Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 22.08.2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Dvyfryn

Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 22.08.2010

#251 Postautor: Dvyfryn » 22 sierpnia 2010, o 20:55

Przecież nie słyszał dowiedział się jak sam mówił przed startem po okrążeniu a tak a propo to spiker wyklucza :shock: ja też nie widziałem aby sędzia dał znak o wykluczeniu na samym początku :?

A przypadkiem Karol Baran nie wie, że za dotknięcie taśmy jest wykluczenie ???... Głupie wytłumaczenie, że nie widział chorągiewki... chciał zrobić cyrk i myślał, że mu ujdzie na sucho, a nie pomyślał w ogóle o drużynie.

Duże a nawet wielkie brawa dla reszty ekipy za udźwignięcie ciężaru spotkania ...
A wracając do Barana, dlaczego nie pomyślał o reszcie składu i o tym, że takim zachowaniem może osłabić naszą drużyną i doprowadzić do porażki (co się na szczęście nie stało :))
Czy tak się zachowuje jeden z liderów drużyny ?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#252 Postautor: Maxx » 22 sierpnia 2010, o 20:57

tezetomaniak pisze:polski pedał i tyle :lol:
Z Baranem i Rymelem Orełek nie wyszedłby z 30. Nasi zawodnicy dzisiaj wygrali sprzedany mecz. A to duza sztuka :)

zgadza się, nasi pozbawili Wojaczka premii 8) Gratulacje dla chłopaków, fantastyczna sprawa. Zatopili łajbę w pięknym stylu :lol:

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#253 Postautor: GeloSMT » 22 sierpnia 2010, o 20:58

Dvyfryn pisze:
Przecież nie słyszał dowiedział się jak sam mówił przed startem po okrążeniu a tak a propo to spiker wyklucza :shock: ja też nie widziałem aby sędzia dał znak o wykluczeniu na samym początku :?

A przypadkiem Karol Baran nie wie, że za dotknięcie taśmy jest wykluczenie ???... Głupie wytłumaczenie, że nie widział chorągiewki... chciał zrobić cyrk i myślał, że mu ujdzie na sucho, a nie pomyślał w ogóle o drużynie.

Duże a nawet wielkie brawa dla reszty ekipy za udźwignięcie ciężaru spotkania ...
A wracając do Barana, dlaczego nie pomyślał o reszcie składu i o tym, że takim zachowaniem może osłabić naszą drużyną i doprowadzić do porażki (co się na szczęście nie stało :))

A czy zastanowiłeś się chociaż przez moment,że Baran mógł czuć się niewinny???
Z miejsca gdzie siedziałem nie dałbym 100%,że to własnie Karol dotknął taśmy jako pierwszy.
Od cała historia chłopak walczył o swoje i ja jego rozumiem

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#254 Postautor: Maxx » 22 sierpnia 2010, o 20:59

Dvyfryn pisze:

A widziałes chorągiewkę??? Karol też nie, więc co miał zrobić? Poddać się od razu? W takich nerwach i przy takiej adrenalinie nie widzi się wszystkiego, tylko taśma w góre i jazda do przodu.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#255 Postautor: MikeMistrz » 22 sierpnia 2010, o 20:59

Ależ z Baranem byłby pogrom... Mamy szczęście w nieszczęściu, że następną kolejkę jedziemy w Rawiczu i tam powinniśmy wygrać i bez Karola. Poza Karolem to każdy u nas zrobił to, co do niego należało, szkoda tylko że Tadzio pojechał 3 biegi. Zaliczka jest tak wysoka, że tylko katastrofa mogłaby odebrać nam bonus, pytanie tylko czy sam bonus z Łodzią wystarczy do awansu (musieliby się gdzieś jeszcze potknąć). Teraz co do dopingu, to był całkiem udany ( zwłaszcza jeśli "Mario" się włącza, bo wtedy nawet "emeryci" się dołączają ), nie rozumiem tylko po co napinka w stronę Łodzi. A szczególnie spodobała mi się dwójka dzieci, około 4-5 lat, które po meczu zaczęły śpiewać - "J...ć sędziego i całą rodzinę jego". Mnie też poniosły emocje po wykluczeniu Barana, ale ogólnie doping na meczu chyba trochę za bardzo idzie w stronę tego z piłki nożnej.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#256 Postautor: GeloSMT » 22 sierpnia 2010, o 21:01

Kolego Maxx ale ja to wiem,ja również stoje "murem" za naszym Karolem bo wina jego żadna.
Ujrzał chorągiewkę zszedł z toru bo przecież motoru nie musiał zabierać w końcu opłaca ekipę,która ma w obowiązkach "ściągnąć" maszyne z toru :)

LuqaszPOL

#257 Postautor: LuqaszPOL » 22 sierpnia 2010, o 21:04

mustafa pisze:początkowo Baran mógł nie zaczaić o co chodzi, ale potem już wszystko było jasne i Baran nie powinien jechać kółeczka i potem zostawiać motoru na starcie.

