Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski
Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski
Kluczem do wygranej i to wysokiej wygranej w tym meczu będzie przygotowanie toru pod naszych a nie pod gości tak jak to miało miejsce do tej pory!
Jestem pewien, ze Dzikowski wie co zrobić i w Boze Ciało bedzie się z czego cieszyć.
Jestem pewien, ze Dzikowski wie co zrobić i w Boze Ciało bedzie się z czego cieszyć.
Stead ma mecz w Anglii i go nie będzie na 100%
Ja bym brał Ojczenasz na juniorce:D chłopak ma talent xD he
Ja bym brał Ojczenasz na juniorce:D chłopak ma talent xD he
No to pojedzie Puzon pewnie. Mam przeczucie, że się chłopak przebudzii zrobi 10pkt.
No faktycznie coś tam ma, ale to nie mecz ligowy, 2 maja pisałem o tym:
Jeżeli nikt z naszych działaczy w porę nie zareagował to nie możemy na niego liczyć w tym meczu.
Co do Ojczenasza to nie rozumiem tego wyśmiewania, chłopak świeży po licencji, debiut w lidze to musi od razu wymiatać?
jerry78 pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/05/02/nicholls-stead-i-woffinden-pozegnaja-johnstona/
Może by ktoś z naszych działaczy wytłumaczył Steadowi, że 23 czerwca mamy bardzo ważny mecz ligowy z Ostrowem
Jeżeli nikt z naszych działaczy w porę nie zareagował to nie możemy na niego liczyć w tym meczu.
Co do Ojczenasza to nie rozumiem tego wyśmiewania, chłopak świeży po licencji, debiut w lidze to musi od razu wymiatać?
[/quote]Co do Ojczenasza to nie rozumiem tego wyśmiewania, chłopak świeży po licencji, debiut w lidze to musi od razu wymiatać?[/quote]
Dokładnie. A w dodatku wyprzedził nawet Łukaszewskiego!
Dokładnie. A w dodatku wyprzedził nawet Łukaszewskiego!
Myśle, że jest szansa, bo z takiej barachołki to gość nie zarobi nawet na deflektor.
buby pisze:Stead ma mecz w Anglii i go nie będzie na 100%
To nie jest mecz a turniej pożegnalny Johnstona - na moj gust juz dzis trzeba to zalatwiac zeby sobie go odpuscil.
nie ma co się śmiać z Ojczenasza o!.
Pamiętacie jak Mroczka u nas walczył z Michalukiem o 1 ptk
? To była atrakcja dla kibiców
a teraz gdzie jest Mroczka a gdzie Michaluk ba nawet zwycięzca tamtego biegu R.Klimek...
Pamiętacie jak Mroczka u nas walczył z Michalukiem o 1 ptk
Nie czaje tego odsuwania Barana na rzecz Puzona... Przeciez to z deszczu pod rynne, tyle, ze ten deszcz w postaci Barana daje przynajmniej nadzieje na pozadny sztorm - cos a'la wystep w Krosnie, poza tym Karol jakby nie patrzec troche waznych punktow dowozi. OK - nie jest w formie jak rok temu, ale wciaz wynikowo "buja" sie wokol swojego KSM, a jakos w wynik w stylu (3,0,2*,3,1) bardziej jestem w stanie uwierzyc w przypadku Karola niz Puzona.
A ja bym w Lublinie postawil na Pontusa+Sucheckiego, natomiast na wyjazd do Ostrowa wzial Steada+goscia (bo i tak juniorzy na wyjezdzie to zadna szansa).
A tak w ogole to uwazam, ze latwiej bedzie nam o wygrana z Ostrowem na wyjezdzie niz u siebie
A ja bym w Lublinie postawil na Pontusa+Sucheckiego, natomiast na wyjazd do Ostrowa wzial Steada+goscia (bo i tak juniorzy na wyjezdzie to zadna szansa).
