Motor Lublin - Kolejarz Rawicz 28.08.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin - Kolejarz Rawicz 03.07.2011

#51 Postautor: Gelo » 24 czerwca 2011, o 14:57

niespokojny pisze:4-5 pkt w 3 startach na wyjezdzie? Powodzenia zatem.

2,1,1 dla goscia ktory w 2 lidze szwedzkiej potrafi zrobic dwucyfrowke to wynik nie do osiagniecia? moim zdaniem nie jest to jakiś wielki wyczyn. wystarczy jeden "bieg konia" jaki u nas trafił się Korolewowi, Dilgerowi czy Frankowowi i juz norma wykonana.

radx

#52 Postautor: radx » 24 czerwca 2011, o 15:20

Wg mnie powinien zostać Puzon a za Suchego Stead. Zdobycz punktowa Suchego niezła ale te jego pkt zdobyte bardziej fartem a nie walką i dobrą jazdą. I wg mnie zabawa w juniorów zagranicznych nie ma sensu. Zabieraja 6,5 ksm nie gwarantują żadnej zdobyczy punktowej no i Polak junior musi pojechać 3 razy. Poza tym Łukaszewski ma "zrywy" formy więc te kilka pkt może uzbierać. Moim zdaniem lepiej mieć lepszych seniorów . Także skald wg mnie to: Stead Proctor, Puzon, Woodward, Miesiąc Łukaszewski i Gość. kolejność przypadkowa z wyjątkiem Miesiąca, wg mnie po 13 powinien jechać, raczej nie będzie mu junior przeszkadzał. Woodward z juniorem to troche zmarnowanie potencjału Woodwarda. Robi on wielka robotę na torze, a niestety nasi juniorzy zapewne i tak tego nie wykorzystaja, za to Puzon albo Proctor mogli by więcej na tym skorzystać:)
pozdro szejset:P

jerry78
Trener

#53 Postautor: jerry78 » 24 czerwca 2011, o 15:34

No chyba nie wmówisz nam, że Suchecki jest aktualnie gorszy od Puzona... Widać to zresztą po punktach i po treningach gdzie Suchy również jest zdecydowanie lepszy od Puzona. Może to się zmienić, ale na razie jest jak jest. Poza tym Suchecki jest bardziej potrzebny ze względu na ksm. Brak Suchego wymusza korekty na innych pozycjach, a brak Puzona nie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#54 Postautor: istred » 24 czerwca 2011, o 15:54

Zdobycz punktowa Suchego niezła ale te jego pkt zdobyte bardziej fartem a nie walką i dobrą jazdą.
Masz na myśli, że rywale defektowali, przewracali się i w ogóle kładli się na torze?

Niektórych pewnie to bardzo zaboli, ale fakt jest taki, że Suchecki pojechał lepiej niż Miesiąc.
Gdyby byli w innych drużynach, to Suchecki wygrałby we wszystkich biegach w których razem startowali.

radx

#55 Postautor: radx » 24 czerwca 2011, o 15:58

jedyną korekta w tym wypadku jaki daje nam ksm sucheckiego 2,5 to wstawienie zagranicznego juniora, ktory zapewne i tak nic nie zdobędzie:) bynajmniej nie więcej niz Polscy juniorzy ( z gościem w składzie). Za to Puzon wnosi coś wiecej do składu oprócz pkt. Dobą atmosfere w parkingu itd. - to również jest bardzo cenne. Suchy za to wnosi ironiczny uśmiech po zdobywaniu kolejnych 0 lub 1 z komentarzem, że na treningu jest ok a w meczu słabo. Puzon tyrenuje i mówi że bardzo chciałby wrócić do składu, jemu na tym cholernie zależy i będzie sie starał. A Suchy sie uśmiechnie jak zwykle:) . Dlatego postawił bym na Puzona, któremu wyraźnie brakuje startów i powinno być ok:)
z żużlowym pozdrowieniem ;d
P.S. a 3 pkt Suchego w 11 bigu to własnie nie był fart ?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#56 Postautor: istred » 24 czerwca 2011, o 16:16

Czyli Puzon powinien jechać bo bardzo by chciał, a Suchecki nie powinien jechać, bo się głupio uśmiecha - dobrze zrozumiałem przesłanie?
jedyną korekta w tym wypadku jaki daje nam ksm sucheckiego 2,5 to wstawienie zagranicznego juniora, ktory zapewne i tak nic nie zdobędzie
Zdecydowanie. Nic, tak jak w każdym meczu - przywoził same zera.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#57 Postautor: Jcob » 24 czerwca 2011, o 16:28