I własnie o to chodzi.Baran zachował sie bardzo nieodpowiedzialnie.Poza tym wszyscy wiemy jakim sędzią jest Wojaczek,a Karol jako jedyny tego nie wiedzial...

jerry78
Trener

#258 Postautor: jerry78 » 22 sierpnia 2010, o 21:04

Dvyfryn pisze:

A skąd miał wiedzieć, że to on pierwszy dotkął taśmy??? Pomyślałeś o tym? Zawodnik odwrócony jest w jedną stronę i nie wie co się dzieje z drugiej. Powinna być sygnalizacja chorągiewką której nie było. Czaisz? Mam wrażenie, że niektórzy to niedzielni kibice co pierwszy raz na żużlu byli a wymądrzają się że hej. Dopiero po zostawieniu motoru powinno być upomnienie. DOPIERO WTEDY.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2010, o 21:07 przez jerry78, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#259 Postautor: GIGI » 22 sierpnia 2010, o 21:06

Ja też jestem prawie pewny ze Kostro taśmy dotknął a nie Baran. Sędzia Wojaczek to chyba powinien się zastanowić nad tym czy dalej jest sens się bawić w sędziowanie. Generalnie fajny mecz, wiem że wygranej drużyny się nie sądzi ale na starcie( chodzi mi o sam moment startowy) tak bardzo przekonywująco nie było z naszej strony i będziemy mieli problemy w Łodzi. Nie liczyłbym na Ostrów że wygra z Łodzią. Tam trzeba poprostu wygrać, innej możliwości nie ma.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#260 Postautor: Maxx » 22 sierpnia 2010, o 21:07

jerry78 pisze:
Dvyfryn pisze:

A skąd miał wiedzieć, że to on pierwszy dotkął taśmy??? Pomyślałeś o tym? Zawodnik odwrócony jest w jedną stronę i nie wie co się dzieje z drugiej. Powinna być sygnalizacja chorągiewką której nie było. Czaisz? Mam wrażenie, że niektórzy to niedzielni kibice co pierwszy raz na żużlu byli a wymądrzają się że hej.

Dokładnie. Zawodnik patrzy w jedną stronę na ruch tasmy a nie na swoje przednie koło w motocyklu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#261 Postautor: Maxx » 22 sierpnia 2010, o 21:09

GIGI pisze:Ja też jestem prawie pewny ze Kostro taśmy dotknął a nie Baran. Sędzia Wojaczek to chyba powinien się zastanowić nad tym czy dalej jest sens się bawić w sędziowanie. Generalnie fajny mecz, wiem że wygranej drużyny się nie sądzi ale na starcie( chodzi mi o sam moment startowy) tak bardzo przekonywująco nie było z naszej strony i będziemy mieli problemy w Łodzi. Nie liczyłbym na Ostrów że wygra z Łodzią. Tam trzeba poprostu wygrać, innej możliwości nie ma.

Wojaczek powinien sędziować szachy a nie żużel, tam by się nie pomylił na pewno. Co do meczu w Łodzi to zgadzam się, trzeba lajbę złoić i tyle w tym temacie.

dobek
Senior

#262 Postautor: dobek » 22 sierpnia 2010, o 21:11

Dvyfryn pisze:

Kostro też dotkną taśmy, nie wiem czy o to widziałeś zrobił to minimalnie pózniej ale to zrobił. Jeszcze raz powtórze i pewnie nie tylko ja SĘDZIA DAŁ DU..Y!!!! I powiem tak to Karol wyszedł zwycięsko z sędzią i to w 100% bo odważył się powiedzieć mu prawdę!!! jedyny z całej żużlowej Polski! BRAWO KAROL!!!

Skejt

#263 Postautor: Skejt » 22 sierpnia 2010, o 21:14

Straaaasznie ciekawy mecz, dużo widzów, ładne akcje i wykluczenia - tak w skrócie można opisać mecz.
Tomasz Rempała - cudownie jechał, jego najlepszy mecz w naszej ekipie. :)
Lukas Dryml - jestem pełny podziwu dla niego, że jechał z chorobą, a przy tym odnotował ciekawe akcje.
Mariusz Puszakowski - oprócz jednej wpadki pojechał dobrze.
Karol Baran - nowy mistrz ciętej riposty :)
Tadeusz Kostro - bardzo dobry poziom naszego juniora
Richard Sweetman - Powiem tyle, to dla mnie najlepszy transfer co najmniej od 5 lat.