A tak w ogole to uwazam, ze latwiej bedzie nam o wygrana z Ostrowem na wyjezdzie niz u siebie
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:A tak w ogole to uwazam, ze latwiej bedzie nam o wygrana z Ostrowem na wyjezdzie niz u siebie
Też tak uważam, a z resztą patrząc na te statystyki:
Tabela II ligi - Dom
Drużyna M PKT Z R P +/-
Lubawa Litex Ostrów 3 6 3 0 0 +76
Kaskad Równe 3 4 2 0 1 +40
Stokłosa Polonia Piła 3 4 2 0 1 +22
Kolejarz Opole 3 4 2 0 1 +21
KSM Krosno 4 3 1 1 2 -13
Kolejarz Rawag Rawicz 3 2 1 0 2 +21
Speedway Wanda Kraków 2 2 1 0 1 +7
Lubelski Węgiel KMŻ 2 2 1 0 1 0
Tabela II ligi - Wyjazd
Drużyna M PKT Z R P +/-
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 4 5 2 1 1 +1
Lubawa Litex Ostrów 2 4 2 0 0 +23
Speedway Wanda Kraków 4 4 2 0 2 +2
Stokłosa Polonia Piła 3 4 2 0 1 +2
Kolejarz Opole 3 2 1 0 2 -47
Kolejarz Rawag Rawicz 2 0 0 0 2 -26
Kaskad Równe 3 0 0 0 3 -48
KSM Krosno 2 0 0 0 2 -81
...
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2011, o 10:54 przez Husay, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja nie rozumiem tego wydawania wyroków przed zobaczeniem ich na pierwszym porządnym treningu w tym roku. Trener już ma pewną wiedzę po meczu w Rawiczu i przesadnie zadowolony to chyba nie był. Taka jazda jak wczoraj to na Ostrów o wiele za mało, prezenty po 5:0 po beznadziejnym wyjściu spod taśmy naszych już się nie trafią.
Trener coś wspominał o sparingu, będzie na pewno kilka szans, pojedzie najlepszy i tyle.
Trener coś wspominał o sparingu, będzie na pewno kilka szans, pojedzie najlepszy i tyle.
Ja bym widział taki skład:
1. Paweł Miesiąc
2.Cameron Woodward
3.Zbyszek Suchecki
4.Simon Stead
5.Karol Baran ewentualnie Mariusz Puszakowski
6.Mateusz Łukaszewski
7.Pontus Aspgren/Josh Auty
1. Paweł Miesiąc
2.Cameron Woodward
3.Zbyszek Suchecki
4.Simon Stead
5.Karol Baran ewentualnie Mariusz Puszakowski
6.Mateusz Łukaszewski
7.Pontus Aspgren/Josh Auty
tylko że Josh chyba się połamał... 
Zresztą Suchecki prowadzącym parę - to dla mnie niezła abstrakcja
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2011, o 11:03 przez Stachoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ciszy na stadionie na Zygmuntowskich...
Rzeczywiście...
.Złamał kostkę.
-
Smirnek_
- Senior
Stachoo pisze:tylko że Josh chyba się połamał...
Tutaj nie chodzi o to kto prowadzi parę. Wystarczy spojrzeć w program w jakich biegach, z kim i z jakich pól jedzie zawodnik z 11 i 12. 12 jedzie w biegach z zawodnikami 1 i 5 (czyli teoretycznie najlepszymi) z pól bardziej wewnętrznych. Myślisz, że Prz. Pawlicki jeździ z 4/12 przypadkowo? Nie wydaje mi się...
Smirnek_ pisze:Stachoo pisze:tylko że Josh chyba się połamał...
Tutaj nie chodzi o to kto prowadzi parę. Wystarczy spojrzeć w program w jakich biegach, z kim i z jakich pól jedzie zawodnik z 11 i 12. 12 jedzie w biegach z zawodnikami 1 i 5 (czyli teoretycznie najlepszymi) z pól bardziej wewnętrznych. Myślisz, że Prz. Pawlicki jeździ z 4/12 przypadkowo? Nie wydaje mi się...
Zawodnik z 12 może i tak, ale niestety zawodnik z 11 ( w tym wypadku Suchecki) w jednym ze startów jedzie z juniorem. A to niestety oznacza dla nas raczej pewną biegową porażkę. I wg mnie ma znaczenie kto prowadzi parę
Nie ma ciszy na stadionie na Zygmuntowskich...