Widzę niektórym szkodzi słoneczko które wczoraj przygrzało :D Argumenty wymiany Sucheckiego na Puzona super. Skąd Ty wiesz czy Zbyszek nie chce tak samo jak Mariusz? Może po prostu tego tak bardzo nie okazuje. Do Zbyszka w tym sezonie nie można się przyczepić. Miał być solidną drugą linia i z tego zadania wywiązuje się dobrze.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#58 Postautor: kibicLBN » 24 czerwca 2011, o 16:35

istred pisze:Czyli Puzon powinien jechać bo bardzo by chciał, a Suchecki nie powinien jechać, bo się głupio uśmiecha - dobrze zrozumiałem przesłanie?

Dokładnie istred, niektórzy gadają aż żal czytać. Powiem coś tym, co uważają, że uśmiech Zbyszka jest "głupi". Powinniście zrozumieć, że Zbigniew to po prostu bardzo pozytywny człowiek i woli uśmiechnąć się i iść do przodu, niż wyżywać się na innych lub zwalać na tłumiki. Ot tyle.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#59 Postautor: MikeMistrz » 24 czerwca 2011, o 18:25

9.Miesiąc
10.Stead
11.Woodward
12.Baran
13.Proctor
14.Łukaszewski
15.Gość

To jest potencjalnie najlepszy skład =]. Jakby Baran złapał wiatr w żagle, to Ostrowy i Piły nam niestraszne.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#60 Postautor: Flint » 24 czerwca 2011, o 18:27

Spirit pisze:A "gwiazdeczka fajeczka" Ci wygra mecz swoja postawą lesera i olewusa?

Baran jeździ od początku sezonu i chu... z tego mamy, bo położył najważniejsze mecze. Ja wolę, żeby rozjeździł się Mariusz, bo jestem pewien, że jego forma będzie rosła. W razie czego niech jedzie Suchy jeśli będzie lepszy na treningach, Baran do Rzeszowa.

No to mamy jednego z tych, którzy stali pod parkingiem na meczu z Piłą i z pianą na pyszczku kazali wszystkim wokół s*ierdalać do Rzeszowa. Jeszcze kilku/kilkunastu i będziemy mieli wszystkich.^^
To raz.

Dwa. Gdyby nie ta "gwiazdeczka fajeczka", leser i olewus, jak go nazwałeś, to teraz bylibyście w jeszcze ciemniejszej dupie, bo jak wszyscy robią punkty na Krośnie, tak Wy mielibyście ich całe 0..

Trzy. A wiecie co mi się widzi? Para Miesiąc - Baran.;]

1. Woodward
2. Suchecki
3. Miesiąc
4. Baran
5. Stead
6. Łukaszewski
7. Aspgren

Obsada na XI - Suchecki, Stead
XII - Miesiąc, Łukaszewski
XIII - Woodward, Baran.

I niech się dzieje, co chce.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#61 Postautor: Jcob » 24 czerwca 2011, o 18:29

Mike liczę, że Karol ten wiatr złapie już na mecz z Rawiczem u nas :D Co do Twojego składu to zamieniłbym Proctora z Baranem miejscami i ogień :)

Ciekawe czy trenerowi uda się ściągnąć na trening zawodników zagranicznych?
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#62 Postautor: niespokojny » 24 czerwca 2011, o 18:33

Baran z Miesiacem w parze? I wszystkie starty przegrane na 5:1? Najrozsadniej jest dobierac pare na zasadzie startowiec + walczak. Wyszloby cos takiego:

Miesiac
Proctor
Stead
Baran
Woodward
Lukaszewski
Gosc

W Krosnie Baran ze Steadem calkiem niezle sie rozumieli. Przynajmniej sobie nie przeszkadzali.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#63 Postautor: KosaRKS » 24 czerwca 2011, o 18:36

Jak juz kazdy wrzuca swoja propozycje skladu to i ja 8)

9. Miesiac
10. Stead
11. Woodward
12. Proctor
13. Baran
14. Lukaszewski
15. Malitowski/Bubel
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#64 Postautor: kibicLBN » 24 czerwca 2011, o 18:39

