowaniem na krótko swego ego.

Dalej. Uznałem Scolariego za dobry przykład, pokazujący, że jak jest się na zawodach, to chyba ma się prawo założyć sportowy strój. Tym bardziej, jeśli w danej chwili ktoś pełni funkcję kierownika zawodów, jak to miało miejsce 9 lipca. Podkreślam, to nie gala sportu. To ryk silników, zapach metanolu, kurz wzbijający się wysoko. Liczą się emocje, zwycięstwo swojej drużyny, doping. Strój to drugorzędna sprawa. Co do kibiców, rzecz oczywista, mają prawo do swych opinii. Są one wręcz rękojmią ich autentycznego zaangażowania i temu nie zaprzeczam. Tylko że słowa: np. „wyglądał jak ruski mechanik” – urągają wszelkim zasadom rzetelnej krytyki. Natomiast na temat kradzieży i rzekomej bezczynności zarządu wypowiem się na stosownej stronie.

Zreszta włączam się do forum raczej bardzo ostrożnie, z oględnymi wypowiedziami, bo żużel nie jest tym, na czym bym się znał, choć stał się tym, co mnie żywo interesuje.

logos

#167 Postautor: logos » 17 lipca 2009, o 13:33

A i jeszcze DJPEPE. O poprawność moich zdań niech Cię głowa nie boli, bo swoją głową zaręczam, iż wszystkie mieszczą się w paradygmacie składniowym. Zaś „nadużywanie słów” było świadome, bowiem jako zabieg celowy jest po prostu środkiem stylistycznym, który pełni określone funkcje, należałoby je tylko umieć odczytać. Ale o tym moglibyśmy rozmawiać na zupełnie innym forum.

Davv
Kadrowicz

#168 Postautor: Davv » 17 lipca 2009, o 13:36

Kolego, ale naprawde nikt nie wymaga od niego garnituru. Dres jak dla mnie jest strojem sportowym - do uprawiania sportu. Oczywiscie nie mam nic przeciwko, zeby korzystac z niego nad jeziorem, na dzialce lub zeby wyskoczyc do kiosku po fajki. Wystarczy wlozyc normalne spodnie i T-shirt, juz inaczej to bedzie wygladac. Pan Sprawka jest dyrektorem klubu sportowego, klubu na ktorego zawodu przychodzi po 3 tys ludzi (nie mowie tu MDMP) i wydaje mi sie, ze powinien jakos wygladac.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#169 Postautor: $korzen$ » 17 lipca 2009, o 13:53

Logos, zrozum w koncu jedna oczywista sprawe. W zyciu, czasami nawet w dosc blachych sytuacjach, trzeba miec chociaz troche klasy. Bedac osoba reprezentujaca klub, Sprawce po prostu nie wypada lazic w czasie zawodow w dresach. To tak jakby pojsc na wesele bez koperty, czy w odwiedziny bez flaszki :) tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#170 Postautor: InDorka » 17 lipca 2009, o 14:12

logos pisze: nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy czytam zjadliwe wypowiedzi

Przyszedl walec i wyrownal... :?
Niegrzecznych porozstawial po katach...zapominajac, ze pochwalenie X nie jest rownoznaczne z krytyka Y.
Ale to w koncu niewazne.
Gorzej, ze ktos sugerujacy swoje powiazania z zarzadem klubu wyraza sie tak lekcewazaco:
Zaiste ranga Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski jest jednak tak wielka, że należałoby ją uświęcić strojem od Gucciego

Jakie to budujace dla mlodych chlopakow, prawda ?
Nick logos do czegos zobowiazuje, ale jak widac nie do taktu i powsciagliwosci.
Po kims kto zywo interesuje sie zuzlem spodziewalabym sie wejscia na forum z wlasnymi opiniami o tej dyscyplinie, a nie z bukietem krytycznych uwag o forumowiczach.
Bo wychodzi, ze przyganial kociol garnkowi, a sam smali.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

logos

#171 Postautor: logos » 17 lipca 2009, o 17:12

Po co się tak „naindyczać”, InDorka? W którym to fragmencie jest sugestia o moich powiązaniach z zarządem? Należałoby odróżnić sugestię od ironii. Natomiast nieobca jest mi umiejętność czytania między wierszami , jak również między postami oraz co za tym idzie – umiejętność wyciągania wniosków. Widzę, że włożyłem kij w mrowisko. Rozumiem, że takt i powściągliwość to w Twej ocenie milczeniem zbyć wiązankę niewybrednych uwag. Zresztą zauważ, że imiennie nikogo nie atakuję, co najwyżej odparłem jeden atak (DJPEPE-go). Jak napisałem powyżej, w komentarzach dominuje ton napastliwej krytyki, ciągle się kogoś obsmarowuje (trener, zawodnik, dyrektor, prezes). I to nie jest w porządku, bo każdemu z nich, jak myślę, zależy na sukcesach i awansie. Chodzi mi po prostu o prawdę, która zapewne leży gdzieś po środku. I jeszcze o to, żeby zza tego bezładnego chwilami roju różnych uwag wyjrzała idea pięknego, dynamicznego sportu. A ona gdzieś się gubi, nawet przez taką wymianę zdań jak nasza. To tyle w kwestii mego udziału w powyższy wątku. Amen.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#172 Postautor: InDorka » 17 lipca 2009, o 21:15

logos pisze:Po co się tak „naindyczać”?