a Wedlug mnie teoretycznie najlepszy zawodnik powinien jechac pod 5/13, a drugi najpewniejszy z 1/11, w zaleznosci od czego czy dom czy wyjazd, dlatego ze wlasnie 1/11 jedzie z juniorem w ostatnim starcie. A teoretycznie najslabszy senior wedruje wtedy pod 4/10(i jedzie w ostatnim z 5/13). Problem w tym, ze u nas ciezko wskazac jakakolwiek hierarchie... Ale coz, to nie nasza fucha zeby ustawiac pary, na szczescie ten problem ma trener
Co do Pawlickiego pod 4/12 - osobiscie moj mozdzek tego nie pojmuje. Nie uwazam ze to jakikolwiek blad, po prostu nie ogarniam jakos tego ustawienia
Co do Pawlickiego pod 4/12 - osobiscie moj mozdzek tego nie pojmuje. Nie uwazam ze to jakikolwiek blad, po prostu nie ogarniam jakos tego ustawienia
asid pisze:Kluczem do wygranej i to wysokiej wygranej w tym meczu będzie przygotowanie toru pod naszych a nie pod gości tak jak to miało miejsce do tej pory!
Mam coraz większe obawy, że w Lublinie nikt nie umie tego zrobić i tor podczas meczu to kwestia przypadku.
A pamiętam, że nawet jak Lublin miał drużynę pożal się Boże, która walczyła o przedostatnie miejsce w 2 lidze, na własnym torze walczyli z każdym, bo ten tor to był wielki atut. W tym roku tego czynnika nie ma w ogóle!
No to widzimy się na kolejnym meczu na szczycie 
Innej opcji składu nie widzę dużo treningów, dobre spasowanie się i jedziemy po 2pkt meczowe. Jeżeli będzie kopa to Proctor może śmiało odpocząć .
9.Miesiąc
10.Suchecki
11.Puszakowski ( Proctor)
12.Baran
13.Woodward
14.Łukaszewski
15 GOŚĆ
9.Miesiąc
10.Suchecki
11.Puszakowski ( Proctor)
12.Baran
13.Woodward
14.Łukaszewski
15 GOŚĆ
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- niespokojny
- Trener
Dla mnie olewanie Steada jest po prostu chore. Gosc walnal w tamtym roku 13 pkt w Ostrowie(kiedys tam jezdzil), regularnie zdobywal dwucyfrowki w Pile... a to sa nasi dwaj najwieksi rywale. Zaprosmy go przynajmniej na trening, bo moze sie okazac naszym najwiekszym atutem 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Zgadzam się z Niespokojnym. Ja bym spróbował Steada za Proctora. Suchego bym zostawił
Stead ma zajęty termin dlatego nie jest brany pod uwagę .
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Juz Wilk "probowal" roznych rozwiazan, ktore proponowano tutaj na forum i widziano jako jedyne sensowne i majace zapewnic powodzenie. W efekcie gowno z tego wychodzilo, a najlepszy efekt byl wtedy, gdy zestawil sklad po swojemu (Opole) i upakowal do jednej pary Puzona z Baranem (niezle byly komentarze na forum apropo tego ustawienia).
Mam nadzieje, ze nowy trener niczego nie "bedzie probowal", tylko podejmie swiadoma decyzje na podstawie obserwacji zawodnikow.
Mam nadzieje, ze nowy trener niczego nie "bedzie probowal", tylko podejmie swiadoma decyzje na podstawie obserwacji zawodnikow.
Co tu się dużo zastanawiać. Przede wszystkim wolny termin ma Malitowski, a więc trzeba go zaprosić na trening. Malitowski KONIECZNIE pod numer 14 i może jechać 5 biegów. Łukaszewskiego pod 15. Skoro młody wrocławianin przeciwko Stali Gorzów w Ekstralidze jest na swoim torze zrobić te 5 punktów, to myślę, że objeżdżanie Sówki, Idziorka, czy Charczenki, wykluczone nie jest. 
9. P. Miesiąc
10.
11. C. Woodward
12.
13.
14. P. Malitowski
15. M. Łukaszewski
I na treningu niech Proctor, Stead, Baran Suchecki, Puszak, Aspgren i Piszcz rywalizują o pozostałe trzy miejsca. Kolejność nieprzypadkowa.
9. P. Miesiąc
10.
11. C. Woodward
12.
13.
14. P. Malitowski
15. M. Łukaszewski
I na treningu niech Proctor, Stead, Baran Suchecki, Puszak, Aspgren i Piszcz rywalizują o pozostałe trzy miejsca. Kolejność nieprzypadkowa.