Też popieram, choć myślę że Puzon jest nam potrzebny. Owszem sam zrobi może i 6-7 punktów, ale dzięki niemu może każdy z naszych zrobi 2 punkty więcej niż gdyby go zabrakło. Jeśli Simon jest dobrym partnerem w parze i kolegą z drużyny to ok. Jeśli czuje się ważniejszy i lepszy od reszty, to bym miał obawy. Ale Puzon niech przyjedzie i tak, i za tych "parę groszy" nawet pomaga tak jak w Rawiczu np. Mateuszowi.
A i mam pytanie: Puzon pojechał do Rawicza mimo że nikt go do składu zbytnio nie szykował, dlaczego Baran 160 km nie mógł zrobić? Myślę że to nie przypadek.
Ale nie czepiam się już, bo upomniano mnie za to 8)
Puzon jest potrzebny jako człowiek, bo jako zawodnik nie aż tak bardzo, tylko że facet chciałby jednak coś przytulić ;)
Tylko niech się pojawi Stead na treningu i dogada z innymi.
I spory dylemat: Baran czy Suchecki, jak dla mnie ten drugi ze względów sportowych i mentalnych.
9.Suchecki
10. Woodward
11.Stead
12.Proctor
13.Miesiąc
14.Mateusz
15.Ktokolwiek
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#65 Postautor: mustafa » 24 czerwca 2011, o 18:41

a ja tam bym się nie spinał i na Rawicz dał pojechać Polakom + Woodward 8) :D i tak wygramy 8)

stiffler

#66 Postautor: stiffler » 24 czerwca 2011, o 18:45

wszyscy piszecie o Simonie, a niewiadomo jaka jest sytuacja na linii zawodnik - klub. Narazie objechał tylko 1 mecz. Może jak ktoś wie coś więcej to niech napisze.

max3
Zawodowiec

#67 Postautor: max3 » 24 czerwca 2011, o 18:55

To jest moim zdaniem najlepszy skład naszej druzyny na wyjazd do Pily i Ostrowa bo na Rawicz to nawet Piszcza mozemy wystawic.
9. Miesiac
10. Stead
11. Woodward
12. Proctor
13. Baran
14. Lukaszewski
15. Malitowski/Bubel

Awatar użytkownika
istred
Trener

#68 Postautor: istred » 24 czerwca 2011, o 18:59

Dzięki bogu mamy już trenera, który nie ogląda się na forumowych specjalistów.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#69 Postautor: niespokojny » 24 czerwca 2011, o 19:02

Trener samodzielnie wybierze sklad, my tu sobie tylko gdybamy ale mam nadzieje, ze Sprawka zapewni wszystkich ktorych bedzie potrzebowal trener. Chodzi mi o rozgonienie rzekomych smordow na linii Stead - klub. Bo po meczu z Pila pokretnie sie tlumaczyl z jego nieobecnosci.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#70 Postautor: Popek » 24 czerwca 2011, o 19:18

Nie ustawiajmy tylko Woodwarda z juniorem, bo on moze pomoc nam wygrac bieg gdy jedzie z przyzwoitym seniorem i moze mu cos wypracowac na pierwszym luku, a jak bedzie z juniorem to najwyzej 3:3.
Łukaszewski ladnie ale bez przesady, nie oczekujcie ze bedzie teraz w kazdym biegu jechal pierwszy.
Miesiac z juniorem tez porazka, 5:1 na pierwszym luku dla rywali, a jak tor beton to gowno zrobi.
Wg. mnie jedyni sensowni z juniorem to Proctor(jedzie srednio i walczy z torem ale jakos to sie sprawdza) albo Baran.

Sklad powinien byc taki jak z Ostrowem, tylko za goscia Aspgren i Stead za Puzona zeby sie rozjezdzil przed Pila.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#71 Postautor: Gelo » 24 czerwca 2011, o 20:14

istred pisze:Dzięki bogu mamy już trenera, który nie ogląda się na forumowych specjalistów.