Sędzie - bez komentarza :(

PabloPL

#264 Postautor: PabloPL » 22 sierpnia 2010, o 21:17

Mi tez wydaje się że taśmy dotknął Kostro, (Baran wcześniej się poprostu ruszył, nie dotykając taśmy - tym samym sprowokował Tadka). Wydaje mi się że kojelność zdarzeń była taka:
1) Taśma
2) Spiker mówi że Karol wykluczony jednak Karol nie słyszy i zaczyna robić na relaksie jedno kółko
3) Karol dostaje upomnienie
4) Karol kończy "kółko na relaksie" i dostaje od kierownika startu czarną chorągiewkę tym samym dowiaduje się o wykluczeniu z biegu i raczej nie bardzo się z tym zgadza. Chwile stoi i nic nie robi, po czym stawia motor i udaje się pogadać z sędzią kaloszem.
5) Sędza wyklucza go do konca zawodów
6) Bluzgi na sędziego :-)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#265 Postautor: Hela » 22 sierpnia 2010, o 21:18

Większość z Was nie wie o czym mówi. Karol Baran bardzo dobrze widział i wiedział, że jest wykluczony. Nad torem jest instalacja świateł, która informuje zawodników o tym, który jest wykluczony. I po taśmie Karola, sędzia włączył czerwone światło oznaczające kask zawodnika wykluczonego czyli wykluczenie Karola. Z trybuny głównej było to bardzo dobrze widać. Potem kiedy sędzia zaprosił zawodników do powtórki Karol nie chciał zjechać z toru, przygotowywał się do jazdy, aż w końcu zostawił motocykl na torze. Moim zdaniem to wykluczenie miało swoje uzadadnienie, choć gdyby sędzia dał upomnienie pewnie też by wystarczyło. Mam tylko nadzieję, że za taką akcję Karola czeka poważna rozmowa z trenerem i prezesem. Przez taką akcję bardzo osłabił drużynę. Słowa reprymendy należą się również dla kierownictwa klubu. Przecież ci ludzie znają regulaminy, przepisy, zachowania sędziów dlatego mogli się spodziewać, że za lekceważenie decyzji Wojaczka Karol może zostać ukarany. Kierownik drużyny powinien złapać Karla za kark i po wykluczeniu karnie sprowadzić do parkingu.

Jeśli chodzi o mecz. Zgodnie z przewidywaniami. Teraz wygrane ze wszystkimi i na koniec w Łodzi i witaj pierwsza ligo!! :lol: 8)
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2010, o 21:20 przez Hela, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#266 Postautor: Stereeo » 22 sierpnia 2010, o 21:19

PabloPL pisze:Mi tez wydaje się że taśmy dotknął Kostro, (Baran wcześniej się poprostu ruszył, nie dotykając taśmy - tym samym sprowokował Tadka). Wydaje mi się że kojelność zdarzeń była taka:
1) Taśma
2) Spiker mówi że Karol wykluczony jednak Karol nie słyszy i zaczyna robić na relaksie jedno kółko
4) Karol kończy "kółko na relaksie" i dostaje od kierownika startu czarną chorągiewkę tym samym dowiaduje się o wykluczeniu z biegu i raczej nie bardzo się z tym zgadza. Chwile stoi i nic nie robi, po czym stawia motor i udaje się pogadać z sędzią kaloszem.

w moich oczach wygladalo to idealnie tak samo. Mam nadzieje, ze jest to nagrane przez telewizje ITVL i ten material bedzie udostepniony dla GKSŻ i bedzie mozna odwolac sie od tej decyzji.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#267 Postautor: kibicLBN » 22 sierpnia 2010, o 21:20

Tadzio pokazał że ciężko znaleźć w II lidze lepszego krajowego juniora od niego :D 4 bieg mnie poprostu zachwycił, jechał pewnie i nie było wątpliwości czy dojedzie pierwszy, w swym ostatnim biegu ustawiony przez sędziego na starcie sporo stracił ale nie dawał za wygraną i szarpał ile miał sił, niestety na próżno, A Sweetman jeśli z najmocniejszymi drużynami (Ostrów i Łodz) robi tyle punktów to i na I lige by się nadał. Jeśli chodzi o jazdę na przyczepnym torze nasi są o wiele lepsi od łódzkich .
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#268 Postautor: sadychor » 22 sierpnia 2010, o 21:22

Hela pisze:Większość z Was nie wie o czym mówi. Karol Baran bardzo dobrze widział i wiedział, że jest wykluczony. Nad torem jest instalacja świateł, która informuje zawodników o tym, który jest wykluczony. (...)

