2 Runda MDMP - 9.07 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

Re: 2 Runda MDMP - 9.07 18:00

#176 Postautor: Ge(L)o » 17 lipca 2009, o 22:25

Kuzwa madrale to forum zuzlowe, Dajcie se siana :!:
Profesory od siedmiu bolesci :?

logos

#177 Postautor: logos » 17 lipca 2009, o 22:28

Hmmm, dla Pana być może nie. Widać długa jeszcze przed Panem droga, by poznać i może nawet opanować arkana polszczyzny. Do tej chwili jednak, w trosce o Pana, radziłbym wstrzemięźliwość w wygłaszaniu takich nieprofesjonalnych ocen. O rodzajach powtórzeń nie musi mnie Pan uczyć ani mnie z nich przepytywać. Jednakże gdyby chciał Pan poznać odpowiedzi na postawione tu pytania, chętnie wskażę literaturę źródłową (ale to już poza forum). Co do zdania zaczynającego się od: „Ale 70%...”, to koresponduje ono z treścią całego drugiego akapitu, czego nie dostrzegł Pan, zapewne w ferworze tej leksykalnej dysputy. Ponadto spójnik „ale” nie jest faktycznie żadnym łączącym, jak Pan to raczył nazwać, tylko tzw. „rozłącznym” (jeśli dobrze pamiętam to, czego mnie na polskim uczono).
To takie tam moje uwagi na gorąco. A retorykę? Wybaczam, skoro Pan tak kulturalnie prosi. I doprawdy chyba powinniśmy tę dyskusję przenieść na zupełnie inną stronę. A jeśli chodzi o szacowną katedrę polonistyki, to nie sądzę, by musiał Pan fatygować mych znajomych.

Przepraszam wszystkich innych za ten głos kompletnie z żużlem niepowiązany.

meesha
Trener
Kontakt:

#178 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 22:29

To ja sie moze popisze znajomoscia (slaba, bo slaba, ale zawsze :) ) zamorskiego jezyka:
enough is enough 8)

Panowie, jak chcecie sobie pokonwersowac na temat lingwistyki stosowanej to jest od tego takie cos jak Prywatna Wiadomosc. Mozecie tez sie umowic na jakies piwko albo nawet wodeczke i wymienic opinie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...