Bo tylko to moge zrobic , chcac byc w zgodzie z wlasnym pseudonimem, przeciez jako InDorka nie moge sie szarogesic ... :)
Nie jestem pewna, czy mnie ta odpowiedz satysfakcjonuje.Zostalam wytknieta palcem w Twoim pierwszym poscie, wiec nie umiem zmilczec.O powiazaniach z zarzadem wyczytalam wlasnie miedzy wierszami, bo ja jako seryjny, zwykly kibic nie mam pojecia o zaangazowaniu poszczegolnych czlonkow zarzadu,znam nazwisko i funkcje, ale nic poza tym. A Ty sugerujesz, ze wiesz wiecej ,stad moje pochopne byc moze wnioski.
W Twoich wypowiedziach jest wiele racji, ale nie moge Ci podarowac kpiacego tonu dot. zawodow juniorskich.
Skoro jestes tak domyslny, czytasz miedzy wierszami i postami, to powinienes sobie wyobrazic, ze dla tych chlopakow udzial w takich eliminacjach jest najwazniejszym osiagnieciem z dotychczasowych - w ich krotkim zyciu. Dlaczego wiec sciagasz ich brutalnie na ziemie ?
O tym, ze sport w wydaniu zawodowym jest brutalny, zawsze zdaza sie przekonac, ale narazie nie wolno im podcinac skrzydel ironicznymi wypowiedziami.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

DJPEPE
Junior

#173 Postautor: DJPEPE » 17 lipca 2009, o 21:48

logos pisze:A i jeszcze DJPEPE. O poprawność moich zdań niech Cię głowa nie boli, bo swoją głową zaręczam, iż wszystkie mieszczą się w paradygmacie składniowym. Zaś „nadużywanie słów” było świadome, bowiem jako zabieg celowy jest po prostu środkiem stylistycznym, który pełni określone funkcje, należałoby je tylko umieć odczytać. Ale o tym moglibyśmy rozmawiać na zupełnie innym forum.

No nie , panie profesorze, proszę jeszcze raz przeczytać zdanie '' Pisząc o konstruktywnej uwadze , mam tu na myśli .....zauważył, że aż prosiło się ... '' itd. . To jest poprawnie zbudowane zdanie ? Dla mnie- NIE !
Można zastosować powtórzenie : formalne, leksykalne, semantyczne , syntaktyczne , nawet wariacyjne . A które jest w zdaniu '' Przyznaję , że swady niektórym nie brak , szkoda, że tracą ... itd ? ?
Pozdrawiam , tylko - didżej PEPE.
p.s. Natomiast korzystanie ze '' Słownika ortograficznego '' - popieram [ oj, przydałoby się niektórym ]
p.s. '' Ale 70 % komentarzy ogniskuje ...itd. - to zdanie w ogóle nie koresponduje z poprzednim zdaniem [ wypowiedzeniem ] i zaczyna się od spójnika łączącego '' ale ''
To takie tam błędy - na gorąco - , bo nie po to jest forum żużlowe , by wytykać komuś błędy stylistyczne , ortograficzne, składniowe ,tylko pisać....,co kto chce, a że umiejętności [ retoryki ] niewielkie... Pan, wybaczy...

logos

#174 Postautor: logos » 17 lipca 2009, o 21:53

Wobec tego jeszcze krótki post gwoli oddania Ci, InDorko, szacunku. Nie było moją intencją wytykać Cię palcem, zaczerpnąłem tylko słówko. Dwa - ironiczny ton nie był wymierzony w młodzieżowców, chodziło o sposób prowadzenia zażartej dyskusji nieliczącej się z drugim człowiekiem, bo tak to odbieram. A młodzieżowcom szczerze życzę udanych startów i progresywnych doświadczeń:)

DJPEPE
Junior

#175 Postautor: DJPEPE » 17 lipca 2009, o 22:22

DJPEPE pisze:
logos pisze:A i jeszcze DJPEPE. O poprawność moich zdań niech Cię głowa nie boli, bo swoją głową zaręczam, iż wszystkie mieszczą się w paradygmacie składniowym. Zaś „nadużywanie słów” było świadome, bowiem jako zabieg celowy jest po prostu środkiem stylistycznym, który pełni określone funkcje, należałoby je tylko umieć odczytać. Ale o tym moglibyśmy rozmawiać na zupełnie innym forum.

No nie , panie profesorze, proszę jeszcze raz przeczytać zdanie '' Pisząc o konstruktywnej uwadze , mam tu na myśli .....zauważył, że aż prosiło się ... '' itd. . To jest poprawnie zbudowane zdanie ? Dla mnie- NIE !
Można zastosować powtórzenie : formalne, leksykalne, semantyczne , syntaktyczne , nawet wariacyjne . A które jest w zdaniu '' Przyznaję , że swady niektórym nie brak , szkoda, że tracą ... itd ? ?
Pozdrawiam , tylko - didżej PEPE.
p.s. Natomiast korzystanie ze '' Słownika ortograficznego '' - popieram [ oj, przydałoby się niektórym ]
p.s. '' Ale 70 % komentarzy ogniskuje ...itd. - to zdanie w ogóle nie koresponduje z poprzednim zdaniem [ wypowiedzeniem ] i zaczyna się od spójnika łączącego '' ale ''
To takie tam błędy - na gorąco - , bo nie po to jest forum żużlowe , by wytykać komuś błędy stylistyczne , ortograficzne, składniowe ,tylko pisać....,co kto chce, a że umiejętności [ retoryki ] niewielkie... Pan, wybaczy...

Widzę jeszcze ze 2-3 błedy . Wytykać , czy się kolega nie chce już błażnić ? Mogę też tekst, pana profesora , dać do opinii kolegom z polonistyki z UMCS- u lub KUL - u ... i przedstawić na forum ich bezstronną ocenę pańskich zdań wielokrotnie złożonych ... Co pan na to ?