Ja bym za żadne skarby nie lekceważył Rawicza - przerabialismy juz takie podejscie w zeszłym roku z nimi i w tym roku z Równem - mało nie przegralismy. Tym bardziej, że trener zdaje sobie sprawę ze od wczoraj nadrzędnym celem na ten sezon jest "akcja Piła" a mecz z Rawiczem jest istotnym elementem przygotowań do tej akcji. Mozna poustawiac pary i sprawdzic Steada. Czego chciec wiecej.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#72 Postautor: Dobromir » 24 czerwca 2011, o 20:19

Zgadzam się w 100% trzeba jechać najmocniejszym składem nawet jak to ma się skonczyć wynikiem 65:25. Zaden trening nie da tyle co mecz ligowy i trzeba to wykorzystać. Moim zdaniem nasi powinni szczególny nacisk położyć na polepszenie momentu startowego, bo to od początku sezonu nie funkcjonuje.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#73 Postautor: boxing » 25 czerwca 2011, o 00:28

Na Rawicz najmocniejszy sklad - bez dwoch zdan. Przy formie naszych w tym roku - nawet ten najmocniejszy to nie jest dream team poza zasiegiem rywali. Dwa - juz mielismy nerwowke z Rownem i porazke z dwuosobowa druzyna z Pily. Trzy - mozna pozgrywac pary juz na Pile. Ja widzialbym taki sklad:
1 Suchecki
2 Woodward
3 Proctor
4 Miesiąc
5 Stead
6 Łukaszewski
7 Kim Nilsson :)
Suchy nikomu (czytaj Miesiacowi) na torze by nie przeszkadzal, a przy niezlych startach moze trzymalby sie blisko Woodwarda. Proctor pilnujacy kraweznika nie przeszkadzalby napedzajacemu sie po duzej Miesiacowi. Stead - po ostatnim turnieju w Anglii wyglada na to, ze wraca do formy - wiec z juniorem. A pod 7/15 do konca sezonu Kim Nilsson - najlepszy z wolnych juniorow, nie liczac uczacej sie dunskiej rewelacji (choc w Danii chyba tez juz wakacje?). Ale Nilsson po kilku sezonach w Elitserien, Allsvenskan i Premier League - duuuzo bardziej objezdzony.
Numery zawodnikow - już na wyjazd do Pily :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

LEON1978

#74 Postautor: LEON1978 » 25 czerwca 2011, o 23:03

Ciekaw jstem jak przebiegna rozmowy trenera z zarzadem ,czy idziemy na calosc czy jedziemy skaldem oszczednosciowym(mam na mysli jeden lub dwoch Proctor Woodie maja wolne) bo uwazam ze Rawicz poprostu jest bardzo slaby i z reka trenera stead i reszta zalogi wystarczy .Tym bardziej ze Rawicz juz chyba odpuscil i nie wystawia najdrozszego skladu ,aby miec pelny przeglad sytuacji , aby 2 tygodnie pozniej przystapic jak najmocniejsi przed chyba decydujacym meczem
Mam pewnosc ze trener wie co robi i ma plan
Mysle ze zestawienie takiego skladu dalo by duzo odpowiedzi ,i jestem 100% spokojny o wynikz tym skladem (53-37)

Suchecki
Baran
Puszakowski
Miesiac
Stead
Lukaszewski
Bubel/Malitowski
KSM 39.8

nie jestem powiedzmy zwolenikiem Barana w skladzie (za lenistwo) ale kazdy powinien miec sportowa szanse , a mysle ze nastepny tydzien w treningach wiele zmieni i nasze ASIORY troszke podkreca obroty
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2011, o 23:14 przez LEON1978, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#75 Postautor: Popek » 25 czerwca 2011, o 23:12

Oszczednosciowy sklad ? No bez jaj, jak o czyms takim w ogole mozna pomyslec w naszej sytuacji, oszczednosci to juz byly z Krakowem, Krosnem i Pila.
Stead powinien jechac z Rawicze mzeby sie troche rozjezdzic i zarobic przed meczem w Pile gdzie jezdzil w tamtym sezonie, Woodward i Proctor tez nie moga byc odsunieci zeby sie nie obrazili i troche pocwiczyli jeszcze, szczegolnie ten drugi. Ten mecz powinien byc przetestowaniem optymalnego skladu.

Baran szanse swoja rowniez dostal pare razy i teraz albo zacznie lac wszystkich na treningu i byc o pol prostej przed reszta(jesli na tym treningu beda obco) albo lawka.
Stead moze byc takim samym liderem jak Woodward tylko trzeba go na spokojnie sprawdzic a nie sprowadzac bez treningu i po przecietnym meczu w Krosnie na najwazniejszy mecz w sezonie.