Czy jest ona widoczna w pelnym, sierpniowym sloncu :?: Z ciekawosci pytam, bo u nas elektryka to mocna padaka. Patrz czerwone swiatlo w wejsciu w pierwszy luk. Caly mecz sie zastanawialismy, czy sie swieci, czy odbija promienie sloneczne.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#269 Postautor: Hela » 22 sierpnia 2010, o 21:22

PabloPL pisze:Mi tez wydaje się że taśmy dotknął Kostro, (Baran wcześniej się poprostu ruszył, nie dotykając taśmy - tym samym sprowokował Tadka). Wydaje mi się że kojelność zdarzeń była taka:
1) Taśma

Wszystko ok, tylko że całej tej teorii kładzie kłam fakt, że nad torem są światła które sędzia zapala informując który zawodnik jest wykluczony z biegu. Karol 10 sekund po dotknięciu taśmy już wiedział, że jest z biegu wykluczony. Co do tego kto pierwszy dotknął taśmy. Z trybuny głównej wydawało się, że Karol. Ale dla pewności warto obejrzeć powtórkę.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#270 Postautor: mustafa » 22 sierpnia 2010, o 21:24

Jakkolwiek nieodpowiedzialne było zachowanie Karola, to tak przesadna decyzja sędziego w meczu o wszystko, stawia sędziego w świetle przekupstwa, skandalu, spisku i ustawienia wyniku poza torem.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#271 Postautor: yamahaR1 » 22 sierpnia 2010, o 21:25

Nie chce mi się dzisiaj już więcej denerwować dlatego pominę decyzję sędziego. Nigdy nie myślałem, że to powiem ale Tomek Rempała bohaterem meczu :shock: To co zrobił w 13 biegu to dla mnie zdecydowanie akcja sezonu. Ze Sweetmanem to już teraz trzeba rozmawiać o nowym kontrakcie, takiego juniora to jeszcze nie mieliśmy. No i pora chyba przestać się śmiać z tych, którzy mówią, że w łodzi wygramy

PavelPL
Kontakt:

#272 Postautor: PavelPL » 22 sierpnia 2010, o 21:27

Retransmisja już jest jednak nie da się obejrzeć filmików do końca (przynajmniej u mnie :/)
http://www.itvl.pl/news/wielkie-zwycies ... transmisja

No właśnie, nawet jeśli wiedział o wykluczeniu to nie widzę motywów dziecinnego zachowania "nie zejdę z toru bo nie!", podejrzewam że nie zgadzając się z decyzją po prostu od razu zsiadł by z motoru i poszedł pogadać z sędzą, tak jak to uczynił po swoim kółku.

Edit:
Poprzednią waidomość (z 21:17) niechcący napisałem z innego konta :/

jerry78
Trener

#273 Postautor: jerry78 » 22 sierpnia 2010, o 21:29

Hela pisze:Potem kiedy sędzia zaprosił zawodników do powtórki Karol nie chciał zjechać z toru, przygotowywał się do jazdy, aż w końcu zostawił motocykl na torze.

Kiedy zostawił motor to nikt jeszcze nie szykował się do startu, bo nakładali taśmę. Kapujesz? Karol niepotrzebnie zostawił motor, ale widocznie miał powody, żeby się nie zgodzić z decyzją sędziego. Niektórzy piszą, że to nie on pierwszy dotkął taśmy. Nawet jeśli zostawił, to właśnie za to powinien dostać UPOMNIENIE i tylko upomnienie.

Hela pisze:Mam tylko nadzieję, że za taką akcję Karola czeka poważna rozmowa z trenerem i prezesem. Przez taką akcję bardzo osłabił drużynę.

Muszę cie zmartwić. Prezes Wojciechowski po meczu klepał po plecach Karola i go pocieszał, grożąc przy tym palcem w kierunku sędziego i obiecywał, że złoży odwołanie. I słusznie.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#274 Postautor: Hela » 22 sierpnia 2010, o 21:49

Ale mnie to nie martwi. Takie wsparcie może się mu przydać przy oswajaniu się z myślą, że dwa mecze pauzuje, a kasa ucieka. :? Choć z drugiej strony, szkoda, że brakuje w teamie kogoś kto miałby chłodną głowę i nie dopuścił do sytuacji kiedy sędzia może podjąć taką drastyczną decyzję.

Szkoda, tego wykluczenia bo przez to gadanie Skrzydlewskiego przydałoby się nie wypuścić ich z 30 8)

Ge(L)o
Trener

#275 Postautor: Ge(L)o » 22 sierpnia 2010, o 21:50

Ostrów i Rawicz jadą już w oszczędnościowych składach, więc o awansie rozstrzygnie mecz w Łodzi, w którym bonus nam nie wystarczy, więc bym się nie napinał za bardzo... Ale dziś emocje udzieliły się wszystkim.
A ja na przykład widziałem orła cień, do góry wzbił się, potem spadł.